2016-05-23 1065 瀏覽
我們一行十幾人去B家慶祝生日,第一次試,超好。我諗呢度有三千呎,超舒適,响旺角行過去,有D難揾,但大概十分鐘內揾到!必食當然係辣炒雞,賣相一流,但我們家人唔可太辣,一個鍋少辣,另一個不辣(仲有牛肉鍋),甜甜地,有好多疏菜,裡面D年糕同薯仔仲正,呢個菜式重點係個汁,一定要加配土豆面或飯,精華所在,我們仲加左芝士……不過邊個炒都係問題,靚仔女當然好Dla haaaaa鍋就必食喇,其他小食例如炸粉絲卷,煎蛋卷,其中海鮮薄餅同半半雞要推介,半半有一半原味,一半甜辣,我最愛甜辣,冇原味甘香脆但個醬汁好正,其實甜味會重過辣味。我們星期五去滿座,佢地員工唔夠。唯一不滿意,前菜太少,可能怕前菜食飽哂!

韓風炒牛、半半雞……
2016-05-20
生日
  • 半半雞、惹味韓式炒雞
2016-05-22 1244 瀏覽
難得有朋友搵飯腳,緊係去試下屋企附近開左幾個月既炒辣雞店,因為平日兩個人真係好難食得哂。入到去地方超大,裝修又新,唔似一般食韓燒既店咁大油煙味。叫左個炒牛肉同炸雞。初頭以為份量好大,其實都係得個盤,兩個人食應該無咩問題。味道都唔錯,只係炸雞淋左酸辣汁,無左韓式炸雞既神髓,比較起黎我中意chibee 個種,無骨表面乾身得黎入面又夠juicy既炸雞多d!四個人叫兩樣又點夠,再追加野食,反轉個menu 除左pan food 以外都無咩另類既選擇,唯有叫多個部隊鍋。成晚好似欠缺左個主食(壽司,冷面或炒飯咁)。抵讚既係依度既員工個個服務態度都超好超友善,食到最後得反我地一台客都無趕我地走。見我地食完炒牛肉又幫我地換過晒d碗碟先食部隊鍋,好少餐廳會服務得咁好。

2016-04-26 1541 瀏覽
距離地鐵站都真係有成10-15分中既路程~第一次行唔識仲兜多左幾個灣咁~建議如果係路痴既你最好約埋朋友一齊係地鐵站出發=)聽友人講係新開既  入到去環境好大  設計相對比較多大枱 可惜D凳冇得’ 挨’ ~我呢D懶人唔太習慣 ==“張凳下面係個籃~ 非常方便女士可以放手袋!我地一行8個女仔,叫左兩個三人份量既炒雞~一辣一唔辣~ 我第一眼見到就話得8個女仔邊會食得哂! 但可能個鍋比較淺~~份量冇想像中咁多! 其中驚喜既係佢個薯仔~我開頭以為係白蘿蔔就冇食到~ 大家知左係薯仔之後竟然個個搶薯仔唔搶雞 ==“叫左個海鮮蔥餅 ~~um,,, 都幾多海鮮仔既~不過得六階~><“仲有豆腐湯啦~~朋友話幾好食~~都係最快清哂既!當然唔少得炸雞啦! 份量呢個就真係多! 味道都好正! 啖啖都係肉~~哈哈~唔知係環保定咩原因  呢間餐廳冇餐紙墊枱  平時D骨通常放係餐紙到  但呢到佢會就會有個小型垃圾桶咁比客人擺骨  我地就傳黎傳去  下次建議佢咁多人應該要比多個==‘食完哂之後 執哂枱 侍應會好貼心咁俾濕紙巾 同埋每人一粒啫喱糖=] 唔錯!

