2023-11-07 34 瀏覽
這道椰皇壽喜燒令我驚豔的是肉質的鮮嫩和口感的豐富。A5宮崎和牛和M7澳洲和牛都是頂級的和牛品種,肉質細嫩多汁,入口即化。每一口咬下去,都能感受到牛肉自然的甜味和豐富的脂肪,絕對是肉食愛好者的天堂。搭配上新鮮蔬菜,增添了口感的層次感和平衡的飲食攝取,使整道菜更加美味。值得一提的是這家餐廳的用心烹調和精緻呈現。椰皇壽喜燒在上桌時以火爐燒熱,讓客人可以親自參與烹調的過程,增添了互動的樂趣。而且,每一片和牛肉都切得均勻且適中,保持了最佳的烹調狀態。

2023-10-31 31 瀏覽
今日收半日同老公去左天后行街原來天后都有黑木亭,見到同TST餐牌唔一樣就入去試下呢邊餐牌好喜慶😆鋪內燈光比較暗同TST好唔一樣好快野飲就到左~個杯好有喜感老公要左綠茶鮮奶熊脆脆$68綠茶味幾濃我要左藍蝶花佛手柑紅茶$68隻色好靚~飲落酸酸甜甜我要左壽喜燒牛肉定食烏冬$98套餐有前菜麵豉湯烏冬份量剛剛好~食落煙un牛肉都有5~6大塊好多配菜:冬菇、金菇、嫰豆腐、芋絲、海量洋蔥、兩款菜、雜菇、花形紅蘿蔔,份量十足夠晒飽肚。老公要左穀飼牛肉芝士金菇塔陶板燒配日本珍珠米$98芝士拉絲同牛肉好搭火灸左右魚邊卷$148上次係TST食過覺得好食,老公未食過,所以encore,同上次味道一樣左右魚魚油豐富。都幾驚喜兩邊餐牌唔一樣,有機會既話去埋元朗鋪,睇下係咪第三個餐牌
今日收半日同老公去左天后行街

原來天后都有黑木亭,見到同TST餐牌唔一樣就入去試下

呢邊餐牌好喜慶😆鋪內燈光比較暗

火灸左右魚邊卷$148

2023-10-31
午餐
  • 火灸左口魚邊卷
️天后清風街出咗名多嘢食,黑木亭係我同朋友久不久就會想來嘅居酒屋🏮主要原因係佢嘅menu不斷比到新鮮感我哋🤣今次🐻熊出没注意⚠️叫到成枱都係🧸🧸真係好鬼開心🥳🌟法國生蠔 🦪生蠔買一送一,梗係一人一隻開下個胃😏有各地品種選擇,叫左法國來的,雖然size比其他產地細啲,貪佢鮮甜啲,爽身,海水味又重啲🌊新鮮就是美味😋🌟帶子海膽青瓜卷炙燒帶子嘅清甜同海膽嘅濃香擺埋一齊係無得輸💪🏻為平平無奇嘅青瓜卷帶來驚喜,亦剛剛好填一填我哋收工後勁餓嘅肚🤣🌟A5宮崎石燒厚切和牛🥩🇯🇵宮崎縣産和牛油花均勻,色澤粉嫩好吸引🤤🤤放在石燒板上溫熱送上,可以跟個人喜好控制生熟程度黎享用。牛肉軟嫩多汁,牛味香濃,附上酸汁、蔥油、芥末同炸蒜,每一啖都可以係唔同嘅口味,勁推!⚠️講咁耐,我啲熊啤啤🐻出現啦!🧸熊の降臨豆乳豬骨鍋配澳洲和牛珍寶雜錦盤可愛到唔忍心見佢溶化!🧸熊啤啤坐喺燒鍋,服務員再倒入豆乳湯,睇住佢慢慢溶化,真係令人心都痛埋呀🫣不過佢嘅犧牲係值得嘅🫡豆乳豬骨湯底超濃,又香又甜。雜錦盤重有多款配料: 澳洲和牛、豬腩肉、大扇貝、滑豆腐、大葱、香菇🍄同各式蔬菜🥬,好豐富,食材亦好新鮮👍🏻🧸藍蝶花佛手柑熊茶 & 🧸紅火龍佛手

🌟法國生蠔 🦪

🌟帶子海膽青瓜卷

🌟A5宮崎石燒厚切和牛🥩

⚠️講咁耐,我啲熊啤啤🐻出現啦!

