2019-08-24 201 瀏覽
係台灣冇食到臭臭鍋諗住去尖沙咀到試下台式臭臭鍋但一啲都唔臭可能店主遷就港人口味,將「臭度」降低入到去 見到都有8成客人人都1 人1 鍋但由於我就唔太餓所以2 個人叫左1 鍋再加其他野叫左麻辣湯底辣味就唔太強,以我唔太食得辣黎講 算ok1 鍋都有10零款野食,如豆腐、鴨血、菜等另外可以加牛、羊個d所以如果1 個人食都應該超飽2 個人食加個牛我覺得ok呀😄吃火鍋記得點配台式飲料,味道同樣ok,可以試下多多綠和泡沫奶綠店入面位都幾多,唔洗點等位就入得去啦~地點方便😄
係台灣冇食到臭臭鍋
諗住去尖沙咀到試下台式臭臭鍋
但一啲都唔臭
可能店主遷就港人口味,將「臭度」降低

入到去 見到都有8成客
人人都1 人1 鍋
但由於我就唔太餓
所以2 個人叫左1 鍋再加其他野

叫左麻辣湯底
辣味就唔太強,以我唔太食得辣黎講
算ok

1 鍋都有10零款野食,如豆腐、鴨血、菜等
另外可以加牛、羊個d
所以如果1 個人食都應該超飽
2 個人食加個牛
我覺得ok呀😄

火鍋記得點配台式飲料,味道同樣ok,
可以試下多多綠和泡沫奶綠

店入面位都幾多,唔洗點等位就入得去啦~地點方便😄

2019-08-23 226 瀏覽
上二個星期食完銅鑼灣店,今日又忍不住叫埋好友去尖沙咀大擦一餐,食火鍋人多就最開心,可以嘗試不同種類時間尚早,不太多人,每人先點一杯飲品解渴降溫,我就點了荔枝沙冰,荔枝香味的沙冰,不太甜,清新涼快,簡直趕走悶熱先叫點小食花枝丸,花枝丸炸得金黃,上面鋪滿甜酸醬,食落更開胃麻辣鴨血,鴨血彈牙可口,配上青瓜,更滋味,或者放入麻辣湯底一起滾,又有另一番滋味鹽酥雞,炸得鬆脆,炸漿一點也不厚,食落香口鬆脆,食不停口台灣腸,有蒜味同蜜味,我地點了蜜味,小小的甜蜜味,外皮烤得脆脆,就是喜歡台灣腸這種口感食完咁多美味嘅小食,再點三個火鍋,分別是蕃茄白豚鍋,臺式麻辣鍋,香蒜牛肉鍋,毎個鍋包飯或粉絲,如果冬天一定揀飯,夏日炎炎食粉絲就最啱蕃茄白豚鍋,這個鍋素菜比較多,蕃茄越滾越濃,豚肉,娃娃菜,金菇菜,木耳,炸枝竹香蒜牛肉鍋,牛肉片,蟹籽丸,牛丸,魚豆腐,食落充滿蒜香味,牛肉片嫩滑臺式麻辣鍋,內有小麻香的麻辣餃,沙白,大腸,凍豆腐,泡麵,鴨血,全部都吸收了麻辣的湯精華,真是大呼過癮追加一碟貢丸,香菇味濃,肉質彈牙,好味

鹽酥雞,炸得鬆脆,炸漿一點也不厚,食落香口鬆脆,食不停口

追加一碟貢丸,香菇味濃,肉質彈牙,好味

2019-08-23 193 瀏覽
8鍋臭臭鍋—尖沙咀經過一間火鍋店,見到價錢幾便宜就入左去試下。招牌菜就當然係臭臭鍋,但我自己本身比較少食內臟,所以冇點到。芝士牛奶鍋(💲88)面頭放左一大片芝士,溶透之後,加埋隻蛋,造蛋花效果,即刻成個湯底又香又滑,本來主打一人一鍋,但我發現同朋友share都夠食,份量十足。配料豐富,包括日本南瓜、台灣貢丸、麻吉燒、心形魚豆腐、蛋餃、烏冬。—
8鍋臭臭鍋

