黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2024-07-21 895 瀏覽
係尖沙咀開會,經過黑木亭同同事去了試一下黑木亭的午市商務套餐餐廳有日式漬物 (今日有蕃茄仔,麻醬波菜,蘿蔔同蓮藕),沙律,水果,麵豉湯同凍檸茶以自助形式可以不斷追加,而且味道都十分不錯。套餐方面,前菜有口感鮮嫩產地直送的薄切白身魚刺身,配上微酸的醬汁,十分開胃。之後有帶有海洋清甜味的法國生蠔,生蠔爽脆新鮮。從刺身拼盤同生蠔一樣十分新鮮,仲好厚切,有赤蝦,三文魚同油甘魚,味道鮮甜,大大大滿足。活鰻海鰻丼是這次用餐的亮點之一。鰻魚的肉質爽脆,鮮嫩多汁,配上香甜的醬汁,讓人一口接一口停不下來。米飯粒粒分明,吸收了鰻魚的美味精華,真是讓人回味無窮。黑木亭的用餐環境優雅舒適,比起傳統居酒屋相對光猛,路都比較闊。服務人員親切友善,讓人感到賓至如歸。而家仲有特價,絕對會再黎。

之後有帶有海洋清甜味的法國生蠔,生蠔爽脆新鮮。

服務人員親切友善,讓人感到賓至如歸。
而家仲有特價,絕對會再黎。
2024-07-17
  • 活鰻海鰻丼
2024-07-21 973 瀏覽
每次經過呢間餐廳已經好想食,就位於金馬倫道,非常方便!今次叫咗$398嘅lunch set,包括刺身,燒物,$88以下嘅主食同埋甜品!主食嘅選擇有好多,其他只需要補差價就可以食到好高質嘅丼飯!刺身方面,呢個set包咗2隻法國生蠔,生蠔鮮甜新鮮,洗得好乾淨,加埋檸檬汁令味道升華!而另一款係薄切白身魚刺身,total有8片,油脂分布均勻,加埋佢哋特制嘅配柚子醬,口感好豐富。燒物方面就上咗真燒蟹甲羅,個人真係好中意食呢個,蟹膏同蟹嘅份量都好多,上面仲有滑溜溜嘅鵪鶉蛋同埋蟹籽點綴,仲有青瓜解膩,而且仲有法包可以配埋一齊食真係大加分,蟹膏嘅底部仲有蠟燭加熱,好貼心!主食方面,今次揀咗火焰帶子海膽丼($198)同埋活鰻海鰻丼($138),呢兩個丼飯都好出色,帶子加海膽呢個組合真係超高分!再加上佢哋嘅丼飯食落酸酸甜甜,胃口真係超級好,大推!另外鰻魚都燒得好香脆,配埋燒汁嘅丼飯,每一啖都好滿足!最驚喜嘅係佢哋仲有個自助吧枱可以任拎沙律、小食同麵豉湯,絕對可以再黎!環境都好靚乾淨,入面仲有兩間大房,絕對唔需要擔心會嘈,好適合同朋友聚會。
每次經過呢間餐廳已經好想食,就位於金馬倫道,非常方便!

真燒蟹甲羅
薄切白身魚刺身
自助沙律吧枱
真燒蟹甲羅
薄切白身魚刺身
2024-07-15 890 瀏覽
🙋🏻‍♀️早幾日同朋友仔去尖沙咀行街,行到攰就梗係要搵返間高質嘅餐廳享受吓我哋嘅me time午餐啦,朋友仔話尖沙咀嘅呢間【黑木亭居酒屋】係佢每次嚟尖沙咀都會食嘅日本野,而今次我哋就點咗佢哋嘅刺身生蠔午市商務二人餐試吓啦🤩$398 嘅刺身生蠔午市商務二人餐,有齊晒刺身+卷物+定食+甜品,一次過滿足晒我哋幾個願望,性價比真係超高呀,最令我驚喜嘅係佢哋有個自助吧枱可以夾吓沙律/小食/麵豉湯等等,食吓沙律小食,話咁快我哋嘅二人餐就到嚕🎉🦪時令法國生蠔生蠔夠晒肥美,入口仲有清甜嘅蠔味🐟產地直送薄切白身魚刺身薄切嘅白身魚魚肉清爽鮮甜,油脂分布均勻,配上酸酸甜甜嘅柚子醬,口感非常豐富🦀真燒蟹甲羅上枱擺盤打卡一流,鮮嫩嘅蟹肉配搭香濃嘅蟹膏,再加上鮮甜嘅蟹籽同埋滑溜嘅鵪鶉蛋,放喺脆卜卜嘅法包上面一齊品嚐,口感好多元化🧀芝士流心玉子鰻魚丼玉子包住流心嘅芝士,配埋香味濃郁嘅鰻魚,每一啖都好滿足🍜雜錦炸物冷蕎麥麵清涼煙靭嘅冷蕎麥麵,香脆可口嘅炸物,配埋軟腍腍嘅薯仔沙律,真係啱晒夏天👩🏻‍🦰朋友仔話佢哋獨家嘅🍺奶蓋啤酒拉麵杯都好好食㗎,等我下次都試吓先😍😍