🧸熊の降臨豆乳豬骨鍋配澳洲和牛珍寶雜錦盤

🧸藍蝶花佛手柑熊茶 & 🧸紅火龍佛手柑熊茶
兩杯飲品色澤迷人🍹賣相已經很吸睛色。以🐻熊仔冰粒紅茶同乾花作點綴,好可愛好夢幻,打卡必點。唔好以為會好甜似葯水味,佛手柑嘅香氣清新,重飲到橘子皮🍊 帶有柑橘風味,味道清甜,口感醇厚👍🏻

🏘️裝修猶如置身日本居酒屋,好啱同朋友飲下食下傾下計🥂由環境、服務、食物、以至餐具(櫻花餐具🌸真係捉住我個少女心💕)都睇得出小店嘅心思,好值得支持!

2023-10-20 31 瀏覽
二訪黑木亭🫶🏻因為實在太好味啦⋯⋯但今次係去天后分店!⭕️ 拖羅特盛OMG 拖羅勁厚切🔪大拖尤其肥美 脂肪分佈好似雪花咁 油脂甘香另外仲有一兜仔迷你三文魚籽吞拿魚蓉丼面頭微微拎火槍辣過 火炙味🆙⭕️ 生蠔🦪 而家做緊買一送一優惠🈹生蠔大大隻 好肥美鮮甜🤩完全唔洗靠任何extra sauce無得頂❗️⭕️ 椰皇壽喜燒打卡一流 presentation 💯除左一個壽喜燒鍋部分配料如和牛/蝦🦐/福袋會用另一個木盒跟上裡面仲有乾冰 一打開啲白煙湧哂出黎 好夢幻湯底方面 餐廳用左個椰子殼🥥裝椰子水比你加落湯底度 鮮味十足 襯落個壽喜燒度又冇乜違和感😋和牛分別係A5宮崎同M7澳洲和牛 牛味香濃🐮而福袋裡面就有年糕//玉子//蟹柳絲十分豐富鍋物入面本身嘅配菜都好足料 有大量雜菇//雜菜整體黎講性價比好高😎⭕️ 紅火龍佛手柑熊茶 / 藍蝶花佛手柑熊茶上次都有叫佛手柑熊茶今次再encore 因為幾鍾意佢果陣酸酸甜甜嘅茶底今次兩杯一紅一紫影相仲好靚添❤️💜
二訪黑木亭🫶🏻因為實在太好味啦⋯⋯
但今次係去天后分店!

⭕️ 拖羅特盛

⭕️ 紅火龍佛手柑熊茶 / 藍蝶花佛手柑熊茶
上次都有叫佛手柑熊茶
今次再encore 因為幾鍾意佢果陣酸酸甜甜嘅茶底
今次兩杯一紅一紫影相仲好靚添❤️💜
同朋友🧒🏻一齊喺天后,大家都想食日式🇯🇵午餐,我諗一諗,就決定帶朋友🧒🏻嚟呢度開餐🤣呢度有多款「午餐定食」可以選擇,咁我哋揀咗 $148「特製串燒定食」同埋 $158「九貫壽司卷物盛」🤣「寿司と巻物九貫盛り」:有中拖羅、帆立貝、牡丹蝦、油甘魚、三文魚、赤背 等,全部都新鮮好味😋「特製串焼き定食」:包5串 串燒 - 豚肉、牛肉、雞肉、帆立貝、茄瓜各一串,同埋 2個飯團🍙,全部都燒得幾香口,特別係 豚肉串,半肥瘦油脂極充足,好甘香😋,而燒飯團🍙我就不嬲都鍾意食,飯團🍙仲燒到外邊脆脆哋😋午餐包「味噌汁」同「漬物」,簡簡單單幾好飲幾好食🤣$38「紅火龍佛手柑熊茶」同埋 $38「綠茶鮮奶熊脆脆」:兩個都唔係好甜,兩個都有雪到變冰嘅熊仔🐻,清新幾好飲😋

