2016-09-02 301 瀏覽
Apple Yogurt味道相當清新,有豐富嘅蘋果味道,加上適量嘅Yogurt, 係夏天必備嘅飲品。炸物同樣出色,洋蔥圈炸得金黃香脆,香味十足,品嚐到脆口嘅外皮,同埋爽甜嘅洋蔥。而三味雞翼同樣滋味,黃金雞翼夠晒香口,食到嫩嫩嘅雞肉同埋豐富嘅肉汁。瑞士雞翼調味適中,香草亦賣相精緻,香味盛濃。而厚切豬扒漢堡亦極之豐富,芝士呈半溶狀態,極具邪惡感XD 豬扒亦夠厚身,質感亦夠結實,啱晒愛肉之人,將豐富嘅餡料夾在烤熱脆身嘅漢堡包之中,夠晒滿足!!
2016-07-29
2016-09-01 220 瀏覽
位於尖沙咀附近的Quaver House,是一間以Burger和酒岀名的餐廳。今天帶我的好朋友好同事們,來farewell和慶祝生曰哦每個人對食物質素環境氣氛和服務員哥哥的態度也滿意哦尖沙咀綿登徑8號地下G7-G8號舖Big JJ 手工特級牛肉漢堡排$148全部漢堡都可以cut half,那麼就可以和其他人一人一半兩種味道也試一下BIG JJ的漢堡排較其他漢堡肉軟身,如免治肉般軟糯牛肉熟得剛剛好,但牛味不太足吃下口和面包的鬆軟融為一體,也味道不錯哦配上咸香的芝士,蕃茄,大片生菜,增加口感。曰式芥末雞肉漢堡$98價錢不貴的雞漢堡,個人認為更好吃更特別哦。雞漢煲內有如雞軟骨的軟粒,帶有咬口和雞香芥末味不重,不用怕辣和喰哦。全部漢堡都加$48配 Fries & 手工啤酒/ Beer薯條脆口不油膩,內裡帶有薯粉,薯味濃香頭幾道上的漢堡服務員忘了放上黑醋 其後的沙律都放上黑醋,甜酸感,令沙律味道提升哦炸洋蔥圈$68炸得香脆,好吃點可沾牛油果醬,番茄醬,酸奶油我不喝酒,點了Apple Yogurt$78青蘋果打成的飲品,味道少酸帶點清新和乳酸的味道配合,但有點太多冰

今天帶我的好朋友好同事們,來farewell和慶祝生曰哦
每個人對食物質素環境氣氛和服務員哥哥的態度也滿意哦

尖沙咀綿登徑8號地下G7-G8號舖
Big JJ 手工特級牛肉漢堡排$148

全部漢堡都可以cut half,那麼就可以和其他人一人一半

兩種味道也試一下
BIG JJ的漢堡排較其他漢堡肉軟身,如免治肉般軟糯

牛肉熟得剛剛好,但牛味不太足

吃下口和面包的鬆軟融為一體,也味道不錯哦

配上咸香的芝士,蕃茄,大片生菜,增加口感。
曰式芥末雞肉漢堡$98

價錢不貴的雞漢堡,個人認為更好吃更特別哦。

雞漢煲內有如雞軟骨的軟粒,帶有咬口和雞香
芥末味不重,不用怕辣和喰哦。

全部漢堡都加$48配 Fries & 手工啤酒/ Beer
薯條脆口不油膩,內裡帶有薯粉,薯味濃香

頭幾道上的漢堡服務員忘了放上黑醋

其後的沙律都放上黑醋,甜酸感,令沙律味道提升哦

炸洋蔥圈$68
炸得香脆,好吃點可沾牛油果醬,番茄醬,酸奶油

我不喝酒,點了Apple Yogurt$78
青蘋果打成的飲品,味道少酸帶點清新

和乳酸的味道配合,但有點太多冰
2016-07-20
來與好友共聚聊八卦~最好當然是有美食又有啤酒啦~所以,這次來到位於尖沙咀棉登徑的Quaver House~進店內就見到這個bar檯跟上面的燈牆~看著看著總覺得會有俄羅斯方塊要掉下來...不過也因為店內比較暗,也被燈牆照著~所以照片有色差,請大家見諒喔!!來點了手工啤酒~海倫跟朋友都比較喜歡黑啤~因為喜歡那淡淡的麥芽香味呀~首先登場的有牛肉漢堡~裏面的漢堡扒真的很軟熟腍滑~是海倫最喜歡的漢堡扒的感覺~切開一半就可以見到漢堡扒還有很多肉汁~加上修剪整齊的生菜~(這樣形容好像有點怪....)不會一邊吃一邊亂掉~~另外還點了pizza~餅底是像taco一類的脆餅底~芝士很香很好吃喔~~另外還點了小食拼盤~粟米片不是開包裝袋倒給你的那種~真的很香脆好吃~而海倫個人最愛的是洋蔥圈~炸粉脆薄又調味得宜~這裏的餐點都份量十足~我們三個女孩子點這些都吃得很撐~而且這裏人不算太多~三兩知己來吃,摸摸酒杯底可以一直聊到很晚~這裏的職員也不會趕人走~所以,實在是良朋共聚聊八卦的好地方喔~
來與好友共聚聊八卦~
最好當然是有美食又有啤酒啦~
所以,這次來到位於尖沙咀棉登徑的Quaver House~
進店內就見到這個bar檯跟上面的燈牆~
看著看著總覺得會有俄羅斯方塊要掉下來...
不過也因為店內比較暗,也被燈牆照著~
所以照片有色差,請大家見諒喔!!
來點了手工啤酒~
海倫跟朋友都比較喜歡黑啤~
因為喜歡那淡淡的麥芽香味呀~
生工啤酒
首先登場的有牛肉漢堡~
裏面的漢堡扒真的很軟熟腍滑~
是海倫最喜歡的漢堡扒的感覺~
牛肉漢堡
切開一半就可以見到漢堡扒還有很多肉汁~
加上修剪整齊的生菜~
(這樣形容好像有點怪....)
不會一邊吃一邊亂掉~~
牛肉漢堡
另外還點了pizza~
餅底是像taco一類的脆餅底~
芝士很香很好吃喔~~
芝士蕃茄薄餅
另外還點了小食拼盤~
粟米片不是開包裝袋倒給你的那種~
真的很香脆好吃~
而海倫個人最愛的是洋蔥圈~
炸粉脆薄又調味得宜~
小食拼盤
這裏的餐點都份量十足~
我們三個女孩子點這些都吃得很撐~
而且這裏人不算太多~
三兩知己來吃,摸摸酒杯底可以一直聊到很晚~
這裏的職員也不會趕人走~
所以,實在是良朋共聚聊八卦的好地方喔~
2016-07-16
生工啤酒
芝士蕃茄薄餅
小食拼盤
  • 洋蔥圈
2K
2016-07-26 464 瀏覽
平日也不會走進尖沙咀的小巷,今天不知不覺地走進了棉登徑,看到這間Quaver House的餐廳,店內以bar枱為主,還有有一張桌球台呢!食物選擇方面不算很多,但食物味道不錯呢!小食拼盤($168)裡面有香辣雞翼、洋蔥圈、粟米片、煙肉洋蔥薯皮,非常豐富!香辣雞翼炸得酥香,香香辣辣,很惹味!洋蔥圈和粟米片都炸得香脆可口,煙肉洋蔥薯皮薯味香濃,香脆滋味。炸魚薯條($118)份量超大,原條的炸龍脷柳魚,炸得較為厚身,白色的魚肉頗為嫩滑,熱度足夠。薯條份量夠多又夠熱,整體不錯!漢堡是店內招牌,點了手工頂級牛肉漢堡扒(148),牛肉漢堡厚身而鮮嫩,食落味道帶鮮,配上生菜、蕃茄等,清新又滿足!套餐加($48)可選Beer / cocktail 一杯,選了Smoothie, 是用蘋果、菠蘿等製成的沙冰,飲落香甜清新,冰涼爽快。

食物選擇方面不算很多,但食物味道不錯呢!