我地一行8個女仔,
仲有豆腐湯啦~~朋友話幾好食~~都係最快清哂既!
2016-04-24 1194 瀏覽
某天經過大角咀,看到一間新開的韓國餐廳,看環境不錯,剛巧過幾天有朋友生日,決定打電話預約,侍應還說沒有限時的,就決定一試我們到了餐廳一坐低,侍應就遞上3碟前茶因為人未黎齊,我們先叫海鮮薄餅、煎餃子,韓式魚旦湯,海鮮薄餅味道比較淡,反而魚湯味道不會太淡,而且很分量足夠終於等到人齊了,食韓國餐,當然唔少得食炸雞和部隊鍋面啦,我們選了現洋炸雞,辣雞的味道不算太辣,皮炸得香脆還叫了一個我想是店舖的招牌菜,因為菜名叫B家辣炒雞(有2-4人份量),我們選了三人份量,因為人多關係,我們還叫了一個惹味韓式炒雞,也選了3人份量,以上兩個炒雞,都會有靚仔侍應在旁即場為你炒,可配飯或麵,本人比較喜歡B家辣炒雞,因為味道比較濃最後,因為該餐廳當天還未有酒牌,我們只好自帶韓國清酒配合食炸雞
我們到了餐廳一坐低,侍應就遞上3碟前茶
海鮮薄餅
韓式魚旦湯
炸雞(原味+甜辣)
部隊鍋
本人比較喜歡B家辣炒雞,因為味道比較濃
B家辣炒雞
惹味韓式炒雞
韓式魚旦湯
炸雞(原味+甜辣)
B家辣炒雞
  • B家辣炒雞,炸雞
2016-04-23 759 瀏覽
前兩個月黎食過第一次,今日又心思思黎試下個午餐,今日難得阿女有興趣班 放晏,就同老公偷走出黎食個快午餐。我地想叫3個午餐set,個男仔(應該係老闆),叫我地唔好一次過叫,怕我地食唔晒,好啦…咁我地叫住2份先。1.韓式牛肉飯2.部隊鍋拉麵最後我都係忍唔住叫埋第3份3.豚肉炒年糕總結:野食黎得算快,你知啦…食lunch要快嫁麻,上餐速度唔錯,讚。之前夜晚黎食過部隊鍋,原來lunch有小小唔一樣,因為的式d,但一樣味道,辣辣地,我好like個炒年糕,好正,豚肉好淋,入曬味。牛肉飯都正宗,配埋自家製泡菜一絕,簡直刺激味蕾,令人不停食。題外話:新張期間有9折
1.韓式牛肉飯
2.部隊鍋拉麵
最後我都係忍唔住叫埋第3份
3.豚肉炒年糕
題外話:新張期間有9折

2016-04-13
用餐優惠
優惠券
  • 蛋卷(小食)
2016-04-19 540 瀏覽
來到香港,挑了大角咀的酒店。走到了這新開的韓國店,有很大的驚喜!店內非常寬闊,很舒適!這個半半雞有原味和甜辣,原味好香脆而且不會很厚粉,好juicy;但我更愛甜辣,其實不太辣,又甜又香……呢個魚旦湯好似日本關東煮,個湯係精華,好清甜,羅白又甜又林,有幾隻特別魚旦,正!辣炒雞係招牌,一定要吃,兩人份量超足,超驚吃不完,但其實當中也有很多蔬菜,所以又健康又不會太漏……食落以為唔太辣,但越吃越辣,好過癮!加左芝士更香……下次必定再來,識揀一定指定靚仔老闆親身炒!

2016-04-01
5 分鐘 (堂食)
2016-04-18 526 瀏覽
親切細心嘅老闆,美味嘅食物,加上舒適寬敞嘅環境,有驚喜👍😃⋯⋯呢度嘅部隊鍋我覺得最好味,有誠意嘅,可隨意加餸;魚蛋湯估唔到咁好味,連湯都飲哂;炸雞有辣有唔辣,肉質夠滑汁亦好juicy;海鮮葱餅,外邊皮煎得非常脆,外脆內軟,正👍👍👍呢間一定要定再encore 👏👏
2016-04-15
生日
  • 炒雞,炸雞,海鮮葱餅
見到一條靜英英的街道上開左間韓國餐廳, 價錢唔算貴! 於是入去一試。 一坐底就送上前菜泡菜、白菜、韓式魚蛋佢牆上的黑版大大隻字寫晒d酒名。。。 我諗住叫點知餐廳未有酒牌架喎! 但侍應哥哥話可以自己買喎。。。 咁我地就自己買啦。餐牌好簡單有部隊鍋、炒雞、小食同飲品我地首先就叫左個韓式炒雞, 個哥哥極力推薦追加薯粉。。。 咁我地就抱住不防一試的態度去order ! 佢話再可以order d小食上台係生既。。。 滾要咁上下就有個人過黎幫手炒眨眼之間就食得, 個樣有d失色。。。 點知個味都有d 失色囉!可能辣會好食d掛!海鮮煎餅。。。 不過不失! 但我覺得硬係欠缺左少少野! 不過個哥哥話係無醬點架。。。 食完其實仲未飽。。。 傾緊叫乜小食。。。 不過餐牌的選擇唔多得炸雞、海鮮煎餅、煎餃子。。。 計劃中的時候就突然有人衝過黎收晒台面的筷子同碗算啦! 收晒謂有就埋單走啦! 反正無野好揀!
見到一條靜英英的街道上開左間韓國餐
廳, 價錢唔算貴! 於是入去一試。 一坐底就送上前菜
泡菜、白菜、韓式魚蛋