午餐包「味噌汁」同「漬物」,簡簡單單幾好飲幾好食🤣

2023-10-17 30 瀏覽
呢間居酒屋除咗天后,尖沙咀同元朗都有分店。Menu有好多選擇,就連午餐定食都有刺身、壽司、串燒、壽喜燒等可以揀,仲包咗小食同麵豉湯~▪️火灸左口魚邊卷🐟左口魚經過火灸,魚油香出晒嚟,入面卷住蟹柳、玉子、青瓜,面頭仲有啲蟹籽,口感豐富▪️一人刺身拼盤配日本產赤醋飯刺身包括海膽、吞拿魚蓉🐟、三文魚🐟、油甘魚🐟、赤蝦🦐,全部都非常新鮮。赤醋飯面頭仲有三文魚籽同雞蛋絲,配刺身啱啱好▪️特製串燒定食有五款串燒,分別係牛肋串🐮、厚切豚頸肉串🐷、雞腿肉🐔、帆立貝、茄子🍆,每款都燒得好香口,唔油膩。另外仲有兩件飯團,分量都好夠飽▪️藍蝶花佛手柑熊茶🍹▪️紅火龍佛手柑熊茶🍹熊茶原來就係喺飲品上面放上熊仔樣嘅冰,好得意😍 佛手柑味道清甜,帶少少酸,入面仲有啲果肉,啱晒夏天黑木亭居酒屋 📍天后清風街10號清風大廈地舖📍尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓📍元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖
呢間居酒屋除咗天后,尖沙咀同元朗都有分店。Menu有好多選擇,就連午餐定食都有刺身壽司、串燒、壽喜燒等可以揀,仲包咗小食同麵豉湯~

▪️火灸左口魚邊卷🐟

火灸左口魚邊卷
一人刺身拼盤配日本產赤醋飯
特製串燒定食
特製串燒定食
藍蝶花佛手柑熊茶、紅火龍佛手柑熊茶
藍蝶花佛手柑熊茶
2023-10-16 28 瀏覽
之前食過佢其他的分店,覺得質素都唔錯,所以今次個friend話出天后食飯時就提議食呢間,好開心係天后店都食到咁高質的日本菜🥰拖羅特盛 $359呢個拖羅真係好肥美,油花分布非常漂亮,上枱時都忍唔到嘩一聲。三款拖羅的魚味都超濃郁,尤其大拖羅的油脂好豐富,真係有入口即化的感覺😍吞拿魚蓉輕輕火炙過,有種焦香味,再配一大堆卜卜脆的魚子,口感同味道都非常豐富。生蠔(買一送一) $128兩隻生蠔都好大隻,又鮮甜又飽滿,好有海水味,重點係買一送一勁抵😆椰皇壽喜燒 $398(A5 宮崎 + M7 澳洲和牛寶盒)壽喜燒平時食唔少,落咗椰子的真係未試過,咁就點一份試一試。上枱時會有職員倒椰青水落火鍋,個下已經聞到好有椰子味。壽喜燒加咗椰青水之後,湯底真係會食到有椰子的甜味,成個壽喜燒湯底的味道變得好豐富,好有層次。和牛寶盒有三款牛,A5 宮崎和牛係最好食😍牛味夠哂濃郁,又夠鬆化,仲要油香四溢,真係好好食,呢款最啱我口味😆寶盒除咗牛,仲有蝦同年糕福袋,蝦好結實好彈牙,食得出的新鮮。最後再叫兩杯特飲,紅火龍佛手柑熊茶($68)同綠茶鮮奶熊脆($68)。紅火龍個杯賣相精緻漂亮,柑橘味好香甜。綠茶個杯味道非常濃郁

