和閨蜜們聊著聊著已經到了晚上九點,想說這一家店晚上九點後入座有8折,說來這裡試試是無限時任飲任食的火鍋,想不到這麼高質入座後隨即端上 1️⃣ 環球海鮮盤 2️⃣極級牛頸脊 3️⃣蠔皇扣鮑魚4️⃣刺身拼盤5️⃣至尊水餃皇這五樣都是不用加錢的,入座就先送你天呀!太多了吧!而且,都是高質的!海鮮拼盤,整盤都好新鮮,個人是覺得龍蝦、貴妃蚌和龍躉片最為出色鮮甜!多肉!好好吃!看!龍蝦肉超厚!火鍋怎能少了牛肉!這盤!我力推!好好吃!牛肉味好濃,然後肥美剛剛好,好甜的肉質!口感非常好真的!這就普普通通嘍😛一向喜愛日本菜刺身的我,覺得在酒樓裡供應的刺身來說,這盤已經算很不錯了至尊水餃皇,餡料超多!看看點餐紙,選擇好多鍋底湯頭,不錯哦青口也算OK🙂一桌吃貨點了好多還有!前菜自助吧整合一下這一家真得滿不錯食材新鮮,選擇多,飲品種類也很多,折扣後$300不到,很划算!高質任飲任吃火鍋!喜歡!我覺得很快就會再去嘍嘻

是無限時任飲任食的火鍋,想不到這麼高質

這五樣都是不用加錢的,入座就先送你
天呀!太多了吧!而且,都是高質的!
鮮甜!多肉!好好吃!
環球海鮮盤

看!龍蝦肉超厚!

真的!
極級牛頸脊椎

這就普普通通嘍😛

刺身拼盤

至尊水餃皇,餡料超多!
至尊水餃王

看看點餐紙,選擇好多

鍋底湯頭,不錯哦

點了好多

還有!

整合一下
這一家真得滿不錯
高質任飲任吃火鍋!喜歡!

我覺得

• 極級牛頸脊
  • 韭菜餃
  • 至尊水餃皇
2018-03-04 295 瀏覽
~~2人份量~~呢期假日都比較喜歡去醉翁亭飲茶💜💜有時都會同屋企人黎..一家大細..有時亦會同朋友一齊黎~佢d點心做得唔錯~幾好食😋😋😋價錢都合理~環境都舒服😌😌😌員工服務態度都唔錯~之前有個「百花釀魚肚」幾好食~❤️❤️我同朋友都好喜歡~❤️❤️❤️不過可惜現在好似無出..................近幾次去都唔見有............................😢
~~2人份量~~

呢期假日都比較喜歡去醉翁亭飲茶💜💜
有時都會同屋企人黎..一家大細..
有時亦會同朋友一齊黎~
佢d點心做得唔錯~幾好食😋😋😋
價錢都合理~
環境都舒服😌😌😌
員工服務態度都唔錯~

之前有個「百花釀魚肚」幾好食~❤️❤️
我同朋友都好喜歡~❤️❤️❤️
不過可惜現在好似無出..................
2018-01-30 361 瀏覽
是夜又再去馬鞍山探朋友, 見附近火鍋不多, 便一再去食醉翁亭。我們今之也是食$298任食的火鍋, 價錢包飲品及自助小食, 不俗, 特別是小木耳, 酸酸的很開胃。 吃過小食便到火鍋了, 今日的手切牛肉同樣新鮮, 而海鮮船方面則有龍蝦, 先放埋入湯, 令湯更香濃然後便食刺身, 即點即切,也很有鮮味。之外, 其他的食物也陸續上場, 火鍋應該有的也可以點, 食物不錯, 瑤柱冬瓜湯底清新, 夠料, 豬肉好食, 滑類彈牙, 而且員工有禮貌, 抵讚 食到飽滿足離開。

然後便食刺身, 即點即切,也很有鮮味。
食到飽滿足離開。

2018-01-27 282 瀏覽
今日去咗烏渓沙探朋友諗住食埋晩飯先走,仲以為要去返市中心先多野食,点知見到有醉亭翁火鍋任食仲冇限時添,一於去試吓。价錢相當吸引,食材多到你唔食呀!水餃皇超足料,個海鮮拼盆有龍蝦呀,好新鮮,鮮甜。仲有大大隻冬菇加鮑魚。碟極級牛頸脊入口溶化好香。呢度實在有太多美食喇,而且係唔限時可以慢慢品嘗,就連前菜小食同埋甜品都好唔錯!坐得又舒服又乾淨企埋,真心推介!比起坊間好多任食鍋絶对係性比价高,淨係啲海鮮鮑魚已經值回票价。

价錢相當吸引,食材多到你唔食呀!

