2019-06-15 120 瀏覽
放工落pub皆閒事,解決酒癮之餘,都要諗諗計醫肚㗎,所以就搵間又有酒隊,又有嘢落肚嘅泰bar試吓入面冇咩位,所以坐室外,但冷氣ok大,都吹到出嚟嘅未落單先奉上前菜一碟,可以嘴jel jel等待遲到的胃民等,寂寞到夜深,飲住佢地自家製薄荷啤酒等運到,聞落有陣幽幽嘅薄荷味迷路的胃民趕到,請自隊一杯陪個不是好彩大胃醒,落定單,時間啱啱好,紙米卷皮好煙韌,點醬更開胃豬髀仔醬汁豐富又醒胃跟住就要睇表演喇,侍應淋上玫瑰酒,上演一場火燒雞接受完火刑之後,麻煩侍應肢解佢,加上自種茴香,死了都係一隻好雞,好正呀怕辣慎選,辣到大胃要用剛才嘅茴香解辣傾傾講講,飲飲食食,一次滿足我地三個願望

入面冇咩位,所以坐室外,但冷氣ok大,都吹到出嚟嘅

未落單先奉上前菜一碟,可以嘴jel jel等待遲到的胃民

Mint Beer

Kirin Ichiban Frozen (Mix)

迷路的胃民趕到,請自隊一杯陪個不是

越式紙米卷

好彩大胃醒,落定單,時間啱啱好,紙米卷皮好煙韌,點醬更開胃

泰式燒豬髀仔

豬髀仔醬汁豐富又醒胃

跟住就要睇表演喇,侍應淋上玫瑰酒,上演一場火燒雞

招牌火焰燒雞

肉碎生菜包

怕辣慎選,辣到大胃要用剛才嘅茴香解辣

傾傾講講,飲飲食食,一次滿足我地三個願望
2019-06-14
Mint Beer
Kirin Ichiban Frozen (Mix)
越式紙米卷
泰式燒豬髀仔
招牌火焰燒雞
  • 泰式燒豬脾仔
  • 肉碎生菜包
2019-06-11 35 瀏覽
今日黎到元朗食泰國菜,here門口同餐廳內嘅佈置都好有泰國風情,我地叫左生蝦,生蝦新鮮配上酸辣青汁好開胃。酸辣泰式鳳瓜,好大碟,最鐘意好香嘅芹菜同紫洋蔥。另外有酥炸生蠔,用生菜包住食,點上特製嘅醬汁,好香脆!仲有白酒煮青口,青口夠大隻,青口數量多d更好,連d配菜青椒洋蔥都有白酒香味,配菜都掃埋!另外有半打沙嗲串燒,有豬肉牛肉羊肉選擇,燒得香!啖啖肉啱哂我地里d食肉獸!仲有叫左兩杯特飲,青檸疏打同巨峰疏打!個杯好高,睇落好靚!下次要再試下其他菜式!
2019-06-11 88 瀏覽
平時成日經過見到環境唔錯,又有bar 枱又有播歌,裝飾都幾有心思,今日唔想又食西餐或者日本野,決定一試呢個泰國菜,原來有線電視都黎過呢間餐廳。😯😯一入到去,服務員已經送上一碟酸酸少辣開胃嘅青瓜前菜比我地慢慢揀野食。服務員個個態度都唔錯,睇得出好用心經營,又會同你講解下餐牌,介紹下啲醬汁咁。我地揀左肉碎生菜包、泰式炒金邊粉同椒鹽魔鬼魚,另外再叫左2杯野飲—Pretty lady同Mint cocktail。杯野飲好快黎左,pretty lady類似fruit punch但甜少少,女仔應該啱飲。肉碎生菜包少少辣,個調味啱啱好,幾出色。椒鹽魔鬼魚一切開已經聞到個陣魚嘅香味🤤,外圍又夠脆,服務員仲好nice咁提我地可以點兩隻sauces,第一次食魔鬼🐟,原來佢啲骨係軟骨可以咬碎吞落肚。泰式炒金邊粉唔太油唔太膩,啱啱好,加埋3隻🦐,賣相都唔錯,打卡一流。
前菜
  • 肉碎生菜包
  • 泰式炒金邊粉
  • 椒鹽魔鬼魚
2019-06-09 52 瀏覽
