2024-10-08 465 瀏覽
好耐之前響舊鋪食過一次,知道近來佢哋推出咗一個50cm韓式海鮮鍋😮好正咁呀!當然要黎試吓啦!原來佢哋搬咗去京都廣場,新店面積比以前更加大好寬敞,店內裝飾係韓式大排檔風格,由一出電梯門口已經開始見到打卡位處處,櫻花、鮮紅色電話亭、郵筒、重有座真係可以玩嘅懷舊遊戲機,店內裝飾全部都好有特色,以火紅色為主,真係啱晒我哋呢啲咁鍾意影相打卡嘅人吖🥰🌀50CM韓式海鮮鍋$380 《+$15拉麵》一上枱就覺得好澎湃既長形鍋放上滿滿嘅海鮮,有青口、藍青口、大蝦、鮑魚、扇貝,蜆,蟹、魷魚,8種海鮮,鍋底重有好多大豆芽菜和蔬菜,店員附上鉸剪和食物鉗,當見到魷魚熟晒嘅時候就要自己剪開啦😊食到最後當然係要加埋個拉麵落個湯汁度啦!呢個時候個湯汁已經充滿着海鮮嘅濃郁味道,鮮甜無比個拉麵索晒啲湯汁,好正呀😋個湯我真係飲咗好多碗🥰🌀海鮮煎餅$140呢個海鮮薄餅好有驚喜,同樣係好大份😆平時食韓國菜我就好鍾意叫泡菜煎餅,但係呢度嘅海鮮煎餅真係唔可以唔試,真係超級好食,餡料多到爆滿😍而且煎得極香脆,控制得恰到好處👍🏻呢個我推介必點🌀蒜香醬油炸雞配香腸年糕串《半份》$140好采只係叫半份,因為半份都真係好大份,真係好抵食👍🏻
🌀50CM韓式海鮮鍋$380 《+$15拉麵》
個拉麵索晒啲湯汁,好正呀😋個湯我真係飲咗好多碗🥰
🌀海鮮煎餅$140
呢個海鮮薄餅好有驚喜,同樣係好大份😆
🌀蒜香醬油炸雞配香腸年糕串《半份》$140
好采只係叫半份,因為半份都真係好大份,真係好抵食👍🏻
炸雞做得相當出色😍炸粉好薄,外皮炸到金黃香脆卜卜,一啲都唔會過火,但雞肉依然保持到肉質嫩滑有肉汁,醬油味香濃好食,同埋欣賞佢唔會食起上嚟一口油,烤過嘅年糕軟糯煙靭,外層有甜甜地嘅醬油味道,配埋小香膓一齊食味道又幾夾喎😋

🌀Blue Lemon Coronarita$98
炸雞又點可以唔配啤洒呢😆今次唔止啤酒咁簡單,呢款有一支瓶裝啤酒既特飲顏色好靚,重有酸酸哋嘅檸檬味道,極解渴解膩,重要超大杯,一路食炸雞一路飲真係超爽❤️
  • 海鮮煎餅
  • 甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞配香腸年糕串
2024-09-05 1588 瀏覽
朋友原先想食醬油蟹,我第一時間即諗到Bingo and Cook嘅世一醬油蟹,原來Bingo and Cook 已經搬到駱克道京都廣場新店,新店環境比以前更大,韓式大排檔嘅裝潢,好像瞬間穿越到韓國街頭,猶如置身韓國一樣店內很多枱客人都點了海鮮鍋,眼見非常吸睛,我們都馬上改變主意了✨50cm韓式海鮮鍋 $38050cm 特長霸氣海鮮鍋需要用到兩個Gas爐來加熱,絕不誇張,海鮮非常豐富好足料,有大蝦、一隻大蟹、蜆、扇貝、鮑魚、魷魚、青口和藍青口,店員更會主動幫客人剪開魷魚、讓大家食起嚟更方便海鮮鍋底層更有大豆芽菜,湯底嘅香辣海鮮湯更充實鮮味,我都飲完一碗接一碗✨海鮮煎餅 $148最怕粉漿做到太厚,吃起來會比較膩,但呢度煎出來嘅餅皮好薄唔油膩,夠晒香脆熱辣辣,內裡仲好足料,有乾蔥、蝦、魷魚、韭菜等,配埋特製醬汁食更惹味✨原味炸雞配芝士球3pcs(半份) $130炸雞做到外脆內嫩,外層雞皮炸至金黃香脆,內裡雞肉仍然保持嫩滑,配埋清新沙律和芥末醬更可減少膩感✨藍檸檬碳酸水 $68✨Grape Coronarita $98

✨50cm韓式海鮮鍋 $380

✨海鮮煎餅 $148

✨原味炸雞配芝士球3pcs(半份) $130

✨藍檸檬碳酸水 $68

✨Grape Coronarita $98

2024-09-04
Bingo & Cook嘅裝修好有韓風情懷🫶 店內有好多韓國poster,仲會播啲懷舊既kpop playlist! 生日仲會有店員既韓式生日祝賀🎊成班人一齊慶祝好有feel啊!🐙 50厘米韓式海鮮鍋 ($380)依個要用兩個火爐齊齊開火既長條形火鍋盤真係勁似去左韓國既地攤!有齊係地攤都會見到既蟹、魷魚、鮑魚、青口等😱辣辣地好食勁鮮甜!🍕 海鮮葱餅 ($148)葱餅好足料👍食落去有腍腍地好易入口😎係大排蠔餅既進化版😚好多海鮮既切粒😜超足料😌🐥 甜辣/蒜香醬油炸雞配香腸年糕串(全份) ($218)想講呢個拼盤超大份!一個人食絕對食唔晒🙈香醬油炸雞食落去冇咁Heavy🫶仲會越食越上癮😱醬油超級驚喜有啲似腸粉既甜豉油咁🫶真係又幾夾👍年糕串都好もちもち!🥘 微辣薯仔排骨鍋(少辣) ($350)依個有啲似大排檔既薯仔煲🤓薯仔煮極都唔會爛 所以個湯唔會好稠🙌所以可以飲到個豬骨煲出嚟嘅肉汁味!👍😘🐮 醬油炒牛肉 ($200)好Juicy同好有牛味特色露營vibe慢煮牛肉☺️慢慢由佢未熟煮到滋滋聲好滿足🥹洋葱索曬牛肉汁真係超級撈飯!牛肉都肥瘦岩岩好!🍙 Bingo特製紫菜包飯Beef &Cheese (

🐙 50厘米韓式海鮮鍋 ($380)

🍕 海鮮葱餅 ($148)

🐥 甜辣/蒜香醬油炸雞配香腸年糕串(全份) ($218)

🥘 微辣薯仔排骨鍋(少辣) ($350)

🐮 醬油炒牛肉 ($200)

🍙 Bingo特製紫菜包飯Beef &Cheese ($80)
好好味!紫菜包飯軟熟先係王道🙌食落去唔會好硬啤飯就證明到餐廳既功力🫶牛肉都揀得好好🥹咬落去肉汁會滲落啤飯到😍細細啖就好似食緊牛丼咁咁滿足!

🍑 Peach Milkis ($58)
水蜜桃夾埋忌廉鮮奶又幾夾!反而仲無咁甜添👍飲落超creamy🤤
2024-07-29 2003 瀏覽
從駱克駅搬到京都廣場的「Bingo & Cook」,餐廳更寬敞,仲多咗好多打卡位~裝修改為韓國街頭大排檔風,有不少路牌、紅綠燈🚥、布帳馬車、復古髪型屋等,店內播放著k-pop音樂好有feel。餐廳由韓國人主理,菜單有不少選擇,仲有醬油蟹、蝦🦐和海鮮,用QR code落單有圖睇好方便。每枱都會有可以無限♾️refill嘅前菜,有蛋捲、泡菜、涼拌青瓜🥒等。⭐️推薦❗牛肉紫菜包飯($65)一份有成隻前臂咁長!呢個價錢可以二至三人分享,真係超抵食!😎紫菜包着醬牛肉、紅蘿蔔、青瓜、小黃瓜和蛋絲等,層次感十足!⭐️推薦❗海鮮煎餅($148)可能係全香港🇭🇰食過最好食嘅海鮮煎餅!🏆煎餅金黃酥脆,不油膩,不厚粉!配料相當豐富,有蝦、魷魚、洋蔥、蔥段等每一口都超滿足🥰⭐️推薦❗甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞配香腸年糕串($218)炸雞🍗份量好足,每件都大件又厚肉,足夠2-3人食!炸雞外皮超酥脆,就算擺耐左都仲係脆卜卜😋!內裏肉質則保持嫩滑juicy!💦💦醬汁濃稠度剛好,好掛汁,好惹味~連平時唔鍾意食雞皮,我都忍唔住連皮都唔放過!😂另外仲有一串韓國街頭大排檔經典小食——香腸年糕串,外皮香甜可口,年糕口感就比較煙韌。玫瑰醬
從駱克駅搬到京都廣場的「Bingo & Cook」,
餐廳更寬敞,仲多咗好多打卡位~

裝修改為韓國街頭大排檔風,
有不少路牌、紅綠燈🚥、布帳馬車、復古髪型屋等,

店內播放著k-pop音樂好有feel。

餐廳由韓國人主理,
菜單有不少選擇,仲有醬油蟹、蝦🦐和海鮮,
用QR code落單有圖睇好方便。

每枱都會有可以無限♾️refill嘅前菜,
有蛋捲、泡菜、涼拌青瓜🥒等。

⭐️推薦❗牛肉紫菜包飯($65)
一份有成隻前臂咁長!
呢個價錢可以二至三人分享,真係超抵食!😎
紫菜包着醬牛肉、紅蘿蔔、青瓜、小黃瓜和蛋絲等,層次感十足!
牛肉紫菜包飯

⭐️推薦❗海鮮煎餅($148)
可能係全香港🇭🇰食過最好食嘅海鮮煎餅!🏆
煎餅金黃酥脆,不油膩,不厚粉!
配料相當豐富,有蝦、魷魚、洋蔥、蔥段等
每一口都超滿足🥰
海鮮煎餅

⭐️推薦❗甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞配香腸年糕串($218)
炸雞🍗份量好足,每件都大件又厚肉,足夠2-3人食!
甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞配香腸年糕串

炸雞外皮超酥脆,就算擺耐左都仲係脆卜卜😋!
內裏肉質則保持嫩滑juicy!💦💦
醬汁濃稠度剛好,好掛汁,好惹味~
連平時唔鍾意食雞皮,我都忍唔住連皮都唔放過!😂
甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞配香腸年糕串

另外仲有一串韓國街頭大排檔經典小食——香腸年糕串,
外皮香甜可口,年糕口感就比較煙韌。

玫瑰醬炒年糕($188)
玫瑰醬是近年在韓國大熱🔥的料理!
玫瑰醬本來是義大利麵的一種調醬,將番茄醬和奶油白醬混合在一起,
但在韓國🇰🇷則以辣醬代替紅醬,
白醬中和了辣炒年糕的辣度,並增添了奶油香~😌
如果唔食得太辣嘅,玫瑰醬年糕就啱晒啦!

年糕煙煙韌韌,
配上魚板、香腸、蛋等豐富配料,
仲要超多芝士🧀,
絕對是最終極邪惡組合「起司+泡麵+年糕」,簡直人間美味呀!🥰

⭐️推薦❗ Mango Rice Wine($188)
雖然賣相有啲似芒果甜品😂😂,但味道其實相當唔錯!👍🏻
韓國米酒加上由新鮮芒果🥭汁,芒果味好香濃,但又維持到酒感😎,
再加上超多芒果肉,啖啖肉好正!☺️
Mango Rice Wine
牛肉紫菜包飯
Mango Rice Wine
從駱克駅搬移到隔壁京都廣場的𝐛𝐢𝐧𝐠𝐨 𝐚𝐧𝐝 𝐜𝐨𝐨𝐤,不但位置轉換,連裝修也從昔日的韓國課室風格改為街頭大排檔風格,搭配不少韓國路牌/銀色大圓台,彷如置身韓國街頭🇰🇷———✤ 海鮮蔥餅|$𝟏𝟒𝟖 全港吃過最正的海鮮蔥餅‼️半煎炸後的金黃煎餅酥脆不油膩,不厚粉!配料相當豐富:魷魚、洋蔥、蝦、蘿蔔絲全部𝐦𝐢𝐱一起👍(每次來必𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞!)✤ 水冷麵|$𝟏𝟐𝟎 天氣熱辣辣最適宜搭配水冷麵,麵質具彈性,混入青瓜絲、牛肉片、雞蛋、醃製蘿蔔口感豐富,透心涼!✤ 醬油蟹𝟏隻(連飯)|$𝟐𝟕𝟎醃製的𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞不會一味死鹹,蟹肉軟棉;蟹膏豐富~混入紫菜飯中簡直一流!✤ 蜂蜜黃油炸雞(半份)|$𝟏𝟑𝟎也是一款目前𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞了好多次的炸雞🍗蜂蜜黃油口味的調味粉香氣四溢,炸雞外皮𝐝𝐞𝐞𝐩 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝過後超級酥脆;內裏雞肉嫩滑(𝐏.𝐒.半份份量已經絕對會嚇親你)✤ 𝐁𝐢𝐧𝐠𝐨特製紫菜包飯|$𝟖𝟎舊𝐦𝐞𝐧𝐮沒有的‼️整齊切口的𝐤𝐢𝐦𝐛𝐚𝐩看著讓人解壓,麻油紫菜包裹住醬肥牛、蛋、紅蘿蔔、青瓜等豐富配料,薄薄一層軟糯飯粒絲毫不覺得太濟。

———
✤ 海鮮蔥餅|$𝟏𝟒𝟖

✤ 水冷麵|$𝟏𝟐𝟎

✤ 醬油蟹𝟏隻(連飯)|$𝟐𝟕𝟎

✤ 蜂蜜黃油炸雞(半份)|$𝟏𝟑𝟎

✤ 𝐁𝐢𝐧𝐠𝐨特製紫菜包飯|$𝟖𝟎
  • 海鮮煎餅
  • 蜂蜜黃油炸雞
喺銅鑼灣想食韓國嘢一定會諗到Bingo & Cook!原來最近已經搬咗去第二度,舖頭大咗,裝修都唔同晒🤪 變咗韓式大排檔風格,好特別👍🏻豬腳 ($320)超級大份豬腳,豬腳煮得好入味,肉質軟嫩,膠質豐富😋 配埋辣醬,加上生菜包住一齊食,清新又唔會覺得膩。仲有啲配菜泡菜、洋蔥,令到整體味道層次更加豐富🤪玫瑰醬炒年糕 ($188)呢款炒年糕食落味道出色又唔會過甜🥰 年糕煮得啱啱好,煙韌彈牙,唔會太硬🤩 玫瑰醬勁濃郁creamy,混合咗甜辣嘅韓式風味,將濃厚嘅玫瑰醬撈埋公仔麵一齊食,超級邪惡🥳雖然搬咗舖,但係水準都一樣維持到,一樣都食得返韓式風味🥰 除咗嘢食好食,仲好適合去打卡📸

豬腳 ($320)
豬腳

玫瑰醬炒年糕 ($188)

豬腳
6天前 0 瀏覽
再去Bingo & Cook,今次去銅鑼灣分店。今次試吓佢嘅特色燒肉,特色飲品等,原來視覺效果一如以往豐富😂,味道亦相當唔錯。LA 烤牛排(連飯) $240視覺效果並不比50cm海鮮鍋遜色。職員除咗會點火🔥,仲會將牛肋骨煮熟,慢慢剪好晒,對食客相當friendly。食落去啲牛味濃郁之餘仲非常之腍,好容易嚼。最重要係佢嘅調味,極之充足。部隊鍋 $208用上大量配料嘅傳統部隊鍋,包括脆皮腸、午餐肉、年糕、魚糕、菜、韓式麵等等,非常豐富。不過部隊鍋嘅精髓其實喺個湯度。辣味勁度十足,其實擺咩配料落去都好食。Bingo特製紫菜包飯(芝士及牛肉) $80韓式紫菜包飯,入邊就係芝士、牛肉、菜、蘿蔔同黃瓜等。飯粒鬆軟,味道豐富,咬落去唔會黐埋一舊。Blue Lemon Coronarita $98外型非常吸睛嘅倒插式飲品。用上啤酒同檸檬去做,啤酒味同酒精都好濃,其實我懷疑佢落咗tequila。由於杯很大,加上啤酒酒樽本身,其實好夠飲。清河西瓜 $98同樣係倒插式,用上特製西瓜汁同樽裝有氣清酒混合而成。雖然酒精達7%,但飲落一啲都唔覺。相當具甜度之餘亦能中和辣度,好好飲。現場氣氛非常好,除咗環境裝修得好
再去Bingo & Cook,今次去銅鑼灣分店。

LA 烤牛排(連飯) $240

部隊鍋 $208

Bingo特製紫菜包飯(芝士及牛肉) $80

Blue Lemon Coronarita $98

清河西瓜 $98

現場氣氛非常好,除咗環境裝修得好韓式,佢仲有大型街機可供玩樂。人多人少嚟到都可以盡興。
2024-11-17
  • Bingo特製紫菜包飯
2024-11-18 9 瀏覽
Bing and Kook由韓國OPPA主理,韓式大排檔裝修風格很有特色,餐牌選擇眾多,各式韓國菜色應有盡有。🦐50cm 韓式海鮮鍋特大的容器裡裝著滿滿的海鮮,50cm浮誇鍋子需要同時用兩個火爐加熱。滿滿的海鮮好誘人,鮑魚花枝螃蟹鮮蝦青口等等,超級豐富。湯頭可以依個人喜好選擇辣度,味道十分鮮美。螃蟹肉滿多的,肉質鮮美。花枝給一整隻相當滿足,口感彈牙很新鮮。鮑魚青口鮮蝦等也都在水準之上,整份鍋處處是寶藏,十分推薦。🐔蜂蜜黃油炸雞韓式餐廳必點的炸雞,外皮非常酥脆,雞肉厚實但口感多汁不會乾,每塊都挺大的,份量不少。蜂蜜黃油味道不會太重,配著一旁玉米也很搭。🍤海鮮煎餅賣相十分豪邁煎餅,不僅表面看上去料很豐富,麵皮也是相當厚實。一口咬下外皮帶酥脆口感,每口都能吃到餡料,沒有油膩感,只有滿滿的飽足感。🍙牛肉紫菜包飯常見的紫菜飯捲,看上去就挺有份量的。裡面包著新鮮黃瓜甘筍玉子,牛肉油脂適中肉質軟嫩。味道十分清爽,配著口味較重的海鮮鍋非常合適。🍹青提子碳酸水滿滿的一整杯,杯上與杯中都放了新鮮青提,整杯青提味滿滿,清爽解膩。整體而言,桌距寬敞,大排檔風格也能坐的舒適,海鮮鍋真材實料,海鮮豐富物有所值,是

🦐50cm 韓式海鮮鍋
50cm 韓式海鮮鍋

🐔蜂蜜黃油炸雞

🍤海鮮煎餅

🍙牛肉紫菜包飯

🍹青提子碳酸水

整體而言,桌距寬敞,大排檔風格也能坐的舒適,海鮮鍋真材實料,海鮮豐富物有所值,是食韓國料理的好選擇。
50cm 韓式海鮮鍋
2024-11-17 24 瀏覽
好有街邊小舖特色嘅韓國料理餐廳,價錢相對嚟講唔算平。但如果食lunch set嘅話就性價比真係好高。同朋友一齊食一個炸醬麵同埋一個芝士牛肉紫菜卷。之前一直以為紫菜卷係一半芝士一半牛肉,冇諗到係一個飯卷裏面有埋芝士同牛肉。牛肉嘅量都可以,食落味道還算OK,不過之後唔會再點,無功無過。比較鍾意嘅係炸醬麵餐,有好多配菜。炸醬麵本身嘅味道亦都好OK,唔會過鹹或者過甜,食落好滿足,特別適合喺天凍嘅時候嚟返一碗咁樣熱辣辣嘅面。全程都係喺網度點餐,亦都可以網上支付,整體來講用餐比較方便。位置唔算多,當時去得早同埋有book位所以就OK,但後邊越嚟越多人,如果想嚟食嘅話建議都係提前book返位。

2024-11-17 0 瀏覽
落單既時候睇錯左以為醬油蟹餐配個個係白飯所以另外叫多左個紫菜飯落單1分鐘內發現後即刻同個職員講想將叫多左既紫菜飯轉水冷麵職員話ok同廚房講並話宜家係電話到落左水冷麵先落完單之後該職員係廚房行出黎話落左單無得取消然後另一個職員話該職員今日第一日返工…岩岩落單既水冷麵都無得取消最後2個職員一句唔好意思都無雖然係自己睇錯先但認為餐廳對呢件事既處理方法唔恰當客觀評論食物既味道係唔錯醬油蟹都大隻同新鮮但未必會再黎了
落單既時候睇錯左

職員話ok同廚房講
並話宜家係電話到落左水冷麵先

落完單之後
該職員係廚房行出黎話落左單無得取消
然後另一個職員話該職員今日第一日返工…
岩岩落單既水冷麵都無得取消

2024-11-16
  • 醬油蟹
  • 原味韓式炒年糕
2024-11-08 85 瀏覽
韓國🇰🇷風味😍勁似去咗韓國呀,銅鑼灣店全新裝修,除韓式氣氛濃厚仲有多個打卡位📸鍾意周圍搵嘢食嘅我梗係約Friend去食啦!我地四個人可以order多啲正嘢😋50cm韓式海鮮鍋🐟🦐🦀呢個唔止打卡,超足料嘅海鮮鍋包括有魷魚、蟹、蝦、鮑魚、蜆、扇貝、青口,以韓國泡菜味為湯底,佈滿整個 #50cm長嘅海鮮鍋 ,海鮮好新鮮之餘仲好足料海鮮味!醬油蟹連飯🦀次次去韓國都必食,因為店舖都力係韓籍Oppa廚師及店員,加上入秋食蟹特別多膏,佢地所調配嘅醬油好香,連膏連肉撈紫菜飯超正!生拌牛肉🐮韓國 #生拌牛肉 真係整得好出色,韓國食牛真心好食同唔平😂係香港食抵好多,配埋雪梨及生菜,牛肉味道超濃!海鮮蔥餅🦐好欣賞佢哋嘅 #海鮮蔥餅 唔係食麵粉,金黃酥脆,多蔥多海鮮,都好香口好食而且唔油膩!🐔甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞配香腸年糕串(全份)約朋友食飯嘅重要性‼️可以貪心啲食多啲款!我哋就點咗甜辣同蒜香醬油味,超香濃嘅味道加上#炸雞 唔係預製,入口雞皮係脆㗎,啖啖肉質嫩滑夠肉汁,仲有香腸及年糕小吃,食完仲想再食!飲品我哋就點左「水蜜桃炭酸水🍑」同「士多啤梨沙冰🍓」,好啱食熱氣嘢😍一邊食嘢一邊伴隨住韓國街頭及播放住K-p

50cm韓式海鮮鍋🐟🦐🦀

醬油蟹連飯🦀

生拌牛肉🐮

海鮮蔥餅🦐

🐔甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞配香腸年糕串(全份)

一邊食嘢一邊伴隨住韓國街頭及播放住K-pop Music,鍾意韓食嘅朋友記得唔好錯過啦!

Bingoandcook 韓國料理 韓式餐廳 Oppa主理 韓國街頭風味 韓國特色食品 #香港生活 #美食推薦 #欣賞美食 #我愛美食 #香港美食 #香港美食推介 #銅鑼灣美食 #korea #koreanfood #hkfood #hkfoodie #hkig #foodie #foodstagram #foodphotography #eatlove #foodiehkg
1K
2024-11-07 75 瀏覽
好像有段時間沒銅鑼灣覓食, 朋友找到家由韓國人經營的正宗韓國餐廳, 裝潢走型格街頭風, 有紅色郵筒、懷舊電話亭、旋轉燈筒, 懷舊街機, 超有格調! 50cm Korean Seafood Stew海鮮鍋 ~ 為著這道菜而來! 足50cm 長型鍋, 要以2個氣爐才能盛載的! 裡面滿滿海鮮, 蟹、蝦、魷魚、青口、蜆、扇貝、鮑魚…etc, 還配有很多蔬菜, 鮮甜爽口彈牙, 湯底鮮甜, 蔬菜盡吸精華! Spicy Pork Noodle 辣豬肉炒粉絲 ~ 份量也太超乎想像了, 無比多! 豬肉很嫩, 醬汁頗香, 粉絲彈牙, 必點! Honey Butter Fried Chicken (Half) 蜂蜜牛油炸雞 ~ 新鮮即炸, 肉汁超級多, 外皮炸得香脆, 配上蜂蜜牛油也太有滋味了, 咸咸甜甜的層次超豐富!Strawberry Milks & Peach Milks ~ 清新解膩, 還真有士多啤梨果肉呢! 全晚均放 Kok-pop 歌曲, 像置身在韓國呢!
全晚均放 Kok-pop 歌曲, 像置身在韓國呢!
2024-11-05 104 瀏覽
- 銅鑼灣|Bingo & Cook -▪️50cm韓式海鮮鍋有蟹🦀、蝦🦐、魷魚🦑、蜆、青口、鮑魚、扇貝,非常豐富,而且海鮮嘅精華落晒個湯底,加上入面仲有大量大豆芽、菇菌🍄‍🟫,同埋泡菜,鮮味十足▪️甜辣炸雞🌶️&蒜香醬油炸雞🧄🐔 配香腸年糕串炸雞大大件,外層雞皮炸得非常脆身,咬開入面就好嫩滑juicy,仲可以一次過食到兩隻味。另外配有一串香腸年糕串,都炸到好香口▪️原味韓式炒年糕份量非常大,除咗有年糕、魚糕、雞蛋🥚,仲有成個拉麵。而食落味道少少辣,好惹味▪️青提子碳酸水🍹都幾大杯,飲落唔會太甜,好清爽Bingo & Cook📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓📍尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖
- 銅鑼灣|Bingo & Cook -

▪️50cm韓式海鮮鍋

▪️甜辣炸雞🌶️&蒜香醬油炸雞🧄🐔 配香腸年糕串
甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞 配香腸年糕串

▪️原味韓式炒年糕
原味韓式炒年糕
原味韓式炒年糕

▪️青提子碳酸水🍹
都幾大杯,飲落唔會太甜,好清爽
青提子碳酸水

Bingo & Cook
📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖

上星期Happy Friday ,我哋一行3人走咗出CWB去happy吓,今次我地走出去銅鑼灣一間超人氣既韓式餐廳,此餐廳佈置非常有特色,有令人置身於韓國🇰🇷街頭嘅感覺,除咗佈置精緻,食物方面都一樣出色,等我介紹吓我哋今次食咗啲咩啦🤤🥥50cm 韓式海鮮鍋 $380🤩🤩🤩不得了、不得了,呢個海鮮鍋真係全長50 cm,要出動到兩個Gas爐,個鍋超多料,包括蝦、蟹、青口、鮑魚、魷魚、貝類,湯底味道係泡菜湯,辣辣地非常惹味,仲有配有好多芽菜做配菜,正正正😍🥥海鮮煎餅 $148材料有蝦、魷魚、韭菜、紅椒、蔥等等…煎得又薄又酥脆,非好香口,好食,最緊要唔係太油膩👍🏾🥥醬油蟹(連飯)1隻 $270呢味有人話要必食,蟹肉勁勁勁鮮甜,他們的醬油汁調味剛好,夠哂入味又唔會過鹹,配埋個紫菜飯撈埋D膏一齊食,超級正呢🤤🤤🤤🥥蜂蜜黃油炸雞(半份)$130食親韓國嘢,我一定係會叫炸雞,韓式炸雞係最好味,呢款蜂蜜黃油炸雞,上枱時新鮮熱辣,外層炸到超香脆,雞肉嫩滑juicy,外層舖咗蜂蜜黃油,口感甜甜的,非常惹味好食😋🥥炸蝦紫菜包飯包 $75賣相好吸引,炸蝦大大隻,配上其他配菜一齊食,好味👍🏾

🥥50cm 韓式海鮮鍋 $380

🥥海鮮煎餅 $148

🥥醬油蟹(連飯)1隻 $270

🥥蜂蜜黃油炸雞(半份)$130

🥥炸蝦紫菜包飯包 $75

賣相好吸引,炸蝦大大隻,配上其他配菜一齊食,好味👍🏾
1K
👧🏻😋👅🍽✨韓國街頭風味🥰必食醬油蟹-🇰🇷 店內好多韓國特色打卡裝置, 車站路牌, 電話亭, 牆邊小店佈置都令食客好似置身於韓國街頭🇰🇷 韓式前菜有番薯, 青瓜, 菠菜同泡菜, 都係無限refill; 特別一提啲餐具同碟立立令勁乾淨-🦀 醬油蟹2隻 (連飯) $380💯秋風起食大閘蟹, 而韓式醬油蟹係一年四季都岩食🥰 蟹肉軟滑, 蟹膏濃香鮮甜爆晒出黎, 配上鹹辣甜味好平衡既醬油, 同飛魚籽紫菜飯係絕配可以瘋狂食!-🐂 牛肉煎餅 $148✨與其叫牛肉煎餅, 不如叫煎餅牛肉😂 咬落啖啖肉好juicy, 質地較soft但亦有少少煎餅香脆同埋唔會覺得膩; 鋪面既辣韭菜勁惹味-🍗 蜂蜜黃油炸雞 (半份) $130💯外脆內軟肉嫩爆晒汁, 蜂蜜黃油粉好幼細, 均勻滲透炸雞-🍲 雪濃湯 (配飯) $145✨牛骨湯底呈奶白色好清甜, 飲多多都可以, 入面有牛𦟌同幼麵條, 另附上胡椒調味, 再配個白飯做湯飯係健康之選
👧🏻😋👅🍽✨

牛肉煎餅 $148
牛肉煎餅

🍗
蜂蜜黃油炸雞 (半份) $130
💯外脆內軟肉嫩爆晒汁, 蜂蜜黃油粉好幼細, 均勻滲透炸雞

🍲
雪濃湯 (配飯) $145