2016-07-10
2016-07-22 480 瀏覽
I wasn't quite sure about this place but after checking out the pictures on Openrice, I decided to come here for pizza because the pizza base is extremely thin.Started off with drinks, the apple yoghurt was quite sweet, the pina colada was refreshing and the strawberry lounge turned out the best with a layer of crushed strawberries at the bottom.For food, we got the fish burger and pizza.I wanted the vegetarian pizza which had cauilflower but it was sold out so I got the parma ham pizza.The fish
The fish burger was quite good because it was served in a black bun with a big piece of fish fillet.
As expected, the pizza was good because the pizza base was thin and the tomato sauce was strong.
2016-07-10 431 瀏覽
今晚朋友話試下呢間開左吾係好耐既餐廳四個人 叫左兩個包 一個豬肉一個牛 豬呢個好好味! 推介! 肉又嫩又多汁 juicy阿!!另外牛果個就普通啦 一個夏威夷pizza 呢個都好味 個底好脆 但如果可以再多d芝士就好啦雞翼拼盤 三隻味都吾錯 不過我地就覺得咸左小小叫左三杯mocktail 仲有枝杏桃味既啤酒 都幾推介 好香果味又易入口 叫包果時加48蚊就跟埋 連薯條mocktail 就有待改善 一杯太甜 另外兩杯就偏淡d 下次都係飲啤酒啦 整體都ok 食物幾好 不過就出得比較慢 同埋座位有d窄
今晚朋友話試下呢間開左吾係好耐既餐廳
四個人 叫左兩個包 一個豬肉一個牛
豬肉
豬呢個好好味! 推介! 肉又嫩又多汁 juicy阿!!
另外牛果個就普通啦

