2024-01-15 95 瀏覽
今次嚟到「鴨大哥」,真係令我食指大動!一坐低,第一樣必點嘅就係佢哋家嘅經典,片皮鴨。鴨皮烤到色澤金黃,外脆內軟,啖啖肉絲滋味貼心,一配上嗰特製醬料,味道正到冇得頂!😍嘆完鴨,再嚟份荔枝山楂咕嚕肉,好過癮!佢嘅咕嚕球外皮炸到啱啱好唔會太硬,入口即化,加埋佢哋特製嘅酸醋汁,鮮甜中帶啲小酸,滋味一流,食落正!💥最後,講吓個海鮮鴨湯泡飯,真係自己一個人都想清哂一碗!鴨湯熬得香溢四溢,同海鮮嘅鮮味完美融合,每啖飯都嗲到不得了,叫我點捨得停口呢?🐟🥣同大家分享下,「鴨大哥」嘅鴨系列真係做得出色,值得襯住腳步嚟一試。每道菜都見到佢哋嘅用心同埋對料理嘅熱誠,大滿足,下次一定會再嚟!👍🤤👌

2024-01-15 369 瀏覽
接朋友係太古坊放工原來開了一間鴨大哥裡面坐得十分舒服, 環境好闊落 ,完全吾會迫。除左晚市小茶,海鮮,烤鴨,其實仲有點心架今日得兩個人 所以就叫了 北京烤鴨(半隻)Half Peking Duck先講講個鴨,外皮超脆。而且帶濃濃鴨香。新鮮趁熱鮮,夾著青瓜 大蔥 冇得輸。而且額外提供了麻醬,仲有比較特別就係黑糖,沾糖食烤鴨真係比較特別。梅子荔芋鴨煲Boneless Duck with Taro and Plum Sauce梅子味好重,鴨件加上荔芋好重芋頭,而芋頭在底鋪墊 吸曬香濃鴨味及梅子醬味,而鴨件香又滑,配飯吾錯麥香黃金蝦Fried Prawns in Salted Egg Yolk with Corn Flakes金莎咸蛋黃固然好正咸香味帶入蝦球。而上面沾左粟米片,令佢有種脆卜卜既口感係上面,佢同時沾滿左蛋黃。
接朋友係太古坊放工
原來開了一間鴨大哥

今日得兩個人
所以就叫了
Half Peking Duck
先講講個鴨,外皮超脆。而且帶濃濃鴨香。
新鮮趁熱鮮,夾著青瓜 大蔥 冇得輸。
而且額外提供了麻醬,仲有比較特別
就係黑糖,沾糖食烤鴨真係比較特別。

梅子荔芋鴨煲
梅子味好重,鴨件加上荔芋

金莎咸蛋黃固然好正
2024-01-14 144 瀏覽
我同我男友都好鍾意食中菜,知道太古坊有間鴨大哥、即刻過黎試下啲片皮鴨🫣鴨大哥裝修都幾雅緻,環境唔吵雜,適合一大班朋友過黎食。我地見到有套餐優惠,所以叫黎試下套餐包括1️⃣片皮鴨半隻片皮鴨需時去整,所以最後先上,但係味道真心唔錯,好香,無論系脆皮定係鴨肉,咬落都油脂豐富。加埋溫暖嘅皮包住京蔥、黑糖、芝麻醬、青瓜條,又有另一番風味👍值得推薦😌2️⃣雲南黑土豬叉燒呢個叉燒超級出色,今次上嘅黑土豬係瘦叉,但係肉質非常柔軟,好似半肥瘦叉燒咁,蜜汁唔會過甜,非常好食🤤3️⃣頭抽煎封大蝦🍤大蝦比頭抽香煎過,外面裹滿左蒜蓉,好香口,大蝦新鮮彈牙,肉質飽滿❤️消費價錢:2人💰675,人均💰337.5結論:(10分為滿分)味道:8.5/10性價比:8/10回頭指數:8/10餐廳名稱:鴨大哥餐廳地址:鰂魚涌華蘭路25號太古坊栢克大廈2樓