🦪時令法國生蠔
生蠔夠晒肥美,入口仲有清甜嘅蠔味

🐟產地直送薄切白身魚刺身

🦀真燒蟹甲羅

🧀芝士流心玉子鰻魚丼
玉子包住流心嘅芝士,配埋香味濃郁嘅鰻魚,每一啖都好滿足

🍜雜錦炸物冷蕎麥麵

2024-07-13 653 瀏覽
🐟黃金片立鱗燒通常只在鐵板燒或者廚師發辦吃得到😍現在打折 $198有3塊😍 Cp值超高!魚鱗燒得香脆,魚肉就仍然嫩滑🥔流心蛋脆片薯仔沙律雖然只是小食,但味道有驚喜輕輕切開流心蛋,金黃蛋漿就馬上湧出來,配合脆片口感非常豐富🥩骨膠原奶蓋牛骨鍋配韓式拉麵看到有骨膠原三個字就覺得超補身🤣牛腩煲得嫩滑,算是很易咬開,最後配韓式拉麵非常滿足🍜🧸蜜桃烏龍熊茶🧸藍蝶花佛手柑熊茶超級可愛的小熊冰😍 打卡必點蜜桃烏龍清甜,藍蝶花就比較甜兩杯味道都很好,不會過淡
🐟黃金片立鱗燒
通常只在鐵板燒或者廚師發辦吃得到😍
現在打折 $198有3塊😍 Cp值超高!
魚鱗燒得香脆,魚肉就仍然嫩滑

🥔流心蛋脆片薯仔沙律
雖然只是小食,但味道有驚喜
輕輕切開流心蛋,金黃蛋漿就馬上湧出來,配合脆片口感非常豐富

🥩骨膠原奶蓋牛骨鍋配韓式拉麵
看到有骨膠原三個字就覺得超補身🤣
牛腩煲得嫩滑,算是很易咬開,最後配韓式拉麵非常滿足🍜

🧸蜜桃烏龍熊茶
🧸藍蝶花佛手柑熊茶
超級可愛的小熊冰😍 打卡必點
蜜桃烏龍清甜,藍蝶花就比較甜
兩杯味道都很好,不會過淡
2024-07-12 497 瀏覽
今次黎左好多好評既黑木亭叫左個二人前刺身生蠔午市商務餐廳有個minibar 可以自己拎喜歡既前菜、麵豉湯同飲品少少地都已經好開胃時令生蠔2隻🦪平時都好喜歡食生蠔 今次呢隻都好肥美新鮮唔腥薄切白身魚刺身🐟呢款刺身超好食 無筋 魚味濃佢上面仲配有魚子同酸汁極度開胃!真燒蟹甲羅🦀大量蟹膏同蟹肉令到蟹味好濃再加埋脆卜卜既蟹籽烤熱左再配多士 令到口感再更加豐富!A5和牛小鍋烏冬🥘原鍋上既邊爐烏冬 確保到成鍋都係熱辣辣和牛配上少少既黑椒提味 入口即融!好好味!唔老!而且烏冬滑嘟嘟 唔經唔覺就食哂成碗!刺身拼盤配冷蕎麥麵🍜刺身真係好出色 有三文魚 大蝦同油甘魚每款都好厚身肥美 另外蕎麥麵唔會太淋或太硬冰冰凍凍咁好岩夏天食👍🏼今次體驗唔錯 值得再幫襯
今次黎左好多好評既黑木亭
叫左個二人前刺身生蠔午市商務

餐廳有個minibar 可以自己拎喜歡既前菜、麵豉湯同飲品
少少地都已經好開胃

真燒蟹甲羅🦀
大量蟹膏同蟹肉令到蟹味好濃
再加埋脆卜卜既蟹籽
烤熱左再配多士
令到口感再更加豐富!

