2024-03-12 32 瀏覽
上環區呢間日本料理,假日都有午餐。我哋每人揀咗一個餐~~政壽司定食$188,壽司有海膽、吞拿魚蓉、帶子、吞拿魚、三文魚、油甘魚、魷魚同玉子。每一款壽司都新鮮,仲有大碗烏冬,令呢個套餐更加飽足~~然後就嚟講下北海道魚生飯定食$178。呢個包括吞拿魚有蓉、三文魚、油甘魚同海膽。飯上嘅海鮮好鮮味。同樣配埋烏冬大碗,真係好飽肚~~定食仲有附送沙律同茶碗蒸。沙律清新爽口,茶碗蒸夠滑,令整餐更加多元化~~ 不錯!

上環區呢間日本料理,假日都有午餐。我哋每人揀咗一個餐~~

然後就嚟講下北海道魚生飯定食$178。呢個

2024-03-11 28 瀏覽
今日去到上環嗰邊食嘢,天氣又開始凍返,都係心血來潮想食吓啲熱嘅日本嘢!上環其實本身都好多選擇!但係今次決定去呢間度食!和牛蕃茄壽喜燒鍋:除左有好香好滑嫩既和牛之外,仲有鮮甜既蕃茄、大蔥、冬菇等等、足料又夠營養、仲有蟹菜係鍋底!盡量大大煲!仲有日本🇯🇵無菌雞蛋!加上手打烏冬!好滑好嫩!海膽刺身:現在都係海鮮鮮美既時間,食落都好鮮香唔會有苦澀味!加上份量適中、配上紫菜片卷住食更加好食!三文魚🍣刺身拼盤鮮甜肥美既三文魚刺身邊度能抗拒🤣再加上日本魚刺身未到獨特!現場亦都有好多刺身壽司🍱發板:壽司拼盤都有三種!大吞拿魚腩、中吞、海膽、帶子應有盡有、就可以配搭唔同嘅日本清酒!三文魚子更鮮美!鰭政上環蘇杭街105號地舖。

和牛蕃茄壽喜燒鍋:

海膽刺身

三文魚🍣刺身拼盤
鮮甜肥美既三文魚刺身邊度能抗拒🤣再加上日本魚刺身未到獨特!

鰭政
上環蘇杭街105號地舖。

上環日藉師傅主理的日式料理店‼️二訪了~天氣凍最鍾意食熱辣辣嘅鍋物!鍋物正!鍋物有三款選擇~我哋揀咗壽喜燒牛!一向鍾意食壽喜燒味!🤤和牛蕃茄壽喜燒 $320和牛高質!🤤 牛味濃、juicy,口感好!如果牛肉大片啲會更開心🙈湯底正!好鍾意食日式蔬菜👍🏻甜甜地!五點刺身拼盤(吞拿魚, 日本帶子, 三文魚, 油甘魚, 甜蝦) $400刺身幾肥美!油甘魚最高質!食刺身都可以飽飽地呀😆
上環日藉師傅主理的日式料理店‼️

二訪了~

天氣凍最鍾意食熱辣辣嘅鍋物!
鍋物正!
鍋物有三款選擇~我哋揀咗壽喜燒牛!
一向鍾意食壽喜燒味!🤤

和牛蕃茄壽喜燒 $320

和牛高質!🤤 牛味濃、juicy,口感好!
如果牛肉大片啲會更開心🙈
湯底正!好鍾意食日式蔬菜👍🏻甜甜地!