一個夏威夷pizza
呢個都好味 個底好脆 但如果可以再多d芝士就好啦

雞翼拼盤
三隻味都吾錯 不過我地就覺得咸左小小

整體都ok 食物幾好 不過就出得比較慢 同埋座位有d窄

豬肉
2016-07-07 414 瀏覽
因為朋友生日,搵咗尖沙咀呢間酒bar聚一聚。由門口行入去,感覺好似穿越時空咁!近年,手工啤酒興起,趁著今晚同朋友一齊,我都要叫返一支試吓。細心嘅朋友話我飲唔慣啤酒,介紹我飲 ”Samuel Smith Organic Raseberry Fruit Ale” 。呢支酒嘅色澤同Raseberry一樣紅,充滿紅果風味,飲落口帶少少果酸味道,好似飲果汁咁,當酒到達喉嚨先會出現一點點嘅啤酒味,非常易入口,啱曬我!Fish & Chips ($118) 其實正字正確係Fish & Onions先真!因為侍應話無曬薯條,問我哋介唔介意要洋蔥圈。其實我哋不知幾開心,因為洋蔥圈比薯條更有酥脆口感,炸過嘅洋蔥亦有一種獨特嘅香甜味道;至於炸魚,超大塊,仲大過我隻手呀!魚肉雪白又嫩滑,加上外皮嘅炸粉漿非常薄身,咬入口香脆之餘唔會覺得油膩,點埋他他醬一齊食,真係堅好味!Fried Spicy Chicken Wings ($98) 雞翼醃得非常入味,配合黑椒、香草及辣粉,更能帶出炸雞翼嘅香口惹味。 雞肉亦好嫩滑,食唔出有雪藏味,值得加分!如果呢個價錢,額外多2隻雞翼,會更加抵食。Potato skin, Ba
Potato skin, Bacon & Onion ($68) 薯皮即叫即焗,待應上菜時已經噴到香味,熱辣辣嘅薯皮鋪上火腿、洋蔥及芝士, 非常吸引!由於有芝士,食起黎有少少拉絲嘅效果,好似食mini pizza咁。 食一口焗薯皮,再飲一啖手工啤酒,爽呀!
老實講,呢間酒bar除咗食物有水準外,仲提供飛標機,啱曬貪玩嘅我哋。朋友仔好投入玩……
最後,要讚呢間酒bar,因為佢免收切餅費。我哋食完、飲完又吹吓水,已經差不多兩個鐘,最後仲切埋蛋糕先離開。一個愉快嘅晚上!
2016-07-01
到了晚上,尖沙咀的綿登徑就開始熱鬧起來,留意到有間提供美國菜的店子,類似酒吧形式的,在Happy Hour已經見到有客人在吹水和飲啤酒。在開飯瀏覽過,見到店子的 Gimmick 是「全港最好味的Burger」,搞到我與朋友都心思思,想一試其蘆山真面目!內在環境是比較昏晚,營造晚上輕鬆和玩樂的氣氛;場內有部大電視,感覺上都不會那麼靜的,酒吧嘛,高枱高凳少不了⋯⋯與朋友的悄悄話都無人可以聽到~枱上有齊自助形式的所需餐具燒美國安格斯漢堡 $138Certified Angus beef, cheddar cheese with BBQ sauce朋友點了這個漢堡,真是香氣四溢,容易引人犯罪的Burger!麵包焗到好脆香,加上這塊安格斯漢堡多汁,兩者互相配合~朋友說大廚十分細心,因夾住的肉排不是全熟,是約9成熟的!因此肉汁可以緊緊鎖住,肉質不會「諧」口!車打魚柳漢堡 $118Cod fillet, cheddar cheese with Tata sauce魚柳不是用脆漿炸的「快餐」魚柳,而是用原塊魚柳夾住整塊食,但調味的鹽下手有點重,有一兩啖會有點偏鹹,實屬濃味之選。但是最值得讚的是車打醬汁
到了晚上,尖沙咀的綿登徑就開始熱鬧起來,
留意到有間提供美國菜的店子,類似酒吧形式的,
在Happy Hour已經見到有客人在吹水和飲啤酒。
搞到我與朋友都心思思,想一試其蘆山真面目!
內在環境是比較昏晚,營造晚上輕鬆和玩樂的氣氛;
場內有部大電視,感覺上都不會那麼靜的,
酒吧嘛,高枱高凳少不了⋯⋯
與朋友的悄悄話都無人可以聽到~
枱上有齊自助形式的所需餐具
燒美國安格斯漢堡 $138
車打魚柳漢堡 $118
魚柳不是用脆漿炸的「快餐」魚柳,而是用原塊魚柳夾住整塊食,但調味的鹽下手有點重,有一兩啖會有點偏鹹,實屬濃味之選。但是最值得讚的是車打醬汁與魚柳實在是完美組合,中間夾住塊多汁蕃茄,想不到吃魚肉都可以咁惹味。
可加錢轉套餐,有薯條+Fries ,沾一沾蕃茄醬,童年與朋友們吃麥當當的片段都漸漸湧上心頭。
蕃茄汁 +$48
友人這杯飲料真是放太耐,原本的冰都在杯中消失得無影無蹤,沖淡仍是正常~
Sweet dream +$68
Strawberry, mango, lime juice, passion fruit syrup, pineapple juice
打成沙冰 ,還加了多款水果口味的飲料,熱情果味道比較豐富。有雜果的陪襯,甜度很適合女生,有蜜桃初戀的感覺⋯⋯
小食點了炸芝士波波 $88
Crunchy French cheese with mix berry sauce
芝士口感比較濃味,醬汁是師父自己祕製而成,食落會有野莓的酸酸感,但重點的芝士炸波炸得好夠輕身,不會油膩。
2016-07-06 283 瀏覽
繼上一次係棉登徑食個第一次飯之後,我決定要再去睇下仲有咩可以試下,誓要食勻成條街呀!今次同呢個就黎去英國交流嘅同學係走之前食一餐飯。佢話想飲酒,咁我就提議去酒吧,最後就揀咗呢間叫Quaver House嘅酒吧。呢間酒吧門口嘅設計好特別,行入去嘅時候好似經過咗一個時間隧道咁。入面有一塊大黑板,推介著啤酒;我地被安排坐係中間嘅吧枱,之後我地就開始叫野食啦!呢度有6款漢堡包可以揀,有黑毛豬丶頂級牛肉丶美國安格斯牛肉丶芥末雞肉丶車打魚柳丶黑松露牛肝菌,我地兩個分別揀咗頂級牛肉同車打魚柳配薯條啤酒combo,再加多個Nachos。頂級牛肉真係好頂級呀,一咬落去好juicy,個包皮有鬆脆,仲有d炸到脆卜卜嘅薯條,好正。呢間餐廳好貼心,驚客人會太熱氣同滯,特登係burger配一份沙律,要讚一下!呢支就係黑啤,哈哈。另外個個車打魚柳都ok,不過略嫌魚肉實咗小小,其他都可以接受。我要推介嘅就係呢支apple cider啤酒,有小小嘅啤酒香,又唔苦,好岩d唔係好飲得嘅朋友XD再過一陣,個Nachos黎啦!呢款,Nachos配上三款醬汁,分別係牛油果醬丶蕃茄醬和酸醬。D Nachos炸到超脆,配上醬汁,好味
再過一陣,個Nachos黎啦!呢款,Nachos配上三款醬汁,分別係牛油果醬丶蕃茄醬和酸醬。D Nachos炸到超脆,配上醬汁,好味!我個人最鍾意酸醬,平時買薯片都係揀呢隻味架!
呢間酒吧絕對係岩無論係兩個人定一大班人黎飲野,環境靜靜地,又有電視睇,推介!
2016-07-02
工作狂朋友忙碌過後放工 想RELAX 一下,結果他帶我去他公司附近尖沙咀綿登徑其中一間酒吧~Quaver Hous傾計食下小食飲下酒。進入門口好有特色, 好cyber 呢!一進入見到有好大的特色燈,似進入disco地方,五光十色。一進店放置高台高椅,坐上去十分relax。而另一區更大, 可容納更多人。* * *選漢堡套餐可特惠另加$ 48 就有 Fries & Soda / Beer* * *【燒美國安格斯漢堡】 $138Hungry nGuscertified angus beef, chedder chesse with BBQ Sauce賣相非常吸引,這漢堡有好厚身,包十分鬆軟,包住有烤八成熟安格斯牛肉,肉汁豐盈多汁,濃濃肉香味有咬口以外,更釀入車打芝士、蕃茄、生菜和燒烤醬汁,啖啖惹味。* * * 【自家製頂級牛肉芝士漢堡】 $148BIG JJprime beef, chedder cheese with Quaver Sauce這漢堡份量夠大,用了頂級牛肉,一咬下去,滿口肉汁, 可惜沒有咬口偏向軟身似免治牛肉質感,加上鹹香車打芝士、新鮮蕃茄、生菜,配上Quaver秘製醬汁,更

