去開深水埗,經過呢間火鍋放題見到入邊都好多選擇,所以一於入去試吓😋因為同行朋友唔食辣,所以我哋叫咗藥膳鮮雞煲湯底,可以補下😌雞肉嫩滑,藥膳味很濃很香😋原來仲有日式刺身,我哋叫咗三文魚刺身,好肥美新鮮呀😋牛肉拼盤:牛舌心、極上牛肩嫩肉、牛板腱、封門柳,每款牛肉都好香濃,牛味亦都好濃😋油脂分布平均👍🏻玻璃豬腩片淥耐咗都唔會肉質變老👍🏻一口自家雲吞、一口自家韮菜餃,真係一口一啖😋自家製真係好好味,10分推薦👍🏻😋 豬肉丸、丸筋丸都唔錯!豬肉丸入面有豬肉餡,仲好juicy😋手打魚腐、豆卜夠晒索味,食嘅時候真係好香濃嘅藥膳味😋當然唔少得要食雪糕,我哋叫咗荔枝味同雲呢拿味荔枝味好清香要雲呢拿真係入邊有雲呢拿籽,雪糕味道唔會過甜,好味😋

原來仲有日式刺身,我哋叫咗三文魚刺身,好肥美新鮮呀😋

2023-08-27 179 瀏覽
之前同朋友經過呢間任食火鍋,見到入邊有好多唔同嘅選擇,今日終於約到朋友去試吓😋我哋叫咗藥膳鮮雞湯,鍋底入邊有好多雞同埋藥材,飲落去有淡淡的藥材味,好香!除咗打邊爐之外,仲有任食刺身,三文魚刺身肥美新鮮😋坐低之後就會送上一盤牛肉拼盤:牛舌心、極上牛肩嫩肉、牛板腱、封門柳。份量都大份而且呢幾款嘅牛肉都好好味,油脂分布平均👍🏻各款牛肉食完之後仲可以任嗌😋另外,脆鯇片、鯇魚腩爽口新鮮!除咗牛肉拼盤嘅牛肉款式之外,仲有手切安格斯肥牛!黃喉、牛胸爽,手切安格斯肥牛雪花好靚👍🏻我,牛胸爽一d都會肥,仲好爽添😋我哋仲嗌咗鮮淮山、萵筍、墨魚丸、川汁皮蛋,川汁皮蛋嘅汁好香辣,好味😋最後叫返個雪糕做結尾,雪糕嗌咗荔枝味、雲呢拿,味道唔會太甜😋

除咗打邊爐之外,仲有任食刺身,三文魚刺身肥美新鮮😋

深水埗蚊蚊豬之前都聽唔少朋友推薦,今次終於約咗屋企人去試下~佢個價錢算中價,$298/位 已包任食烤魚、雞煲同打邊爐 咁我地就先打邊爐先,見佢有個最新夏日湯底---海虎蝦紅酒燴牛尾,感覺都唔錯,嘩你睇真係有兩隻大蝦! 好足料叫咗湯底,之後店員就上一盤牛肉比我地牛肉好高質,同平時啲平價邊爐一啲都唔同,講真真係食佢啲牛就已值回票價了,之後仲有牛柳粒/牛舌/牛板腱食完牛,又試試佢地既刺身如何,刺身選擇都唔少,大路既三文魚八爪魚墨魚甜蝦都有,全部都好新鮮,口感彈牙。之後就係熟食,我地叫咗牛仔骨都好惹味,我就幾鐘意個雞串,係泰式沙嗲既味道~佢地仲有炸物/丸類餃子等等 但我地掛住食牛都無咩叫太多其他野食最後點都要試埋佢地既烤魚既,我們叫咗個蕃茄清江烤魚,清江魚炸得金黃香脆,肉質爽彈性入口又無太多碎骨。嘩真係飽到不得了!