芝士牛奶鍋(💲88)
2019-08-22 172 瀏覽
尖沙咀是我每天都經過的地方,當然要食遍尖沙咀😂個名甘得意,8鍋(臭臭鍋),更係要試下點臭臭😂招牌臭臭銄——入面有好多材料,奄春蛋,多款菜,貢丸,臭豆腐、鳴門卷,番茄🍅、枝竹.................等等,材料多到配埋粉絲、飲品,都只係88元,尖沙咀禾,認真抵食!藥膳羊肉鍋——又係超多材料、准山、蓮耦,粟米,金針菇、貢丸、素包魚、油豆腐、蜆、枝竹.............等等,當然係小不了羊肉啦🤣🤣,配飯或且粉絲,成個套餐又有飲品,88👍👍👍👍👍泡沫紅茶、茉香綠茶,飲品可以選擇甜度,加唔加甜由我話事,唔似其他沖定曬係要監人飲甘甜,😂😂😂😂😂😊又一個尖沙咀食平嘢好地方🤗環境舒適,坐位寛闊
尖沙咀是我每天都經過的地方,當然要食遍尖沙咀😂
個名甘得意,8鍋(臭臭鍋),更係要試下點臭臭😂

又一個尖沙咀食平嘢好地方🤗
環境舒適,坐位寛闊
2019-08-22 138 瀏覽
今日同姊妹們去尖沙咀行街,行過見到8鍋臭臭鍋,有點䬫又見5點幾冇嘜人唔洗等位可以直接入坐餐廳食物都多元化,選擇都好多,可以揀唔同味嘅湯底,我地揀左麻辣鍋同香蒜牛肉鍋,仲有可以追加材料,同好多款台式飲品,另外仲有小食潻😙😙仲有調味架有沙茶醬、豆瓣醬、豉油、蒜蓉自己配搭👍🏻蒜香牛肉鍋裏面材料都好豐富,牛肉、粟米、枝竹、年糕、豆腐、娃娃菜等等⋯湯底一開始淡淡的蒜香味,一路烚吓烚吓湯底就越來越濃郁,蒜香味非常入味👍🏻以我個人就最欣賞台式麻辣鍋,可以揀大中小辣,我哋揀咗中辣,都覺得可以再辣多D😋,麻辣湯滲哂入配料度索哂味,食每件食物都好入味,必食推介👍🏻👍🏻裏面材料都好豐富,有豬腸、魚蛋、公仔麵、牛肉⋯食極唔停!每個鍋都跟一個飯或粉絲,鍾意可以另加滷肉飯,一定滿足個肚!食到咁上下口渴就叫咗幾杯嘢飲試吓,叫左奶蓋烏龍茶、凍烏龍茶同埋茉香奶綠三杯試試,頭兩杯烏龍茶都比較正常,奶蓋再濃郁會更出色!䒩香奶綠好飲,可以一試!另外仲叫了2款小食,台式鹽酥雞同台灣蜜糖腸,鹽酥雞香脆夠味,而台灣腸甜甜的,都係不錯既小食!正體來說,味道都不錯,食物價錢都唔貴,食物方面都很多款式,鍾意打邊爐既朋友可以試試!

仲有可以追加材料,同好多款台式飲品,另外仲有小食潻😙😙

仲有調味架有沙茶醬、豆瓣醬、豉油、蒜蓉自己配搭👍🏻

每個鍋都跟一個飯或粉絲,鍾意可以另加滷肉飯,一定滿足個肚!

頭兩杯烏龍茶都比較正常,奶蓋再濃郁會更出色!

䒩香奶綠好飲,可以一試!

2019-08-21 129 瀏覽
難得放假,陪好朋友去尖沙咀婚紗街試完婚紗,大家都餓到打晒鼓,諗都唔諗又去8鍋臭臭鍋度擦餐勁我地四個人叫左2個鍋(臺式麻辣鍋(中辣),蕃茄白豚鍋)。每個鍋可以因個人喜好選擇飯或粉絲,夠彈性,我鐘意🤤🤤臺式麻辣鍋-夠香夠辣,但如果係好辣既朋友可以選擇大辣,應該會更惹味(因為後期唔夠湯會加湯,會沖淡左少少個湯底)蕃茄牛肉鍋-完隻蕃茄切件放落湯底,足料,食之前將蕃茄壓爛同湯底一齊煲更惹味,越食越香濃,越食越開胃,有驚喜。每個鍋都有牛肉,喜愛牛肉既朋友食得唔夠喉,可以再encore!牛肉雪花分明,肥瘦適中,令人一食想再食,絕對唔會失望。小食叫左炸花枝丸,即炸即上,加上泰式辣醬既點綴,一食想再食😋台灣腸(蜜糖味),不過不失,同平時台灣街頭食開既差不多。鹽酥雞外脆內juicy,外層仲有香草既點綴,雙重口感,一個字,正!飲品十分有驚喜,本人叫左水蜜桃綠茶,茶味夠香,而且有淡淡水蜜桃既果香,甜味適中,可以舒緩鍋物既油膩感,完美配搭。鍋物加小食,價錢亦相貼地,而且環境寬敞舒適,適合三五知己共聚晚餐,值得回味

