2018-05-17
同朋友happy hour 完見有少少餓,就走左過隔離間蘭桂芳車仔麵到醫下肚。太耐冇落過去都唔知開左間車仔麵,個位置又開得幾好,飲完行二步就食得。價錢係中環真係平到喊,好過要行咁遠去去翠x食。佢都幾多選擇,我就飲到頂頂地叫左菜底加魚腐,蘿蔔,五花腩,再叫左幾個小食share.唔知關唔關飲完酒時,特別開胃同覺得好好食。我揀左麻辣汁,個味道就有d似食麻辣燙咁。蘿蔔好夠味同好腍,魚腐亦都係魚肉較多個款,有d餐廳魚腐真係唔得,呢間有咬口又唔會好粉。另外一定要叫五花腩,佢真係好似韓燒個種,飲完酒最鍾意食肥野🙊小食方面椒鹽燒賣一定要叫,好好食,佢有少少炸燒賣感覺,外面好肥,有少少乾食但唔係難食個種,入面仲係好軟熟,再加上出面椒鹽粉,好好食👍🏻1000000個贊👍🏻其他雞軟骨都唔錯,呢間小店咁多食物都好有水準,價錢平,味道好,酒前酒後醫肚好地方。