叫咗湯底,之後店員就上一盤牛肉比我地

嘩真係飽到不得了!
2023-08-23 131 瀏覽
🐷🐽蚊蚊豬·老火鍋 烤魚|雞煲|放題🍲今日去開呢頭又極度肚餓,所以諗住同朋友是旦搵間打邊爐放題刷餐飽,點知呢間一啲都唔失禮,正到痺。👍🏻👍🏻呢個藥膳湯底非常濃,成煲湯好足料,落藥材一啲都唔孤寒又多雞。而且我哋留啲雞喺度等佢熬,令到個湯底越嚟越香。不錯不錯‼️未真正食火鍋料之前,我哋先食咗啲魚生墊吓肚,佢哋嘅三文魚好厚身所以口感好飽滿,而且幾有光澤,證明幾新鮮。同埋佢哋嘅八爪魚都唔錯。不過一定要講吓佢哋嘅熟食,燒汁牛仔骨同埋燒豬頸肉串真係好入味,佢啲配料好香但又唔會濃到蓋過本身嘅肉味,特別份量方面都好值得讚,佢嘅一份唔會好多搞到自己好飽又可以減少浪費。去到重點!呢個牛拼盤一啲都馬虎。分別有牛坂腱、極上牛肩嫩肉、封門柳同埋牛舌。四樣都係唔錯嘅部位,全部都好好味,特別符合本人鍾意羶味呢個喜好🤣,真係食唔停口。當然,以上只係冰山一角,佢哋仲有好多唔同嘅火鍋料,魚生,熟食等等任君選擇,一定符合各位嘅口味。如果下次去開呢頭一定會再來嘆過。👍🏻👍🏻
🐷🐽蚊蚊豬·老火鍋 烤魚|雞煲|放題🍲

2023-08-22 70 瀏覽
香港人最鍾意就係打邊爐啦,但要夏天打邊爐,就梗係要搵間好食嘅架啦!.萬州烤魚 — 蕃茄麻辣一上枱就香氣四溢,鮮嫩多汁嘅魚肉融合蕃茄嘅酸甜,再加上少少辣椒嘅辣吊一吊味,絕對令你食慾大振。.刺身&小食刺身都好新鮮,有三文魚、八爪魚、仿鮑片、甜蝦同墨魚片,以及別具風味嘅豬頸肉、雞翅和炸饅頭串燒同小食,新鮮又惹味。.打邊爐 — 藥膳鮮雞鍋打邊爐就揀咗藥膳鮮雞鍋,入面有鮮雞件、紅棗、杞子、圓肉、黨蔘等,湯頭清甜補身.牛肉&配料火鍋牛肉選擇豐富多樣,由頂級嘅安格斯牛肉到滋味獨特嘅牛板鍵,每一種都是真材實料,帶來不同嘅口感同風味體驗。豚肉片嘅鮮嫩、雲吞水餃嘅彈牙、丸類嘅多汁、魚片嘅鮮美、雞件嘅鮮嫩和各式蔬菜嘅清爽,每一樣都是打邊爐必備!.飲品雪糕啤酒、汽水、果汁、茶飲任拎任飲,仲有雪糕做甜品添

萬州烤魚 — 蕃茄麻辣

刺身&小食

打邊爐 — 藥膳鮮雞鍋

牛肉&配料

飲品雪糕
啤酒、汽水、果汁、茶飲任拎任飲,仲有雪糕做甜品
2023-08-17 109 瀏覽
一餐三食,大🈵️足出嚟食飯reunion 最重要係野食夠豐富,🈵️遼足曬每個人。蚊蚊豬會係唔錯嘅選擇,一次過可以享受到烤魚、刺身、打邊爐同雞煲放題。不過今次就先嘗試左頭三嘢,已經飽一飽。120分鐘只係$298,CP值高👍🏼刺身超多選擇(三文魚、甜蝦、墨魚、鮑片等等)樣樣都好新鮮串燒熱辣辣即叫即燒,串燒醬好惹味。特別推介豬頸肉同雞串👍🏼烤魚 (蕃茄麻辣湯)酸甜又辣得過癮,超大條烤魚。啖啖肉,索埋個湯不得了。另外,烤魚配有少量蔬菜(娃娃菜、雲耳等)唔夠亦都可以加火鍋料入去嫁火鍋(藥膳雞湯)養生滋補力Max! 濃郁藥材味(入面有杞子,紅棗,雞件等)超舒服飲落。打邊爐嚟都唔會好油膩。打邊爐點少得牛肉,多款選擇(牛板腱、牛舌、封門柳、牛肩)油花分布平均~蚊蚊豬老火鍋 (深水埗)📍深水埗荔枝角道240-244號寶興樓地下A-C號舖
一餐三食,大🈵️足

刺身
超多選擇(三文魚、甜蝦、墨魚、鮑片等等)樣樣都好新鮮

串燒
熱辣辣即叫即燒,串燒醬好惹味。特別推介豬頸肉同雞串👍🏼

烤魚 (蕃茄麻辣湯)

火鍋(藥膳雞湯)