工作狂朋友忙碌過後放工 想RELAX 一下,

結果他帶我去他公司附近尖沙咀綿登徑其中一間酒吧

~Quaver Hous傾計食下小食飲下酒。
進入門口好有特色, 好cyber 呢!
一進入見到有好大的特色燈,似進入disco地方,五光十色。
一進店放置高台高椅,坐上去十分relax。
而另一區更大, 可容納更多人。

【燒美國安格斯漢堡】 $138

Hungry nGus

賣相非常吸引,這漢堡有好厚身,包十分鬆軟,

包住有烤八成熟安格斯牛肉,

肉汁豐盈多汁,濃濃肉香味有咬口以外,

更釀入車打芝士、蕃茄、生菜和燒烤醬汁,啖啖惹味。

【自家製頂級牛肉芝士漢堡】 $148
BIG JJ

自家製頂級牛肉芝士漢堡
這漢堡份量夠大,用了頂級牛肉,一咬下去,滿口肉汁,

可惜沒有咬口偏向軟身似免治牛肉質感,

加上鹹香車打芝士、新鮮蕃茄、生菜,

配上Quaver秘製醬汁,更為豐富。

以上兩款漢堡,我比較愛食燒美國安格斯漢堡。
而旁洋蔥圈很酥脆,略有點少少厚粉,

炸過的洋蔥真的很美味,

另新鮮沙律菜淋上甜酸忙果秘汁十分醒胃。

英國手工啤酒

【Samuel Smith Organic Chocolate Shout】
【Samuel Smith Organic Raspberry Frui Ale】
朋友點了 Samuel Smith Organic Chocolate Shout,

不太苦澀的黑啤,具香濃可可豆朱古力味。

而我點了Samuel Smith Organic Raspberry Frui Ale,

有明顯而濃郁的覆盆子及紅色莓果味,

帶甜甜地不苦澀,好岩女士飲。

另外點了小食送酒

【Nachos】 $68

(Acocado Sauce, Tamatto SaSa & Sour Cream)
Nachos
每一口咬的到玉米片的脆口,

似炸過冇鹼水味雲吞皮,

沾點牛油果醬、番茄醬和酸奶油,

十分滋味,是佐酒不錯小食。
2016-06-20
  • 燒美國安格斯漢堡
位於尖沙咀的棉登徑,多「好西」吃是人所共知的事啦。今次來到這家叫做Quaver House的餐廳,er….半pub半餐廳吧。外面望入去呢,感覺這家餐廳蠻細的,但其實愈過幾級樓梯以後,後面有一張桌球台,還有很多可以走動的位置,很適合包場用喔~餐廳的牆上面畫著這幅畫,呀,想喝手工啤酒的感覺又來了~這家餐廳的食物款式並不算多,貴精不貴多嘛,對於有選擇困難症的我來說就是有優勢啦~啤酒的種類就夠多的,可以揀過夠(實際上也用上了好一段時間才選擇到喔)~我坐的位置可以看到店主把所有手工啤酒「晒冷」啦,嗯…所以嘛,要選擇嘛…就有點困難啦=3=最後選了這杯~這杯啤酒真的很易入口,帶有點點果味的,初初入口像喝果汁一樣,入到喉嚨才有淡淡的酒味走出來,整體來說會蠻適合初初喝酒但又想要易入口的酒的人~Potato Skins, Tuna Salad & Sour Cream ($68)用上平日比較少見的沙律菜,忘記了這菜的名字,但卻記得其價格並不低。加上黑醋以後,令人胃口大開。至於主角薯皮嘛,炸得十分香脆,薯皮上的吞拿魚香得很,而且份量也蠻多的,口感十分豐富。薯皮上加上酸忌廉,整件都是佐啤酒的最佳拍檔~自家製頂
餐廳的牆上面畫著這幅畫,呀,想喝手工啤酒的感覺又來了~

