餐廳: 雪下覓炙
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-08-03 129 瀏覽
海港城雪下覓炙地方夠大位置闊落,店員會幫客人燒埋燒肉,服務相當細緻。韓式燒肉真係好正㗎!叫左個2人餐食,首先, 個醬油蝦、醬油帶子同埋醬油鮑魚真係超級入味,肉質超軟嫩,一啖落口就化咗,非常鮮甜,質感又爽彈。之後就分別有牛小排,個肉質鬆化多汁,又帶少少韌度,一啖落口就化咗,好好味!還有個和牛外裙肉, 又厚又嫩,咬落去會有少少彈牙感,肥瘦相間,非常滋味!同埋個和牛牛肋肉,又肥又嫩,一啖就溶化咗,濃郁豐腴嘅牛肉香氣。煙燻蘋果燒豬五花腩呢樣就更加特別,肉質韌勁但又不乾柴,有啲微微煙燻嘅香氣,整體非常和諧!最後就係韓式水冷麵,麵條爽滑Q彈,再配合清甜爽口嘅湯底,點都唔會感到口乾舌燥。配合上面嘅各式燒肉,一啖肉一啖麵,好滿足!

每次食韓燒,都會有種期待! 上班忙碌過後,可以同朋友食一頓豐富又高質的燒肉,盡掃疲勞😜 今晚到訪位於尖沙咀海港城商場的韓式燒肉店<雪下覓炙> !環境舒適,服務友善,食物高質,真的很回味-🇰🇷夏之煙燻盛饌套餐(2人餐)🇰🇷韓式前菜每次食韓國菜都會好期待一碟碟不同款式的前菜! 今晚有酸辣開胃泡菜、香甜腐皮、菠菜、海帶、蘿蔔、蓮藕、薯仔沙律等! 前菜(菠菜、泡菜及海帶)可以refill-🇰🇷醬油盛盒每次去韓國旅行都會品嚐醬油海鮮招牌菜。 今晚的醬油盛盒實在有水準!有醬油大蝦、帶子及彈牙鮑魚!食材食鮮鮮甜,好回味-🇰🇷煙燻蘋果木豬五花(配生菜)❗️💯❗️絕對是視覺與味覺的享受😋一打開玻璃蓋,充滿獨特蘋果木煙燻的香氣瞬間環繞四周,像仙境的煙霧亦香氣撲鼻! 經炙燒過的豬五花肉溢出油香,入口肉香油豐,還有陣陣蘋果木香氣,很棒的味覺體驗-🇰🇷韓牛體驗韓牛韓燒絕對有不可抗拒的吸引力🔸牛小排是我最愛的部位!牛小排富大理石紋脂肪,油花分佈均勻,雪花漂亮! 質地柔軟、味道甘甜! 一試難忘!-🔸和牛外裙肉🔸和牛牛肋肉口感同樣鮮嫩,油花豐富但不油膩😜 但相對牛小排則帶有嚼勁,入口咀嚼時能體驗濃郁扎實
每次食韓燒,都會有種期待!
環境舒適,服務友善,食物高質,真的很回味

🇰🇷夏之煙燻盛饌套餐(2人餐)
🇰🇷韓式前菜

🇰🇷醬油盛盒

🇰🇷煙燻蘋果木豬五花(配生菜)
❗️💯❗️絕對是視覺與味覺的享受😋

🇰🇷韓牛體驗
韓牛韓燒絕對有不可抗拒的吸引力
🔸牛小排
🔸和牛外裙肉
🔸和牛牛肋肉
口感同樣鮮嫩,油花豐富但不油膩😜 但相對牛小排則帶有嚼勁,入口咀嚼時能體驗濃郁扎實的肉香。