蚊蚊豬老火鍋 (深水埗)
📍深水埗荔枝角道240-244號寶興樓地下A-C號舖
2023-08-12 138 瀏覽
平時食雞煲火鍋放題,雞煲通常都冇得追加,但係我最近喺深水埗發現咗一間火鍋店超抵食,一個價錢可以任食烤魚、雞煲、特色湯底等等,全部食完都可以再嗌,湯底任轉!我哋點咗一條香辣蕃茄烤魚,揀咗青江魚,肉質鮮嫩,外皮稍微炸到金黃色,在吸收埋湯汁非常惹味,而且份量十足,三至四個人食都足夠👍🏻👍🏻👍🏻食放題之前會有一盤牛肉,入面有牛肩、胛牛舌心等等,估唔到質素都唔錯,肥瘦適中另外有驚喜嘅係炸饅頭,外脆內軟,新鮮即炸好好食😋.📍 蚊蚊豬老火鍋 (深水埗)深水埗荔枝角道240-244號寶興樓地下A-C號舖
平時食雞煲火鍋放題雞煲通常都冇得追加,但係我最近喺深水埗發現咗一間火鍋店超抵食,一個價錢可以任食烤魚、雞煲、特色湯底等等,全部食完都可以再嗌,湯底任轉!
另外有驚喜嘅係炸饅頭,外脆內軟,新鮮即炸好好食😋
📍 蚊蚊豬老火鍋 (深水埗)
深水埗荔枝角道240-244號寶興樓地下A-C號舖
同朋友食飯,最煩就係諗食乜🥹即使簡簡單單打邊爐都好,揀湯底已經意見多多😫呢個時候「蚊蚊豬」就幫到你🤓一次過滿足哂大家願望❣️有齊烤魚、雞煲、多種火鍋湯底,任叫任換,仲要有多種火鍋配料、刺身、串燒食☺️價錢非常親民,CP值爆燈💡.🌟晚市極品放題(120分鐘)💰$298.🔥湯底有烤魚(泡椒酸湯、蕃茄麻辣、蕃茄)、雞煲、虎蝦紅酒燴牛尾及多種湯底選擇✨.🍴萬州烤魚 — 蕃茄麻辣超大條烤魚,少骨啖啖肉,吸收埋蕃茄麻辣湯底酸酸辣辣好開胃😆除咗烤魚,底下仲有大量蕃茄、娃娃菜、雲耳、蓮藕,食極都有好豐富😍.🍴藥膳鮮雞鍋補身湯底,有鮮雞件、紅棗、杞子、圓肉、黨蔘等,湯頭清甜😌.🔥刺身有三文魚、八爪魚、仿鮑片、甜蝦、墨魚片,質素正常,三文魚好肥美😝.🔥串燒小食即叫即燒🔥豬頸肉肉質彈牙好香口,雞翼皮脆肉嫩,雞肉串嫩滑入味😋小食推介炸饅頭,好脆口,蘸煉奶正😍.🔥牛肉好多部份種類選擇,有安格斯、封門柳、牛板鍵、牛舌、牛肉粒💕安格斯油花滿佈,入口油香四溢🤤鍾意肉味濃嘅要食封門柳&牛板鍵😛就咁食牛都勁飽🤣.🔥火鍋配料豚肉片、雲吞水餃、丸類、魚片、雞件、蔬菜等大量選擇✨坦白講就咁烤魚、串燒、刺身、牛肉都飽飽地,食唔到咁多

🌟晚市極品放題(120分鐘)
💰$298
🔥湯底
🍴萬州烤魚 — 蕃茄麻辣

🍴藥膳鮮雞鍋
補身湯底,有鮮雞件、紅棗、杞子、圓肉、黨蔘等,湯頭清甜😌

🔥刺身

🔥串燒小食

🔥牛肉

🔥火鍋配料
豚肉片、雲吞水餃、丸類、魚片、雞件、蔬菜等大量選擇✨坦白講就咁烤魚、串燒、刺身、牛肉都飽飽地,食唔到咁多😅值得一提響鈴係少見即炸響鈴,一定要食👍🏻

🔥飲品雪糕
啤酒、汽水、果汁、茶飲任拎任飲🧃最後每人仲有杯雪糕做甜品🍨
2023-08-12 74 瀏覽
今日去了一間深水埗火煱放題,下午17:30入座食2小時最優惠,店員親切提示中途可轉湯底,先食一條斤幾重的香江魚煱小辣,外皮炸到非常鬆脆,魚肉又很滑,不會有太多骨,方便食用。吃完便換上另一個湯底用作打邊爐,QR code落單點很快便上菜,點了個藥膳雞煱湯底、點了幾款牛肉,牛坂腱,封門柳,都十分有牛肉味,不斷肉肉肉,很快就回本啦,另點了自家製雲吞同蔬菜等,全部正常發揮,飲品自行自取,2小時食到飽飽,兩佰幾算得上性價比一流。