星期六,日同屋企人飲茶都係食點心,燒味飯咁,比咗好多次機會,水準都係咁垃圾。咁我都明呢度居民冇乜選擇,但係都唔駛當人地係乞兒。仲要開多間都做得住,你都比啲咁既野客食!
咁我都明呢度居民冇乜選擇,但係都唔駛當人地係乞兒。
仲要開多間都做得住,你都比啲咁既野客食!
2018-01-15 209 瀏覽
工作關係所以嚟睇下之前朋友做嘅商場,咁啱到咗晚飯時間,見到間自己又啱食嘅舖頭,咪又入去食下囉。話說回來,呢間舖比起其他我食過嘅釣魚翁相較無乜人,不過食物呢,我就覺得算係唔錯。我同同事叫咗個普通到不行的湯底,其實我有諗過叫下啲羊腩煲呀,什麼什麼的,但係同事係個古老石山嘅人,我都無謂搞咁多。佢嘅前菜有豬手,雖然炆得唔算太淋,但係都算係幾爽口。今次送嘅鮑魚同埋冬菇菜頭,賣相係幾HEA,不過我都總算仲係食到成粒鮑魚,質素都仲控制到。花菇都幾有肉,同事話佢唔知道而家啲火鍋放題有埋呢啲野,佢話跟住我食先食到呢啲野,其實啊…. 佢出得嚟少食飯啫。另外,不得不試嘅係佢地嘅水餃王,真係邊一間都超多蝦,同埋好多料。烏冬佢用咗稻亭烏冬,算係幾重本,而且淥咗好耐都好佢都好彈牙。雖然我地只係兩個人,但係佢俾啲魷魚呀、鵝腸呀真係幾足料,唔係講笑啊,而且鵝腸淥咗大約十幾廿秒已經食得,入口爽口,連魷魚都一啲雪味都無。 佢地嘅午餐肉可以話唔係用啲流料,因為我淥咗勁耐都唔散,而且仲係好彈牙,大佬午餐肉有咁嘅口感算係好好,而且仲要係放題。其實呢間野我自己都成日推介俾人,佢仲遍佈係咁多個地方,有時朋友食完返嚟都話好食,我都幾