套餐包括
1️⃣片皮鴨半隻

2️⃣雲南黑土豬叉燒

3️⃣頭抽煎封大蝦🍤

消費價錢:2人💰675,人均💰337.5

結論:
(10分為滿分)

味道:8.5/10
性價比:8/10
回頭指數:8/10

餐廳名稱:鴨大哥
餐廳地址:鰂魚涌華蘭路25號太古坊栢克大廈2樓
2024-01-14 101 瀏覽
我好鍾意食片皮鴨,今日聽朋友推介去咗太古坊試咗一間叫鴨大哥嘅餐廳,發現除咗片皮鴨其他嘅菜式都好出色。🦆原隻北京烤鴨 $590呢度嘅片皮鴨肥瘦適中,食落去唔會有好油膩嘅感覺,而且除咗大蔥同埋青瓜,仲有紅糖同埋麻醬,令到味道更加豐富。而且佢嘅面皮係搓得超級薄,仲有熱水蒸住確保夠熱。🐖雲南黑土豬叉燒 $228呢碟係我人生食過最好食嘅叉燒,肉質極之腍,直頭有入口即溶嘅感覺,而且肥瘦適中也有少少燶邊,食落去非常惹味餸飯一流。🦐麥香黃金蝦 $208黃金蝦勁大隻,加上脆炸麥皮食落去淡淡麥香,而且仲要被滿滿嘅鹹蛋黃包住,口感同味道都好有層次。🐠桂花雪梨脆鱔球 $280呢度菜非常精緻好適合打卡,新鮮脆炸鱔球肉質非常鮮嫩,加上酸酸甜甜嘅醬汁非常之開胃。佢個桂花梨超特別,食落非常清甜清新。🐃咖喱脆皮牛腩 $198大大嚿嘅牛腩沾上薄薄嘅炸粉,令牛腩炸到外脆內軟,而且仲保存到好多嘅肉汁,就咁食已經好正,再點埋佢哋充滿椰奶香味嘅咖喱,味道再昇華去另一個層次。

🦆原隻北京烤鴨 $590

🐖雲南黑土豬叉燒 $228

🦐麥香黃金蝦 $208

🐠桂花雪梨脆鱔球 $280

🐃咖喱脆皮牛腩 $198
2024-01-12 80 瀏覽
.,食片皮鴨唔洗去北京咪以為北京片皮鴨🦆最正最好食,原來太古坊都有間叫「鴨大哥」啲片皮鴨都做得好好味,埋單時仲俾你有意外嘅驚喜添!👅脆卜卜片皮鴨🦆一大盤香噴噴嘅鴨肉連皮,肉質鮮美甘香,爽嫩幼滑,鴨皮熱騰騰又脆口,夾埋大蔥青瓜加醬油黑糖,用薄到似紙嘅麵皮捲起,其味無窮,最難得嘅就係鴨皮無乜脂肪,怕肥嘅都大可放心去享用啊!🥢🥢🦤👅桂花雪梨脆鱔球🐋一端上枱,賣相十分精緻,鱔魚球大大件做到汁多外脆肉爽又無腥味,口感甚佳,加埋桂花雪梨,配搭有驚喜!可惜份量太精美,有點不夠喉!😛👅黑土豬叉燒🐖一般叉燒食得多,這裡的黑土叉燒卻是有點不同,瘦中帶少少肥不在話下,特別的地方是你會咬到一些筋膜部位,食起嚟霎霎有聲,二個字:爽+甜。而且叉燒熱辣辣!🔥🔥夠火爆!👍正👍!不能不提水仙茶泡得極解膩又醒胃,一杯入口令人精神奕奕。🍵🍵最後講吓片皮鴨有乜嘢驚喜:埋單時服務員把我們吃鴨的體腔原隻送俾我哋攞返屋企煲湯🍲,呢啲意外收穫你話係咪好大嘅驚喜噢!😜🤪😋 '
馳名片皮鴨
桂花雪梨鱔球
黑土豬叉燒
水滾水仙靚
食片皮鴨唔洗去北京