🔸和牛牛舌
牛舌口感很Q彈
🇰🇷炸醬麵
套餐可以選擇韓式水冷麵或炸醬麵。
我們選擇了炸醬麵!煙韌的麵質配上惹味香濃的醬汁

🇰🇷是日甜品
🔸Tiramisu
平常品嚐Tiramisu 多數在西餐廳,想不到韓式燒肉店居然有那麼高水準的Tiramisu ! 蛋糕體很鬆軟,忌廉creamy 但不膩,最重要是那份令人為之一振的獨特酒香
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗尖沙咀調查呢間韓式燒肉店,餐廳走木系風格,環境舒適,坐位闊落,嚴選高級食材,質素有保證🥔前菜🙋🏻‍♂️表示坐低店員就奉上多碟前菜,有菠菜,泡菜,醃蘿蔔,蓮藕,薯蓉等,味道清新開胃,食完仲可以refill💨夏之煙燻盛饌 $1088 (2人餐)🦐醬油盛盒🙋🏻‍♂️表示個醬油盛盒有醬油蝦,帶子同鮑魚,蝦肉彈牙,帶子軟腍,鮑魚有嚼勁,醃得入味,醬油令海鮮更加提鮮🥩韓牛牛小排|🥩和牛外裙肉🥩和牛牛肋肉|🥩和牛牛舌🙋🏻‍♂️表示碟牛全部都係上等牛肉,牛小排油花均勻,口感鬆軟,牛外裙肉好有咬口,牛味香濃,牛肋肉肉質嫩滑多汁,牛舌口感軟嫩,加上適量海鹽,令牛肉食落更鮮香🐖煙燻蘋果木豬五花🙋🏻‍♂️表示店員會先將豬五花蓋住,注入蘋果木嘅煙嚟煙燻,煙燻過後打開蓋,香濃嘅煙霧四散開,過程好治癒,豬五花燒到焦香,食落口香脆,有陣陣嘅煙燻味,用生菜包起一齊食令口感更豐富,又可減低膩感🍐雪梨水冷麵🙋🏻‍♂️表示水冷麵麵質爽滑,口感冰涼,配上雪梨,雞蛋同青瓜,味道清新鮮甜,可以自己加配芥辣同醋調味🍰是日甜品🙋🏻‍♂️表示個甜品係tiramisu,mascarpone同手指餅層次分明,口感軟綿,食落充滿香濃嘅
🥔前菜

醬油盛盒
💨夏之煙燻盛饌 $1088 (2人餐)
🦐醬油盛盒
韓牛牛小排|和牛外裙肉|和牛牛肋肉|和牛牛舌
🥩韓牛牛小排|🥩和牛外裙肉
🥩和牛牛肋肉|🥩和牛牛舌
🐖煙燻蘋果木豬五花
🍐雪梨水冷麵
🍰是日甜品
🙋🏻‍♂️表示個甜品係tiramisu,mascarpone同手指餅層次分明,口感軟綿,食落充滿香濃嘅咖啡同芝士味

📈吃貨指數
😋好味度 8.5/10
🔙返啅度 8.5/10
醬油盛盒
韓牛牛小排|和牛外裙肉|和牛牛肋肉|和牛牛舌
是日甜品
喺海港城成日都見到雪下覓炙嘅廣告🪧成日心思思都想試吓呢間,今日終於抽到時間過嚟食啦😉我今日叫咗個兩人套餐🍴-夏之煙燻盛饌 $1088/2一開始會有五道前菜,我最鍾意食佢嗰個海帶,鍾意佢滑潺潺嘅口感,有少少似中華沙律,而另外亦都鍾意食嗰個薯仔沙律,好清新☺️諗到陣間燒肉就即刻食多少少芽菜同埋菠菜墊一墊底🤪-醬油盛合有醬油蝦、醬油帆立貝、醬油鮑魚有好鮮味嘅帆立貝好有彈性嘅鮑魚同埋我最愛嘅醬油蝦全部都好入味醬油蝦仲好有彈性又鮮味🥹正-韓牛牛小排•和牛外裙肉和牛牛肋肉•和牛牛舌•睇得出全部牛都精挑細選過最愛就係牛舌超彈牙仲見到佢哋油花係好平均而牛小排就好重肉味外裙肉同牛肋肉牛油香好重好易咬開亦有咬口-煙燻蘋果木豬五花(配生菜)豬五花用咗煙燻蘋果木黎燻一燻佢除咗畫面靚之外食落都幾香同埋真係要讚一讚佢呢度個爐好易燒又唔會易焦過火睇得出個爐都應該有返啲質素!!!自己燒都可以燒得好好❤️講返五花肉先個五花肉我燒到好香口好脆唔會油 因為啲油俾我迫咗一半出嚟所以勁好食再配埋佢哋啲配菜、生菜泡菜非常好食😍-雪梨水冷麵食得多燒肉難免會有啲膩即刻叫咗個水冷麵嚟食最鍾意涼浸浸嘅感覺啲面亦都好有咬口個湯仲有啲甜甜地嘅雪
我今日叫咗個兩人套餐🍴