拖羅特盛 $359

生蠔(買一送一) $128

椰皇壽喜燒 $398
(A5 宮崎 + M7 澳洲和牛寶盒)
壽喜燒平時食唔少,落咗椰子的真係未試過,咁就點一份試一試。

最後再叫兩杯特飲,紅火龍佛手柑熊茶($68)同綠茶鮮奶熊脆($68)。紅火龍個杯賣相精緻漂亮,柑橘味好香甜。綠茶個杯味道非常濃郁,唔太甜,都唔錯😋

黑木亭居酒屋 (清風街) (天后)
天后清風街10號清風大廈地舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準
2023-10-15 19 瀏覽
天后出名有很多餐廳黑木亭門外有日本風的門口決定要試一試餐廳裡的吊燈 壁畫 清酒佈置裝潢充滿日本的感覺餐廳現在提供時令生蠔買一送一😍選了🦪西班牙生蠔Castillo 味道鮮甜 口感Creamy$128/1 一送一性價比很高拖羅特盛赤身、拖羅、火焰吞拿魚蓉、三文魚籽拖羅很肥美 很新鮮 呑拿魚蓉也很滋味配三文魚籽味道更好 😋椰皇壽喜燒A5宮崎 + M7澳洲和牛寶盒湯底加入椰子水 非常清甜鍋上的小熊都是椰子水一次過可以吃到兩款和牛 兩款也很好吃A5 宮崎和牛油花很香M7澳洲和牛牛味較香濃椰子水不會蓋過牛肉本身的香味 恰到好處有很多日本野菜 很鮮甜 好吃啊另外點了兩杯超可愛的小熊特飲🐻紅火龍佛手柑熊茶 味道很清甜🐻綠茶鮮奶熊脆脆 綠茶奶味很香餐廳還有很多其他菜式 下次再試一試 😋
天后出名有很多餐廳

選了🦪西班牙生蠔Castillo
味道鮮甜 口感Creamy
$128/1 一送一性價比很高

拖羅特盛
赤身、拖羅、火焰吞拿魚蓉、三文魚籽
拖羅很肥美 很新鮮

🐻紅火龍佛手柑熊茶 味道很清甜
🐻綠茶鮮奶熊脆脆 綠茶奶味很香

餐廳還有很多其他菜式 下次再試一試 😋
2023-10-14 25 瀏覽
晚上到過銅鑼灣逛街後,便到了鄰近靜中帶旺的天后尋找美食!.生蠔🦪每次必點,大大隻生蠔,海水味重而且蠔身飽滿!.拖羅特盛🍣大推!一次過滿足三個願望,赤身、中拖羅和大拖羅也可以一起品嚐!赤身呑拿魚味重,最愛大拖羅入口即溶的感覺!另外三文魚子更是多得滿瀉!.豚肉露荀卷/ 豚肉紫蘇卷/ 豚肉蒜芯卷🍢豚肉燒得香脆可口,露荀、紫蘇葉和蒜芯剛好中和油膩感!.A5宮崎和牛酥皮Pizza🍕和牛質素上乘,芝士亦做到拉絲效果,美中不足是可能和牛油份把Pizza弄濕,有部分口感不夠脆口。.整體來說,食物高質而且性價比高,待應態度也十分親切,絕對推薦!
晚上到過銅鑼灣逛街後,便到了鄰近靜中帶旺的天后尋找美食!
生蠔🦪
每次必點,大大隻生蠔,海水味重而且蠔身飽滿!
拖羅特盛🍣
豚肉露荀卷/ 豚肉紫蘇卷/ 豚肉蒜芯卷🍢
豚肉燒得香脆可口,露荀、紫蘇葉和蒜芯剛好中和油膩感!
A5宮崎和牛酥皮Pizza🍕
豚肉露荀卷/ 豚肉紫蘇卷/ 豚肉蒜芯卷
A5宮崎和牛酥皮Pizza
  • 廣島蠔
  • 串燒
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌸 𝑯𝒂𝒓𝒎𝒐𝒏𝒚 𝒐𝒇 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑭𝒍𝒂𝒗𝒐𝒖𝒓𝒔 @ 🌟 黑木亭居酒屋《👽食神大媽食日本嘢》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Crab and Potato Salad HKD 98Eel With Tamagoyaki HKD 188Roasted Nigiri Sushi Engawa Roll HKD 148Stone-Roasted Thick-Cut Wagyu HKD 368Butterfly pea Bergamot Bear Tea HKD 68Hokkaido Milk Strawberry Lactic Beverage HKD 48.👽 大媽曾經試過呢間餐廳其他分店,今次就同朋友仔嚟到天后呢間分店試吓。呢間較其他分店更加小巧雅致,餐具全部用上櫻花造型,好有心思。.🐻 好鍾意佢哋推出有熊熊嘅特飲,每一次都必定要叫。今次就試左呢兩款:「北海道士多啤梨牛乳乳酸」同「藍蝶花佛手柑熊茶」。大大隻冰啤啤熊浮起杯面,超級可愛。牛乳乳酸夠曬濃郁,藍蝶花佛手柑非常清新,兩杯都酸酸甜甜,飲落好清爽解渴!.🥗 首先叫咗一款清爽嘅
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Crab and Potato Salad HKD 98
Eel With Tamagoyaki HKD 188

🥗 首先叫咗一款清爽嘅前菜「蟹將軍薯仔沙律」,撲滿鮮美嘅蟹肉同蟹籽,薯仔好多,好新鮮爽口!

Crab and Potato Salad

🐟 另一款就係「玉子燒汁脆活海鰻」,新鮮嘅鰻魚配上玉子燒汁,鮮美香滑好軟熟。

Eel With Tamagoyaki

🍣 跟住就係「火灸左口魚邊卷」,左口魚經過火灸處理,保持魚肉嘅鮮甜,但又增強口感,份量比想像中多呢。

🥩 主角就係「石燒厚切和牛」配蔥鹽醬及蘿萄酸汁」。用原塊石燒直接上檯,可以自己決定燒幾熟。肉質鮮嫩多汁,配以蔥鹽醬同蘿萄酸汁,酸甜調味更加豐富!

Stone-Roasted Thick-Cut Wagyu

🌟 呢間分店嘅氛圍我地好喜歡,出品亦有質素,有機會可以約埋朋友仔黎試下喔。

.⠀
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Crab and Potato Salad
Eel With Tamagoyaki
Stone-Roasted Thick-Cut Wagyu
  • Hokkaido Milk Strawberry Lactic Beverage
朋友最近諸事不順,這天約他出來吃好一點,希望他心情會變好,第一次來,簡單的點一些餐廳推介的食物。🔥火炙左口魚邊卷左口魚邊油脂豐富,飯卷包裹著青瓜、蟹柳、玉子,表面灑上蟹籽和黑松露,一口一個,蟹籽在口腔裡爆開,口感豐富。🍚一人刺身拼盤配日本產赤醋飯定食一大碗上桌,刺身下面是冰塊,這樣可以保持刺身是冷的狀態。刺身新鮮,厚切;海膽沒有腥味,份量不少;牡丹蝦很大隻,很Q彈。🍣壽司卷物盛(九貫)定食壽司每件都挺大,材料都很新鮮,簡單配一點山葵一齊吃,就已經能帶出魚的鮮甜。🍱定食均配有麵豉湯及小食小食是牛舌和類似蒟蒻做的麵條。🦋左邊是藍蝶花佛手柑熊茶🍵右邊是綠茶鮮奶熊脆脆前者味道酸甜,很清新;後者醇厚的鮮奶配甘香的綠茶,很香醇。2杯都層次分明,色彩繽紛,且皆有小熊形狀的冰塊,很可愛,很適合打卡。餐廳用很有特色的畫作裝飾,配上昏暗的燈光,很有格調。

