2023-03-06
🐾 花椒子話說最近天氣涼涼哋,🐈成日好想打邊爐,今日行過朗豪坊附近發現呢一間個招牌好sharp,Menu又好吸引咁樣,所以就入去試吓🙌🏻✨酸菜白肉鍋湯底湯底好多酸菜同豬肉片,酸鹹度適中可以帶出各種配料的鮮味,夠過癮✨火山肥牛擺盤方式幾特別好搶眼🤣而且佢一筒都幾多片,脂肪同肉比例平均,幾好食✨鮮白鱔片厚切大片鮮白鱔片,無骨又嫩滑彈牙,打邊爐一流✨唐生菜又係非常佛心的份量🫣成個藍滿滿唐生菜,新鮮大塊,吸收埋湯汁脆身可口✨金針菇因為係一條條咁上所以好快熟,吸收咗湯汁之後好香濃食唔停✨脆皮芝士腸會爆汁的芝士腸,芝士香味一流✨黑松露貢丸第一次見到覺得幾特別所以就點嚟試吓~食完之後發現係比一般貢丸多少少清香味,但係黑松露個味道唔會太突出所以🐈覺得幾好食✨可樂打邊爐當然要配可樂先夠過癮😉✨紅豆雪條飽飽地想轉個口味嘅時候就要嗌甜品~好鍾意佢有啲懷舊雪條☺️好似食緊紅豆沙咁樣,打完邊爐食好matchOverall體驗: 🐈餐廳枱偏大好適合打邊爐,而且同隔籬枱距離幾遠坐得好舒服~上菜好快之餘侍應服務態度又好!食物好食之餘份量又好佛系真係CP值爆高💓
✨酸菜白肉鍋湯底
✨火山肥牛
✨鮮白鱔片
厚切大片鮮白鱔片,無骨又嫩滑彈牙,打邊爐一流
✨唐生菜
✨金針菇
因為係一條條咁上所以好快熟,吸收咗湯汁之後好香濃食唔停
✨脆皮芝士腸
會爆汁的芝士腸,芝士香味一流
✨黑松露貢丸
✨可樂