2020-12-05
小編聽過喱間鋪頭個名一段時間,但無奈身為屯門友、九龍區既上班族,好難搵到機會出城去試。但源於一次既機緣巧合,小編同閨蜜終於可以慕名拜訪。👭🏻♥️.#SourdoughEggTart 🥚喱個蛋撻係小編今次最推薦既!!🤩 相信大家睇相都睇到幾吸引~~🥰 雖然當日小編食既並唔燧新鮮出爐,只係少少暖。但係佢既美味程度依然好高,蛋撻餡蛋香濃郁,而且滑得黎又唔會太甜,加埋個充滿牛油香味既酥皮,真係令人欲罷不能,想食完一個接一個!!🙊 同埋大家可以放心,佢食落唔會好油膩,我諗連續食兩個都冇問題🤣.#Croissant 🥐一直有睇開小編喱個Foodie Page既朋友仔,唔知你地記唔記得小編最愛既麵包就係牛角包呢~~☺️ 而喱度既經典牛角包都好出色,外表金黃油亮,酥皮層都有好多,食落口層次分明,空氣感亦都有做到,又唔會係實迪迪/碎濕濕。👍🏻口感上小編係好鐘意既,但係喺我返到屋企用氣炸鍋加熱完之後食個陣,表面都會有d油,但食落口既牛油香味又唔係超多,所以有少少扣分。🙈 但係整體都係好好味,值得大家一試嫁!!😜.#StrawberryDanish 🍓喱個士多啤梨丹麥酥,係咪好靚呢~😘 小編都係比佢既外表吸引左
#SourdoughEggTart 🥚
#Croissant 🥐
#StrawberryDanish 🍓
喱個士多啤梨丹麥酥,係咪好靚呢~😘 小編都係比佢既外表吸引左,所以冇揀到Apple Crumble🍎,我係後悔左既,因為喱個味道真係唔太特別,士多啤梨同果醬都係帶酸既,入面既吉士餡就甜度適中既。不過真係普普通通,如果有得比我再揀,我唔會再買佢嚕~你懂的🙈
同場既閨蜜試左肉桂卷,佢話比葡撻&牛角包出色同好味,大推啊!!大家都可以參考下!下次小編再出城都一定會試試佢😉
🏆 「豬」味指數:8/10
📌 溫馨提示:人龍店,果然名不虛傳,小編當日係星期日,趕及七點山門前六點幾去到,依然係有十幾個人排隊買,而且條龍仲要冇完過。始終就黎到山門既時間,店入面既包點款式都淨返唔係好多……所以大家要預返時間嚕!!⏰