2023-08-11 42 瀏覽
今日我去了一家位於深水埗的火鍋店,我們提前到達,結帳離座時間在7:30pm之前,每位只需支付248元🤑,價格相當合理。我們點了一個清湯底,清淡而鮮美😋😋非常適合作為火鍋的基底。底下的火爐迅速加熱🔥,我們開始將各種食材放入鍋中。餐廳的食物選擇有很多,應有盡有。牛肉、菜、丸、豬肉、魚等等……調味料方面有蔥、芫荽、蒜、辣椒和豉油🫙🧃飲品選擇有不同紙包飲品同啤酒等等。餐廳都坐得幾舒服,好快就坐滿晒人✅

調味料方面有蔥、芫荽、蒜、辣椒和豉油🫙

🧃飲品選擇有不同紙包飲品同啤酒等等。

餐廳都坐得幾舒服,好快就坐滿晒人✅
2023-08-11 26 瀏覽
今日去咗深水埗嘅間蚊蚊豬火鍋店食火鍋,因為我哋早到,7:30pm 前結賬離座就$248 一位。我個朋友話想食得清啲,所以就叫咗個皮蛋芫茜鍋。一開始就叫咗個牛拼盤,牛肉嘅紋理睇落真係好靚,質感都好好。仲叫咗啲青口同埋餃子同黑柏葉,呢啲海鮮同埋餃子真係鮮美又好食。當然,唔少得叫啲生菜,同埋飲品就係任飲嘅啦,想飲乜就飲乜。不過,最意想唔到嘅係呢度竟然有炸饅頭!我哋叫咗一份,結果一份就有四個。炸饅頭真係好好味!而且係新鮮出爐嘅,叫之前原本都有啲驚驚地,但好彩最後係好食嘅😋我一個人食咗三隻🤣🤣

一開始就叫咗個牛拼盤,牛肉嘅紋理睇落真係好靚,質感都好好。
深水埗蚊蚊豬喺 Openrice 都幾多正評,之前都去過,今次又再黎,睇下又有咩新野! 平時正常時段任食 2 小時 每位$298加一 包烤魚+雞煲+邊爐 今次我地又轉下次序食咗條魚先~~我地叫咗唔辣既蕃茄清江烤魚,清江魚炸到金黃香脆,入口魚肉彈牙多汁而且無咩碎骨 食既時候再加埋蕃茄汁,剛好中和咗個油膩感。跟住就去下輪開始打邊爐,佢湯底選擇有羊腩煲、胡椒豬肚雞、藥膳魚頭等等不過我哋最後揀咗佢既夏日限定鍋,海虎蝦紅酒燴牛尾,上面有滿滿蝦油好香再加埋牛尾,個湯頭好濃郁邊爐配料都好多,佢會先黎一碟勁量級牛肉,仲唔係普通嘅平價肥牛,而係有花紋嘅安格斯肥牛,每一片都切得好薄,肉質好細嫩,入口即溶。另外仲有牛舌、牛板腱、牛粒等等跟住就叫刺身: 我哋就食咗三文魚、甜蝦同魷魚等等,全部新鮮彈牙。之後就係啲熟食: 我見好多回頭客都會叩佢地即炸小食,好似炸饅頭雞串等等,我就最推薦牛仔骨,因為個調味好惹味而且肉質肥瘦均勻~ 最後,當然仲有丸類啦,魚皮餃同埋菜 其實仲有雞煲,但我地根本已經食唔落... 另外仲有雪糕架! 都係啦,實在太飽了,唯有等下次再食啦~~

