2022-07-14 25 瀏覽
偽韓爸生日週後續活動,就緊係再食啦!我地去左食和牛燒肉,偽佢另一最愛❤️我地近近地去左旺角呢一間立食店,雖然話係立食,但係佢都有高櫈俾你坐嘅🤩我哋就叫咗一個和牛二人餐,依家仲有折添🥰 $388就食到呢個set入而有齊A4 同A5級別既和牛肉眼同西冷,其實我覺得兩款都好正,油脂分佈好平均,而A5級既油脂就更多更嫩👍🏻除咗呢兩款和牛之外,仲有牛舌同牛肚,燒既牛肚好香,別有一番風味,牛舌好爽口彈牙🤩此外,不得不提,仲有三角肋肉,超肥美,勁多油脂,要迫啲油出黎,燒香小小食會好食啲🥰或者可以用生菜包住食,呢到生菜係免費無限供應既😱跟餐仲有小小燒蔬菜,最驚喜係,仲有埋燒波蘿做甜品,正!

跟餐仲有小小燒蔬菜,最驚喜係,仲有埋燒波蘿做甜品,正!
🐝 阿久根和牛立燒店 (旺角)🐝༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶今日去咗旺角,朋友話想食燒肉,聽講呢一間都幾出名,所以就嚟一戰😛‼️✨豐和牛二人盛 $388呢個套餐勁豐富,有齊晒所有高質嘅靚牛😆💗,牛肉控必嗌🤤呢個set包括:🌟肉眼A4 2pcs🌟肉眼A5 2pcs🌟西冷A4 2pcs🌟西冷A5 2pcs🌟牛舌2pcs🌟三角肋肉2pcs🌟牛肚 4pcs🌟特選蔬菜當中我自己最鍾意嘅係肉眼A5,佢一啲都唔韌,算係幾林嘅,肉質好正😋😋。朋友最推介嘅就係西冷A5,有少許油脂,入口牛香撲鼻,口感都舒服🤤💗。三角肋肉嘅口感都好得意🤤🫶🏻,佢和牛味道重dd!油脂都算多,每咬一下都好似變咗好多油出嚟😛‼️蔬菜方面都有瓜,菇,同粟米,每樣有兩件,正😚😚༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶整體評分食物:🤍🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ⌁⌁⌁ ❤︎ ⌁⌁⌁ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶📍 旺角白布街2-24號藝興大廈8號舖

🐝 阿久根和牛立燒店 (旺角)🐝

✨豐和牛二人盛 $388
呢個套餐勁豐富,有齊晒所有高質嘅靚牛😆💗,牛肉控必嗌🤤

呢個set包括:
🌟牛舌2pcs
🌟三角肋肉2pcs
🌟牛肚 4pcs
🌟特選蔬菜

蔬菜方面都有瓜,菇,同粟米,每樣有兩件,正😚😚

整體評分
食物:🤍🤍🤍🤍🤍
服務:🤍🤍🤍🤍
環境:🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍

📍 旺角白布街2-24號藝興大廈8號舖
1K
2022-07-07 17 瀏覽
早幾晚同朋友黎左一間位於白布街既和牛立食餐廳,其實入面都有D位置俾客人坐既,我地叫左一客和牛OMAKASE刺身盛,入面有4款和牛刺身壽司,仲有魚子,柚子醬味等等,口感軟滑$168,A5刺身加入蒜同薑醬汁味道香濃。燒物叫左極上和牛定食,有味素配飯,燒A4西冷,牛舌同埋A4肉眼,肉眼好濃牛肉味,牛舌厚切有咬口,西冷啖啖肉油脂分佈好平均,呢度有各款唔同既牛肉部位可以選擇,仲有其他配菜,而且都係日本直送,想食新鮮既牛肉呢度係一個唔錯既選擇。燒鰻魚真係好正,建議去之前記得訂位。