刺身幾肥美!油甘魚最高質!
刺身都可以飽飽地呀😆

2024-03-09 176 瀏覽
小編幫襯過呢間好多次,雖然喺上環嚟講偏遠,舖頭亦都比較細,但感覺溫馨,行木系🪵裝修,簡約舒服😌 野食方面價錢合理,味道唔錯,同埋有幾多組合揀,每個月仲有限定優惠tim~ 詳情可以睇海報或者問職員~(5 😍 係滿分,🤩係半分) 壽司拼盤 (上) 🍣 - $420 (好味指數:😍😍😍😍)大吞拿魚腩🍣:大拖羅係吞拿魚🍣最肥既部位,入口就感受到豐腴既脂香,入口即溶,柔軟嫩滑,幾正🤤油甘魚腩:切得幾厚身,質感嫩滑,加上係腩味,有更加豐富既膠質同油分,比較清爽鮮甜唔會漏🤤吞拿魚🍣:呢個係赤身,如果覺得大拖羅肥左啲,食赤身就啱晒,一樣甘甜鮮美,肉會多啲,唔會覺得油膩~玉子🥚:唯獨玉子係無配壽司飯🍣既~ 個樣係淡淡既黃色,用左魚🐟既上湯🥣吊味,突出到蛋香🥚又鮮甜,香口嫩滑又juicy,夠晒原汁原味~三文魚腩🍣:肉質細膩,肥甘味美,肉嫩油豐,真係唔錯~ 醋鯖魚🐟:味道幾清甜,而且用醋醃過可以癖腥,令魚🐟既氣同鮮味更加出~池魚:個池魚🐟肉質緊實爽口,略帶油香,如果魚味可以出啲同鮮甜啲就更加好~左口魚🐟:左口魚係白身魚,魚味🐟會相對清淡,如果有多啲調味可以提鮮就更加好~熟蝦🦐:顏色幾鮮豔,味道幾鮮甜,唔會有

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
壽司拼盤 (上)

壽司拼盤 (上) 🍣 - $420 (好味指數:😍😍😍😍)

三文魚腩🍣:肉質細膩,肥甘味美,肉嫩油豐,真係唔錯~
熟蝦🦐:顏色幾鮮豔,味道幾鮮甜,唔會有雪味❄️,口感紮實,啱晒唔鍾意生嗰種黏黏口感既人~
三文魚子🟠:另外一個小編好鍾意既就係三文魚子🟠😍 一咬落去就鮮香四溢、充滿魚脂香,幾有層次感~
深海池魚🐟:脂肪比例適中,質感爽口鮮,色澤透明光亮,如果再鮮甜啲就更加好~
蔥吞拿魚腩🍣:蔥既清香微辛可以提鮮,配埋肥美充滿油脂香既吞拿魚腩🍣一齊食又可以解膩~
三文魚細卷 (6件) 🍣:細細舊容易食,雖然係細卷,但用既三文魚🍣一啲都唔hea,一樣軟滑肥美~
和牛番茄壽喜燒

和牛番茄壽喜燒 🐮🍅🔥🍲 - $320 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
個和牛🐮幾正🤤 牛味🐮香濃之餘質感軟嫩多汁,肥瘦適中,油花分佈均勻,入口即融,煮好之後都感受脂香😋 仲可以點香口滑溜又香甜既蛋汁🥚tim,感覺更加creamy~ 另外仲有好多配料,包括有香口爽滑既冬菇⚫️🍄、清香嫩滑又煎香左既豆腐◻️、香甜軟淋既洋蔥🧅、清香既大蔥、酸酸甜甜又多水既番茄🍅同埋腍甜多汁既娃娃菜🥬,全部都索晒個壽喜燒湯🔥🥣既味道,個湯🥣主要用左醬油、味醂同糖,所以味道鹹中帶甜幾惹味,配埋蛋汁🥚一齊食鮮味更加昇華左👍🏻