🔥火炙左口魚邊卷

,口感豐富。

🍚一人刺身拼盤配日本產赤醋飯定食

一大碗上桌,刺身下面是冰塊,這樣可以保持刺身是冷的狀態。

🍣壽司卷物盛(九貫)定食

🍱定食均配有麵豉湯及小食
小食是牛舌和類似蒟蒻做的麵條。

🦋左邊是藍蝶花佛手柑熊茶
🍵右邊是綠茶鮮奶熊脆脆

前者味道酸甜,很清新;
後者醇厚的鮮奶配甘香的綠茶,很香醇。

餐廳用很有特色的畫作裝飾,配上昏暗的燈光,很有格調。

2023-10-12 15 瀏覽
之前經過嘅時候已經想試 今次星期五終於嚟chill一chill🥳餐廳環境充滿日式居酒屋風格🏮🍴拖羅特盛呢個令我心心眼咗😍赤身 長崎五島拖羅 😍片片厚切 油花充足 入口即融 🤤加埋個火炙吞拿魚蓉配滿瀉嘅三文魚子 幸福感滿滿🥰🥰🥰🍴限量生蠔 (做緊買一送一) 抵!💥入口鮮甜有海水味 🌊而且十分肥美Juicy另外叫咗3款串燒🍴豚肉韭菜泡菜卷🍴豚肉鵪鶉蛋卷🍴豚肉紫蘇卷3款都燒得香口脆身😎以豚肉為主搭配唔同配料我最鍾意嘅係豚肉鵪鶉蛋卷👍🏻口感豐富 原來兩者係咁夾😙🍴A5宮崎和牛酥Pizza和牛同pizza好似毫無關係🧐但呢款創意料理食落原來都有驚喜😳嫩滑和牛加埋脆卜卜嘅Pizza 入口有兩種唔同嘅口感👏🏻🍴鰻魚炒飯香口有鑊氣💥炒飯粒粒分明 唔會太乾身 加埋鰻魚粒同其他配料 眨下眼就食完😎
餐廳環境充滿日式居酒屋風格🏮

🍴A5宮崎和牛酥Pizza
嫩滑和牛加埋脆卜卜嘅Pizza 入口有兩種唔同嘅口感👏🏻

🍴鰻魚炒飯

2023-10-07 31 瀏覽
嗰日喺維園打完波就同朋友行過天后清風街嗰邊,行過個黑木亭居酒屋就同朋友入去試吓。食完覺得唔錯,就俾個食評佢比大家睇下。平日夜晚都有唔少人黎試就知佢應該唔錯。首先嚟咗兩杯好可愛嘅飲品,上面有隻冰嘅熊仔喺度。分別係綠茶鮮奶熊脆脆,同埋同紅火龍佛手柑紅茶,兩杯都係$68。玉子燒汁脆活海鰻( $188 )口感鮮嫩既海鰻搭埋的玉子燒汁,味道豐富。海鰻外層燒得酥脆,內裡仲係好柔嫩既質感,搭配著鮮甜的玉子燒汁,帶來了一種岩岩好的口味平衡。火焰左口魚邊卷($148 )左口魚好甜美,作為主角以火焰燒烤的方式處理。左口魚鮮嫩多汁,經過火焰的燒烤,魚肉獨特的燒烤香氣。搭配著魚邊卷,增添了菜式的口感層次,留下好深刻的印象。將軍薯仔沙律($98 )清爽的沙律菜式,以切成小塊的薯仔為主要成分。薯仔經過烹調後保持著口感紮實卻不會過於油膩。沙律醬料帶有微微的酸甜味道,與薯仔的香氣相得益彰。這道菜色彩豐富,口感清爽,適合作為開胃菜或者健康輕食。石燒厚切和牛配酸汁($368 )優質既和牛通過石燒的方式將牛肉烹調至完美的熟度。牛肉切成厚片,保持了肉質的鮮嫩和多汁。搭配著酸汁,增添了菜式的清新口感,令到牛肉的風味更加突出。

玉子燒汁脆活海鰻( $188 )

火焰左口魚邊卷($148 )

將軍薯仔沙律($98 )

石燒厚切和牛配酸汁($368 )