燒鰻魚真係好正,建議去之前記得訂位。

2022-07-06 17 瀏覽
喺旺角鬧市麥花臣隔離, 傳黎香氣四溢嘅燒肉味, 原來係一間和牛立燒店, 充滿著牛油嘅香味, 其實裝修別有格調, 坐喺高枱高凳慢慢燒, 而家除咗燒肉之外 仲有和牛涮鍋, 任君選擇, 可以同朋友一齊燒一齊涮極上和牛定食前菜係漬醬牛舌, 牛舌肉質軟硬適中, 經過醬汁醃製後, 嘅開胃又惹味兩塊大小適中脂肪比例均勻嘅A4肉眼,A4西冷, 肉汁豐厚, 牛脂極香, 一口香燒牛, 再送一口香軟紫菜飯, 而且仲有生菜, 好fresh, 中和牛油感燒牛舌和牛肚, 再加上醬汁, 既有口感又有肉感麵豉蜆湯新鮮嘅蜆加入面豉湯嘅邊, 既鮮甜,麵豉湯味又濃阿久根和牛涮鍋可以根據自己嘅喜好, 火燒又得, 涮鍋又得, 幾多成熟由你自己控制,A4肉眼三角肋肉,上胸腹肉, 脂肪含量比較多, 所以食落口會入口即溶, 而且齒頰留香,而雞蛋,烏冬,雜菜, 京蔥,豆腐,冬菇,蘆筍亦都盡吸火鍋湯底嘅精華, 味道鮮甜出眾另外再嗌咗,A5肉眼同鰻魚串, 始終都可以用一個 合理嘅價錢, 淺嚐到A5級肉眼, 始終高一級就係高一級, 好食嘅程度不能言喻, 而鰻魚肉質爽口彈牙, 香燒過後加上 鰻魚燒汁, 令人垂涎三尺

極上和牛定食

, 中和牛油感

燒牛舌和牛肚, 再加上醬汁, 既有口感又有肉感

麵豉蜆湯
新鮮嘅蜆加入面豉湯嘅邊, 既鮮甜,麵豉湯味又濃

2022-07-03 245 瀏覽
阿久根和牛涮鍋哩個和牛涮鍋好豐富,有三塊胸腹肉,兩塊三角肋肉,一塊肉眼A4,一個烏冬同一個有水晶粉嘅蔬菜盤。幾款肉嘅肉質都好軟,尤其係三角肋肉,真係入口即溶。而全部肉嘅牛味都好重,味道當然係肉眼A4最可以留低深刻印象。而湯底係好甜嘅味噌湯,用黎煮住烏冬同水晶粉定其他蔬菜嘅時候都好入味,會忍唔住飲晒啲湯。份量方面,牛涮鍋有一份烏冬同水晶粉,一個女仔食晒已經好夠,不過肉類相對黎講就少啲,如果想喺牛涮鍋到試多幾樣肉就要另外再加肉喇。和牛燒烤燒烤方面,可以選擇單點或者叫套餐,由於今次想試多幾款肉,而價錢同叫套餐差唔多就叫咗單點,肉嘅種類都好多,主打有牛嘅唔同部位,特別啲嘅有牛骨髓、牛胸爽等,仲有A5和牛嘅刺身,想試下新野嘅朋友仔可以試下!亦都有少量其他肉類同小食可以揀,好似雞肉、五花腩或者燒紫薯咁。而今次我地叫晒幾款和牛,佢哋肉嘅質素好好,燒耐咗啲都唔會話好難咬爛,會入口即溶,仲好香牛味,燒嘅時候已經聞到。另外仲叫咗牛舌,都幾有驚喜,牛味都足之餘仲好脆口,同和牛相比又有另一種口感。而佢地嘅生菜係免費嘅,落單嗰陣可以喺menu落埋,食牛食到有啲膩嗰陣都可以夾舊肉喺生菜入面一齊食就冇咁膩啦!份量方

和牛燒烤

份量方面,和牛嘅size唔算話好大舊,試啱鐘意食嘅款就要叫多幾舊黎食喇!整體黎講,各款和牛嘅質素都好好,種類都好多同好特別,想試嘅朋友可以主要嗌唔同款嘅和牛試下,而其他肉類就可以睇下係咪真係好想食,如果唔係可以留翻個肚黎試晒啲和牛就得。
2022-06-26
2022-06-28 19 瀏覽
🇯🇵今次去到旺角食燒牛牛~牛立燒🐮店內好有日本立食屋嘅感覺,都有座椅提供,舒適慢慢食。👧🏻Caca今次食乜嘢?🥩#豐和牛定食二人盛 $388肉眼A4、西冷A4、肉牛A5、西冷A5、牛舌、牛肚、三角肋肉、特選疏菜、紫菜飯х2🥢一個燒爐,兩人座位,輕鬆慢慢燒,慢慢食。肉眼特別推薦,油脂均勻、入口即溶,以疏菜包住燒肉或者拌紫菜飯一齊食都咁滋味。二人盛嘅份量黎講,呢個定食足以兩位女生吃飽飽喇😗