佢牆上的黑版大大隻字寫晒d酒名。。。 我諗住叫點知
餐牌好簡單有部隊鍋、炒雞、小食同飲品
上台係生既。。。 滾要咁上下就有個人過黎幫手炒

算啦! 收晒謂有就埋單走啦! 反正無野好揀!
2016-04-05
2016-03-19 724 瀏覽
星期五happy friday。一班無主見既朋友。最後係網上搵到呢間疑似新開張既韓國食物。位於大角咀,位置望落係有d辟,但原係係太子站一出行7-8分鐘就到。入到去枱同枱有哂距離,裝潢似cafe,感覺好舒服,或者係遠離鬧市,感覺同其他韓式店很不同。希望佢會保持呢種乾淨清新感覺。前菜,已經唔知添加左幾多次,加到自己都唔好意思。有b家秘制炒雞=spicy 我地有人唔食辣,所以叫左韓式炒雞=not spicy 但最後都係叫侍應俾左辣醬。有2人($188),3人,4人分量揀。我地揀左3人。surprise 的是,好好服務,侍應會親自幫你炒。部隊鍋又會不停留意你洗唔洗加水。其實前前後後追加左4個麵,幾款腸仔同午餐肉。最後,問過店員,可以自己買野入去飲架,酒都得!仲有唔收切餅費!窩心地唔知點解埋單仲有9折。雖然得幾款食物揀。但我地6個人都係夠哂啦,最重係坐得舒服又唔趕你走呀!
星期五happy friday。一班無主見既朋友。

最後係網上搵到呢間疑似新開張既韓國食物。

前菜,已經唔知添加左幾多次,加到自己都唔好意思。
有b家秘制炒雞=spicy

我地有人唔食辣,所以叫左韓式炒雞=not spicy

但最後都係叫侍應俾左辣醬。

韓式炒雞
炸雞
其實前前後後追加左4個麵,幾款腸仔同午餐肉。
最後,問過店員,可以自己買野入去飲架,酒都得!

仲有唔收切餅費!

窩心地唔知點解埋單仲有9折。

2016-03-18
10 分鐘 (堂食)
韓式炒雞
炸雞
2016-03-16 657 瀏覽
估唔到有驚喜,炸雞d 汁唔錯。價錢合理。菜款唔太多,但好食就一兩種都夠。當晚兩人食2百幾蚊,有9折。佢餐前小食 有泡菜 ,魚蛋片,菜。服務唔錯,食完前菜,員工過黎問要唔要加d 小菜,泡菜真係唔錯,酸辣岩岩好。
2016-03-12
2016-03-08 635 瀏覽
今日生日特登揀左呢間辣炒雞店食,成間舖好闊落,職員態度好好,又好健談。個辣炒雞頭幾啖食落有啲甜,覺得唔夠辣,但慢慢就愈黎愈辣,愈食愈惹味😋,炸雞雖然唔似韓國果啲,不過醃得好好味,入面好juicy,落左檸檬汁之後更加有畫龍點睛既效果😋。唯一意見係希望佢地可以有生菜比人包住啲辣炒雞食(係首爾金裕貞試一間係咁食,好好食😄)
2016-03-08
2016-02-29 630 瀏覽
聽說大角咀開了這家韓式炒雞餐廳,身為「愛雞食家」既我一於黎試試!餐廳十分寬敞舒適,服務者態度不錯(又幫我地妙雞,又好客地添了好幾回前菜)。我地點左招牌B家炒雞、原味炸雞!份量比預期大!要推介一下炒雞,不但材料豐富(有雞肉、墨魚仔、薯仔、菜等配上韓式辣醬)、服務員仲即場炒比我地食!值得一讚!聽講部隊鍋同其他小食都不錯!下次一定再光臨!
  • B家招牌炒雞
  • 原味炸雞
自從迷上韓星後,連帶口味都一味偏向韓式。自從上個月去完明洞反黎,一直掛住當地美食,所以上openrice搵下有咩oppa店,有朋友介紹有間新開嘅係大角咀,咁一於探下親戚bb之後去試下。我地點左一份海鮮葱餅,煎得好香,通常係香港食呢個,都煎得唔香亦淡味,但呢個唔會。第二樣係店之寶:b家炒🐓,佢本身應該係辣嘅,但媽媽唔食得辣,就問下可唔可以全唔辣(因為係韓國,叫唔辣,都有小小辣的,所以問清楚一點)好好,真係一點都唔辣。呢度同韓國一樣,會有個oppa幫我地炒的,因為個炒雞原本未熟的(根足韓國做法)。最後點多個部隊鍋,因為無得食辣炒雞,點都叫反個辣嘅滿足下自己嗜辣嘅口味,都ok,唔係辣到流汗嘅,啱晒。
自從迷上韓星後,連帶口味都一味偏向韓式。
2016-02-12
5 分鐘 (堂食)
  • 部隊鍋,加拉麵