佢嘅前菜有豬手,雖然炆得唔算太淋,但係都算係幾爽口。

其實呢間野我自己都成日推介俾人,佢仲遍佈係咁多個地方,有時朋友食完返嚟都話好食,我都幾開心。哈哈
2017-12-28
今日我們喺烏溪沙站附近做完嘢之後去咗隔離嘅迎海薈行吓,行到去「醉翁亭火鍋館」見到喺門口貼著嘅大海報「任飲任食海鮮火鍋」,仲要係「無限時」,真係好吸引,加上呢幾日嘅天氣都幾凍,最啱就係「打邊爐」,所以我們就決定今晚喺度食晚市任食火鍋!一開始店員問我們揀選要咩湯底?我們就揀咗個清甜鮮味嘅冬瓜瑤柱鍋,之後就即刻攞咗五款以人頭計每位贈送嘅食物有:環球海鮮盤、刺身拼盤、蠔皇扣鮑魚、醉翁亭極級牛頸脊同至尊水餃皇!除咗火鍋配料係任食之外,另外仲設有自助小食區同飲品櫃等等等等⋯⋯感覺真係好抵食呀!環球海鮮盤嘅六款時令海鮮,款式係每日都唔同,而今日就有龍蝦件、海蝦、元貝、龍躉片等等等等⋯⋯全部都非常新鮮!刺身拼盤有三文魚腩刺身、泰式生蝦刺身、北寄貝刺身同日本魷魚刺身,全部都相當新鮮,特別係泰式生蝦刺身,肉質好鮮甜爽脆!醉翁亭極級牛頸脊嘅牛肉味非常濃郁,色澤相當紅潤,脂肪分佈好平均,所以食落有陣陣嘅油香滲透整個口腔,真係超正呀!至於其中嘅鮑魚、花膠、海參同燕窩係每星期供應一款,而我們今晚嘅係蠔皇扣鮑魚,鮑魚比我們想像中大隻,質感非常爽滑彈牙,而且燜得相當入味,花菇亦好軟滑厚身,真係好正呀!講到呢度為止,都
講到呢度為止,都主要係介紹每位贈送嘅鮑魚同頭盤,都已經食到半飽,真係超級抵食呀!
至尊水餃皇亦都係每位限定一隻,因同平日食開嘅唔同,呢個係超巨型大隻,
餡料超多,一咬開一半就見到有超大隻嘅鮮蝦,質感極之爽甜彈牙,另外仲有爽脆嘅木耳,食落口感非常豐富,而且係無味精㗎,真係好正呀!
至於其他所有任點任食嘅火鍋配料全部都好新鮮,而且清洗得好乾淨衛生,
當中我們最欣賞同覺得最特別嘅係最正嘅係小燕餃,因好少會有其他火鍋店或酒家會有,甚至可以話係無,小燕餃嘅餃皮超軟滑薄身,入面嘅餡料係豬肉同馬蹄,味道相當鮮甜爽脆,而且肉汁都幾多!
醉翁亭極級牛頸脊
冬瓜瑤柱鍋
至尊水餃皇
2018-01-11
醉翁亭極級牛頸脊
冬瓜瑤柱鍋
至尊水餃皇
2018-01-12 1983 瀏覽
原來世上最痛苦的不是我不愛你,而是我愛你卻找不到你。火鍋可能是很多人的最愛。像我般⋯對火鍋的熱情絕不會燃盡於夏天,一年四季都需要火鍋的陪伴。很多人問我,火鍋究竟有何吸引?解釋卻對我來說是多餘的。今天便帶你們大開眼界,長長知識。😌😏位於馬鞍山的醉翁亭,一出火車站步行十分鐘便會發現它的身影。 它徐徐地立於這裡,不慌不忙,我卻毫無感覺⋯浮生若夢簡單中式的裝潢,沒多餘裝飾,更沒讓客人過於絡繹。空間感總是令人放鬆。雪白闊綽的大桌子讓人恨不得為它保持乾淨。醬汁調味盤包上保鮮紙,難得店家如此看重。蔥、辣椒、芥末和蒜頭都紛紛說聲謝謝。感覺比一般火鍋店還要整潔。鴛鴦湯底,龍生龍、鳳生鳳。花樣年華,極級牛頸脊,擺放齊整,展現了百花齊放的魅力。甜美多汁,極致奢華的牛肉。一片都不能放過。新鮮黑豚肉。能切得那麼薄真讓人嘩然。更令吃驚的是這間火鍋店竟有出品鮑魚香菇。雖是火鍋店,卻令人感覺在高級餐廳中。這份頭盤絕對會令你胃口大開。林林總總的火鍋料,鮮蝦、白蘿蔔、金菇、魷魚刺身⋯目不轉睛。任食的確令人亂了心神。但味覺卻不會亂撞,這裡任食之下食物品質竟是如此有保證⋯不得不令人振奮、鼓舞。人生如夢,夢如人生⋯能遇上這麼一
原來世上最痛苦的不是我不愛你,而是我愛你卻找不到你。

位於馬鞍山的醉翁亭,一出火車站步行十分鐘便會發現它的身影。
它徐徐地立於這裡,不慌不忙,我卻毫無感覺⋯浮生若夢

雪白闊綽的大桌子讓人恨不得為它保持乾淨。
感覺比一般火鍋店還要整潔。
鴛鴦湯底,龍生龍、鳳生鳳。

新鮮黑豚肉。能切得那麼薄真讓人嘩然。

更令吃驚的是這間火鍋店竟有出品鮑魚香菇。
雖是火鍋店,卻令人感覺在高級餐廳中。
這份頭盤絕對會令你胃口大開。

人生如夢,夢如人生⋯

能遇上這麼一家火鍋店絕對是緣分。

緣來緣去,所以在此介紹大家!請捉緊緣分。
2018-01-08 196 瀏覽
和一大班家人來到馬鞍山相聚,晚上選擇了醉翁亭吃晚飯。點了很多菜,就選幾樣介紹吧。燒鵝半隻外皮香脆,味道很好。羊腩煲羊腩味道不算羶,唯不夠腍。海鮮雜菜煲海鮮有魚、蝦、鮮尤等等。都大大件,不錯。椒鹽肉排蒜香很美味,排骨味道好。牛仔骨煲味道不錯,牛仔骨不韌。壽包甜點,小朋友愛吃。咕嚕肉脆漿不厚,酸酸甜甜,很開胃。輕輕鬆鬆談談笑笑便渡過了一個愉快的周末晚上。
和一大班家人來到馬鞍山相聚,晚上選擇了醉翁亭吃晚飯。
點了很多菜,就選幾樣介紹吧。