👅脆卜卜片皮鴨🦆

👅桂花雪梨脆鱔球🐋

👅黑土豬叉燒🐖
不能不提水仙茶泡得極解膩又醒胃,一杯入口令人精神奕奕。🍵🍵
有優惠
馳名片皮鴨
桂花雪梨鱔球
黑土豬叉燒
水滾水仙靚
  • 桂花雪梨脆鱔球
2024-01-10 100 瀏覽
鰂魚涌美味佳餚北京烤鴨(半隻)片皮鴨肉味濃配埋青瓜大蔥,好fresh仲有沙律醬、或豉油,任均選擇最印象深刻係個皮超級薄,好少食到咁薄既皮,好出色🤤梅子荔芋鴨煲芋頭份量好多👍🏻,軟硬適中鴨依然不錯,皮滑好味醬汁方面,梅子味唔係好出,酸味較少,以鹹味為主雲南黑土豬叉燒聽講黑土豬肉🐖嫩味鮮,果然係真叉燒算肥瘦均勻汁料都唔會過鹹桂花雪梨脆膳球膳球🐟有少少骨,肉質嫩滑面頭有桂花配搭,非常清香桂花雪梨甜度恰當,好特別兼可解膩白飯🍚軟硬適中,份量好足夠我哋叫既香片茶🍵,味道清新服務態度好,侍應也很留意客人需要👍🏻下次可試下佢啲點心,睇下係唔係都咁唔錯先😃
鰂魚涌美味佳餚

片皮鴨肉味濃
配埋青瓜大蔥,好fresh
仲有沙律醬、或豉油,任均選擇
最印象深刻係個皮超級薄,好少食到咁薄既皮,好出色🤤

梅子荔芋鴨煲
芋頭份量好多👍🏻,軟硬適中
鴨依然不錯,皮滑好味
醬汁方面,梅子味唔係好出,酸味較少,以鹹味為主

雲南黑土豬叉燒
聽講黑土豬肉🐖嫩味鮮,果然係真
叉燒算肥瘦均勻
汁料都唔會過鹹

桂花雪梨脆膳球
膳球🐟有少少骨,肉質嫩滑
面頭有桂花配搭,非常清香
桂花雪梨甜度恰當,好特別兼可解膩

白飯🍚軟硬適中,份量好足夠
我哋叫既香片茶🍵,味道清新
服務態度好,侍應也很留意客人需要👍🏻

下次可試下佢啲點心,睇下係唔係都咁唔錯先😃
2024-01-09 115 瀏覽
鴨大哥 - 二訪京菜廳今日介紹一間位於鰂魚涌太古坊嘅中菜廳,主打北京菜,招牌菜就係遠近馳名嘅片皮鴨,上次食過後水準環境一流,今次再次到訪!北京烤鴨半隻 $308 半隻主角當然要叫片皮鴨啦,半隻份量都相當足夠,香脆嘅鴨皮加上蔥段、青瓜條、填鴨醬,另外再加上麻醬,估唔到兩種醬汁配搭之下亦都相當夾,另外片皮鴨嘅皮係利用蠟燭暖著,唔會食食吓就會凍晒。雲南黑土豬叉燒 $228熱騰騰仲冒着煙嘅叉燒,每一件厚度都剛剛好,啖啖肉之餘油脂又夠,最重要係加上惹味嘅叉燒醬汁。頭抽煎封大蝦 $98隻夠晒鑊氣表面佈滿蒜蓉蔥油嘅煎大蝦,大蝦超級大隻,蝦肉彈牙之餘又非常紮實飽滿。
鴨大哥 - 二訪京菜廳