我地四個人叫左2個鍋(臺式麻辣鍋(中辣),蕃茄白豚鍋)。
每個鍋可以因個人喜好選擇飯或粉絲,夠彈性,我鐘意🤤🤤

牛肉雪花分明,肥瘦適中,令人一食想再食,絕對唔會失望。

台灣腸(蜜糖味),不過不失,同平時台灣街頭食開既差不多。

2019-08-21 108 瀏覽
同事食完呢間火鍋店,讚好好味,叫我下次一定要試吓⭐⭐今日同朋友喺尖沙咀行街經過,見唔使等位,就一於試吓,睇吓你係咪真係咁正先⭐8鍋臭臭鍋⭐係一間台式火鍋店,鋪頭裝修簡約,燈光昏暗,感覺幾似西餐廳,好有氣氛☺座位闊落,整體來講,環境都好舒服啊餐廳共有九款不同口味嘅火鍋選擇,主打一人一鍋火鍋🍲我無辣不歡,所以選擇咗台式麻辣鍋,佢有三種辣度選擇,今次我就選擇咗中辣度😋火鍋好足料,目測超過15款以上嘅餸係鍋裏面,仲好貼心咁,配有米粉或白飯,大食嘅朋友都一定夠飽肚啦😚火鍋湯底濃郁,麻辣感覺啱啱好,薄切牛肉片好有牛味,大腸本身都入晒味,配好嘅枝竹,娃娃菜,凍豆腐吸晒D麻辣湯底,淡淡都香濃好味另外,我重點左杯凍無糖烏龍茶,茶味清新,剛好中和麻辣嘅香濃,又可以清一清腸胃,$24一杯,大大杯夠抵飲😍店員服務態度值得一讚,中途我哋加咗幾次湯,三次火,店員都好樂意服務冇黑面,值得一試
同事食完呢間火鍋店,讚好好味,叫我下次一定要試吓⭐⭐
餐廳共有九款不同口味嘅火鍋選擇,主打一人一鍋火鍋🍲
2019-08-19 115 瀏覽
一行4人去食8鍋 叫左4個唔同味既鍋share食 分別叫左芝士牛奶 麻辣 沙嗲 同蕃茄!個人認為芝士牛奶最好味 好濃奶味 但就比較膩 麻辣我簡左中辣 有4分1個泡面 嚐辣者必食!沙嗲同蕃茄都普通 不過不失 另外仲叫左一客招牌既臭豆腐小食佢唔似街頭個啲炸到好脆 係濕身既面頭都有好多乾辣椒碎 都幾辣 但就同想像中既完全唔同! 都幾臭哈哈另外跟餐我地全部都簡左粉絲 好入味飲品方面 係台式店當然要叫珍珠奶茶但就比較甜 建議少甜 朋友就叫左冬瓜茶 好好飲 唔太甜下次想試下一人一鍋都會再黎!份量對於女仔黎講啱啱好
一行4人去食8鍋 叫左4個唔同味既鍋share食
分別叫左芝士牛奶 麻辣 沙嗲 同蕃茄!