👧🏻Caca今次食乜嘢?
🥩#豐和牛定食二人盛 $388
肉眼A4、西冷A4、肉牛A5、西冷A5、牛舌
、牛肚、三角肋肉、特選疏菜、紫菜飯х2
豐和牛定食二人盛
2022-06-20
豐和牛定食二人盛
2022-06-27 227 瀏覽
前排同我fd 以為日本開關可以過去,點知原來要跟團,而且價錢仲好貴,搞到空歡喜一場,傷心之下佢帶我去左一晚”日本”食日本和牛餐廳好有日本居酒屋feel,店名雖說系和牛立燒店,但其實有高腳凳坐,吾洗燒得禁辛苦。極尚和牛定食 $168定食有蜆肉味噌湯、沙律、白飯、前菜。和牛方面:肉眼A4、西冷A4、牛舌、牛肚各2片。個人最喜歡肉眼A4,入口油脂滿滿,牛味好出,入口即溶。西冷A4系第2好食,肉質好嫩,同樣牛味香濃。牛舌都算大塊,咬落有少少爽口感。牛肚都一樣烤得幾爽,好有咬口感。阿久根和牛涮鍋 $148和牛方面有:胸腹肉3片、三角肋肉2片、肉眼A4 1片另外會配烏冬、前菜、生雞蛋同蔬菜拼盤。蔬菜拼盤有冬菇、金菇、蘆筍、菜、洋蔥、大葱、豆腐、冬粉等,我已經預先將蔬菜拼盤放哂入鍋內。胸腹肉既肉質會比較實啲,有少少根,有啲咬口。三角肋肉都好推薦,雪花紋理清晰可見,因為接近肉眼位置,所以同樣牛味好重,油脂重啲。另外再加多左少少野食,叫左粟米、鰻魚同後腿肌。呢度提供3款不同辣味既調味,大家都可以試下。

極尚和牛定食 $168
定食有蜆肉味噌湯、沙律、白飯、前菜。
和牛方面:肉眼A4、西冷A4、牛舌、牛肚各2片。

阿久根和牛涮鍋 $148
和牛方面有:胸腹肉3片、三角肋肉2片、肉眼A4 1片
另外會配烏冬、前菜、生雞蛋同蔬菜拼盤。

胸腹肉既肉質會比較實啲,有少少根,有啲咬口。
另外再加多左少少野食,叫左粟米、鰻魚同後腿肌。
呢度提供3款不同辣味既調味,大家都可以試下。
今日來旺角行街食飯,行過見到間和牛立燒店,本身以為係立食,睇真啲原來有櫈坐,你鍾意立食又得鍾意坐又得,自由選擇👍🏻環境好有日式立食燒肉店風味,兩人一格,自成一角,有私隱度又可減低感染病毒風險。原來呢度唔止燒肉,仲有牛涮鍋,叫牛涮鍋的肉仲可以一物兩食,既可以燒又可以涮😆前菜:漬醬牛舌牛舌切粒,口感爽脆,酸酸地好開胃😋A5和牛刺身:A5和牛油花分佈好靚,入口軟滑細緻,鮮味重但唔腥,包住酸酸甜甜嘅洋蔥絲好開胃☺️極尚和牛定食:定食包括A4肉眼,西冷,牛舌,牛肚各兩塊, 沙律🥗,麵豉湯,飯,漬物。牛舌超正🤩切到厚薄適中,燒到外皮香脆,咬落去爽口有油香,牛香味咀嚼過程中慢慢慘出,原汁原味,配海鹽食係最佳配搭。A4肉眼油花分布好靚,肉質軟滑,油香味濃;A4 西冷油花相對少啲,牛肉味較香濃,肉質比較結實有咬口🤤阿久根和牛涮鍋: 包括上胸腹肉3塊,三角肋肉2塊,A4肉眼1塊,🥚日本蛋一隻,蔬菜籃一份🥬個人認為三角肋肉脂肪同筋位比較多,適合拎去燒;A4肉眼涮過肉質細嫩,入口軟滑;上胸腹肉口感比較結實,牛味相對較重。最正嘅食法係吸收左壽喜燒湯底嘅醬汁,之後再沾蛋汁,蛋味同牛味十分配合👍🏻蔬菜籃🥬好豐富,有白