夏之煙燻盛饌 $1088/2
諗到陣間燒肉就即刻食多少少芽菜同埋菠菜墊一墊底🤪

醬油盛合
有醬油蝦、醬油帆立貝、醬油鮑魚
有好鮮味嘅帆立貝

超彈牙仲見到佢哋油花係好平均
而牛小排就好重肉味
外裙肉同牛肋肉牛油香好重
好易咬開亦有咬口

煙燻蘋果木豬五花(配生菜)
豬五花用咗煙燻蘋果木黎燻一燻佢
除咗畫面靚之外食落都幾香
同埋真係要讚一讚佢呢度個爐
好易燒又唔會易焦過火
睇得出個爐都應該有返啲質素!!!
自己燒都可以燒得好好❤️
講返五花肉先
個五花肉我燒到好香口好脆
唔會油 因為啲油俾我迫咗一半出嚟
所以勁好食
再配埋佢哋啲配菜、生菜泡菜
非常好食😍

好Creamy好香咖啡酒味
亦一啲都唔會膩
但份量又啱啱好☺️
超滿足🥰

雪下覓炙,尖沙咀高質韓燒這次的韓燒體驗絕對是物有所值,每一道菜都充滿驚喜,推薦給所有喜歡韓燒的朋友夏之煙燻盛饌二人餐 $1088⭐️ 前菜前菜有大豆芽、泡菜、菠菜、辣蘿蔔乾、醬醃蘿蔔、蓮藕、海帶絲同薯蓉。每款前菜都非常開胃,特別是醬醃蘿蔔,酸甜適中,十分醒胃⭐️ 醬油盛合這道菜有醬油蝦、鮑魚和帶子。醬油蝦鮮甜多汁,鮑魚口感彈牙,帶子非常鮮嫩,每一口都充滿大海的味道⭐️ 煙燻蘋果木豬五花豬五花用蘋果木煙燻,香氣四溢,肉質鮮嫩多汁,入口即化⭐️ 燒肉拼盤燒肉拼盤有四款牛肉:韓牛牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉同和牛牛舌。每款牛肉都各有特色,韓牛牛小排肉質細嫩,和牛外裙肉肥瘦相間,和牛牛肋肉香濃嫩滑,和牛牛舌口感獨特,絕對是燒肉愛好者的天堂⭐️ 水冷麵水冷麵伴有青瓜絲同雞蛋,冰冰涼涼,口感爽脆。尤其在炎熱的夏天,這道菜簡直是降溫的良品
雪下覓炙,尖沙咀高質韓燒