個人認為芝士牛奶最好味 好濃奶味 但就比較膩
麻辣我簡左中辣 有4分1個泡面 嚐辣者必食!
沙嗲同蕃茄都普通 不過不失

但就比較甜 建議少甜
朋友就叫左冬瓜茶 好好飲 唔太甜
下次想試下一人一鍋都會再黎!份量對於女仔黎講啱啱好
2019-08-17 117 瀏覽
📍 8鍋臭臭鍋 (尖沙咀)火鍋狂人又出動喇,8鍋臭臭鍋我就食第3次,人少少都可以打老邊,超正呀!呢間係台式火鍋,同一搬成班人拾下拾下既感覺好唔同。平時要等一個鐘先食到,今次咁岩社運發生,所以無乜人係尖沙咀出沒,所以就唔洗等位,但個場都好full————————————————————————🔻個meau有成9款火鍋,大約$100左右,飲品另計。每一個小窩都有唔同嘅材料係入邊,你可以睇返Menu揀返自己鍾意嘅配料鍋,好多選擇。🔻今次我就揀咗芝士牛奶鍋好好食,原本擔心會太重奶味同芝士味食到個人會好滯。但又唔會wor!佢係有奶味,但又唔會太濃的感覺!好好食呀!好香好入味,但要留意d火,如果覺得個爐太細火,可以叫店員幫你加大個火,咁d食物就易滾d。🔻香蒜牛肉鍋都一樣咁好味,男朋友話d蒜夠哂香濃。推介指數:😇😇😇😇😇😇😇7/10地址:8鍋臭臭鍋 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道77號地舖人均消費:$100
📍 8鍋臭臭鍋 (尖沙咀)
————————————————————————
🔻今次我就揀咗芝士牛奶鍋

🔻香蒜牛肉鍋
都一樣咁好味,男朋友話d蒜夠哂香濃。

推介指數:😇😇😇😇😇😇😇7/10
地址:
8鍋臭臭鍋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道77號地舖

人均消費:$100
2019-08-16 107 瀏覽
今日同同學終於約到出來食飯,我地專登去尖沙咀既八鍋臭臭鍋試下。個到有九款火鍋卑人揀,我地分別揀左芝士牛奶鍋,咖哩奶蓋鍋,香蒜牛肉鍋。芝士牛奶鍋個味就唔係好出,不過D餸就好香好新鮮,好唔錯。而咖哩奶蓋鍋既咖哩好香,但係加埋奶蓋就有D怪,但係總體都好食既。我地一致認為香蒜牛肉鍋既湯底係最好既,好重既蒜味,最適合中意蒜既朋友,最後我地都飲曬D湯。餸方面,有金菇,牛肉,南瓜,白菜,丸,硯,年糕等等,有好多選擇。
2019-08-14 10654 瀏覽
近年,台式嘅一人火鍋好似雨後春筍咁,越開越多。多年前晌天后光顧過一家具質素嘅台式一人火鍋店「一鍋」(可惜已結業),回想嗰次應該喺第一次接觸呢類台式火鍋店。今晚到訪嘅「8鍋」,喺台灣過江龍,自然有一定嘅實力,嚟到門口,見咁多人排隊等安排,就知實力不凡啦。等得唔耐,就有枱,馬上內進,一室都坐滿人,好不熱鬧。裝修簡約,水泥地、仿紅磚柱、昏暗嘅電燈泡……等等,都令整個環境都添加上點點氣氛。目測所見,在座嘅絕大部份都喺年青人。食物嘅選擇好簡單,餐牌一頁喺9款鍋物套餐,雖然叫套餐,都只不過喺一款鍋物,再配白飯或粉絲,可以加$12轉滷肉飯。反轉餐牌另一面,就印有數款小食、加點材料及各式各樣嘅台式飲品,整體嚟講選擇唔少。雖然,配飲品就無咩優惠,但食火鍋,點都要搭杯凍飲嘅。荔枝冰沙 $33、芒果冰沙 $35本來都想試芒果,但諗諗吓,荔枝清爽啲喎,所以,小弟就揀咗荔枝冰沙,其實,同平常飲嘅沙冰都喺咁上下,質感幾幼細,唔會有啲冰粒感,荔枝味果然好清爽,加上啲冰沙夠凍,襯火鍋一流呀。滷肉飯 +$12我哋其中一客轉為滷肉飯,睇睇佢哋嘅質素做成點?唔喺講笑,誇張啲講真喺滷肉多過飯呀,啲滷肉煮得好油亮,好入味,所以
,就知實力不凡啦。
荔枝冰沙 $33、芒果冰沙 $35

荔枝冰沙、芒果冰沙
滷肉飯 +$12

我哋其中一客轉為滷肉飯,睇睇佢哋嘅質素做成點?唔喺講笑,誇張啲講真喺滷肉多過飯呀,啲滷肉煮得好油亮,好入味,所以,非常之香濃,不過,感覺都喺油咗少少,唔怕肥嘅客人,碗飯絕對稱得上佳品。
滷肉飯
好快,兩大鍋鍋物就送上,而枱旁就送有醬油、辣椒油沙茶醬、豆瓣醬、蒜蓉,而餐牌亦有有建議混合嘅比例,當然,口味嘅嘢,隨自己喜好啦。
沙茶牛肉鍋 $112