前菜:漬醬牛舌
牛舌切粒,口感爽脆,酸酸地好開胃😋

極尚和牛定食:
極尚和牛定食

A4西冷

阿久根和牛涮鍋:

A4肉眼

蔬菜籃🥬好豐富,有白菜,京蔥,蘆筍,香菇,豆腐,葛粉。蔬菜新鮮爽脆,豆腐嫩滑,香菇夠晒厚肉,葛粉好似薯粉咁,吸收左壽喜燒湯底嘅醬汁好香濃,質感好滑。

菠蘿🍍;翠玉瓜
外面燒到好香,爽口清甜,咬落去好Juicy多汁,酸酸甜甜好開胃,師傅好細心起咗皮同切左件;翠玉瓜爽脆鮮甜,蔬菜正好平衡燒肉嘅油膩感。

鰻魚:
蒲燒鰻魚厚身冇咩骨,肉質鮮嫩,配埋蒲燒汁燒過後更香更惹味。
鰻魚

整體來講,食物質素高,價錢相宜,可以體驗日式立食燒肉風味;老闆服務態度親切,會主動推介食法同幫手開爐;環境舒適,座位有私隱度,地點方便。
2022-06-24
5 分鐘 (堂食)
極尚和牛定食
A4西冷
A4肉眼
鰻魚
2022-06-24 14 瀏覽
燒肉店裝修設計好有居酒屋既感覺,門口掛有日式燈籠🏮 店內亦有唔少日本酒樽擺設✨ 每枱設有獨立迷你燒爐及抽風系統,仲有張紙簡單介紹牛既各個部位及所需既燒肉時間,夠晒貼心👍🏻❀ 極尚和牛定食 🐮 $168套餐好豐富😍 有A4和牛肉眼、A4和牛西冷、牛舌及牛肚,肉眼油花分佈均勻,肉質好嫩滑,而西冷牛味更香濃🥰 牛舌爽口彈牙,同樣牛味重~牛肚調味唔錯,燒完更香口。另外仲可以加配其他唔同部位,今次就加咗牛舌、後胸腹肉及後腿肌☺️ 跟餐仲有飯素飯、沙律及麵豉湯,配埋燒肉食好正!❀ 阿久根和牛涮鍋 🐮 $148除咗燒肉,依度仲有得揀牛涮鍋😝 壽喜燒湯底香甜濃郁,仲跟埋三款牛:上胸腹肉、三角肋肉、A4和牛肉眼、蔬菜盤、烏冬及雞蛋🥰 將蔬菜放入鍋,吸收晒湯汁食好滋味👍🏻 三角肋肉及肉眼入口油香滿溢,食得好滿足呢✨

❀ 極尚和牛定食 🐮 $168

❀ 阿久根和牛涮鍋 🐮 $148

• 極尚和牛定食
2022-06-21 24 瀏覽
食燒肉好多時都係去連所式,再唔係就食Teppanyaki。今日俾我揾到間燒肉小店,一於試下質素如何先!主打食日本和牛的’阿久根和牛立燒店‘,一入門口就望晒成間舖,得10多個位,裝修走日本小店木系風格。Menu有好多不同部位嘅牛選擇,仲寫明每個部位嘅肉質同油脂比例,等客人選擇自己喜歡嘅部位。最後,我哋叫咗”風味和牛定食,再加幾款特別想試嘅部位如三角肋肉、A5和牛肉眼。呢度嘅牛全部都用上日本A4、A5級和牛,油脂分佈多而平均,牛味濃郁,肉質嫩軟,輕輕燒至半熟已達至入口即溶的效果。絶對不比高質的Teppanyaki遜色。除咗晚飯食燒肉,呢度亦好適合同知己把酒談歡。大大小小有很多不同種類嘅日本啤酒、清酒,同佐酒小食可以選擇,仲要無時間限制!等我下次約埋啲朋友黎先。