自家製頂級牛肉芝士漢堡 ($148)

嗯,是沙律、薯條跟大大個漢堡,又是這款沙律喔,短短一頓晚餐內已經愛上了這種菜;薯條炸得金黃香脆,不用茄汁也可以一口氣吃完它~
頂級牛肉芝士漢堡果然是與眾不同,牛肉入口都已經快要溶化了,肉味相當濃郁,也夠多汁的。店員並沒有問到我們牛肉要幾多成熟,就把牛肉的熟度調到最適合,這個熟度也蠻適合我的口味;蕃茄爽口清甜,生菜鮮甜,再加上芝士,以及鬆軟的麵包,令整個漢堡的評分也是蠻高的~

果然是貴精不貴多啦,一家半Pub半餐廳的食物也可以有這個水準,實在是值得讚的,加上這邊的手工啤酒選擇也夠多的,跟三五知己邊喝邊聚會也不錯喔~
  • Potato Skins
  • Tuna Salad & Sour Cream
  • 自家製頂級牛肉芝士漢堡
2016-06-27 3665 瀏覽
好像很久沒有吃過"罪惡感十足的漢堡包", 這個周末既然行了大半天展覽, 是時候好好奬勵一下。於是在尖沙咀的棉登徑搵食, 沒想過我們會為了這兒的美式漢堡包到酒吧開餐。初時都有考慮過去BAR 唔飲酒, 只係去食嘢會否有點怪, 不過既然他們有BURGER COMBO SET, 加上時間尚早, 客人又不算多, 我們兩隻為食貓應該不會太"突出"吧。本來跟餐可以揀汽水或啤酒, 但我們改點了兩杯MOCKTAILS。難得來到酒吧嘛, 當然點些特別啲的飲料, 正好為熱的要命的天氣帶來點清泉。高身那杯是FLAMINGO, 而色彩較夢幻的是SWEET DREAM身邊那位點的主要有小紅莓, 菠蘿和檸檬汁, 味道帶酸, 十分醒神清神。相比下我的SWEET DREAM 就較甜, 芒果加上士多啤梨和菠蘿口味, 感覺幾有熱帶風情, 少少像FRUIT PUNCH 的味道。原來亦是店內女生們很愛點的一款。餐廳內的食物全是即叫即點, 所以要等上小小時間。我們剛好可以抖抖, 飲着MOCKTAIL 聽着不同的MV音樂。這款炸雞翼首先送來, 水準高得令我們驚喜, 很想快點立刻試試他們的招牌漢堡。碟上六隻炸雞翼每隻都醃得十分入味,

碟上六隻炸雞翼每隻都醃得十分入味, 香口中帶少少辣。而且炸的時間掌握得很好, 外表不但金黃, 香脆非常。而且內裏的雞肉仍能保持嫩滑, 留有點點肉汁油香。意想不到的比其他主打炸雞的店還要好!!
主菜是兩個漢堡包, 這個是皇牌之一黑毛豬扒漢堡配薯條。

用上西班牙黑毛豬扒作主打, 果然肉質比一般豬扒更鬆軟, 肉味更濃。而且SIZE 更是十分大, 比整個包大四分之一。漢堡內還有菠蘿和APPLE PUREE, 那味道就更清新, 減去了豬扒的肥膩。
我覺得如果要配成傳統美式大漢堡包, 粗薯條真是最佳配搭。

這兒的薯條也是炸得熱辣辣, 非常香口, 夠咸夠質感, 令人會不停地吃直止清碟為止。
另一款點的漢堡是BIG JJ, 自家製牛肉頂級芝士漢堡。

忘記了一讚這兒的店員, 知道我們會SHARE 食, 一早已幫我們CUT 開了BURGER, 亦較方便我們進食 (雖然最後都是食到成手都係)
這個漢堡扒果然和其他店的很不同, 肉質較軟較嫩, 不需用力就能咬開, 但又唔會太鬆散, 有點像紅燒獅子頭的肉質。 味道當然也是很不錯, 不會太咸或太濃味。同時芝士自然能把味道再次提升, 更為香濃。 加上厚切番茄和生菜, 那就完整了一個傳統美式漢堡包了。

店內客人亦逐漸增多...音樂加上人聲真是越夜越熱鬧, 我們還是乖乖帶着滿足和脂肪回家。

1K
2016-06-27 489 瀏覽
Tst 新開無耐, 係openrice 有新張優惠 $57 試食原價$148 既burger😎😎 咁岩今日約左fd去tst, 之後緊係過來試下啦😆 BIG JJ 自家製頂級牛肉芝士漢堡 原價$148 (👈呢個真係個burger 名😂😂 chicken 叫P.K.Burger lol)好欣賞佢地既 bun 係baked to order, tomato n lettuce 都好fresh, 咬落爽脆juicy... 塊beef 雖然都幾香, 但太腍😶 咬落鬆散, 我唔太like 呢種口感🙈🙈 或者下次可以試佢地blk truffle mushroom/chicken burgerfries 還好啦, 雖然即炸但唔夠香脆隔離既salad 反而有d驚喜, 夠fresh, 加左果醋酸酸甜甜幾開胃Add $48 combo set (fries+craft beer)Samuel Smith Organic Strawberry Fruit Ale Craft beer 好多選擇, 但芸芸眾多beer 中我比🍓🍓 一下吸引住~♥ 🍺 帶淡淡既紅色, 飲落真係有幾香 strawberry 味😙 ,

fries 還好啦, 雖然即炸但唔夠香脆
🍺 帶淡淡既紅色, 飲落真係有幾香 strawberry 味😙 , 但濃度都有5.1%

其實我唔好酒, 今次把beer 當jolly shandy 飲既後果係飲完一杯, 我塊臉紅到🙈pat pat 咁, sosad
2016-06-25
用餐優惠
優惠券
  • strawberry craft beer
2016-06-23 477 瀏覽
想搵好野食,當然要來尖沙咀啦。中日台美意法韓印。。。想食甚麼都可以找到。 今次我去的這間餐廳,在k-11附近,好易找到整間舖充滿住神秘感,深色設計為主的設計中加添了小小的藍紅燈,店內都是高身枱櫈,環境清幽,無錯是一間環境清幽的餐廳及酒吧,來這裏談天說地都真係不錯,不會像其他酒吧餐廳那樣,要喊破喉嚨先可以講到野。員工都十分親切,不像一般的餐廳,例牌甘講句歡迎光臨就由得你。他們介紹下有甚麼特別的菜可以試試。等上菜時,無意中聽到有人查詢包場,都係一個不錯的idea。呢度有好多外國手工啤,值得有空檔試下介紹一下我們今晚食了那個舔舌指數好高的主菜先,漢堡包。講起漢堡包,我都食唔少,但這裏都真是值得一推。軟綿綿的兩塊包夾住好多既食材,令人一咬難忘的是那舊成吋幾厚既牛肉,店舖好細心,上台時已一分為二,一拎上手,牛肉汁已經流到成手都係,超級juicy。大口大口咬落去,成口都係香香軟軟的漢堡扒中夾雜左清新的蔬菜,令到吾會太膩,依家想起依然都留口水。這樣的價錢,可以食到這包,絕對係性價比高的作品,仲有伴埋個脆炸薯條。小食呢,我地叫左個少少辣的炸雞翼。雖然係炸,但並不乾涸,依然不失雞翼既肉汁和香滑感,食一隻