最後,當然仲有丸類啦,魚皮餃同埋菜

2023-08-03 102 瀏覽
今日同屋企人去左深水埗食「蚊蚊豬・老火鍋」,試咗晚市極品放題,只係$298一個人就可以食火鍋同刺身放題,仲可以任轉湯底、飲品任飲,淨係價錢已經相當吸引!🥘首先叫咗夏季期間限定嘅海虎蝦紅酒燴牛尾鍋,湯底好有驚喜,蕃茄味道濃郁,紅酒味唔重,唔飲酒嘅朋友都可以放心食。另外,牛尾相當入味,虎蝦按人頭數,勁大隻,夠晒鮮甜彈牙。🍲之後我哋轉咗藥膳鮮雞鍋,雞件同藥材都好足料,湯底味道鮮美,又夠滋補。強烈推薦大家叫炸魚皮食,浸湯食真係一流!🥩火鍋配料方面,因為我同家人都係食肉獸,所以我哋主攻牛肉,叫咗封門柳、牛肩肉同牛舌芯等等,牛肉質素非常高,牛味十足,同兩種湯底都好夾,我哋三個人食咗一大碟!🦑刺身方面,我哋叫咗三文魚、甜蝦、墨魚同八爪魚,雖然種類唔算多,但係全部都好新鮮,過下口癮唔錯!😋整體嚟講,餐廳員工服務態度良好、環境舒適、座位闊落、食完唔會成身油煙味,而且食物出色,價錢又抵,我哋一定會再Encore!下次要試烤魚火鍋湯底!
今日同屋企人去左深水埗食「蚊蚊豬・老火鍋」,試咗晚市極品放題,只係$298一個人就可以食火鍋刺身放題,仲可以任轉湯底、飲品任飲,淨係價錢已經相當吸引!

2023-08-02 83 瀏覽
朋友生日,揀咗呢間任食火鍋嚟慶祝,120分鐘任飲任食先$298,仲有得任轉湯底,一於就試試!一嚟我哋就揀咗海虎蝦紅酒燴牛尾嘅湯底,個湯底超級足料,啲蝦仲要超級大隻,成隻手掌咁大,仲要好新鮮,勁鮮甜!除左有得打邊爐,仲有好多刺身、前菜食,刺身推介三文魚、甜蝦,份量上足又新鮮!拍青瓜同泰式鳳爪都好入味,味道一啲都唔差,見佢仲有串燒食,但因為已經太多選擇,所以都無揀到驚食唔晒!店員好好一早已經幫我哋叫咗一個牛肉拼盤,每款肉都好吸引咁,而且食落非常好食,極上牛肩嫩肉同封門柳肉質都非常好!食到咁上下,我哋轉左個藥膳鮮雞鍋,湯底同樣足料!火鍋配料選擇非常之多,叫咗唔少蔬菜,好似金菇、秋葵、蘿蔔等,樣樣都唔錯!出面有個雪櫃,有唔同類型嘅紙包同罐裝飲品可以揀,野飲都飲左幾包!總結呢間餐廳真係好抵食,性價比非常高,之後都會再同朋友嚟!

食到咁上下,我哋轉左個藥膳鮮雞鍋,湯底同樣足料!

總結呢間餐廳真係好抵食,性價比非常高,之後都會再同朋友嚟!
#深水埗美食 #小蓮星呑食深水埗🔻 蚊蚊豬老火鍋深水埗荔枝角道240-244號寶興樓地下A-C號舖/❤️ 晚市極品放題 $298120分中任飲任食任轉湯底,雞煲烤魚乜都轉得,免加一,刺生小食都有,食物質素都唔錯👍🏽/🧃鍋底:海虎蝦 紅酒燴牛尾夏季期間限定鍋底,海虎蝦嘅份量係跟人頭計算,虎蝦好大隻,好入味,而且爽口彈牙,紅酒燴牛尾加入左大量蕃茄,非常香甜,要來烚牛肉好夾,豆腐呢一啲索湯嘅食材超好食/🧃湯底:藥膳鮮雞鍋可以揀要雞定係唔要雞,因為想淆到個湯再鮮甜啲,所以我哋揀咗要雞, 鮮雞件非常足料,啖啖肉,有濃郁嘅藥膳味,可以轉湯底真係好過癮/🧃牛肉唔使落單,已經會送上一大盤牛肉,淨係睇個樣都知道靚料,而且份量非常充足,三個女仔淨係食呢盤牛已經唔使再另點!極上牛肩肉好軟熟,牛味好充足,另外超級推介牛舌心,好厚肉,牛香同油香都喺個口度爆發,超正/🧃刺身叫咗蝦、三文魚、魷魚等等試吓,估唔到質素都OK/🧃前菜叫咗兩個冷盤,青瓜同埋鳳爪,首先非常大盤,另外就係鳳爪勁好食,唔會硬梆梆,而且辣汁好入味,食咗幾隻/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foo
#深水埗美食 #小蓮星呑食深水埗
🔻 蚊蚊豬老火鍋
深水埗荔枝角道240-244號寶興樓地下A-C號舖
❤️ 晚市極品放題 $298

🧃鍋底:海虎蝦 紅酒燴牛尾

🧃湯底:藥膳鮮雞鍋

🧃牛肉

🧃刺身
叫咗蝦、三文魚、魷魚等等試吓,估唔到質素都OK

🧃前菜

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig