2022-10-19 567 瀏覽
Halloween就嚟到啦好多餐廳都有萬聖節特別Menu️🥰估唔到呢間韓國嘢都有👻環境:7/10喺Times Square 9樓夠晒方便啦,七點左右已經開始有人排隊🤫食物:7.5/101️⃣泡菜炒五花肉蛋包飯 $98賣相就好靚啦,仲有專人幫你切開個蛋包飯蛋漿流晒出嚟🤤配泡菜豬肉酸酸辣辣好開胃😋2️⃣韓式炸雞 無骨半份 $108依家啲韓式炸雞配埋薯條年糕真係好邪惡🤩炸雞外脆內軟仲要無骨啖啖肉,食完一舊又一舊😚3️⃣海鮮煎蔥餅 $89超多配料,勁多八爪魚粒同蔥粒,加埋個辣辣地嘅豉油物體好惹味🥰4️⃣ 烤朱古力棉花糖 $78烤溶咗嘅棉花糖加上朱古力醬撈埋消化餅食,係好食不過如果再多兩個人食share會更加好😂5️⃣橙色怪魔沙冰 $52其中一杯萬聖節特飲,係乳酸沙冰,有節日氣氛得來又可以打卡同解渴😜6️⃣濟州綠茶鮮奶 $42 如果鍾意飲抹茶latte㗎你,可以試吓,不過唔會好重嘅抹茶味🍵💰性價比: 7.5/10 ($250/人) 銅鑼灣韓國嘢來講性價比算高, $250 一個人包晒小食主菜甜品飲品,諗唔到食咩嘅你不失為一個好選擇😆

環境:7/10

橙色怪魔沙冰
烤朱古力棉花
海鮮煎蔥餅
韓式炸雞 無骨半份
「玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯」淡淡🌹玫瑰花點綴飽滿蛋包😚 惹味醬汁伴豐厚雞腿肉🐔 「青口海鮮炒年糕」側躺大大隻蝦🦐 誘人得很,年糕呈可愛⛄️狀,口感Q彈😋💕「蜜糖🍯炸雞」甜而不膩,炸年糕外酥內軟,非常香口😝 「盛夏冰爽西瓜🍉檸檬🍋梳打」清爽提神✨「士多啤梨🍓紅桑子梳打」偏甜~

2022-10-17 73 瀏覽
🍜芝士辣雞拉麵 $112🎃南瓜八爪魚蛋包飯 $178🍗黑炸醬炸雞半份 $128🍹橙色怪魔沙冰 $52🍫溶化朱古力 $42🍭烤朱古力棉花糖 $98🔸一試再試嘅韓式小清新餐廳,最近出咗萬聖節主題餐牌,食物入面有好多萬聖節原素,完美融合👍🏻芝士辣雞拉麵簡簡單單之中體驗出好地道嘅韓式風味,雞扒都係辣辣地,又幾彈牙,令人好懷念韓國啊🥹南瓜八爪魚蛋包飯嘅萬聖節感十足🎃蛋包飯一向係餐廳皇牌菜式絕對唔會出事,配上八爪魚有獨特風味😍🔸呢間餐廳炸雞一向都夠嫰滑多汁,以前成日食芝士或者蜜糖味,都係高分之選!今次試嘅黑炸醬炸雞酸酸甜甜都好開胃;而兩杯飲品都值得一試,一杯係濃郁朱古力,一杯係橙加熱情果嘅朱古力特飲,層次特別!烤朱古力棉花糖係可以拉絲痴埋消化餅碎嘅食嘅特色打卡甜品,如果你鍾意甜嘢嘅話會好啱你😝
🍜芝士辣雞拉麵 $112
🎃南瓜八爪魚蛋包飯 $178
🍗黑炸醬炸雞半份 $128
🍹橙色怪魔沙冰 $52
🍫溶化朱古力 $42
🍭烤朱古力棉花糖 $98

2022-10-12 98 瀏覽
這間韓國菜是在OpenRice 發現的,是一間又休閒又舒適的店,加上店內的裝飾,度假氣氛滿滿!晚餐時段人流比較多,雖然用餐限90分鐘,但最好在OpenRice 訂座,順便賺取積分。燉牛肋骨蛋包飯 $142牛肋骨真的超級好味,又軟又香又多汁!蛋是很出名的流心蛋包飯,很嫩滑。還有一些蔬菜︰白蘿蔔、香茹和荀。這個份量超大,真的要2位女生分享分享。炸蜜糖午餐肉條 $52好食到忘了影相午餐肉和年糕各4條! 午餐肉炸得很香脆,加上蜜糖,甜甜地鹹鹹地很好味。年糕口感煙煙韌韌,黏了些砂糖令口味有一絲絲甜。濟州海鮮蟹拉麵 $185這個鍋是辣的,有韓式公仔麵、一隻蟹、鮑魚、4隻青口等,很豐富的。不論味道或口感都很美味,但可惜的是有2隻青口熟完不開口。炸雞是本店的王者之選!  (我選擇了初雪和芝士)初雪韓式炸雞(無骨半份)$108    -    篩了糖粉 芝士韓式炸雞(無骨半份)$108    -   篩了芝士粉 炸雞的炸粉很薄,雞實肉得來很嫩滑,食時口感份量十足。薯條也很脆。左:夏至士多陴梨香縝奶昔 $48右:凍朱古力咖啡 $38伯爵茶鮮奶咖啡 $48P.s. 有加一服務費

燉牛肋愒蛋包飯
燉牛肋骨蛋包飯 $142

炸蜜糖午餐肉條
炸蜜糖午餐肉條 $52
好食到忘了影相
濟州海鮮蟹拉麵
濟州海鮮蟹拉麵 $185

炸雞是本店的王者之選!
  (我選擇了初雪和芝士)
初雪韓式炸雞(無骨半份)
初雪韓式炸雞(無骨半份)$108    -    篩了糖粉

芝士韓式炸雞(無骨半份)

芝士韓式炸雞(無骨半份)$108    -   篩了芝士粉

2022-09-16
燉牛肋愒蛋包飯
炸蜜糖午餐肉條
濟州海鮮蟹拉麵
初雪韓式炸雞(無骨半份)
芝士韓式炸雞(無骨半份)
2022-10-11 69 瀏覽
Banchan 반찬 在韓文中意指「飯饌」。位於銅鑼灣時代廣場9樓的Banchan and Cook韓國餐廳,走清新文青路線,格局乾淨舒適;提供韓式及西式的菜餚,包括各式飯類、意粉、甜點等。當中以造型新穎有趣的原味蛋包飯及韓式厚身三文治最受歡迎。招牌泡菜炒五花肉蛋包飯,買相十足真系吸睛,切開後鮮黃色嘅蛋汁湧出黎, 浸滿成個飯, 蛋味香濃順滑,配埋用泡菜、蔬菜粒炒成嘅炒飯,口感一流。傳統紫菜包飯,做成日式壽司款好味。韓式無骨炸雞,配有薯條帶少少酸辣味, 皮脆肉嫩,非常香口,雞肉無骨多汁, 份量超多。餐後甜品烤朱古力棉花糖,濃郁朱古力撒在烤熱軟腍的棉花糖上女士致愛。特飲橙色鬼魔沙冰,製作精美,入口透心涼,口感豐富而有層次。

• 烤朱古力棉花糖
  • 泡菜燉五花肉蛋包飯
  • 韓式炸雞
2022-10-06 87 瀏覽
下午玩到好累,也上又食過下午茶,吾係好肚餓,加上同友人湊住2個小朋友,所以決定去食蛋包飯。雖然係星期日,但都要排一陣隊,可見這間餐都受歡迎,也見多家長帶小朋友來食。我同朋友都叫了一杯特飲,我這杯是西瓜味,也有真西瓜係入面,幾好飲。朋友叫了另一隻特飲,但我吾記得係咩,佢話佢個杯冇乜味😂吾知係米忘記放糖漿,到左重頭戲蛋包飯,其實係好味的,但個汁有少少辣。餐牌明明無標示辣,所以只俾左少少冇加汁的蛋飯小朋友食。卡邦民意粉幾好味好creamy,但我地已好飽。><下次等冇甘飽再試下其他dish先得🤣
下午玩到好累,也上又食過下午茶,吾係好肚餓,
加上同友人湊住2個小朋友,
所以決定去食蛋包飯。
雖然係星期日,但都要排一陣隊,
可見這間餐都受歡迎,也見多家長帶小朋友來食。

卡邦民意粉幾好味好creamy,但我地已好飽。><

下次等冇甘飽再試下其他dish先得🤣
2022-08-21
15 分鐘 (堂食)
2022-10-04 1206 瀏覽
今日嚟銅鑼灣時代廣場分店🥰 門口有萬聖節裝飾,好有節日氣氛🥰 周圍放置咗啲植物,感覺清新又舒服,配合柔和燈光,好有氣氛🫶🏻🌟玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯$138呢款係佢哋嘅人氣招牌菜🫶🏻 果然冇失望,切開蛋槳流晒出嚟,好滑溜,賣相滿分💯🌟炸芝士豬扒忌廉年糕$108 吉列豬扒包住流心芝士,夾起好拉絲,豬扒外脆內軟,忌廉年糕口感煙韌,食到停唔到口😆🌟燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜$162好大份,黑毛豬肥瘦均勻,仲有青椒,蒜片,泡菜一齊食,正宗韓菜嘅味道🫶🏻🌟韓式炸雞(無骨半份)$108炸雞口味選擇多,揀咗韓國最近新興嘅玫瑰醬炸雞🍗 啖啖肉外脆內軟,配合玫瑰醬冇咁膩,好清新,店員仲細心奉上手套,唔會食到隻手油淋淋,值得一讚🫶🏻🌟韓式雜莓牛角包窩夫$72估唔到食韓國菜,甜品都一樣咁出色,打開Menu全部甜品都好吸引,選擇困難症又發作😂呢款甜品真係好正,賣相精緻,唔太甜,牛角包窩夫好香脆,好満足🫶🏻🌟夏至士多啤梨香蕉奶昔$48經典之作,好香甜士多啤梨味,唔太甜又足料🫶🏻🌟焦糖脆脆鮮奶咖啡(熱)$48口感好豐富,焦糖香味令咖啡好易入口,正🫶🏻

🌟玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯$138

🌟炸芝士豬扒忌廉年糕$108

🌟燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜$162

🌟韓式炸雞(無骨半份)$108

🌟韓式雜莓牛角包窩夫$72

🌟夏至士多啤梨香蕉奶昔$48
經典之作,好香甜士多啤梨味,唔太甜又足料🫶🏻

🌟焦糖脆脆鮮奶咖啡(熱)$48
口感好豐富,焦糖香味令咖啡好易入口,正🫶🏻

2022-09-28
  • 韓式雜莓牛角包窩夫
  • 玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯
安排不妥當! 不懂轉彎 !客人已 拿取針卡過嚟並 已預約了booking 星期日食個飯,一家大細 由於政府講明係可以有針卡都入得㗎,點知去到一直被拒於門外 ,讓客人自行打去衛生署查詢, 食個飯搞咁多嘢!!! 做食肆嘅一早準備定應該點樣做, 都已經係舊客 ,真係見到都心寒 !仲係唔係做生意㗎? 結果去到樓下另外一間餐廳 人哋見到只係小朋友個安心出行未upload幫我哋 撳多兩下就搞掂了! 以後都唔會幫襯呢間連鎖店 服務態度太差 !!
2022-10-02 73 瀏覽
不懂轉彎,客人已带针紙, 餐廳職員不懂處理, 要成家喺出面打電話, 唔比入,已是舊客,幫襯—段時間了!然後我地去另—間餐廳, 職員見我哋已打兩針只係安心出行唔識更新,馬上幫我哋處理咗, 很快就帶我哋入餐廳 坐低呢啲先至叫做生意!
BANCHAN & COOK當中「반찬(Banchan)」指韓式小碟拌菜,而事實上有別於一般韓國餐廳,反而將西餐及新派元素融入韓式料理文化,主要提供特色蛋包飯、意粉、甜品等輕食。店內木系裝修簡潔舒適,與大部分傳統韓國餐廳截然不同,反而近似咖啡店一樣走文青風格。玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 ($138) 醬汁其實是以韓式辣醬、番茄醬及忌廉調配而成,早年於韓國一炮而紅,酸甜微辣唔。輕輕𠝹破奄列蛋皮後蛋漿半熟流心質感嫩滑,飯底亦加入醬油、紅蘿蔔、翠玉瓜等炒製,惟雞腿肉煎得比較乾硬稍欠嫩滑。炸芝士豬扒忌廉年糕 ($105) 比傳統韓式年糕幼小,所以煙韌度相對較低而口感偏軟。醬汁近似卡邦尼意粉並帶醇厚芝士及忌廉奶香。炸豬扒中間裹住軟心芝士,外脆內軟層次分明。燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 ($162) 大醬味道近似麵豉醬並帶微辣,黑毛豬肉已經以醬油烹煮入味,並火炙表面再添一份燒烤香氣,毋須加上其他調味料已經足夠。厚切豬肉肥瘦均稱油脂豐腴,肉質爽嫩彈牙毫不乾韌,配上生菜肥而不膩。玫瑰醬有骨炸雞 ($118) 醬汁方面與蛋包飯如出一轍,但由於加上玫瑰花瓣令玫瑰醬名副其實帶彈彈馥郁花香,除了炸雞之外更附有薯條及

玫瑰醬有骨炸雞
玫瑰醬有骨炸雞 ($118) 醬汁方面與蛋包飯如出一轍,但由於加上玫瑰花瓣令玫瑰醬名副其實帶彈彈馥郁花香,除了炸雞之外更附有薯條及韓式年糕,由於醬汁份量偏多所以炸雞外皮已經變軟亦無可厚非,慶幸雞肉依然保持嫩滑多汁。

韓式雜莓牛角包窩夫
韓式雜莓牛角包窩夫 ($92) 配以士多啤梨及藍莓賣相精緻,可惜質感比較硬實略失所望,或因加上過多糖漿所以牛油香不如想像中濃厚。

盛夏冰爽西瓜檸檬梳打
盛夏冰爽西瓜檸檬梳打 ($48) 結合西瓜及檸檬兩款清新水果充滿夏日感覺,但用上西瓜糖漿為主味道稱不上相當天然。

焦糖脆脆鮮奶咖啡
焦糖脆脆鮮奶咖啡 ($48) 焦糖香氣濃郁,與咖啡調和恰到好處,面層加上焦糖脆脆口感豐富。
玫瑰醬有骨炸雞
焦糖脆脆鮮奶咖啡
2022-09-28 75 瀏覽
💫每當想食蛋包飯嗰陣,就會諗起呢間韓式餐廳!銅鑼灣分店既「Banchan&Cook」,裝修簡約而清新,有不少乾花作裝飾。食物顏值與美味共存,份量足CP值超高,每次食完都會念念不忘!今次試左新菜式,同樣都大滿足呀!🐷燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜($162)厚切既五花腩燒得香口焦脆,包住生菜加上辣醬、泡菜、蒜片一齊食,口感豐富唔油膩🐔玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯($138)蛋包飯整得好靚,一介開就係流心Creamy既滑蛋,包裹著醬油炒飯,口感豐富好味。雞髀肉亦煎得嫩滑,同玫瑰醬好夾,甜辣口味好開胃!👍🏻炸芝士豬扒忌廉年糕($105)芝士豬扒炸得超級香脆,配上香濃卡邦尼年糕,煙煙韌韌,好邪惡但又食唔停口,令人一試便愛上!🌹玫瑰醬韓式炸雞($118)堆到成座山咁高既炸雞,被醬汁重重包圍著,甜辣又惹味,特別鐘意底下既炸薯條,就算食到最後都依然保持香脆可口!🧇韓式雜莓牛角包窩夫($72)Croffle充滿牛油香味,雖然唔算太脆口,但配上忌廉、糖漿都非常滋味!🍉盛夏冰爽西瓜檸檬梳打($36)味道清甜,仲食到粒粒西瓜,冰爽解膩呀!
💫

🐷
燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜($162)

🐔
玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯($138)

👍🏻
炸芝士豬扒忌廉年糕($105)

🌹
玫瑰醬韓式炸雞($118)

🧇
韓式雜莓牛角包窩夫($72)