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
壽司拼盤 (上)
和牛番茄壽喜燒
🌸《鮨政· 日本料理 · 上環》✨泡島區性價比高高質日式料理✨-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍣 壽司拼盤(上) $420🌼 大吞拿魚🌼 油甘魚腩🌼 吞拿魚🌼 玉子🌼 三文魚腩🌼 醋鯖魚🌼 池魚🌼 左口魚🌼 熟蝦🌼 三文魚籽🌼 深海池魚🌼 蔥吞拿魚腩🌼 三文魚細卷 (6件)14款魚生壽司軍艦卷物,每款都好新鮮,師傅會即場準備壽司,可以見到師傅功力🙆🏻‍♀️ 醋飯同魚生比例岩岩好,食落唔會鬆散,魚生厚度岩岩好,唔會太薄,唔錯👏🏻 -豚肉泡菜鍋 $280冬天限定菜單之一,咁凍既天氣飲返碗微辣既泡菜湯,個身即刻暖曬☺️ 豚肉分量都唔少,足夠三至四個人分享‼️-🌟每月限定優惠🌟只要follow餐廳社交平台即送甜品一客,今個月既甜品係芒果千層蛋糕🍰 中間有一層厚厚既芒果肉,食落唔會好甜❤️‍🔥-📍 鮨政上環蘇杭街105號地舖-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸Revisit:🧡
🌸
🌼 熟蝦
🌼 三文魚籽
🌼 深海池魚
🌼 蔥吞拿魚腩
🌼 三文魚細卷 (6件)
豚肉泡菜鍋 $280

服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸

Revisit:🧡
上星期同男朋友到訪左位於上環既《SUSHI MASA 鮨政》 🍣餐廳裝修充滿日系感🇯🇵以木系為主,簡潔舒適,除左普通枱之外,仲有一排吧枱,可以一邊用餐一邊欣賞師傅製作新鮮食材,好有氣氛🥰餐廳除左有Omakase供應,仲可以單點壽司、鍋物、刺身、丼飯、小食等等,選擇都有唔少!❥ 壽司拼盤(上) $420壽司拼盤共有三款選擇,我地揀左價錢係中間既壽司拼盤(上)😚總共有13款唔同既壽司🍣款款都好新鮮,刺身夠厚身,好滿足♥️最鍾意係大吞拿魚腩、油甘魚腩、三文魚腩,好新鮮肥美,食落有滿滿既油脂感,入口即溶🤤玉子蛋香味濃🧡;池魚、左口魚肉質新鮮細嫩;蔥吞拿魚腩有軟綿綿既口感,配埋壽司飯食正!三文魚子鮮味十足🤭仲有6件既三文魚細卷,細細件唔會太膩!❥ 燒魷魚 $188大大隻,份量好多🤤魷魚爽口彈牙,好有咬口,唔會太韌🥰配上既醬汁突顯到魷魚既鮮味,加入埋牛油同香蔥,令人食慾大開🤤❥ 日式炸雞 $80即叫即炸,上碟時熱辣辣,外層非常香脆,雞肉多汁嫩滑🤩調味做得唔錯,唔會太鹹,好惹味👍🏻❥ 日本蘋果汁 $30蘋果味好香濃,甜度適中🍎加埋冰好清新解渴🧊食完炸物必須飲🤭

