2017-08-03
呢度,重點係食牛腩, 但朋友想食飯, 而喜歡煎炸野的我見有炸排骨菜飯,所以朋友就叫排骨菜飯,仲叫左 腩汁蘿蔔 黎一齊 share 。簡單講下 整體感覺:腩汁蘿蔔非常出色牛腩完全冇令人失望!係好味既!不過,炸排骨菜飯就比較強差人意。先講 炸排骨菜飯,首先,一望到飯,我都估到八成應該唔會好食。 碗飯 冇菜香味,菜得個幾「絲」係入面,連「條」既形狀都冇!完全唔合格既菜飯到佢呢個炸排骨, 有蛋嘅香味 不過就好似冇咩味可能調味料落得唔夠多, 將就地食 下都還可以,但整體嚟講 ,唔得, 如果 冇叫到碗牛腩河,我應該會食到發火!我同朋友都鍾意食蘿蔔嘅, 蘿蔔係擺喺個清湯腩入面一齊煮, 蘿蔔煮得夠淋但係唔會爛 呢個清湯腩嘅湯唔會太鹹或者係太甜,蘿蔔嘅身體吸收咗呢個湯汁 ,都搞到個蘿白失去咗佢原先應有清甜嘅味道清湯牛腩河 55蚊 加腩汁細個屋企嗰邊有一間 粉麵鋪頭, 入面嘅牛腩汁同埋牛腩麵,都係非常之正仲要係好抵,要比第一名佢(間野係 openrice搵唔到㗎, 應該只靠街坊生意)。搬走咗之後,好耐冇食過呢間華姐都幾出色!好耐都冇食過有返咁上下好味既牛腩河啦但佢唔係件件都淋嘅。有d係根位,有d韌,比左朋
簡單講下 整體感覺:
腩汁蘿蔔非常出色
牛腩完全冇令人失望!係好味既!
不過,炸排骨菜飯就比較強差人意。
先講 炸排骨菜飯,
清湯牛腩河 55蚊 加腩汁
搬走咗之後,好耐冇食過
呢間華姐都幾出色!
好耐都冇食過有返咁上下好味既牛腩河啦
但佢唔係件件都淋嘅。有d係根位,有d韌,比左朋友食。我中意食淋嘅牛腩。
但 整體個牛腩汁同埋個湯都算很不錯!
係腩汁同湯嘅味道係調得 好match。
唔知你哋有冇喺第二啲粉麵舖頭食過牛腩河?我食過數間,便宜的約30蚊左右,但個牛腩汁,湯係好怪嘅完全係唔夾㗎!更不用說牛腩了