A5和牛小鍋烏冬🥘
原鍋上既邊爐烏冬 確保到成鍋都係熱辣辣
和牛配上少少既黑椒提味 入口即融!
好好味!唔老!
而且烏冬滑嘟嘟
唔經唔覺就食哂成碗!

刺身拼盤配冷蕎麥麵🍜
刺身真係好出色 有三文魚 大蝦同油甘魚
每款都好厚身肥美
另外蕎麥麵唔會太淋或太硬
冰冰凍凍咁好岩夏天食👍🏼

今次體驗唔錯 值得再幫襯

2024-07-12 575 瀏覽
🌟尖沙咀- 美味日式午餐定食🌟之前同朋友慶生有食過晚餐,今次就去食午餐,呢度裝修幾靚,由地下行上1 樓成條樓梯都有日式紅葉/ 櫻花佈置,座位都好舒服😌午市有定食套餐,出面自助區可以任食日韓前菜、沙律吧、麵豉湯、飲品。我哋叫咗2咗款定食,另外加2 杯可愛熊仔特飲。🔶鵝肝和牛石鍋飯醬汁可以自己撈,一落醬已經即刻聽到嗞嗞聲,和牛份量超好,仲有件鵝肝🤩充滿油脂香,石鍋飯熱辣辣有微微嘅焦香,配上醬汁好好味。🔶雜錦炸物冷蕎麥麵夏天吃冷蕎麥麵很適合,麵質爽口配上醬汁食清新開胃,炸物有天婦羅蝦&炸雞香脆可口,還有薯仔沙律。🔹藍蝶花佛手柑熊茶🔹芒果烏龍熊茶兩杯嘢飲都好靚,熊仔形狀冰好可愛,好睇又好飲。
🌟尖沙咀- 美味日式午餐定食🌟

🔶鵝肝和牛石鍋飯
鵝肝和牛石鍋飯

🔶雜錦炸物冷蕎麥麵
雜錦炸物冷蕎麥麵

🔹藍蝶花佛手柑熊茶
🔹芒果烏龍熊茶
兩杯嘢飲都好靚,熊仔形狀冰好可愛,好睇又好飲。

2024-07-09
鵝肝和牛石鍋飯
雜錦炸物冷蕎麥麵
2024-07-12 498 瀏覽
餐廳係人氣排隊店,好在門口有啲凳可以喺等候期間坐吓,好貼心。餐廳裝修好有日式居酒屋嘅感覺,一路食嘢都覺得好有氣氛。〈三味鐵板A5和牛鵝肝〉分別有兩款和牛包括厚切A5和牛同埋大蔥蒜蓉和牛,兩款和牛都超高質,入口即化。厚切和牛牛味較濃,大蔥蒜蓉就令和牛味道更加有變化。鵝肝超大塊,油脂重之餘又唔會膩,除咗可以就咁食,仲可以配埋脆多士一齊食。〈黑木亭原創-黑糖啤酒拉麵〉打卡一流!用咗大啤酒杯嚟裝住拉麵,杯面鋪滿奶蓋就好似啤酒嘅泡沫咁。拉麵本身好彈牙好有咬口,好似冷麵既食法咁可以撈埋紫菜碎,蔥碎、蘿蔔蓉、Wasabi一齊食,盞鬼得黎味道都好不錯!〈手羽雞翼塔〉利用咗一支鐵籤穿起晒咁多隻雞翼,擺盤幾得意。雞翼香脆可口,但雞肉依然可以保持嫩滑,雞味香濃。〈蜜桃烏龍熊茶〉清爽得黎味道唔會太甜,夏天解暑一流。〈藍蝶花佛手柑熊茶〉柑橘味好香,味道就有少少偏甜。