北京烤鴨半隻 $308 半隻

雲南黑土豬叉燒 $228

頭抽煎封大蝦 $98隻
2024-01-09 79 瀏覽
位於太古坊商業區嘅鴨大哥裝修非常典雅氣派,燈光柔和,餐桌間闊落非常好坐,適合家庭聚餐或者請客食飯。呢度主打北京烤鴨,系由米芝蓮星級名廚「廚魔」梁經倫主理,真係好有水準。北京烤鴨半隻外相吸引,鴨皮烤到酥脆而且富含油脂,同時保留咗鴨肉嫩滑,油香十足,配埋青瓜、大蔥、甜麵醬、肉鬆,再用新鮮滾熱辣嘅餅皮捲起食,點沾甜麵醬,超級好味。雲南黑土豬叉燒,採用雲南黑土豬,肉質鮮嫩,肥瘦適中,夠冧而且好入味,外表微焦,蜜糖香甜味突出,送飯一流!麥香黃金蝦大蝦蝦肉彈牙質素好高,咸蛋黃惹味邪惡,充滿麥香。茶位(菊花茶)💰HKD20/1位菊花清香,入口淡雅花香,好適合配搭烤鴨飲,可以清吓熱氣。

麥香黃金蝦
大蝦蝦肉彈牙質素好高,咸蛋黃惹味邪惡,充滿麥香。

茶位(菊花茶)💰HKD20/1位
菊花清香,入口淡雅花香,好適合配搭烤鴨飲,可以清吓熱氣。
2024-01-09 86 瀏覽
鴨大哥🌟北京烤鴨🌟雲南黑土豬叉燒🌟梅子荔芋鴨煲🌟桂花雪梨脆鱔球🌟頭抽煎封大蝦好鍾意食北京烤鴨,知道太古開咗間新嘅烤鴨店,搵咗個星期二去同屋企人試一試😝我哋叫咗份原隻北京烤鴨,烤鴨份量都幾多,有滿滿一大盤。醬料方面都幾多選擇,除咗北京烤鴨必備嘅甜麵醬之外,餐廳準備咗啲麥芽糖同埋芝麻醬俾我哋試吓啲新食法。特別要提一提餐廳好貼心,因為春餅皮本身容易變凍同硬,所以佢哋突登準備咗個保暖爐去暖住d 春餅皮,令到我哋包烤鴨嘅時候依然食到熱辣辣嘅感覺。除咗北京烤鴨之外,我覺得佢個黑土豬叉燒同埋梅子茘芋鴨煲都幾出色。黑土豬叉燒肥瘦分明,咬落係有層次感同鬆軟感,而且佢甜味比較突出,係幾唔錯嘅叉燒。另外嘅梅子荔芋鴨煲,我哋全家人作為芋頭愛好者都好鍾意,個芋頭外脆內軟,而且充滿梅子味,食落超級開胃啊。Overall 嚟講都幾滿意呢間餐廳,值得推薦俾大家。
鴨大哥
🌟北京烤鴨
🌟雲南黑土豬叉燒
🌟梅子荔芋鴨煲
🌟桂花雪梨脆鱔球
🌟頭抽煎封大蝦

Overall 嚟講都幾滿意呢間餐廳,值得推薦俾大家。
🥢 原隻烤鴨 $590 🆗烤鴨皮脆肉嫩,重鴨油香🦆原隻份量大概跟20塊餅皮,餅皮用蠟燭熱住,食落煙靭彈牙;配埋鮮香嘅甜麵醬,同埋青瓜京䓤,口感非常豐富😚🥢 雲南黑肚豬叉燒 $228 🆗叉燒特別多汁,肉質鮮嫩,肥瘦適中🐽表面烤到濃邊酥脆✨🥢 桂花雪梨脆膳球 $280 🆗脆膳球外脆內軟,肉質鮮嫩,帶有淡淡嘅桂花香氣,加埋雪梨,食落清新又鮮甜😍-😋 評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 😋
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10
🥢 原隻烤鴨 $590 🆗