壽司拼盤(上) $420
壽司拼盤共有三款選擇,我地揀左價錢係中間既壽司拼盤(上)😚

❥ 燒魷魚 $188
大大隻,份量好多🤤
魷魚爽口彈牙,好有咬口,唔會太韌🥰

❥ 日式炸雞 $80
即叫即炸,上碟時熱辣辣,外層非常香脆,雞肉多汁嫩滑🤩
調味做得唔錯,唔會太鹹,好惹味👍🏻

❥ 日本蘋果汁 $30
蘋果味好香濃,甜度適中🍎
加埋冰好清新解渴🧊
食完炸物必須飲🤭
2024-02-29
鮨政係一間好正嘅日本菜餐廳,位置喺上環。食物真係令人回味無窮!推介招牌菜——和牛蕃茄壽喜燒,和牛好嫩滑,一入口就即刻融化。仲可以配埋佢地嘅日本蛋一齊食,真係絕配!仲有冬菇、豆腐同各款菜,野食多多。如果鍾意食啲澱粉質例如烏冬,記得加$30升級烏冬加入壽喜燒湯底。食落去真係好濃郁,大概係食到中途店員仲會幫手加落去煮埋,真係好用心!蟹肉茶碗蒸入面有鮮美嘅海膽同三文魚子。食落去,啲蟹肉真係鮮甜,同埋啲魚子提供咗一啲微妙嘅鹹香味道!清新爽口嘅菜式可以試下海鮮沙律,入面有三文魚、帶子、蟹籽、紫菜同海苔,整體味道好鮮美,而且好健康!最後係壽司,每款都係兩件,價錢實惠。如果你係海膽嘅愛好者,一定要試下佢地嘅海膽軍艦,仲有火炙鰻魚壽司,同火炙帶子。海膽軍艦壽司入口即化,海膽的濃郁鮮甜味道在口中散發,回味無窮。火炙的過程讓鰻魚和帶子的表面微微燒烤,增添了一層香氣和口感的層次。每一口都帶來滿滿的滿足感!鮨政係一間食物好味道,環境舒適,服務態度友善,令人感到賓至如歸。如果想嚐下正宗嘅日本菜,一定唔可以錯過鮨政呢個好去處!餐廳每月有限定優惠,可以留意餐廳海報~另外仲有Follow餐廳IG 即送一客甜品添!

2024-03-06 15 瀏覽
之前朋友推介日本人開的壽司店,最近還新出了冬季限定鍋物,所以今天跟朋友一起來吃餐廳以日式裝修環境為主,小店不大,另外也有吧枱座位,平日晚市人不多。有兩個壽司師傅在你面前即點即做手握壽司 。餐廳提供熱茶、豉油、濕紙巾、紙巾等,另收加一服務費~豚肉泡菜鍋 $280新出的火鍋有不同肉類選擇,豬、雞和牛肉,我選了豬肉,香辣泡菜鍋裏還有娃娃菜、香菇等材料,+$30烏冬更加飽肚壽司拼盤(上) $420大部份壽司🍣刺身厚切,壽司飯份量適中,壽司拼盤可以試勻多款壽司,包括:大吞拿魚腩、油甘魚腩、吞拿魚、玉子、三文魚腩、醋鯖魚、池魚、左口魚、熟蝦、三文魚籽軍艦、蔥吞拿魚蓉軍艦、深海池魚、三文魚細卷六件。服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10