燒鵝半隻

外皮香脆,味道很好。

羊腩煲

羊腩味道不算羶,唯不夠腍。

海鮮雜菜煲

海鮮有魚、蝦、鮮尤等等。都大大件,不錯。

椒鹽肉排

蒜香很美味,排骨味道好。

牛仔骨煲

味道不錯,牛仔骨不韌。

壽包

甜點,小朋友愛吃。

咕嚕肉

脆漿不厚,酸酸甜甜,很開胃。

輕輕鬆鬆談談笑笑便渡過了一個愉快的周末晚上。

2018-01-06
同事啱啱生咗BB,我地一行人就走去佢屋企探佢,探完就順手食埋個飯,於是係佢樓下個商場到搵,見到$298任食火鍋大家都廢事諗,二話不說就入咗去食。入到去發現同Times Square釣魚翁嘅卡座好似,坐低search咗陣先發現,原來係釣魚翁集團,咁就令我對呢間野嘅食物質數有返啲信心~ 呢度嘅飲料大約得13種,比起普通嘅放題餐聽算少,不過算啦~ 屋邨你仲想點呀? 有得你揀算好啦~ 話說呢度有幾種熱盤俾大家揀,丫, 我又無諗過除咗有得任食打邊爐之外,仲有熱盤前菜,幾抵。我拎咗豬手嚟試下食,係卥水嘅,唔會煮得太淋,而且入口啲皮仲係好爽口,卥水又入味,真係唔錯啊~ 話說呢個餐,係包個海鮮拼盤、刺身拼盤同埋個冬菇鮑魚,真係可以話幾抵啊~  而我亦都係因為呢個刺身拼盤先打呢篇食評,因為連我食慣三文魚嘅朋友仔都話,呢度啲刺身真係好好食!!! 特別係三文魚,新鮮唔在講,而且切得唔薄,非常有口感,而且仲入口爽口,鮮味十足,媲美壽司舖呀喂! 推介推介! 另外個海鮮拼盤,雖然同張order紙個賣相好有分別,只有4款海鮮,不過都算新鮮,係少咗啲青口囉,不過order 紙有得任叫,咁佢唔放係度都由佢啦~ 蟶子入口

蟶子入口爽口,一啲沙都無,洗得好乾淨 ~ 而且都唔算係好細條 ~

啲青口都真係幾大隻,入口又爽口~

我叫咗個鴛鴦鍋,其實都無乜特別嘅,不過想俾下大家睇幾足料嘅湯底,清湯係皮蛋芫茜同埋馬蹄~~~

另一賣點係有蠔皇扣鮑魚啊!!! 雖然鮑魚唔算太厚肉,但係味道都唔錯,相當入味,花菇又大粒~

呢度嘅墨魚滑算係唔錯,賣相已經夠精緻,而且成舊膠質都幾勁,入口好彈牙,而且算係有墨魚味,畢竟係出面叫真係要80幾蚊舊,係呢度鍾意嘅任叫任食,真係算係咁啊~

呢個package 仲送極級牛頸脊,出面成$2xx 碟,係呢度送埋俾你食,不過後面就無任叫嘅肥牛咯….
不過牛肉入口真係好有肉味,而且油花紋路煮完之後都仍然清晰見到,所以入口除咗肉味,仲有陣陣油香~

好彩呢度有羊肉片搭救,我位鍾意食羊嘅朋友話,鍾意呢塊羊肉片有少少羶又唔好濃,容易食好多塊喎

少有地呢度竟然有竹笙任食,食咗咁多肉,我地都叫咗啲蔬菜食,賣相都幾唔錯,而且唔會切得好大舊,算係幾有刀功
竹笙又白又軟,無泡浸過咗龍,算係幾唔錯~ 仲保留到大致個型。