🥢 雲南黑肚豬叉燒 $228 🆗
叉燒特別多汁,肉質鮮嫩,肥瘦適中🐽表面烤到濃邊酥脆✨

🥢 桂花雪梨脆膳球 $280 🆗

😋 評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 😋
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10
2024-01-08 73 瀏覽
太古新開鴨大哥,就去嘗嘗名物片皮鴨!原隻片皮鴨🦆呢度嘅原隻片皮鴨外皮酥脆,而且鴨肉唔肥唔臭。片皮鴨相信大家都食過喇,外面嘅潤餅皮係重要嘅配角,呢度嘅潤餅皮一直隔水蒸住保溫,保持質地濕潤有彈性,好用心㗎。加入甜醬汁同芝麻醬,係好特別嘅食法。另外仲有紅糖,可以直接蘸鴨皮,之前北京都係咁食㗎。雲南黑豬肉叉燒🐷叉燒係常見嘅粵菜,食過千千萬萬叉燒嘅港人一定會鍾意呢度嘅叉燒,有少少肥肉,外面焦香,豬肉肉嫩,好好味!值得一試!桂花雪梨脆蟮球🍐桂花雪梨脆蟮球擺盤好漂亮,炸過嘅蟮球上面有啲帶有檸檬味嘅醬汁酸酸甜甜嘅,上面撒埋桂花,桂花味唔會好突出,不過我鍾意佢嘅蟮肉口感好好,而且無泥味。旁邊嘅雪梨同樣加咗啲清爽嘅感覺。麥香黃金蝦🍤鹹蛋黃蝦球造型好精緻,底部有火龍果肉,可以平衡鹹蛋炸蝦嘅油膩感,增添清爽感。上面嘅蝦肉彈牙,而且我鍾意佢唔會太鹹。梅子荔芋鴨煲🍲荔芋鴨煲裡面嘅鴨肉同樣火候控制得好好,厚身嘅鴨肉好嫩,配上酸酸甜甜嘅梅子醬汁,軟糯嘅芋頭,都係我好鍾意嘅一道菜。鴨大哥因為新開,環境好新淨,而且座位夠寬,坐得好舒服。呢度茶嘅選擇好多,我哋揀咗普洱同人參同烏龍茶,都唔錯。想食中餐嘅話推薦大家嚟呀!😍🦆
太古新開鴨大哥,就去嘗嘗名物片皮鴨!

原隻片皮鴨🦆
雲南黑豬肉叉燒🐷
桂花雪梨脆蟮球🍐
麥香黃金蝦🍤

梅子荔芋鴨煲🍲
2024-01-08 47 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯今次到訪位於鰂魚涌嘅高質中菜館《鴨大哥》,叫得到大哥,來頭梗係唔惹少。《鴨大哥》由米芝蓮星級名廚「廚魔」Alvin打造,主打高級粵菜。北京烤鴨廚師用咗原隻鴨去慢烤,加上乾式熟成嘅方式,所以鴨嘅外皮會特別香脆,而內層又能夠鎖住肉汁。值得一讚嘅係鴨嘅皮下脂肪恰到好處,唔會有過於肥膩嘅感覺。雲南黑土豬叉燒黑土豬又真係第一次試,半肥瘦嘅肉質睇落去已經好吸引。叉燒外層燒到焦香,內層亦有些許嘅脂肪,口感軟腍又入味。梅子荔芋鴨煲鴨肉用左梅子醬去醃製, 所以非常入味又軟身,唔會覺得鴨肉太老,味道亦都有酸酸甜甜嘅感覺。頭抽煎封大蝦用左大頭蝦去煎煮,醬油煮到滲晒入蝦肉入邊,蝦肉口感非常彈牙。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯鴨大哥 (太古坊) (鰂魚涌)鰂魚涌華蘭路25號太古坊栢克大廈2樓 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

