2023-04-17
久仰大名既「頑石燒肉所」我終於有時間去喇!雖然係午巿時間但都有唔少人,一場黎到必定要點佢地既石燒系列啦!A4 黑毛和牛吉列牛 $188人氣之選必定係吉列牛,吉列外層包住A4和牛,用石燒煎到自己喜歡既熟度,牛肉同脂肪比例平均,So yummy! 另加$38 改換成套餐,套餐包括左蜆湯、沙律、白飯同汽水🥤不過貪心既我再加$10 更換了「月光紫菜飯」,佢地係選用新潟米,行開碳水化合物既我點會錯過佢呢🤣每份套餐仲可以半價升級特飲,咁當然要「富士山🗻」一下,打卡麻!認真的,其實幾好飲,仲可以中和油膩感😂A4 黑毛和牛西冷薄片$198雖然賣相無吉列牛咁出眾,佢行實力派路線😌薄薄一片輕輕一燒,油脂爆出來時將牛肉卷住白飯,一口吞噬😋好滿足呀!日本雞腎$48店家很推薦,果然係好出色!日本雞腎向來口感爽脆,加上用左蒜蓉醃製,越燒越香🤭如果大家食內臟的話必定不能錯過!吉列炸蠔$32一客四隻,做小食的確唔錯,叫正常發揮啦!
A4 黑毛和牛吉列牛 $188
A4 黑毛和牛西冷薄片$198
日本雞腎$48
吉列炸蠔$32
一客四隻,做小食的確唔錯,叫正常發揮啦!