之前朋友推介日本人開的壽司店,
最近還新出了冬季限定鍋物,所以今天跟朋友一起來吃

有兩個壽司師傅在你面前即點即做手握壽司
餐廳提供熱茶、豉油、濕紙巾、紙巾等,另收加一服務費~

豚肉泡菜鍋 $280
+$30烏冬更加飽肚

壽司拼盤(上) $420

服務質素:7/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10

2024-03-05
2024-03-05 768 瀏覽
去開上環睇劇,睇劇前就係附近食晚餐先,去上理,當然就係去鮨政食啦,餐廳是木系裝修,簡潔親切,很有日式家庭feel,真正麻雀雖小,但五臟俱全。餐廳由日藉師傅主理,刺身、壽司、和食都有,選擇頗多,味道正宗。餐廳每個月都有精選優惠,月月不同,月月驚喜,我地去果時就做緊Follow餐廳IG 即送一客甜品 另外還有冬季限定鍋物推介,啱晒近期的乍暖還寒的天氣, 所以我地都叫咗一個鍋物~🌟燒免治雞肉這個是兔治雞肉棒的變奏版,變成一塊塊雞肉,食時更加方便,免治雞肉軟滑,配上惹味月見醬汁更加滑溜惹味,作小食一流! 🌟三文魚牛油果卷(3卷)/加州卷(3卷) 小巧精緻的卷物,每份3卷剛剛,可以解饞之餘又不會太飽,啱晒女士,各點了三文魚牛油果捲及加州卷,三文魚配牛油果,美味又清新; 加州卷,蟹籽脆卜卜,口感豐富!🌟鐵板燒魷魚 魷魚燒得剛剛好,軟淋之餘亦不會失去魷魚應有的口感,上碟時熱辣辣,還加上牛油,隨著熱力慢慢的溶化,加添牛油香味👍🏻,再配上燒汁,好好味🤤🌟鱈魚西京燒 見到隔離枱的西京燒很不錯,忍不住也點了一客🤣西京燒一上枱就已經好香,空氣中散發著西京燒白味噌的甘甜味,鱈魚醃得味道剛剛好,不會太甜太膩,而魚
去開上環睇劇,睇劇前就係附近食晚餐先,去上理,當然就係去鮨政食啦,餐廳是木系裝修,簡潔親切,很有日式家庭feel,真正麻雀雖小,但五臟俱全。餐廳由日藉師傅主理,刺身壽司、和食都有,選擇頗多,味道正宗。
🌟燒免治雞肉
🌟三文魚牛油果卷(3卷)/加州卷(3卷)
🌟鐵板燒魷魚
🌟鱈魚西京燒
見到隔離枱的西京燒很不錯,忍不住也點了一客🤣
西京燒一上枱就已經好香,空氣中散發著西京燒白味噌的甘甜味,鱈魚醃得味道剛剛好,不會太甜太膩,而魚肉則保持嫩滑,也不會太油,配白飯一流,配烏冬也很不錯!
博多風味雞肉鍋+烏冬(+$30)
天氣乍暖還寒,夜晚時間都仲係涼涼地,食個鍋就最啱,所以點咗呢個雞肉鍋,湯底是博多出名的豚骨湯及鹽醬,所以湯頭呈現乳白色,而且以火爐仔熱住,時刻保持熱度,所以一上枱就忍唔住先喝口熱湯,湯頭濃郁香滑,再配上疏菜及嫩滑雞肉,還有雞肉丸,非常的配。我地再加配烏冬,烏冬爽滑彈牙,吸受咗濃厚湯汁,更加的好食😋
  • 鐵板燒魷魚
  • 博多風味雞肉鍋
2024-03-03 17 瀏覽
𝕊𝕙𝕖𝕦𝕟𝕘 𝕎𝕒𝕟 • 𝕊𝕦𝕤𝕙𝕚 𝕄𝕒𝕤𝕒 鮨政 🇯🇵📍 上環蘇杭街𝟙𝟘𝟝號地下📌 #penguin_sheungwan::::::::::::::::::::::::::::::🍣 壽司拼盤(特上) $480🍲 蕃茄和牛壽喜燒 $320特上壽司拼盤一共有十款及六小件蔥吞拿魚腩卷,分別是大吞拿魚腩、中吞拿魚腩、海膽、帶子、三文魚腩 、金目鯛、牡丹蝦、鰻魚、油甘魚腩、三文魚籽,款款厚切肥美,十分新鮮!天氣轉涼,來一個熱辣辣的鍋物!和牛較細塊,不過湯底香甜,配料豐富,加個烏冬~P.S. Follow餐廳社交平台即送一客甜品
𝕊𝕙𝕖𝕦𝕟𝕘 𝕎𝕒𝕟 • 𝕊𝕦𝕤𝕙𝕚 𝕄𝕒𝕤𝕒 鮨政 🇯🇵
📍 上環蘇杭街𝟙𝟘𝟝號地下
📌 #penguin_sheungwan
🍣 壽司拼盤(特上) $480
🍲 蕃茄和牛壽喜燒 $320