佢哋嘅餐牌會寫晒成個鍋包咩食材,有娃娃菜、牛肉片、米血糕、牛丸,心型魚豆腐、沙白、粟米、金針菇、炸枝竹、粉絲、鳴門卷、花枝丸、蕃茄、甜不辣同青豆,十多樣材料,真喺一鍋「豐」,絕對童叟無欺,否則,都唔會大鍋成咁啦,相信唔少女生應該清唔晒一鍋。
沙茶牛肉鍋
個沙茶湯底唔錯喎,頗惹味,臨尾用嚟淥麵就正晒,不過,我哋無咁做,因為單喺兩個鍋加埋碗滷肉飯已經好飽;而啲食材亦唔差,堅喺份量十足,好似啲牛肉片咁,唔會得一、兩炷就無晒,仲好嫩滑;花枝丸又好有墨魚味,吸咗沙茶味嘅枝竹亦份外好食。
芝士牛奶鍋 $112

另一款鍋物,加入牛奶做湯底,所以一身奶白色。同個沙茶鍋一樣,材料豐富,從餐牌所列出嚟嘅就有娃娃菜、白豚肉、日本南瓜、心型魚豆腐、台灣貢丸、麻吉燒、沙白、香菇、蟹柳、金針菇、炸枝竹、鳴門卷、雞蛋、烏冬、芝士片、蛋餃,雖然無認真咁對過,食落確喺有食過以上食材,無欺場。
芝士牛奶鍋
面面放上一大片芝士,待溶透之後,打散埋隻蛋,但湯底立時變得又滑又香;由於我同老友共享兩個鍋,而部份食材只有一人份,就唔喺樣樣都試到,但所試到嘅,質素都喺唔差,好似啲豚肉、南瓜、蛋餃都好唔錯。清晒兩個鍋之後,大家都大叫飽到上心口。
芝士牛奶鍋
材料豐富,份量十足,質素又唔錯,真喺唔怪得餐廳嘅生意咁好,座無虛席。服務更喺貼心、細心,唔喺隨口噏,因為是夜工作關係遲咗,趕到餐廳一身汗,有個妹妹仔竟然即時遞上抹紙及冰水俾我降降溫,真喺貼心
;而食到中段,加湯就慣常啦,但有店員都細心留意到我哋個爐無晒火,幫手加番啲火酒糕,就連我哋自己都無為意呀!
荔枝冰沙、芒果冰沙
滷肉飯
2019-08-11 132 瀏覽
🐱🐶一人/二人/多人前必食- 📍8鍋臭臭鍋(尖沙咀).一人一鍋食得最多次都真係要講講呢間位於📍尖沙咀金巴利道77號地舖🍲「8鍋臭臭鍋」🥰.我哋🐱🐶分別叫咗🍲招牌臭臭鍋+🍚($112)-呢個簡直就係鎮店之寶😍係台灣路邊攤既火鍋必選❤️豆腐發酵既味道營造出酸叔臭既效果,真係越臭越滋味😂多款配料如米血糕煙煙韌韌,貢丸多汁彈牙,Even韭菜都新鮮入味!👍🏻🍲沙茶牛肉鍋+🍚($112)- 呢款期間限定版我今次第一次食😋但原來之前已經出過一次,可以話係二次隆重登場👑沙茶醬湯底十分濃郁,一樣係有齊多款配料,滿滿一鍋食材,「色香味」俱全👏.嚟到食台灣Food,珍珠奶茶($28)又點少得呀🥤🐶Lucky仔就叫咗👑王牌推介「芒果鮮奶沙冰」($35),清涼夏日感覺返曬黎🧜🏻‍♂️.總結評分:8/10番啅指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🌟.
🐱🐶一人/二人/多人前必食- 📍8鍋臭臭鍋(尖沙咀)
我哋🐱🐶分別叫咗
總結
評分:8/10
番啅指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🌟
  • 招牌臭臭鍋
  • 沙茶牛肉鍋
我真係好鍾意好鍾意打邊爐😍 所以之前知道一開依啲一人一鍋小店 即刻勁興奮👻 依間我都已經第三次黎食 水凖依然👍🏻 相信好多人對依個店都唔陌生 就係台灣開黎好hit既臭臭鍋🙆🏼.小店一共提供左九款鍋類可以簡,每款都可以簡配飯或者粉絲😎 加$12仲有得轉滷肉飯🍚 唔夠喉仲可以加配料同嗌台式小食🤤 仲有台式飲品👀 聽講啲茶葉都係台灣採購返黎~ 所以我地嗌佐杯茉香珍奶綠飲住食😎 真係好爽 .沙茶牛肉鍋 / 台式麻辣鍋 $112個鍋一黎到就好似尋寶咁睇有咩配料😆 每款鍋物既配料都會有唔同,大約有15款,比較特別既台式配料有:米血糕(煙靭既感覺)、甜不辣(好似年糕😂)、鳴門卷、麻辣餃(對我黎講好似魚皮餃😂)當然仲有其他丸類同菜類。.講返湯底先,我覺得沙茶整得幾出色,沙茶味幾濃味得黎又唔會話太重口味,配佐我至愛既蜆仔更係神來之筆😍 而麻辣湯底相對下就比較遜色,麻辣控表示唔夠麻,沙茶湯底食起黎會比較特別😚 怕你唔夠味仲有調料可以加料 餐廳仲有完美比例推薦比你🙆🏼‍♀️.麻辣臭豆腐 $48因為我仲係臭豆腐迷😆 受唔住引誘所以嗌佐黎試下👅 煎得好香脆,但上面鋪得太多辣油,感覺上比辣味蓋過佐臭豆腐既香味🤔 所