2022-06-13
2022-06-20 18 瀏覽
久久都無出去旺角,出開黎就梗係要揾啲好嘢食啦。朋友介紹旺角有間幾特別嘅和牛燒肉店,燒肉控的我又怎會錯過!’阿久根和牛立燒店‘一聽個名以為企喺到燒肉😂,但原來都有櫈坐,只係坐高櫈啫。店舖不大,只能容納10多人,吧枱高櫈嘅格局,走日本居酒屋風格。呢度主打食日本和牛,全部都係A4、A5級質素。另外,仲有好多小食如和牛他他壽司、和牛刺身、銀鱈魚干、河豚干、一夜干魷魚等等。今晚我地叫咗一人盛”風味和牛定食”,再另點了A4和牛上胸腹、後胸腹、三角肋肉、A5和牛肉眼同一些其他食材如黑豚肉、雞腿肉串、雞腎。“風味和牛定食”包含A4肉眼、西冷、牛舌同牛肚,4種完全不同的口感。牛舌較有質感,西冷牛味出眾,肉眼則油脂香濃,最特別就係牛肚,爽口而淡香。連沙律、麵豉湯都好好味。沙律菜新鮮爽口,麵豉湯不會過濃過鹹,帶有蜆肉嘅鮮味。再配上加咗飯素嘅珍珠白飯,大滿足!單點嘅和牛都有大理石油花,油脂豐富,肉味香濃。上胸腹、三角肋肉相對比後胸腹肉質較嫩,油脂較多,入口即溶。最後嘅A5肉眼油脂仲有淡淡嘅奶香味,真係一試就會愛上!雖然小店一間,但和牛質素比得上很多過江龍日式燒肉店 ,勝價比很高。

2022-06-20 14 瀏覽
今日黎到旺角想食燒肉平時多數都會坐好耐但今日時間比較緊湊就比我搵到呢間立燒店可以黎個快燒快食店內都有座位,慢慢燒都可以餐牌有好多肉既部位選擇,可以單點亦有套餐前菜呢個牛肉超入味,醬油味香濃咬落有口感,好開胃令我好想食多幾碟!豐 和牛 二人盛呢個套餐好豐富有肉眼 A4 A5,西冷A4 A5牛舌,三角肋肉,牛肚同時有A4同A5,俾你感受到個分別店家別有用心A5油脂感較重,A4則肉味較濃視乎個人口味唔一定係A5好食推薦大家黎嘗試一下!
今日黎到旺角想食燒肉
平時多數都會坐好耐
但今日時間比較緊湊
就比我搵到呢間立燒店
可以黎個快燒快食
店內都有座位,慢慢燒都可以

餐牌有好多肉既部位選擇,可以單點亦有套餐

前菜

呢個牛肉超入味,醬油味香濃
咬落有口感,好開胃
令我好想食多幾碟!

豐 和牛 二人盛

呢個套餐好豐富
有肉眼 A4 A5,西冷A4 A5
牛舌,三角肋肉,牛肚
同時有A4同A5,俾你感受到個分別
店家別有用心

A5油脂感較重,A4則肉味較濃
視乎個人口味
唔一定係A5好食
推薦大家黎嘗試一下!
2022-06-19 153 瀏覽
-阿久根和牛立燒店🍽- 極尚和牛定食 $168極尚餐包左肉眼A4/西冷A4/牛舌每樣2件和牛A4呢個級數基本上都入口即溶而且牛味好濃😌配埋飯素飯食停到停唔到😂定食仲會有沙律同味噌湯食完燒肉可以解下膩😉-阿久根和牛涮鍋 $148牛涮鍋包左胸腹肉/三角肋肉/肉眼A4而師傅同我地講如果想燒肉都冇問題唔一定要放入涮涮鍋食🤣因為其實和牛燒個味係會比淥更香😋最後我地個涮涮鍋係用黎煮野菜籃同烏冬!個湯勁鮮甜用黎整菜同麵絕配😍-雞皮$15/墨魚咀$20 /豚五花腩$15如果餐入面既肉唔夠或者有其他想燒都可以單點😉大推雞皮!燒到外皮金黃酥脆勁好味🤣墨魚咀就一定要自己再加調味粉因為就咁食冇乜味不過個口感好搞笑勁彈牙😂-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 旺角白布街2-24號藝興大廈8號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_旺角#foodieluveat_日本菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodb
阿久根和牛立燒店🍽