總括嚟講,我都無乜後悔係度食,雖然係屋邨商場,但畢竟係私人屋苑,都真係幾唔錯~
2018-01-02 115 瀏覽
試左巴拿馬一啖,無咩特別感覺。飲返我自己噶維也納,上面噶奶油令我驚艷!因為我一般都好唔中意奶油,不過一杯上面噶奶油真係好好味,柔和爽口,沾上咖啡噶微苦,超正!底部噶咖啡就真係同平時買開噶ucc掛耳一模一樣噶味道。
2017-12-27 134 瀏覽
依幾日天氣咁凍梗係打邊爐啦,朋友屋企樓下就有間可以食火鍋,貪就腳就入去,價錢方面開始望到都有d貴,加完一要3百幾蚊不過d野食一尼就覺得值依個價既湯底有幾個選擇,我地揀左冬瓜瑤柱,清清地食物任食既選擇得上面果d,選擇唔多,但每樣食材都新鮮鮑魚冬茹每人一隻,海鮮都係一盤,無得添既依碟牛都係包左一碟,再要就要加錢,但依碟真係高質素,無咩筋又唔un每人包左刺身各一片,都係好新鮮!塊三文魚係好厚架d食物擺得好整齊!嗌d菜都唔怕老,粟米又甜成個角落任食前菜,味道都唔錯服務方面都值得一讚,侍應態度好有禮貌,成日留意到無湯主動尼加湯,見到個湯滾又會幫我地調細d任食邊爐來說質素都幾高,仲要唔限時食足幾個中!如果食物選擇多d更好,會再尼食!
不過d野食一尼就覺得值依個價既

湯底有幾個選擇,我地揀左冬瓜瑤柱,清清地

食物任食既選擇得上面果d,選擇唔多,但每樣食材都新鮮

鮑魚冬茹每人一隻,海鮮都係一盤,無得添既

每人包左刺身各一片,都係好新鮮!塊三文魚係好厚架

d食物擺得好整齊!嗌d菜都唔怕老,粟米又甜

成個角落任食前菜,味道都唔錯

2017-12-21
2017-12-26 161 瀏覽
吹水之友會開會盛事,選址緊慎,會長決議到醉翁亭開會是也。現在式的打邊爐,未知何故刺身盤和蠔汁鮑魚似乎已成為了指定動作般必有的項目。這裡的刺身不是不好,蠻新鮮的,問題較之其他火鍋放題店的相對太小了。蠔汁炆扣的只有花膠,是沒有鮑魚的。火鍋配料選擇甚多,首先套餐包括的牛頸脊油花分佈均勻,咬在口裡其鮮無比,大受歡迎。水餃是超巨型的,一人一隻不用爭。海鮮、魚皮、肉片等等皆是有水準的。可是那不知是誰人點的嚮鈴及玉子豆腐則是全晚最差的,嚮鈴不夠脆,玉子豆腐淡而無味,是全晚唯一的敗筆。我們的湯底是羊腩湯,吹水之友開了一次溫暖的會議。記錄在醉翁亭的食事,是為醉翁亭記是也。
吹水之友會開會盛事,選址緊慎,會長決議到醉翁亭開會是也。

刺身盤

玉子豆腐

配料盤一

配料盤二

豬肉片
我們的湯底是羊腩湯,吹水之友開了一次溫暖的會議。

記錄在醉翁亭的食事,是為醉翁亭記是也。
牛頸脊
海鮮盤
水餃
魚皮
配料盤一
配料盤二
豬肉片
2017-12-24 95 瀏覽
依排天氣太凍,要去十下十下。醉翁亭食物一向有質素,今次仲推出埋任食,一定要試試。卡位好舒服好好坐,仲有埋腰墊,枱面夠大,另外再係枱前面放左張茶几,叫多d野都夠放。首先,當然落左个湯底先,有羊腩同雞煲可以encon,成班食就抵,因為今次得2個人所以打邊爐湯底就夠食,我地擇左冬瓜瑤柱鍋。另外有餐前小食,青瓜、云耳、雞腳同豬手,唔夠飽可以食埋牛河。飲品都有好多種類,但啤酒要另外比錢。鍋底同水餃皇先黎,鍋底有好多瑤柱絲。水皇入面有3隻鮮蝦,非常正!之後跟住上埋個每人一隻蠔汁冬菇炆鮑魚,唔洗錢嘅包埋有冬菇同鮑魚補補佢就埋晒。仲有極級牛頸脊一碟2人份量,雪花紋好靚,食落好厚身,好好食。仲有仲有海鮮併盤,有蝦,魚,墨魚,聖子,好新鮮,讚!仲未完禾,仲有刺身併盤,三文魚、魷魚同北寄貝,三文魚好肥美,魷魚好有咬口,北寄貝好鮮甜。如果唔夠仲可以加,但要另外加錢,不過以人頭計,都好足料。我地2個就岩岩夠食。另外任食部份都有好多叫左黑豚肉,好有肉味,好食唔會太厚。魚皮同響鈴係必食!仲有午餐肉、豬肚及腸粉!!真係食到好飽好滿足。