深夜探完朋友,好肚餓,就黎左呢間泰國餐廳啦!9點幾黎到都仲好多人,呢度既燈好有feel,仲播住好強勁既背景音樂添,好有party feel呀!我地未叫食物就有青瓜前菜。因有點晚,唔想食太多野,所以冇叫到睇黎幾抵既2人餐。只係叫左個咖哩蟹,冇諗過佢大隻到咁,個鉗超大,真心係我食過最大既蟹鉗。兩大蟹鉗夠我同朋友一人一個。超多肉呀!仲有好多咖哩醬添呀!咖哩sauce加左好多香料,好惹味。蟹係時價,薄餅就55蚊薄餅,拎黎點咖哩醬岩晒!個薄餅好熱,要快食。我地食完呢份薄餅後加多一份,超級正呀!海鮮控表示好滿意。我叫左2個椰青,好多汁,朋友叫左杯生啤。本身個店員好有誠意推介燒魚,但我地冇叫到。如果下次早d黎就會食!
2019-06-06
入左元朗搵好嘢食, 呢間餐廳有戶外亦有室內,室內有一個大屏幕,可以畀人睇電影同埋睇波⚽,餐廳嘅酒精類選擇非常多, 連平時好少有嘅生力黑啤draft 都有🍻,今次點嘅食物全部都好好食。.特式菠蘿飯🍍: 賣相好靚,用一個木桶裝住啲飯,呢個飯夠四個人食用👨‍👩‍👧‍👦,飯入面有大蝦,腰果,魷魚,當然仲有粒粒菠蘿肉。.黃咖哩配新鮮雞🥘: 鍾意食咖哩雞🐔嘅人一定要點, 咖哩汁調得好好, 陣陣椰香味, 仲要用新鮮雞製成,肉質非常鮮嫩, 每一件雞都唔會嚡口😛。.冬陰功湯🍲: 呢一個係今晚嘅驚喜,因為好飲到我地要order個印度薄餅沾埋黎食, 酸酸甜甜辣味十足,非常開胃!👍~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:7/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$200⏪回頭率:80%~~~~~📍薄荷葉泰國菜元朗安康路怡康大廈地下12-13號舖...#hkfoodies#hkfoodie#foodieshk#foodiehk#hkfoodblog#hkigfood#hkig#hkiger#hkfoodlover#hkfood#hkfoodblogger#hkfoodporn
~~~~~~~~
😋味道: 8/10
⏪回頭率:80%
~~~~~
📍薄荷葉泰國菜
元朗安康路怡康大廈地下12-13號舖
#hkfoodies#hkfoodie#foodieshk#foodiehk#hkfoodblog#hkigfood#hkig#hkiger#hkfoodlover#hkfood#hkfoodblogger#hkfoodporn#hkfoodieblogger#foodhk #foodhkig#美食 #852foodie #foodhk #dessert #foodie #foodies #foodporn#泰國菜#薄荷葉泰國菜#tasty#yum#hkkol
  • 馬拉盞炒通菜
  • 特色菠蘿飯
  • 薄餅
  • 冬蔭公湯
2019-06-06 54 瀏覽
在元朗劇院附近藏著好多小店 上一次去了咖啡廳 這次就去食東西去到的時候是晚市剛剛開始 天還未黑所以不用等位 可以直接入座🤭·青咖啡配新鮮雞 HKD$168新鮮雞味道會好些所以選擇了🤤咖哩不會太辣剛剛好 份量不過不失·椰汁雞湯 HKD$108/小份雞湯有微微的辣味 裡面的材料也挻多的還有很多野菌在裡面來增加鮮味·串燒(雞/牛) HKD$98有三款肉類可以選擇 我們就選擇雞/牛用杯子來放串燒也挻吸睛呢~另外配上沙嗲汁 醬汁是分開另上不過要趁熱食味道才是最好的 ·士多啤梨特飲 HKD$35顏色粉粉挻少女心 淡淡的味道不會太濃食到口乾/辣的時候來一口也不錯🤣·黑加倫子梳打 HKD$45這個絕對要攪拌好才好飲一時忘記攪拌變了沒什麼味道攪拌過後黑加倫子的味道終於回來🤭這裡好還有酒可以飲 看到不少用點來飲不過食串燒配啤酒也不錯 曾經試過😇
在元朗劇院附近藏著好多小店

雞湯有微微的辣味 裡面的材料也挻多的
還有很多野菌在裡面來增加鮮味[色]