小食呢,我地叫左個少少辣的炸雞翼。雖然係炸,但並不乾涸,依然不失雞翼既肉汁和香滑感,食一隻又一隻,真係停唔到。辣辣的口感,十分刺激味蕾。再加上一杯冰凍的啤酒,真係絕配吖。
兩個人,叫了一個主食,二個頭盤,嘩!價錢相宜,份量好足,我們食到已經可以抱住個肚走。上菜都好迅速,食品到枱面仲係熱辣辣,食品要熱食才好味,burger 絕對值得一試!
2016-06-20 941 瀏覽
經常來Openrice搵好野食, 因為間中你會找到有驚喜! 就好似飲食coupon, 折扣優惠等是晚同男友用咗Openrice提供的coupon去食burger啦~ 間中都會來棉登徑同朋友飲番杯既, 原來而家多咗好幾間食肆, 但有幾間都已轉手星期日晚上七時, 人不多, 大多數人翌日要上班, 要玩的都在Happy Friday或星期六晚玩夠加上時間尚早, 成條街既人流不算多以前來酒吧, 主要是猜枚劈酒其實而家好多都加入其他新元素, 新玩意, 讓人客無咁單一又無咁悶 很喜歡Quaver House的入口位, 圓錐形拱門, 好似將會進入時光隧道 大熱的手工啤, 呢度都有供應, 6-9pm係手工啤既Happy Hour時段 進入時光隧道後, 見到一排五光十色的燈光 (真的很像) 不過燈光是不會行走的 新元素包括2台鳳凰掟標機仲有Beer Pong玩添不過睇黎睇去, 主廳都唔見有Beer Pong Table喎原來.....時光隧道直入就是另一個private area, 地方都幾大Beer Pong Table亦在此! 主廳及呢度都有得睇波, 亦可以一班大朋友黎呢度開party!睇
經常來Openrice搵好野食, 因為間中你會找到有驚喜!

就好似飲食coupon, 折扣優惠等
間中都會來棉登徑同朋友飲番杯既,
原來而家多咗好幾間食肆, 但有幾間都已轉手
加上時間尚早, 成條街既人流不算多
以前來酒吧, 主要是猜枚劈酒
新元素包括2台鳳凰掟標機
仲有Beer Pong玩添
Beer Pong Table亦在此!
睇見都想玩, 但無理由得我同男友2個自隊
下次人多d, 可以帶佢地黎呢度先
好啦~參觀完畢就要吃好東西
一人點了一份burger + combo

一檯只可用一張openrice coupon呢~ (burger款是任揀)
Combo好抵, 加$48就有薯條及啤酒或無酒精飲品; 加$68就有薯條及House Wine
黎到酒吧, 無理由飲可樂或檸茶架嘛, 緊係要放鬆放鬆

手工啤油都有很多款, 女士就緊係愛啖口味, 我自己就揀左有機士多啤梨味

男友就專一d, 飲番Stella
英田國出品的Samuel Smith
一枝剛好一杯的份量, 冰凍有氣啱哂配熱氣食物!
Organic Strawberry Fruit Ale
未入口已聞到香甜的士多啤啤梨味
啤酒味相對無咁濃, 不過都有5.1%精味, 唔太飲得的女生, 唔好比佢既甜味呃咗而喪飲
場內播緊足球賽事, 男友睇到眼都定埋
我地傾下飲下無耐, Burger就送上啦~
先來我的"Miden 1st Porkchop"
落order的時候, 侍應都很細心的問"Burger需要切開一半上嘛?"
切開方便d食
份量都幾肥厚, 漢堡飽配薯條一流, 仲要係粗薯

仲有d沙律菜伴碟, 唔係淨係得肉咁膩
黑毛豬扒肥厚, 咬落是半肥瘦的豬肉, 所以食落唔會硬掘掘, 乾爭爭咁

中間加埋菠蘿片, 厚蕃茄片, 生菜及芝士, 材料十足又新鮮
漢堡的麵包是輕輕的烤過, 也很軟熟
黑毛豬扒漢堡
男友的"BIG JJ" 自家製頂級牛肉芝士漢堡, 都是加Combo
牛肉是剁碎加入胡椒製成牛肉餅
食落有點胡椒的辣, 肉質鮮嫩
同樣呢份burger都包含厚切蕃茄片, 生菜, 芝士及煮熟了的洋蔥片
BIG JJ比黑毛豬較濃味, 我食開清淡的會喜歡黑毛豬多一點
Combo加的薯條份量也不少呀~炸得好酥脆

邊傾計邊睇波, 薯條用黎送酒真係一流呀!!
Big JJ
男友點多份Fried Spicy Chicken Wings, 火紅色的香辣雞翼
面頭灑了辣味, 味香而不太辣, 大隻肉多
$98/6大隻, 都唔算太貴
Chicken Wings
本身諗住可以飲多一杯, 點知食完半邊burger+其他小食後,
個胃都飽了7成!!
下次用埋另一張$1 手工啤coupon先 (都係起openrice提供架)
題外話/補充資料: 黎之前最好check下有無coupon可用呢! coupon只限happy hour內, 換完即止!
2016-06-19
Organic Strawberry Fruit Ale