〈三味鐵板A5和牛鵝肝〉

〈黑木亭原創-黑糖啤酒拉麵〉

〈手羽雞翼塔〉

〈蜜桃烏龍熊茶〉
清爽得黎味道唔會太甜,夏天解暑一流。

〈藍蝶花佛手柑熊茶〉
柑橘味好香,味道就有少少偏甜。
2024-07-11 454 瀏覽
三味鐵板A5和牛鵝肝有和牛大約有4塊~都好厚切!食落去入口即溶~!🤩🤩🤩果然係A5和牛啊!❤️而側邊亦都有鵝肝~煎到好香!配埋有麵包超級脆!中和鵝肝嘅嗰種油~成個好Perfect!喺口裏面口感好滿足~亦都好豐富!而側邊亦都有個蔬菜牛卷🥰嗰個都好fresh~好好食!整體嚟講好抵食,因為材料都幾多❤️黑糖啤酒拉麵一開始同朋友都以為呢個係啤酒拉麵,點知原來係呢間舖頭自己原創嘅冷麵😆佢浸住黑糖而再加埋上面有忌廉嘅一個配搭,令成個感覺就好似食緊意粉,不過又可以帶到冷麵嘅嗰種Fresh加埋Creamy出嚟!我覺得係一個好特別嘅配搭!😛😛😛配菜會有蘿蔔,蔥,紫菜比大家做中和嘅作用🫶🏻手語雞翼撻望落去好吸睛,好啱打卡啊!雞翼炸到啱啱好!好脆😍份量亦都好多🥰都幾抵,因為呢啱啱炸出嚟~好香~份量又夠大!當然要叫返嘢飲作為配搭,我哋叫咗乳酸飲品同抹茶~

三味鐵板A5和牛鵝肝
有和牛大約有4塊~都好厚切!食落去入口即溶~!🤩🤩🤩
果然係A5和牛啊!❤️

黑糖啤酒拉麵
我覺得係一個好特別嘅配搭!😛😛😛
配菜會有蘿蔔,蔥,紫菜比大家做中和嘅作用🫶🏻

手語雞翼撻
望落去好吸睛,好啱打卡啊!
雞翼炸到啱啱好!好脆😍
份量亦都好多🥰
都幾抵,因為呢啱啱炸出嚟~好香~份量又夠大!
當然要叫返嘢飲作為配搭,我哋叫咗乳酸飲品同抹茶~

2024-07-11 375 瀏覽
黑木亭居酒屋 (金馬倫道)地址: 尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓近排工作繁忙 未有時間去日本旅行 於是就同朋友揀左哩間裝修超有氣氛嘅居酒屋 ,一進入餐廳範圍就見到好多日本風格嘅燈籠 、門簾 同 畫作 ,非常打卡able! 🤓食物方面 ,有別於一般日式料理中常見嘅燒/炸/卷/鍋物 哩度都會有好多唔同創意嘅菜色 好特別!! 今次小編同朋友 揀左一道黑木亭原創凍食嘅黑糖啤酒拉麵(HKD128) 口感略甜嘅拉麵好少見 😏但出奇地易入口而又唔會過於甜膩 ,配合啤酒醇厚同頂層嘅cream嚟食好有層次👍👍👍 至於另外一款主食都係大推 ,就係哩度三味鐵板A5和牛鵝肝(HKD298) 和牛肉質粉嫩多汁 ,加上鐵板煎烤 ,每啖都非常香口 ,鵝肝質地柔滑細膩 ,為哩度菜增添左奢華嘅感覺 ,夾埋酥脆多士一齊食😛口感味道完美最後,我地仲叫多左道奶油薯條🍟(HKD98) 一邊食一邊慢慢飲埋我地兩杯打卡特飲 ,蝶豆花佛手柑熊茶(HKD78) ,同 北海道士多啤梨牛乳乳酸(HKD58)非常滿足❤️❤️
黑木亭居酒屋 (金馬倫道)
地址: 尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓

2024-07-09 315 瀏覽
今日同FD行街,FD話想食日本嘢,咁一定要試試黑木亭啦。哩間餐廳晚市好full,7點已經滿咗,如果唔想等位要早啲book位啦。今次推出咗數款季節限定,好多都好吸引。蜜桃烏龍熊茶,熊熊好cute。飲落蜜桃味幾重,烏龍茶底好香好清甜。藍蝶花佛手柑熊茶,成杯嘢好靚,顏色漸變層次好明顯。最底落咗大量柚子蜜,再加埋柑橘味嘅佛手柑茶,飲落好清爽。黑木亭原創—黑糖啤酒拉麵2.0,哩個幾得意,用咗啤酒杯裝拉麵,上面落咗大量cream。食落拉麵冰涼清爽,好似食咁忌廉意粉,好啱夏天食。手羽雞翼塔,睇到都O曬嘴,真係勁大一份。雞翼表面炸到好脆口,內裡仲暴曬汁水。雞翼預先醃制過,唔洗點醬都好夠味。三味鐵板A5和牛鵝肝,今日主菜。A5和牛質素超高,用鐵板做到5成熟左右,入口即化。鵝肝搭配埋蘋果片同多士一齊食用,蘋果清甜中和咗鵝肝肥膩,在加埋鬆脆多士,口感好豐富。
今日同FD行街,FD話想食日本嘢,咁一定要試試黑木亭啦
2024-07-04
  • 三味鐵板A5和牛鵝肝
  • 蜜桃烏龍熊茶
  • 手羽雞翼塔
2024-07-07 340 瀏覽
黑木亭居酒屋, 環境舒適, 佈置用上悅目日式紙燈籠及櫻花樹, 牆壁還繪畫上七彩繽紛日本風情壁畫, 滿滿日式風情。刺身生蠔午市商務二人前 / 優惠價 $399 套餐豐富抵食有:🔹️刺身 🔹️卷物 🔹️兩款定食 🔹️甜品雪糕 產地直送薄切白身魚刺身好新鮮的生魚片, 白身魚肉的質地柔嫩細膩 , 帶有清甜味道 ,搭配酸酸的柚子醬汁, 更突出魚肉的鮮甜味道。時令法國生蠔兩隻好新鮮的法國生蠔, 肉質飽滿 , 柔光亮麗, 入口即化, 鮮味十足 , 仲含豐富的鐵質和維生素, 搭配檸檬汁, 吃到天然海洋的味道。直燒蟹甲羅擺盤精美, 在仿蟹蓋上直接加熱, 蟹甲肉質紮實鮮香 , 經過直接烹煮後 , 外層帶有微微焦香 , 保留了原汁原味 , 配上鮮味的蟹子提鮮, 鮮味滿載, 讓人回味,或塗在脆卜卜的多士上一起享用 , 別有一番風味。A5和牛小鍋烏冬份量十足, 鐵鍋內的 A5 級和牛, 顏色嫩紅, 肉質細膩柔嫩,融化在口中 ,散發出醇厚的牛肉香氣, 原汁原味 , 與煙韌彈牙的烏冬, 十分配搭。鰻魚飯鰻魚肉質細嫩 , 配上蜜甜的鰻魚醬汁 , 帶有淡淡的香甜味道,經過烹煮後 , 鰻魚的 豐富油脂與飯

刺身生蠔午市商務二人前 / 優惠價 $399

時令法國生蠔兩隻

直燒蟹甲羅

A5和牛小鍋烏冬

鰻魚飯
鰻魚肉質細嫩 , 配上蜜甜的鰻魚醬汁 , 帶有淡淡的香甜味道,經過烹煮後 , 鰻魚的 豐富油脂與飯粒融為一體 , 啖啖香滑醇厚油香 , 令人回味。

抹茶雪糕
綠色的抹茶雪糕, 香醇濃郁 , 質感幼滑, 冰涼透心 , 炎炎夏日 , 十分爽。

2024-07-06 322 瀏覽
韓式料理也可在日本居酒屋吃,創意主題日本店是朋友喜愛。來兩杯特飲,滿滿可愛打卡風,味道也不錯,聊聊心事。韓式烤肉居酒屋可吃烤肉,還是韓式烤肉,滿滿肉香,份量多。韓式烤肉擺出來很美,配菜款式多元化,生菜配烤肉吃很棒!韓豚五花肉油香滿滿大大件,肥瘦相間,肉香滿滿,不會很油。牛肉和牛板腱子的鮮味,爽口彈牙佛手柑熊茶色澤鮮明,甜中帶酸,清新開胃蜜桃烏龍熊茶可愛的熊仔,非常精緻炸海膽求的是另一種雙重奏,脆炸天婦羅麵衣底下,藏著爆漿軟綿的海膽,極致口感!愛吃海膽,味道很棒,熱吃海膽茶飲是吸睛之作,三五知己配烤肉,不失是一個好去處。
韓式料理也可在日本居酒屋吃,創意主題日本店是朋友喜愛。