夏之煙燻盛饌二人餐 $1088

⭐️ 前菜

⭐️ 醬油盛合

⭐️ 煙燻蘋果木豬五花
豬五花用蘋果木煙燻,香氣四溢,肉質鮮嫩多汁,入口即化

⭐️ 燒肉拼盤

⭐️ 水冷麵
2024-08-02 53 瀏覽
喜歡吃韓國烤肉的朋友,應該對🇰🇷 雪下覓炙,並不陌生啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)/ 這間高級燒肉店非常出名,以韓牛和燒烤做主打,最近更推出全新的夏之煙燻盛饌,當然要埃試試啦~【 夏之煙燻盛饌🔥$𝟏𝟎𝟖𝟖/𝟐位 】醬油盛合,有醬油蝦、鮑魚、帆立貝,全部都好入味呀😍。鮑魚彈牙,帆立貝軟腍,不錯~煙燻蘋果木豬五花🐽,煙燻效果驚人,香氣撲鼻。豬肉甘香,燒至兩面金黄,好吃~韓國牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌🥩。牛肉拼盤好吸引,肉質軟腍,脂肪豐富,當年我最愛烤至微焦的牛小排。炸醬麵,醬香惹味,麵條彈牙~最後有提拉米蘇🍰,咖啡味適中,不會太苦,軟滑香甜 。店員服務質素好,值得去試呀~

【 夏之煙燻盛饌🔥$𝟏𝟎𝟖𝟖/𝟐位 】

炸醬麵,醬香惹味,麵條彈牙~

之前聼朋友介紹係海運大廈既【雪下覓炙】韓燒幾好食,所以就趁最近有夏之煙燻盛饌既二人餐就去試左。套餐包括醬油盛合、煙燻蘋果木豬五花、牛肉拼盤、自選麵食同甜品。一上黎會有幾款前菜,而且前菜全部都可以再添、個人超級推海帶同薯仔沙律。醬油盛合:包括醬油蝦、帶子同鮑魚,帶子幾鮮甜、鮑魚有咬口。不過略嫌蝦有少少腥味。煙燻蘋果木豬五花:會係你面前加入蘋果木燒、然後要維持1-2分鐘俾佢入味,打開之後超級香煙燻味道,體驗感唔錯。豬肉肥瘦同厚薄適中、加入生菜、泡菜同大醬非常惹味。牛肉拼盤:包括韓牛牛小排、和牛外裙肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌。雪花相間非常靚,個人超級推和牛外裙肉同和牛牛肋肉、唔會太霖、肥瘦適中、仲有咬口同牛味香濃。加入秘製洋葱醬超級鮮!自選麵食:可以選炸醬麵同雪梨水冷麵,夏天當然食雪梨水冷麵。味道比較清、非常適合燒肉後同炎熱天氣。甜品:Tiramisu,咖啡酒味唔會太濃、同芝士味非常match。
2024-07-28 233 瀏覽
難得工作日黎到海港城,就黎試下呢間想試好耐既韓式餐廳。去到門口好睇落好高級,但其實睇番餐牌,午市價錢係尖沙咀呢區黎講其實相當抵食。個menu都相當精緻,而且菜式選擇都唔少。叫左餐之後,侍應就會上一堆小菜,可以續碟,當中泡菜好好食,主菜未黎前,我同朋友都食左好幾碟。午餐時間有限,就無燒野食啦。不過呢到上菜速度都幾慢,要黎呢到食飯都係就預多啲時間。要左個1++韓牛生牛肉石鍋飯,仲有專人幫你撈埋個石鍋飯超香仲有好多飯焦,正!尚宮泡菜五花肉煲🌶️
難得工作日黎到海港城,就黎試下呢間想試好耐既韓式餐廳。

2096 瀏覽
2005 瀏覽

要左個1++韓牛生牛肉石鍋飯,仲有專人幫你撈埋
個石鍋飯超香仲有好多飯焦,正!