北京烤鴨

頭抽煎封大蝦

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

鴨大哥 (太古坊) (鰂魚涌)
鰂魚涌華蘭路25號太古坊栢克大廈2樓

2024-01-08 30 瀏覽
講低,我要分享嘅係,近日喺一間叫「鴨大哥」嘅餐廳食到幾款正嘅菜!首先,北京烤鴨咩,啱啱好,皮薄脆到彈指清脆聲,肉香而不膩,真係咁食下去得㗎!💯同埋佢哋個荔枝山楂咕嚕肉,我話你知,係完美結合酸甜同唔同嘅口感,荔枝嘅甜同山楂嘅酸恰到好處,每一啖都有驚喜,一啲都唔膩口!👌再黎,海鮮愛好者點可以錯過佢哋個海鮮鴨湯泡飯?湯頭鮮味逼人,泡飯吸足晒湯汁精華,每一啖都暖笠笠,食落真係暖笠笠心窩。🍚嗰啲海鮮,新鮮得令,嗲到爆炸!唔好以為咁樣就完咯,每樣小菜都係有驚喜!一嚟,環境靚,服務好,重點係味道正!所以啦,下次想食啲港式風味好菜,記得試吓「鴨大哥」嘅美食,保證你食指大動!🥢🍽💕

年尾想食餐好嘅 就去左食片皮鴨😝呢間中菜 主打北京烤鴨 由米芝蓮兩星”廚魔”主理 本身帶足期望去😜結果都幾高質! such a perfect last feast in 2023🫶🏻裝修亦decent高級~🦆北京烤鴨半隻 ($308)鴨皮慢烤得十分酥脆 油脂大爆發 滿口脂香 鴨肉嫩滑lean身 重鴨味! 食到好幸福🥹餅皮做得夠薄身 有烘爐keep warm🔥之前食過好膩嘅片皮鴨 但呢個唔會😍🐷雲南黑土豬叉燒 ($228)份量好多! 係厚切叉燒 邊位燒到外脆 中間好腍身啖啖肉 相對多肉少肥膏 蜜汁偏甜 食到半肥瘦位嘅話仲正🍤桂花雪梨脆鱔球 ($280)另一驚喜 好好食🤩炸鱔球超肥美 外脆內juicy得很🤤配埋桂花雪梨汁 甜甜地清新🍐個汁真係神來之筆!

北京烤鴨半隻
🦆北京烤鴨半隻 ($308)

雲南黑土豬叉燒
🐷雲南黑土豬叉燒 ($228)

桂花雪梨脆鱔球
🍤桂花雪梨脆鱔球 ($280)
2024-01-02
桂花雪梨脆鱔球
2024-01-01 116 瀏覽
作為片皮鴨愛好者,鐘意周圍去食下唔同餐廳嘅片皮鴨。之前喺銅鑼灣食過一次,覺得幾好食,知道鰂魚涌開咗分店,加上消費滿$500即送一張$100優惠券,抵呀裝修唔錯,感覺幾舒服,平日夜晚都幾多人食有名叫鴨大哥,當然要食北京烤鴨啦😍一拎上枱,已經聞到非常香🤤北京烤鴨經過熟成處理,皮脆肉嫩,鴨味更香濃,特別係烤鴨皮下完全冇多餘的肥膏,可以就咁點黑糖食,酥香鬆脆,十分滋味😋餅皮夠薄,仲可以keep住熱,食落幾煙韌,另外比較特別嘅有芝麻醬,第一次見,應該係比較新派食法,個人都係鐘意甜麵醬,味道更香濃!半肥瘦加上香甜蜜汁,一咬落去,都幾有驚喜,肉質軟嫩多汁,味道香濃,少少微焦,增添香味~大蝦半開邊香煎,方便食用又入味,蝦肉結實又彈牙,非常鮮甜,正😋夜晚通常唔敢飲茶,好彩呢到有菊花茶,清香淡淡地,唔錯~
作為片皮鴨愛好者,鐘意周圍去食下唔同餐廳嘅片皮鴨。

裝修唔錯,感覺幾舒服,平日夜晚都幾多人食
北京烤鴨 半隻

雲南黑土猪叉燒

頭抽煎封大蝦(兩位起)

夜晚通常唔敢飲茶,好彩呢到有菊花茶,清香淡淡地,唔錯~

北京烤鴨 半隻
雲南黑土猪叉燒
頭抽煎封大蝦(兩位起)