P.S. Follow餐廳社交平台即送一客甜品
2024-03-02 30 瀏覽
店內裝潢風格以簡約木調為主,整體價錢大眾化,絕對是區內親民的日本餐廳。2月限定優惠! 只要Follow餐廳社交平台即送一客甜品!壽司拼盤 ($400)魚生顏色鮮艷有光澤,大塊兼厚身,味道新鮮有口感,整體十分足料。三文魚牛油果卷(3件) ($48)三文魚肥美肉厚,充滿油脂,飯裡包著軟綿的牛油果、清新的青瓜及蔬菜,既減低油膩感,也增添了爽脆的口感,令味道更豐富。銀鱈魚西京燒 ($148)肉質嫩滑油潤,魚肉入味帶脂香,味道微甜醒胃。抹茶奶凍 ($68)奶凍口感細膩柔滑,濃厚奶香與抹茶的甘香完美地互相融合,令人為之滿足。
2月限定優惠! 只要Follow餐廳社交平台即送一客甜品
壽司拼盤 ($400)
三文魚牛油果卷(3件) ($48)
銀鱈魚西京燒 ($148)
肉質嫩滑油潤,魚肉入味帶脂香,味道微甜醒胃。
抹茶奶凍 ($68)
這一天約了上環的朋友,選了一間久違的日本壽司店。餐廳以日式為題,簡約。餐廳嘅選擇類型豐富又不同的壽司,卷襪,刺身, Mama,小食,煮食,和甜品凡Follow 他們的IG,可享甜品一客。最後我們叫了以下食物。1.豪華海鮮飯($320)勁大份好海鮮飯,內有豐富的材料,包括有三文魚粒,吞拿魚,油甘魚、玉子,魷魚,還有大量的蛋絲。上操飯,新鮮豐富滿足。2.蕃茄壽喜燒($320)最壽喜燒的我們,當然不能錯過他們的鍋物。這是選了蕃茄壽喜燒,牛肉嫩滑,配上甜甜的湯底,內有豆腐,大量的洋蔥提高鮮味,和軟腍香甜的蕃茄。3.蟹肉茶碗蒸($88)這個茶碗蒸非常香,蛋香味濃,配上鮮甜的蟹肉和香甜的海膽和魚子,非常好食。
這一天約了上環的朋友,選了一間久違的日本壽司店。

餐廳以日式為題,簡約。

凡Follow 他們的IG,可享甜品一客。

最後我們叫了以下食物。

1.豪華海鮮飯($320)

還有大量的蛋絲。上操飯,新鮮豐富滿足。

2.蕃茄壽喜燒($320)

最壽喜燒的我們,當然不能錯過他們的鍋物。

3.蟹肉茶碗蒸($88)

這個茶碗蒸非常香,蛋香味濃,
配上鮮甜的蟹肉和香甜的海膽和魚子,非常好食。
2024-02-21
2024-02-23 779 瀏覽
放工去左上環搵朋友食飯,佢又想食壽司食日本野,跟住就搵左間由日藉廚師主理既高質壽司店餐廳以和式木系裝潢為主,簡潔舒適除左普通坐位及卡位外,當然要選擇吧枱位置,可以近距離觀賞廚師即席烹調各種新鮮食材店鋪提供必試既手握壽司及剌身,仲有小食、炸物、燒物、鍋物及丼物等選擇食物方面:特上壽司拼盤 : 去壽司店當然要食手握壽司,仲要揀高質既特上款式去試,拼盤有十款新鮮手握壽司及蔥吞拿魚腩細卷    大吞拿魚腩 - 佈滿精緻的魚油花紋,口感入口即溶,油香四溢,鮮味無比    中吞拿魚腩 -顏色粉紅,油分恰到好處而無筋,入口即融,魚味濃厚    帶子 - 刺身級帶子,厚身肥美,味道鮮甜    三文魚腩 - 肥美嫩滑,油脂量高,味道濃郁    油甘魚腩 - 膠質豐富、油花散佈均衡,入口即融,肉質幼滑細膩,魚味濃香    牡丹蝦 - 入口鮮甜甘香,肉質色澤剔透,鮮甜無比,而且蝦頭仲會即炸另上,蝦膏味道濃郁,炸得甘香酥脆,連腳都可以食埋    金目鯛 - 魚皮鮮紅中帶金色光澤,外皮輕輕燒過,肉嫩鮮味,味道濃厚    鰻魚 - 鰻魚照燒汁之後非常入味嫩滑    海膽 - 海膽味道甘甜,質感細膩,入口即溶