2017-12-10 103 瀏覽
凍凍地食火鍋@醉翁亭 趁住天氣涼涼地就和妹妹去打邊爐,迎海這邊食肆不多, 醉翁亭是最好的一家,尢其是自從推出了放題套餐後我們每隔一段時間就會心思思想再去食 相比星期六日,平日晚上人不萛太多,我們被安排坐在四人卡位那邊,卡位是梳化,舒服到令人有點想躺下去的感覺 平日每位$298,連加一服務費大概$350左右 飲料是自助形式的,雖然沒有啤酒但款式也頗多的 肚餓之時有大量前菜可以任食 炒飯,炸魚頭 必食的豬手和雞腳,熱辣辣的而且炇很很腍,食起來感覺很滋補的 混醬 首先我們選擇~有豬骨湯、冬瓜湯和皮蛋莞茜湯底,最意外的是點羊腩煲和雞煲是不用加錢的 限定的冬菇炆海參,海參中富有膠原蛋白,養顏又滋補,絕對是女士恩物。海參非常之腍而且入味,而且是人頭份, 一人一份,絕對是味覺和視覺的滿足 限定的刺身拼盤,挺新鮮的!有吞拿魚腩,三文魚,北寄貝和墨魚等魚生~ 我們就點了一份羊腩煲,最岩這個天氣食 待羊腩煲慢慢滾起,打開煲蓋熱氣中瀰漫一陣南乳香,雖然是不用加錢但份量一點都不少,濃稠的醬汁用來滾生菜來吃,滋味非常~ 羊腩煲用上黑草羊的腩肉部分,肉嫩鮮美,皮邊沾上羊脂,帶有陣陣
凍凍地食火鍋@醉翁亭

趁住天氣涼涼地就和妹妹去打邊爐,迎海這邊食肆不多,

平日每位$298,連加一服務費大概$350左右

飲料是自助形式的,雖然沒有啤酒但款式也頗多的

肚餓之時有大量前菜可以任食

炒飯,炸魚頭

必食的豬手和雞腳,熱辣辣的而且炇很很腍,食起來感覺很滋補的

混醬

一人一份,絕對是味覺和視覺的滿足

我們就點了一份羊腩煲,最岩這個天氣食

羊腩煲用上黑草羊的腩肉部分,肉嫩鮮美,皮邊沾上羊脂,帶有陣陣羊的香甜,我喜歡皮帶點爽口的感覺,口感豐富

極級牛頸脊是限定的,但滿滿的一大份,肉質鮮紅,肥瘦適中,牛脂分佈平均,雪花分明,

涮幾下就可以食,牛肉味濃而且肉質嫩滑,令人回味

限定的至尊水餃皇,一人一只,非常之大只,有爆餡的感覺,入面包住大大只鮮蝦,

沒有很多的豬肉,非常鮮味彈牙!

海鮮拼盤,包括了多款海鮮!有海蝦,蟶子,魷魚和鯇魚片

最喜歡的是蝦,涮過變成鮮橙色,看外觀都知道非常新鮮,食落鮮彈牙,那蝦羔豐腴金黃,濃郁又鮮甜!

蟶子涮過也沒有改變其大小,係蟶子沒有沙,肉質飽滿細膩,而且很鮮甜

白鱔也很新鮮,每次來的份量也很大方,很喜歡白鱔切得很夠厚,食起來有彈牙的口感

其他生料也很新鮮,

只要食得落,點多少圈坐多久都可以,沒有時限,可以慢慢食也是我們喜歡這裡的原因

手打丸~

竹笙,粟米

時令水果~款式不太多不過很新鮮

甜品也是任食,可是實在太飽不能再多食了,但也很推介這裡的椰汁糕,充滿陣陣椰香味,口感好滑,而且不太甜為這餐晝上完美句號~

埋單每人$300多一點,這個質素實在值得