·串燒(雞/牛) HKD$98
有三款肉類可以選擇 我們就選擇雞/牛
用杯子來放串燒也挻吸睛呢~
另外配上沙嗲汁 醬汁是分開另上

攪拌過後黑加倫子的味道終於回來🤭

這裡好還有酒可以飲 看到不少用點來飲
不過食串燒配啤酒也不錯 曾經試過😇

2019-06-03
5 分鐘 (堂食)
2019-06-04 46 瀏覽
🔻薄荷葉泰國菜呢排天氣又濕又熱🥵食酸辣開胃嘅泰菜係一個不錯嘅選擇🤘🏻呢間餐廳裝修得好有情調 屬於高級泰菜館😆.什錦小食🍢🍖有蝦片、串燒、蝦餅等等串燒可以沾上濃郁沙嗲醬😋個人最愛爽口彈牙嘅蝦餅👍🏻.泰式鳳爪🐤鳳爪好入味 作為冷盤前菜適合不過😀.明爐酸辣魚🐟份量好多 而且有好多蔬菜舖係面😯

🔻薄荷葉泰國菜
呢排天氣又濕又熱🥵
食酸辣開胃嘅泰菜係一個不錯嘅選擇🤘🏻
呢間餐廳裝修得好有情調 屬於高級泰菜館😆
什錦小食🍢🍖
有蝦片、串燒、蝦餅等等
串燒可以沾上濃郁沙嗲醬😋
個人最愛爽口彈牙嘅蝦餅👍🏻
泰式鳳爪🐤
鳳爪好入味 作為冷盤前菜適合不過😀
明爐酸辣魚🐟
份量好多 而且有好多蔬菜舖係面😯
2019-06-02 39 瀏覽
✨今日同朋友係元朗試咗間泰國菜。叫咗泰式炒金邊粉、軟殼蟹咖喱、薄餅同椰青,性價比都幾高咖,唔錯😚😚。✨ 泰式炒金邊粉 👧🏻 個金邊粉幾有泰國風味,係甜甜地嘅。金邊粉上菜時係被一塊蛋皮包住,側邊仲有唔同配料,有芽菜、蔥條、砂糖、辣椒粉同花生碎。去過其他泰國餐廳食金邊粉,都唔會有呢堆配料,所以好有驚喜。個金邊粉熱辣辣,個粉都好滑下,味道幾好食。金邊粉本身有唔同嘅配料:有類似魚片條嘅配料、紅蘿蔔絲,份量都幾多下,所以幾飽肚的。✨ 軟殼蟹咖喱 👧🏻 軟殼蟹份量好多,我同朋友兩個人都食唔曬。軟殼蟹系預先炸過ge,所以好香脆。個咖哩唔系辣個隻,系偏甜個隻,幾特別,都幾多汁下,所以食落唔會好乾。裡面仲有幾多配菜,有紅蘿蔔、蘿蔔同豆角,唔會淨係食軟殼蟹咁齋。✨ 薄餅 👧🏻 個薄餅煎得好脆,好香口。點埋個咖哩一齊食會好夾。一份有4塊,唔算好貴,都幾飽肚。✨ 椰青👧🏻 椰青水好清甜。個日出門嘅天氣都好熱下,涼浸浸嘅椰青水好解渴。裡面d椰肉都幾易刮出來 ,可以食得曬,所以唔會有野嘥。

✨ 泰式炒金邊粉

✨ 軟殼蟹咖喱

✨ 薄餅

✨ 椰青
2019-05-20
2019-06-02 66 瀏覽
小妹同友人今次約食泰菜,來到這間元朗高人氣的薄荷葉餐廳。餐廳是間型格酒吧,卡拉OK的投影幕。一坐下,侍應已經貼心的為我們送上前菜。這客有機前菜($12),微微辣辣,頗開胃的!餐牌非常精美,大部份菜式也附上圖片!道道菜都好似好好食咁,賣相一流。例如廚師推介的春卷、自家制炸魚餅、特色菠蘿飯、廚師特色蝦醬炒飯......真係樣樣睇到都想食呀!咁多選擇,攪到小妹和友人都有選擇困難症啊!商量後,最後我地揀左黃咖哩、炸蝦餅和串燒!黃咖哩有豬、牛、雞可以選擇,我地選了豬,估唔到豬既份量都幾多,幾好味!仲有洋蔥、紅椒、青椒等配合呢!令到黃咖哩的口感都好有層次。熱熱的,好香!強烈建議大家可以order個薄餅,咁就更加可以連汁都食埋!配上白飯也是perfect match呢!這個自家製炸蝦餅要特別推介一下。一上菜,香味撲鼻!佢既份量比我想像中還要多!雖然這是炸物,但蝦餅一點都不油膩!蝦餅肉質實在,真材實料,亦配上香菜混和,大家記得要趁熱食呀!接著就是串燒,亦是我十分期待的!食泰國菜一定會叫的!小妹亦食遍廣大泰式串燒,有燒烤香,又要保留肉汁,實在好考師傅功夫!可以敢說這裡的串燒既質素非常高呢!沙嗲串燒一共六
小妹同友人今次約食泰菜,
來到這間元朗高人氣的薄荷葉餐廳。
餐廳是間型格酒吧,卡拉OK的投影幕。