餐廳以和式木系裝潢為主,簡潔舒適

食物方面:

帶子 - 刺身級帶子,厚身肥美,味道鮮甜

三文魚腩 - 肥美嫩滑,油脂量高,味道濃郁

鰻魚 - 鰻魚照燒汁之後非常入味嫩滑
    海膽 - 海膽味道甘甜,質感細膩,入口即溶

三文魚籽 - 魚籽大大粒,爽脆鮮味,非常有口感
    蔥吞拿魚腩細卷 - 將吞拿魚腩剝成魚蓉,充滿油脂,油香四溢,再配上蔥粒,鮮味十足
鰻魚飯 : 丼飯上有兩條鰻魚,加上照燒汁之後非常入味嫩滑,珍珠米飯仲加入蛋絲,更加美味,另外仲附上麵豉湯,夠曬完美
日式炸雞 : 炸雞以醬油、蒜及薑調味醃製,外皮炸得香脆有酥脆感,內裡保持肉質嫩滑,再蘸少少沙律醬,更加惹味
2024-02-22
🍣上環正宗日藉師傅鮨店 — 鮨政呢間位於上環的SUSHI MASA 鮨政由日藉師傅主理,呢度有omakase、單點壽司、鍋物、刺身等可以選擇~今個月仲做緊優惠,Follow餐廳IG即送一客甜品~🍣壽司拼盤(特上)($380)大吞拿魚腩、中吞拿魚腩、海膽、帶子、三文魚腩、金目雕、牡丹蝦、鰻魚、油甘魚魚腩、三文魚子、蔥吞拿魚細卷6卷。葱吞拿魚腩口感油潤;大吞拿魚腩:入口即溶,完全無根;油甘魚腩油香十足滑嫩;蔥吞拿魚細卷口感細嫩綿密;三文魚好新鮮肥美。師傅重將牡丹蝦頭同殼都炸成天婦羅🍤食落好香脆!🍲博多風味雞肉鍋($280+$30烏冬)呢個鍋物係有雞肉、雞肉丸、雜菜,雞肉煮得好鮮嫩~食咗大半個鍋後,店員會收走湯鍋,在廚房加入烏冬再煮,烏冬好滑溜!
🍣上環正宗日藉師傅鮨店 — 鮨政

🍣壽司拼盤(特上)($380)

師傅重將牡丹蝦頭同殼都炸成天婦羅🍤食落好香脆!

🍲博多風味雞肉鍋($280+$30烏冬)

2024-02-21 17 瀏覽
上環嘅日式鮨店🌟鮨政🌟推出咗☃️冬季限定Menu,有3️⃣款鍋物同埋5️⃣款小食!Follow IG仲送甜品🍮,每月優惠不同,不要錯過!♨️和牛蕃茄壽喜燒 $320冬季限定嘅鍋物之一!和牛烚熟都仲透出誘人嘅油花,入口極軟嫩,肉味同埋牛脂同樣香郁,正!壽喜燒湯底香甜,將大蔥、洋蔥、娃娃菜、豆腐等配料嘅菜甜味放大!切厚件嘅蕃茄保留了天然嘅果酸,特別開胃!另多+$30配烏冬!🍣壽司拼盤 $400一個拼盤有齊三文魚、油甘魚、甜蝦、吞拿魚、帶子、蔥吞拿魚腩各兩件,仲有加州卷6件!可以坐喺席前睇住日籍師傅為我哋握壽司,的確享受!

♨️和牛蕃茄壽喜燒 $320

🍣壽司拼盤 $400