尚宮泡菜五花肉煲🌶️
2024-07-08
  • 1++韓牛生牛肉石鍋飯
2024-07-28 167 瀏覽
一向都好鍾意煙燻既香氣,聽到呢度有煙燻五花肉韓燒,即刻要黎試下夏之煙燻盛饌2人餐($1088)先黎有泡菜、薯蓉等等7款既前菜🦐醬油盛合紅蝦、帆立貝同鮑魚呢個組合真係絕配!醬油嘅鹹鮮味將海鮮嘅鮮甜提升咗一個層次。每啖都好鮮甜🐮牛小排、和牛外裙肉、和牛肋肉同牛舌,每一款都嫩滑多汁。個人覺得韓牛肉咪比較重,和牛就油香味十足,2種牛都好出色🐽煙燻蘋果木豬五花店員會係你面前即席煙燻,煙燻嘅香味好濃郁,豬五花嘅肥瘦比例啱啱好,入口除左油脂香之外,仲有淡淡既蘋果木香味🍜雪梨水冷麵食完咁多肉,嚟碗雪梨水冷麵真係好解膩。雪梨嘅清甜加上冷麵嘅爽口,真係好舒服🍰甜品Tiramisu,咖啡同芝士嘅味道好夾,口感軟綿綿,重點係唔會太甜,食完好滿足。

夏之煙燻盛饌2人餐($1088)

先黎有泡菜、薯蓉等等7款既前菜

🦐醬油盛合

🐽煙燻蘋果木豬五花

🍜雪梨水冷麵

🍰甜品
2024-07-27 110 瀏覽
放假到海港城行街,發現有間韓燒🍖🍖 鐘意食肉肉嘅我揀咗夏之煙燻盛饌套餐,2個人都喺$1088🥒入座後,店員送上8款前菜,包括泡菜、蓮藕片、辣蘿蔔乾、大豆芽、菠菜、醬醃蘿蔔、薯蓉、海帶絲!最鐘意食海帶絲啊,爽口又開胃!🦪醬油盛合,裡面有3款包括帶子、鮑魚同大蝦,醬油味道濃郁,入口鮮甜!帶子爽口、鮑魚彈牙,大蝦慢慢剝殼肉質滑溜!🍖煙燻蘋果木豬五花(配生菜)🥬估唔到會有煙燻菜式!玻璃罩蓋內煙燻豬五花,超大條豬五花🤩 燒完之後豬五花有淡淡嘅煙燻蘋果味!豬五花油脂滿滿🥬包生菜就剛剛好啦!仲有蒜片同埋青椒一齊食!店員可以幫手燒肉!舉手就可以🥰🥰🍖燒肉拼盤 四款牛肉 沾沾桌上3款醬汁和牛牛肋肉:帶點嚼勁嘅牛肋肉,牛味濃郁!沾沾鹽更好食!和牛外裙肉:較爽口咬開一絲絲肉咁,同樣牛味濃郁!韓牛牛小排:牛脂分佈均勻,入口即化😆和牛牛舌:較薄身爽口彈牙我覺得兩款日韓牛肉都肉味濃,但韓牛肉比較有咬口,而和牛比較軟嫩多汁~❄️主食2揀1(雪梨水冷麵/醬麵)我哋揀咗雪梨水冷麵,原來喺兩小碗上,店員話一定要盡快食,如果慢食啲麵就會黐埋一舊舊🍰甜品tiramisu 估唔到呢度嘅甜品喺tiramisu!!都幾大舊🤣 慢慢食

🦪醬油盛合,裡面有3款

🍖煙燻蘋果木豬五花(配生菜)🥬

店員可以幫手燒肉!舉手就可以🥰🥰

🍖燒肉拼盤 四款牛肉 沾沾桌上3款醬汁
和牛牛肋肉:帶點嚼勁嘅牛肋肉,牛味濃郁!沾沾鹽更好食!
和牛外裙肉:較爽口咬開一絲絲肉咁,同樣牛味濃郁!
韓牛牛小排:牛脂分佈均勻,入口即化😆
和牛牛舌:較薄身爽口彈牙

❄️主食2揀1(雪梨水冷麵/醬麵)