一坐下,侍應已經貼心的為我們送上前菜。
這客有機前菜($12),微微辣辣,頗開胃的!

有機前菜

餐牌非常精美,大部份菜式也附上圖片!
道道菜都好似好好食咁,賣相一流。
例如廚師推介的春卷、自家制炸魚餅、
特色菠蘿飯、廚師特色蝦醬炒飯......
真係樣樣睇到都想食呀!

咁多選擇,攪到小妹和友人都有選擇困難症啊!
商量後,最後我地揀左黃咖哩、炸蝦餅和串燒!

黃咖喱 (豬)

黃咖哩有豬、牛、雞可以選擇,
我地選了豬,估唔到豬既份量都幾多,幾好味!
仲有洋蔥、紅椒、青椒等配合呢!
令到黃咖哩的口感都好有層次。

熱熱的,好香!
強烈建議大家可以order個薄餅,
咁就更加可以連汁都食埋!
配上白飯也是perfect match呢!

這個自家製炸蝦餅要特別推介一下。
一上菜,香味撲鼻!
佢既份量比我想像中還要多!

自家製炸蝦餅

雖然這是炸物,但蝦餅一點都不油膩!
蝦餅肉質實在,真材實料,
亦配上香菜混和,
大家記得要趁熱食呀!

接著就是串燒,亦是我十分期待的!
食泰國菜一定會叫的!
小妹亦食遍廣大泰式串燒,
有燒烤香,又要保留肉汁,
實在好考師傅功夫!
可以敢說這裡的串燒既質素非常高呢!

沙嗲串燒 (豬牛雞)

串燒

沙嗲串燒一共六串,
豬牛雞各兩串,我和友人各三串,剛剛好。
雞牛豬都是厚厚多汁!
店員介紹說可以先點一下沙嗲醬再撕少許香草,真的比較惹味!

椰青

吃了這麼多好東西,忍唔住叫了一個椰青喝!
椰青清甜!可以平衡一下!
2019-05-29
有機前菜
自家製炸蝦餅
沙嗲串燒 (豬牛雞)
串燒
椰青
最近舊地重遊,去番以前中學時期lunch time成日會去食嘅一間泰式餐廳食飯🤓因爲餐廳老闆泰國人,所以食物味道都好正宗🇹🇭今次係去食dinner,覺得水準同以前一樣😋我地總共叫左4樣食2杯酒🍽〰️👉🏻沙嗲(豬、牛、雞) $108/6串🍢小編覺得呢個係最有驚喜最推薦嘅菜式☝🏻串燒火候控制岩岩好,唔會太濃,而且肉質好淋好入味👍🏻佢地嘅秘製沙嗲醬有好多花生碎🥜點串燒食真係好惹味🤤而且6串嘅肉類仲可以自由配搭,小編要左每款各2串,覺得豬肉係最好食😋—👉🏻肉碎生菜包$108🥙呢個肉碎都幾辣,如果唔食得辣就唔太建議叫喇🙈不過中意食辣嘅話會覺得好正🌶因爲佢地好足料,肉仲多過菜,而且生菜都幾新鮮😛—👉🏻馬拉盞炒通菜$108🥬哩樣都算係經典泰菜之一🤘🏻小編覺得哩個菜係幾好食,不過就相對比較普通無咩特別,會建議大家試其他野多啲🤫—👉🏻特色菠蘿炒飯$128🍍小編覺得呢個飯做主食真心唔錯🥰呢個木桶飯入面用左新鮮菠蘿粒,而且仲加入鮮蝦、魷魚、腰果、提子乾等材料,比平時嘅菠蘿炒飯更有特色👍🏻加上佢哋嘅魷魚好淋好新鮮 ,唔會好似橡筋咁咬唔開🤣仲要份量都幾大,四個人share食都得👌🏻—👉🏻Somersby Crus
〰️
👉🏻沙嗲(豬、牛、雞) $108/6串🍢

👉🏻肉碎生菜包$108🥙

👉🏻馬拉盞炒通菜$108🥬

👉🏻特色菠蘿炒飯$128🍍

👉🏻Somersby Crush Apple Cider$48🍏
👉🏻Kirin Ichiban Frozen (原味)$75🍺

小編好欣賞哩到酒嘅種類好多,所以今次無叫椰青揀左飲酒😆而且酒類定價都比出面啲酒吧低少少,所以如果大家來食飲不妨飲番杯🍻
〰️
整體來講食物質素唔錯,星期五晚市都幾full,所以建議大家book定位先~
2019-05-31 43 瀏覽
The skewers are all well-smelted, they have been marinated, and the food has a salty coke. The meat skewers are also called the size. The clerk teaches the first few sardines and then rips the fennel and meat. On the skewers, the cumin with the fragrant flavor is more fragrant.
2019-05-05
10 分鐘 (堂食)
2019-05-31 139 瀏覽
印象中依間泰國菜開左好耐好耐明明係元朗人但今次係第一次去!!果然好好食~✨特色菠蘿飯$128加左大量肉鬆同果仁既炒飯好香又粒粒分明!味道甜甜地, 有好多魷魚圈同大蝦✨班蘭咖哩雞+薄餅$173泰式咖哩本來就已經好味, 加埋班蘭就更香~雞件又多又嫩滑咖哩撈薄餅係我至愛☺️食左好多~✨馬拉盞炒通菜$78例牌一定要叫既菜!通菜脆口唔會炒過龍👍🏻店員好用心推薦食物比我地☺️又話我知水蜜桃味frozen beer好飲d~又幫我雪蛋糕落雪櫃💖如果入開元朗想食泰國菜真心好推薦黎!裝修都好有格調好靚架!
印象中依間泰國菜開左好耐好耐
明明係元朗人但今次係第一次去!!果然好好食~

✨特色菠蘿飯$128

✨班蘭咖哩雞+薄餅$173
泰式咖哩本來就已經好味, 加埋班蘭就更香~雞件又多又嫩滑
咖哩撈薄餅係我至愛☺️食左好多~
班蘭咖哩雞

✨馬拉盞炒通菜$78
例牌一定要叫既菜!通菜脆口唔會炒過龍👍🏻
馬拉盞炒通菜

店員好用心推薦食物比我地☺️
如果入開元朗想食泰國菜真心好推薦黎!裝修都好有格調好靚架!
2019-05-30
班蘭咖哩雞
馬拉盞炒通菜
  • 班蘭咖喱雞
  • 薄餅
2019-05-30 41 瀏覽
以前係元朗返學都成日經過呢間餐廳但好似夜晚先開咁所以就好少入黎食野🙈🙈今日終於黎試下佢地既dinner🤤果然夜晚係有feel啲😍1&2一家四口黎 前後嗌左7樣野食🍴首先係馬拉盞通菜🤤3唔會炒到好乾或者好咸幾好食然後係三文魚紙卷🤤🤤4本身已經好鍾意食紙米卷再加埋有三文魚😍簡直係好好好吸引佢另外仲有個醬 專門點紙米卷酸酸味味 好醒神開胃😋😋之後有串燒豬牛雞各兩串5食起黎幾juicy 唔會太乾/太難咬👍🏻就算擺左一陣先食都仲好味😚食泰菜當然不少得冬蔭公湯😝6會一盅咁上枱 侍應會主動幫手分湯食唔到辣既我都飲到!🤩🤩但略嫌菇同海鮮比較少🙈🙈之後有黃咖哩牛配薄餅7&8本身想試紅咖哩但落單時 侍應好有心咁提醒紅咖哩比較辣有問到同枱既人會唔會食唔到辣建議我地食黃咖哩服務態度幾好👍🏻薄餅趁熱食 幾香口 軟硬適中咖哩都重椰香既最後係廚師特色蝦醫炒飯9&10上枱既賣相幾特別之後侍應會介紹下俾我地影完相之後就開始幫我地撈炒飯入面有啲提子乾粒酸酸地 令個炒飯有多啲味道另外佢有啲魔鬼魚片但塊魚片好咸🙈同成碟飯有啲唔夾🙈🙈唔嫌遠既 都可以一試👍🏻
以前係元朗返學都成日經過呢間餐廳

但塊魚片好咸🙈
同成碟飯有啲唔夾🙈🙈

唔嫌遠既 都可以一試👍🏻
2019-05-29 66 瀏覽
好耐無成過泰菜,做完野之後search下附近有咩泰菜食,就見到呢間薄荷葉!因為時間都好早,所以餐廳唔洗等就入得。呢間唔似我食過的泰菜,似係一間酒吧多一d(可惜我唔識飲酒,我見佢都有好多款酒飲)。我叫左一客特色菠蘿飯($128)、一客六串的沙嗲串燒($108)同一杯咸檸7up($38)。用菠蘿蓋裝菠蘿炒飯就見得多,用木桶裝就真係第一次見。不過呢個用木桶裝的菠蘿飯就裝飾得出奇地咁靚,唔睇得都食得。菠蘿飯足料豐富,大蝦都大大隻。我真心低估左個飯的份量,個木桶好深,我覺得可以係2-3個人的份量。串燒我就選了豬雞牛兩串。個人最鐘意食豬肉串,因為豬肉厚厚多汁,入口鬆軟。牛串同雞串其實都好味(其實可能係個沙嗲醬好味)!侍應有介紹d串燒除左加沙嗲醬外,亦可以試下撕少少配上的小茴香,會更加惹味(睇佢餐牌介紹,餐廳的香料係自己有一個農場去種出黎)。不過就睇你過人口味,我個人就覺得沙嗲已經好好味。最後飲住杯咸檸7up 聽住泰文歌,都幾有風味XD (第一次聽泰文歌,d拍子又幾易上口,唔會覺得怪怪的)餐廳重可以儲印花,印花換野食!

特色菠蘿飯木
咸檸7up
餐廳重可以儲印花,印花換野食!
2019-05-28
2019-05-28 31 瀏覽
係元朗的泰菜雖然多,但好似咁chill既就好少得呢間!呢間有得食泰菜之餘都可以飲啤酒 🍻。對住圖書館同元朗劇院,真係好寫意。.沙嗲串燒 🍢🍡🔥 (推薦指數:😋😋😋😋😋) $108 6串咁我地一家人就叫左雞牛豬各兩串🐔🐮🐷,三種肉類都燒得好好食,好嫩,一d都唔鞋,都好juicy👍🏼。.越式紫米卷🌯 (推薦指數:😋😋😋😋😋) $118做前菜一流,又fresh,又有沙律醬,酸酸甜甜,好醒胃,中間個夾住三文魚tim,呢個係生菜包外的另一選擇。.廚師特色蝦醬炒飯🍚🦐 (推薦指數:😋😋😋😋😋) $138呢個一定係必食,因為真係好firm。呢個炒飯係偏向有少少濕身,但只係因為汁醬的關係。蝦醬味唔會話好咸,其實整體來說係有少少甜味。蝦🦐好新鮮,脆果塊係炸魔鬼魚片,好似薯片咁。混合一齊食真係一流👍🏼。.黃咖哩牛 🐮 (推薦指數:😋😋😋) $173薄餅 (推薦指數:😋😋😋😋) $55.冬蔭公湯(細) (推薦指數:😋😋😋😋😋) $108呢個扺讚的地方係好正式泰國飲到的味,酸香做得好好。.明爐烏頭 (推薦指數:😋😋😋😋) $198好豐富的配料!.馬拉盞炒通菜 (推薦指數:😋😋😋😋) $78

對住圖書館同元朗劇院,真係好寫意。

沙嗲串燒 🍢🍡🔥 (推薦指數:😋😋😋😋😋) $108 6串

越式紫米卷🌯 (推薦指數:😋😋😋😋😋) $118

廚師特色蝦醬炒飯🍚🦐 (推薦指數:😋😋😋😋😋) $138

黃咖哩牛 🐮 (推薦指數:😋😋😋) $173
薄餅 (推薦指數:😋😋😋😋) $55

冬蔭公湯(細) (推薦指數:😋😋😋😋😋) $108
呢個扺讚的地方係好正式泰國飲到的味,酸香做得好好。

明爐烏頭 (推薦指數:😋😋😋😋) $198
好豐富的配料!