沙茶牛肉鍋 / 台式麻辣鍋 $112

台式麻辣鍋

麻辣臭豆腐 $48

因為我仲係臭豆腐迷😆 受唔住引誘所以嗌佐黎試下👅 煎得好香脆,但上面鋪得太多辣油,感覺上比辣味蓋過佐臭豆腐既香味🤔 所以後來我諗到可以放落個煲涮一涮再食😍 果然⋯滿足感即刻返晒黎🙆🏼 係臭豆腐特有既味道🤤 即刻好卦住台灣既臭豆腐😢
總結,開頭以為應該唔會太飽,點知飽到傻佐,其實份量都真係幾多🙆🏼 重點係有好多款特別既湯底任你簡,岩晒突然想打邊爐又唔想食好飽既同志們😍
2019-08-03 85 瀏覽
星期六中午就黎左朝聖一下,下午3pm黎到所以未有太多客人餐廳合共有9款不同的鍋物套餐,有辣有唔辣,任君選擇。只需要就可享用鍋物+飯或粉絲+台式茶飲,實在係超值!有自助調味醬架,沙茶醬、豆瓣醬。揀左個咖哩奶蓋鍋, 有一個小火興住, 但唔知點解朋友果個鍋一直可以滾下滾下食, 我既鍋食到尾都唔滾, 不過個鍋都keep到熱湯底咖哩味較淡, 帶些少咖哩甜味, 唔係辣果種。它們是套餐的方式,有點像吉野家叫套餐,裡面有好多食材,另外還可以加更多的配料,但食材高級好多。
2019-08-02
5 分鐘 (堂食)
2019-08-03 132 瀏覽
臭臭鍋的由來,有人在幾年前逛夜市,看到攤販正叫賣清蒸臭豆腐,生意不差,然而激發他以火鍋烹煮的靈感,而臭豆腐加上大腸的「臭香」,「臭上加臭」,就成了「臭臭鍋」了。.鍋內有超過15款材料,其實所有鍋物材料大致差不多,可能有數款材料因應鍋底而有所不同.📍招牌臭臭鍋-加入招牌臭豆腐,在台灣也未能挑戰成功的臭豆腐,在香港也最終戰敗,但如喜歡吃臭豆腐絕對要試。.📍臺式麻辣鍋-選了小辣,但可以選中辣,湯底辣之餘帶有一陣鮮味,另外此鍋有半個王子麵的麵餅,麵吸收了麻辣湯,極惹味。.📍沙茶牛肉鍋-沙茶濃濃的,而沙茶之外更帶有一種鮮甜,頗好吃的湯底。.📍鹽酥雞($42)-多汁鹽酥雞,與九層塔一起炸,鹽酥雞多了一份香。.😋味道:7/10🙃回頭:7/10💰消費:$112(每鍋)另加$12由白飯轉為滷肉飯

📍招牌臭臭鍋
📍臺式麻辣鍋
📍沙茶牛肉鍋
-沙茶濃濃的,而沙茶之外更帶有一種鮮甜,頗好吃的湯底。
📍鹽酥雞($42)
-多汁鹽酥雞,與九層塔一起炸,鹽酥雞多了一份香。
😋味道:7/10
🙃回頭:7/10