🍰甜品tiramisu
估唔到呢度嘅甜品喺tiramisu!!都幾大舊🤣 慢慢食,可以睇到裡面嘅分層手指餅,咖啡味好濃!好滿足嘅一晚啊🥰🥰
Tiramisu
好耐冇食韓燒,今次同男友去左呢間位於海港城嘅雪下覓炙食韓燒,呢度環境都幾靚,又舒適,仲好高人氣,差不多坐滿晒呀!夏之煙燻盛饌二人餐$1088💚前菜一共有八款,包括有:大豆芽,泡菜,菠菜,辣蘿蔔乾,醬醃蘿蔔,蓮藕,海帶絲同薯蓉🧡醬油盛合分別有醬油蝦,鮑魚和帶子,我最愛醬油蝦,好入味又鮮甜,帶子都好厚肉又大粒!🐷煙燻蘋果木豬五花今餐嘅主角,煙燻蘋果木豬五花先由店員即席進行煙燻,等一會再打開玻璃罩蓋,就會聞到好香的煙燻蘋果木香,之後仲有店員幫手燒,把豬五花燒至金黃色,超香口的!❤️燒肉拼盤拼盤有四款牛肉:韓牛牛小排,和牛外裙肉,和牛牛肋肉,同和牛牛舌,四款都好高質,牛味香濃,我就最愛韓牛牛小排,入口好軟嫩!💙水冷麵是每人一小碗,伴有青瓜絲同雞蛋,冰冰涼涼,好開胃,啱哂夏天食!🍰是日甜品當日嘅甜品係芝士蛋糕,賣相精緻,入口好creamy,芝士味又夠香濃!

夏之煙燻盛饌二人餐$1088

💚前菜

🧡醬油盛合

🐷煙燻蘋果木豬五花

❤️燒肉拼盤

💙水冷麵
是每人一小碗,伴有青瓜絲同雞蛋,
冰冰涼涼,好開胃,啱哂夏天食!

🍰是日甜品
當日嘅甜品係芝士蛋糕,賣相精緻,
入口好creamy,芝士味又夠香濃!
2 分鐘 (堂食)
2024-07-25 70 瀏覽
收工同朋友去到海港城相聚,我身邊嘅朋友都係韓國美食嘅粉絲😂,今次又搵到一間好好味嘅韓國餐廳,裝修靚之餘,服務仲好好。夏之煙燻盛饌2人餐醬油盛合醬油鮑魚,帶子&醬油蝦。帶子和大蝦都勁鮮甜,醬油偏咸了一點,所以略略蓋過蝦頭膏的味道,但對於帶子和蝦身來說是很好的,夠味。最驚喜係鮑魚,好夠味,仲一d都唔韌!韓牛x和牛併盤和牛牛舌略略燒一燒就食得,店員哥哥幫忙燒,燒得岩岩好,唔會過老。和牛外裙肉,油花十足,口感柔軟,肉味適中,沾一點點香草鹽同食已經好好味。韓牛牛小排肉質無和牛咁柔軟,但肉味濃郁,所以我比較中意。而我最愛的是和牛牛肋肉,雖然牛肋肉食完不算柔和,甚有咬口,但它是3款肉之中最重油脂和肉汁,好好味。煙燻蘋果木豬五花 (配生菜)店員哥哥即場係你面前煙燻!真係超級正呀!真係好香好香,估唔到焗3分鐘已經滲透晒落肉肉度。一路燒一路有淡淡既果木香,呢個豬五花真係有意外驚喜!加上生蒜同少少泡菜再用生菜芝麻葉包住食,真係好正!炸醬麵一人一小碗,份量岩岩好,炸醬肉味濃,係個麵略嫌腍咗少少,唔夠Q彈。是日甜品Tiramisu ❤️ 連蛋糕都整得好好味,食得出咖啡酒香,唔會太甜,食完好滿足。

夏之煙燻盛饌2人餐

韓牛x和牛併盤

煙燻蘋果木豬五花 (配生菜)