🍉
盛夏冰爽西瓜檸檬梳打($36)
味道清甜,仲食到粒粒西瓜,冰爽解膩呀!
提供多款韓國菜 除咗炸雞 一定要食蛋包飯相信唔少人覺得正宗韓國菜味道偏辣為咗減辣 岀左依款冇玫瑰味既玫瑰醬🙃醬料其實主要用番茄忌廉整成顏色偏粉紅 淡紅 所以先叫做玫瑰醬今次試咗💖玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 (💰 138)雞腿肉皮煎得好香脆😚但肉質仍保持嫩滑多汁慢慢切開蛋包飯之後發現入面🤭仲保留到半熟蛋汁飯質較濕潤 有蔬菜做配料加埋玫瑰醬 食唔停口💖韓式炸雞 半份玫瑰醬 (💰 108)無骨炸雞啖啖肉 好滿足🙅🏻‍♀️油膩 炸皮好薄又脆薯條算粗身 有口感整體份量啱啱好 抵食🤩❤️‍🔥海鮮煎蔥餅 (💰 89)烘得乾身 但口感唔會好硬海鮮相對豐富 辣汁入口辣而香 更刺激💖炸芝士豬扒忌廉年糕(💰 105)拉絲芝士 邪惡之選 年糕吸汁 煙韌較有彈性 💖韓式雜莓牛角包窩夫(💰 72)外脆內軟 配上糖漿 香滑cream雜莓酸酸甜甜 開胃💖紅豆牛奶(💰 42)粒粒軟綿綿🫘 偏甜 暖胃💖盛夏冰爽西瓜檸檬梳打(💰 48)酸甜滋味難分難捨有層次又清涼舒適
提供多款韓國菜 除咗炸雞 一定要食蛋包飯
相信唔少人覺得正宗韓國菜味道偏辣
為咗減辣 岀左依款冇玫瑰味既玫瑰醬🙃
醬料其實主要用番茄忌廉整成
顏色偏粉紅 淡紅 所以先叫做玫瑰醬
今次試咗

💖玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 (💰 138)
雞腿肉皮煎得好香脆😚
但肉質仍保持嫩滑多汁
慢慢切開蛋包飯之後發現入面
🤭仲保留到半熟蛋汁
飯質較濕潤 有蔬菜做配料
加埋玫瑰醬 食唔停口

💖韓式炸雞 半份玫瑰醬 (💰 108)
無骨炸雞啖啖肉 好滿足
🙅🏻‍♀️油膩 炸皮好薄又脆
薯條算粗身 有口感
整體份量啱啱好 抵食🤩

❤️‍🔥海鮮煎蔥餅 (💰 89)
烘得乾身 但口感唔會好硬
海鮮相對豐富 辣汁入口辣而香 更刺激

💖炸芝士豬扒忌廉年糕(💰 105)
拉絲芝士 邪惡之選
年糕吸汁 煙韌較有彈性

💖韓式雜莓牛角包窩夫(💰 72)
外脆內軟 配上糖漿 香滑cream
雜莓酸酸甜甜 開胃

💖紅豆牛奶(💰 42)
粒粒軟綿綿🫘 偏甜 暖胃

💖盛夏冰爽西瓜檸檬梳打(💰 48)
酸甜滋味難分難捨
有層次又清涼舒適
2022-09-27 44 瀏覽
👉🏻玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 chicken thigh omurice with rose sauce💲158👉🏻炸芝士豬扒忌廉年糕 cheese pork cutlet💲132👉🏻燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 grilled pork belly in soy sauce with ssamjam💲182👉🏻玫瑰醬無骨炸雞 rose fried chicken💲128👉🏻韓式雜莓牛角包窩夫 assorted berries croffle💲92👉🏻盛夏冰爽西瓜檸檬梳打 watermelon and lemon soda💲48👉🏻無花果梳打 fig soda💲42-long awaited omurice! taste of the rose sauce was quite interesting, tasted like sweet and sour sauce 🧐 //chicken thigh was nicely grilled with crispy skin🍗 pork cutlet was covered with cheese and served with korea