來兩杯特飲,滿滿可愛打卡風,味道也不錯,聊聊心事。

韓式烤肉

佛手柑熊茶
色澤鮮明,甜中帶酸,清新開胃

蜜桃烏龍熊茶
可愛的熊仔,非常精緻

炸海膽

茶飲是吸睛之作,三五知己配烤肉,不失是一個好去處。
2024-06-27 323 瀏覽
同朋友到尖沙咀有前菜小吃可以任吃,地方位置舒適,海膽濃鬱的海洋味道和豐富的口感。望落好奢華和獨特的食材,而且其味道鮮美,海洋味道令人回味無窮。魚生是一道清新爽口的料理,由新鮮的生魚片製成。其口感細膩,味道鮮美,帶有淡淡的海洋風味。魚生常搭配芥末醬、醬油等調味料,增添了風味層次和口感變化。這道料理不僅美味可口,而且營養豐富。生蠔好鮮美具有濃鬱的海洋味道和豐富的口感。其肉質鮮嫩,帶有清甜的味道且帶來獨特的口感和滿足的味蕾體驗。蟹肉多士包裹著鮮美的蟹肉餡料。其外皮酥脆,內餡鮮嫩多汁,帶有濃厚的蟹肉味。蟹肉麵包常被形容為口感豐富、美味的美食,蟹肉麵包都能帶來愉悅的味覺享受。
2024-06-27 273 瀏覽
🇭🇰 尖沙咀-黑木亭居酒屋再訪黑木亭~之前食過兩次 每次叫唔同野食都好食~今次去食鍋物🤟🏻好難得地間鋪頭食完一次仲想回頭🥰今次體驗都唔錯!⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:服務態度唔錯,食物質素好~員工唔會催你走🤣場內環境都係日本風 同埋晚市都坐滿哂人㗎~👅 黃金片立鱗燒(⭐7/10)$198係外脆內軟嘅立鱗燒,佢地真係即叫即整,食落熱辣辣好正🤗每份4舊 點埋啲醬食 又係另一番風味~👅 流心蛋脆片薯仔沙律(⭐9/10)$98呢個小食好好食 佢既流心蛋真係整得啱啱好 好滑溜~~而薯仔沙律又整得好match 食落唔會覺得好漏!仲會不停想食 加埋啲脆片 有多啲唔同口感👍🏻👅 骨膠原奶蓋牛骨鍋配麰韓式拉麵(⭐8/10)$298性價比好高嘅牛骨鍋☺️食到勁飽啊!!佢啲牛腩超入味又嫩口 舊舊都有少少淋既根😚同埋佢有勁多舊肉!個鍋仲有啲蘿蔔,粟米…食到差唔多我地就放埋個麵落去~勁入味啊!不過記得加返啲水落去煲佢~~👅 藍蝶花佛手柑熊茶(⭐8/10)$78👅 蜜桃鳥龍熊茶(⭐7/10)$68兩杯飲品嚟到都好靚~可以打卡又解渴☺️鍾意冇咁甜嘅朋友蜜桃
🇭🇰 尖沙咀-黑木亭居酒屋

👅 黃金片立鱗燒(⭐7/10)$198

👅 流心蛋脆片薯仔沙律(⭐9/10)$98

👅 骨膠原奶蓋牛骨鍋配麰韓式拉
麵(⭐8/10)$298

👅 藍蝶花佛手柑熊茶(⭐8/10)$78
👅 蜜桃鳥龍熊茶(⭐7/10)$68
兩杯飲品嚟到都好靚~可以打卡又解渴☺️鍾意冇咁甜嘅朋友蜜桃果個會啱你啲~藍蝶花果個就甜小小☺️但我鍾意藍蝶花多啲~

🎏地址:黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
1.尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓

2024-06-27 207 瀏覽
一家大細去食下豐富的日本野。刺身生蠔午市商務二人餐$398 ,包括刺身、卷物、定食、甜品,性價比好高。🦀真燒蟹甲羅蟹蓋裏面的用料豐富,包含雞蛋、蟹籽、蟹膏、青蔥同蟹肉,蟹肉蟹膏鮮甜,配上多士好好食。鍾意蟹的會好愛呢到菜式!底下有火燒住蟹蓋,好岩打卡。🐟薄切白身魚有八塊,魚片鮮甜,口感細緻。🦪法國生蠔不算大隻但甜滑新鮮,不錯。🍜刺身拼蕎麥麵有三文魚、油甘魚同大蝦各二。三文魚厚身,油脂豐富,其餘都新鮮。🍚托羅三色丼分別有和牛、鰻魚同托羅蓉,一次過滿足三個願望。和牛好香,配珍珠米好食。🍨甜品係雪糕,綠茶好濃味。
🦀真燒蟹甲羅
🐟薄切白身魚
有八塊,魚片鮮甜,口感細緻。
🦪法國生蠔
不算大隻但甜滑新鮮,不錯。
🍜刺身拼蕎麥麵
🍚托羅三色丼
🍨甜品係雪糕,綠茶好濃味。
2024-06-24