炸醬麵

2024-07-18
  • 牛舌
2024-07-23 101 瀏覽
🥢 除咗日式燒肉,相信唔少人都好鍾意食韓式燒烤,今次推介位於海港城嘅雪下覓炙所推出嘅二人套餐,餐廳環境寧靜優美,配合落雪柴火嘅動畫效果加添一份氣派,一個套餐已經可以試到好多招牌肉品,店員即場示範煙燻效果,視覺味覺都有享受!⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄✨ 夏之煙燻盛饌 $1088/2人餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄‣ 醬油盛合‣ 煙燻蘋果五花肉‣ 韓牛牛小排‣ 和牛外裙肉‣ 和牛牛肋肉‣ 和牛牛舌‣ 雪梨水冷麵‣ 提拉米蘇食 指數味道: 🉐️🉐️🉐️🉐️🉐環境: 🉐️🉐️🉐️🉐️🉐服務: 🉐️🉐️🉐️🉐️🉐️抵食: 🉐️🉐️🉐️🉐️

⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄

環境: 🉐️🉐️🉐️🉐️🉐
服務: 🉐️🉐️🉐️🉐️🉐️
抵食: 🉐️🉐️🉐️🉐️
2024-07-23 97 瀏覽
今次同男朋友去左尖沙咀呢間韓國餐廳食dinner。今次揀左呢個夏之煙燻盛饌,呢一個套餐好抵食啊,一千蚊多啲兩個人就可以有咁豐富既高級食材。首先係醬油盛盒,入面有帶子、鮑魚、同生蝦,帶子飽滿,鮑魚口感彈牙,生蝦夠哂新鮮。重頭戲係呢個煙燻蘋果木豬五花,將五花肉擺入玻璃入面,再注入煙燻蘋果木嘅煙,每一塊五花肉都吸滿蘋果木嘅香,再拎去煎,香脆可口,用生菜包住嚟食,可以中和佢嘅油膩感。另外仲有韓牛牛小排、和牛外群肉、牛肋肉同牛舌,全部都好吸引。最後,食埋碗水冷麵同tiramisu就完美!
今次同男朋友去左尖沙咀呢間韓國餐廳食dinner。

最後,食埋碗水冷麵同tiramisu就完美!
2024-07-23 115 瀏覽
前菜分別有泡菜、辣蘿蔔根、芽菜、菠菜、酸蘿蔔、蓮藕、海帶同薯蓉。夏之煙燻盛饌醬油盛合辣辣地,醃得入味得黎又唔會太鹹。帶子鮮甜,鮑魚彈牙。煙燻蘋果木豬五花店員會親自將煙注入豬牛花,焗1-2分鐘之後就會放落爐燒。可配搭洋蔥醬油、柚子醬、黑椒鹽一齊食。和牛牛小排.和牛牛舌.和牛牛肋肉.和牛外群肉.牛小排 超腍外裙肉係橫隔膜附近位置,食落好juicy牛肋肉𠝹花 將d筋位𠝹開左,因此特別入味軟熟,牛味香濃。店員一邊燒一邊解釋不同部位嘅分別,仲會因應客人需求嘅熟度去燒,非常貼心。值得一提,生菜生蒜辣椒都比平時出面食到嘅更香濃,記住包黎食下!雪梨水冷麵韓國人最鍾意就係食完燒肉之後食一個水冷麵去解膩,一人一碗,食完真係好refreshing。Tiramisu口感creamy,甜而不膩,為晚餐劃上完美句號。
醬油盛合
辣辣地,醃得入味得黎又唔會太鹹。帶子鮮甜,鮑魚彈牙。
煙燻蘋果木豬五花
店員會親自將煙注入豬牛花,焗1-2分鐘之後就會放落爐燒。
可配搭洋蔥醬油、柚子醬、黑椒鹽一齊食。
和牛牛小排.和牛牛舌.和牛牛肋肉.和牛外群肉.

牛小排 超腍
外裙肉係橫隔膜附近位置,食落好juicy
牛肋肉𠝹花 將d筋位𠝹開左,因此特別入味軟熟,牛味香濃。
Tiramisu
口感creamy,甜而不膩,為晚餐劃上完美句號。