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_旺角
#foodieluveat_日本菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #燒肉 #日式燒肉 #涮涮鍋 #和牛 #阿久根 #阿久根和牛 #旺角 #旺角美食
2022-06-18
  • 肉眼A4
  • 極尚和牛定食
識食嘅香港人,一定唔少得和牛...見到旺角呢間和牛立食店,除咗環境好有日本氣氛之外,食物有一定嘅質數,店員哥哥仲好親切。每個餐都足夠份量,如果唔夠...仲可以追加其他牛嘅位置同配料添用嚟放爐面燒 / 牛涮鍋,一樣好正。前菜有麻醬茄子必食A4 / A5和牛,油脂分佈得好平均,除咗嫩滑同牛味濃郁,入口嘅感覺係好正。牛涮鍋配上日本雞蛋,輕輕打入湯底,再加入蔬菜用牛肉,飲啖湯...wow 確係正👍🏻下次唔揸車,一定要飲埋sake, 咁就完美喇
識食嘅香港人,一定唔少得和牛...

用嚟放爐面燒 / 牛涮鍋,一樣好正。

前菜有麻醬茄子

必食A4 / A5和牛,油脂分佈得好平均,
除咗嫩滑同牛味濃郁,入口嘅感覺係好正。

下次唔揸車,一定要飲埋sake, 咁就完美喇
2022-06-17
慶祝紀念
生日
  • 風味和牛定食
  • 牛舌
  • 阿久根和牛涮鍋
同事推介旺角呢間立燒和牛店,果然無介紹錯。和牛超高質,牛嘅唔同部位都食到,片片都係日本直送...大滿足店員有服務,餐廳嘅抽風系統好完善,完全無油煙感👍🏻前菜加上麻醬嘅茄子,好香好入味沙律麵豉湯嘅蜆肉好飽滿「阿久根和牛涮鍋」跟唔同位置嘅胸腹肉.三角肋肉.A4肉眼蔬菜夠新鮮仲有滑嘟嘟嘅薯粉,口感煙靭。豆腐比豆腐花更幼滑,配上壽喜燒湯底,清得嚟又甜甜地,打埋隻蛋落湯底...好正「風味和牛定食」定食好豐富,前胸腹肉.三角肋肉.A4肉眼,個飯佈滿飯素,增添味覺同口感。仲可以追加其他牛嘅部位...每樣都試啲,一次過可以滿足哂肉眼A5A5比起A4更多油花,入口即溶嘅感覺。牛舌鍾意食牛舌,一片真係唔夠喉...雞軟骨好有口感,加少少桌上嘅調味粉更惹味和牛牛丸大大粒.燒完都唔會乾身,有肉汁菠蘿勁甜超Juicy...食咗咁多肉可以中和一下下次可以約埋d Friend再嚟
同事推介旺角呢間立燒和牛店,果然無介紹錯。

和牛超高質,牛嘅唔同部位都食到,
片片都係日本直送...大滿足

店員有服務,餐廳嘅抽風系統好完善,完全無油煙感👍🏻

前菜
加上麻醬嘅茄子,好香好入味

沙律

麵豉湯嘅蜆肉好飽滿

「阿久根和牛涮鍋」

跟唔同位置嘅胸腹肉.三角肋肉.A4肉眼

蔬菜夠新鮮
仲有滑嘟嘟嘅薯粉,口感煙靭。

「風味和牛定食」

定食好豐富,前胸腹肉.三角肋肉.A4肉眼,
個飯佈滿飯素,增添味覺同口感。
仲可以追加其他牛嘅部位...每樣都試啲,一次過可以滿足哂

肉眼A5
A5比起A4更多油花,入口即溶嘅感覺。

牛舌
鍾意食牛舌,一片真係唔夠喉...

雞軟骨
好有口感,加少少桌上嘅調味粉更惹味

和牛牛丸
大大粒.燒完都唔會乾身,有肉汁

菠蘿
勁甜超Juicy...食咗咁多肉可以中和一下