天后高質日式居酒屋 — 黑木亭居酒屋 呢間位於天后嘅黑木亭居酒屋,喺尖沙咀同元朗都有分店,店內無論環境佈置都好有日本和風氣氛🎏好似置身於日本嘅居酒屋一樣🇯🇵😍🥗蟹將軍薯仔沙律($98)面頭鋪滿咗滿滿嘅蟹肉,配上大量蟹籽,撈埋好綿密嘅薯仔一齊食,呢個沙律意想不到地好味🐟火灸左口魚邊卷($148)左口魚油脂感重,而且仲加入咗蟹籽同埋黑松露,飯卷入面仲包左青瓜、玉子同蟹柳,口感相當豐富!🐠鐵板活海鰻($268)用鐵板燒着條鰻魚,所以食落去都仲係熱辣辣,保持住溫度。呢條鰻魚好厚肉,而且個魚皮仲好有彈性,入口煙煙韌韌!🥭芒果多多熊冰($48)呢個其實係芒果沙冰,入口食到啲芒果粒粒而且芒果味同乳酸味一啲都唔淡,都幾好飲!🥤乳酸蜜桃烏龍熊茶($58)飲落好清新,而且加咗乳酸,味道酸酸甜甜,好開胃!🐮厚切鹽蔥牛舌袋($188)呢個大癲!!!係日本的味道🇯🇵🥹真係好好食‼️牛舌入口好軟腍,而且加咗鹽同蔥花,估唔到係咁夾,冇得去日本嘅朋友仔都可以喺呢度食到日本嘅風味😍整體來講,餐牌選擇都幾多款式,而且都坐得幾舒服,食物質素不錯,都值得一試!
天后高質日式居酒屋 — 黑木亭居酒屋

🥗蟹將軍薯仔沙律($98)

🐟火灸左口魚邊卷($148)

🐠鐵板活海鰻($268)

🥭芒果多多熊冰($48)

🥤乳酸蜜桃烏龍熊茶($58)
飲落好清新,而且加咗乳酸,味道酸酸甜甜,好開胃!

🐮厚切鹽蔥牛舌袋($188)

想食日本嘢🇯🇵但唔想幫襯商場鋪,咁啱過咗港島區,見網上推介呢一間小店,睇咗網上圖片,見好有日本風味,就試吓。一入到鋪坐低,店員就好熱心咁介紹嘢飲俾我,特別調製了一杯🍓士多啤梨沙冰+茶味小熊冰🐻俾我,好飲又得意🥰然後店員又誠意推介,本月餐廳有咩優惠?最後我order咗1.拖羅特盛🐠🐟🐠🐟2.日本直送馬糞海膽 (40g)🧡💛🧡💛3.生蠔🦪🦪呢三項食物都係本月餐廳有做優惠的。叫咗咁多冷盤,熟食當然都要食啦😆Order 咗串燒雞腎、鰻魚、牛舌😍😍😍全部都燒到恰到好處🤩勁有日本風味!雞腎同牛舌燒得超爽脆,唔會咬唔開,冇渣,好好味🤤鰻魚就皮脆肉滑,而且無骨啖啖肉。下次再嚟食,一定要狂嗌串燒🥳🥳🥳串燒係我嘅極力推介😛👍👍👍
想食日本嘢🇯🇵但唔想幫襯商場鋪,
咁啱過咗港島區,見網上推介呢一間小店,
睇咗網上圖片,見好有日本風味,就試吓。
一入到鋪坐低,
店員就好熱心咁介紹嘢飲俾我,
特別調製了一杯🍓士多啤梨沙冰+茶味小熊冰🐻俾我,
好飲又得意🥰
然後店員又誠意推介,本月餐廳有咩優惠?
最後我order咗
1.拖羅特盛🐠🐟🐠🐟
2.日本直送馬糞海膽 (40g)🧡💛🧡💛
3.生蠔🦪🦪
呢三項食物都係本月餐廳有做優惠的。
叫咗咁多冷盤,熟食當然都要食啦😆
Order 咗串燒雞腎、鰻魚、牛舌😍😍😍
全部都燒到恰到好處🤩
勁有日本風味!
雞腎同牛舌燒得超爽脆,
唔會咬唔開,冇渣,好好味🤤
鰻魚就皮脆肉滑,而且無骨啖啖肉。
下次再嚟食,一定要狂嗌串燒🥳🥳🥳
串燒係我嘅極力推介😛👍👍👍

串燒