👉🏻無花果梳打 fig soda💲42

long awaited omurice! taste of the rose sauce was quite interesting, tasted like sweet and sour sauce 🧐 //chicken thigh was nicely grilled with crispy skin🍗 pork cutlet was covered with cheese and served with korean rice cake in cream sauce //grilled pork belly was meaty with thick layer of fat, wrapped in lettuce with kimchi for serving //fried chicken was topped with a thick layer of rose sauce // first time trying croffle and the texture was denser then the normal waffle, would be better to eat while its still hot! //watermelon soda was a bit too sweet yet the fig soda could be sweeter
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
반찬앤쿡 Banchan and Cook (時代廣場) (銅鑼灣)
📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場9樓922-923號舖
2022-09-27 53 瀏覽
今日又去銅鑼灣出差, 見好耐無去Times Square 揾野食, 於是順道一遊入去揾野食。 去到9樓見到有間食韓式餐廳排哂長龍。 咁香港人最鍾意排隊, 我咪又排下囉, 大約15分鐘入座。 望望餐牌, 好多野食, 樣樣都想食, 於是叫下叫下就變成:玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯牛肝菌蛋包飯慢煮羊膝配薯條韓式無骨炸雞韓式雜莓牛角包窩夫盛夏冰爽西瓜檸檬梳打無花果梳打玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯, 蛋包飯真係吸睛系列, 未切開先打卡, 切開後再打卡, 鮮黃色嘅蛋汁湧出黎, 浸滿成個飯, 蛋味香濃,燴雞腿肉啖啖肉,煎得香口。牛肝菌蛋包飯, 牛肝菌味超濃, 入口索索聲, 愛菇朋友一定鍾意。慢煮羊膝配薯條, 一大條羊膝, 無騒味, 好嫩滑, 羊肉一絲絲。韓式無骨炸雞, 帶少少辣味, 雞肉嫩滑多汁, 份量超多。韓式雜莓牛角包窩夫, 女生至愛甜品, 又係打卡之選, 熱辣辣香甜窩夫, 加上少少肉桂粉, 食完開心哂。盛夏冰爽西瓜檸檬梳打, 清甜, 清新, 入口透心涼, 大熱天時, 一定要飲。無花果梳打, 味道較清淡, 成杯都有無花果幽香。

牛肝菌蛋包飯
慢煮羊膝配薯條
韓式無骨炸雞
韓式雜莓牛角包窩夫
盛夏冰爽西瓜檸檬梳打
無花果梳打

韓式無骨炸雞, 帶少少辣味, 雞肉嫩滑多汁, 份量超多。

無花果梳打, 味道較清淡, 成杯都有無花果幽香。
2022-09-27 1004 瀏覽
時代廣場呢間人氣韓式餐廳,餐廳走清新文青路線,環境好舒適!星期五夜晚約咗朋友食飯,朋友最愛食蛋包飯。好多款式選擇,淨係睇餐牌都要流口水啦😅我哋揀咗玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯,玫瑰醬炸雞,炸芝士豬扒忌廉年糕,燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜,仲有甜品,野飲,相當滿足!佢個玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯,好特別,用咗玫瑰花做點綴,仲有陣陣玫瑰花香,原來玫瑰醬系冇玫瑰,系由蕃茄醬,奶油醬,辣椒醬混合而成,但其實唔會辣,唔食得辣都食到架,切開佢厚厚的蛋皮,蛋汁流晒出嚟,漸漸地蓋過晒d飯,撈埋食超好味!再加上嫩滑嘅雞肉,真係冇得輸!燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜,賣相好吸引,厚切五花腩用醬油燒得好香,勁惹味。睇上去好似比較肥,但實際上肥瘦比例好均勻,肥肉不算多。配埋生菜同香葉包住黎食,一D都唔肥膩。炸芝士豬扒忌廉年糕,估唔到芝士吉列豬扒咁好味!芝士味濃郁,豬扒外脆內軟。忌廉creamy, 年糕好Q, 份量足夠!玫瑰醬無骨炸雞,半份已經好多,足夠2-3人食。賣相好靚,堆成一個小山,炸雞好香,玫瑰醬略帶微辣,好好味…伴有薯條,年糕,很有韓國特色!一定不要錯過甜品,呢間餐廳的韓式雜莓牛角包窩夫 非常出色!賣相靚,配上士多啤

好多款式選擇,淨係睇餐牌都要流口水啦😅

伴有薯條,年糕,很有韓國特色!

一定不要錯過甜品,呢間餐廳的韓式雜莓牛角包窩夫 非常出色!賣相靚,配上士多啤梨,藍莓,配合窩夫,好好味!

我同朋友都點咗野飲,一個系盛夏冰爽西瓜檸檬梳打,另一個係夏至士多啤梨香蕉乳酪,清新爽口,打卡一流!

• 韓式雜莓牛角包窩夫
  • 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