餐廳: Cafe Deco Pizzeria (ELEMENTS圓方)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-06 360 瀏覽
Cafe Deco Pizzeria (ELEMENTS圓方)🍕This place is like a canteen for me as I work nearby! This place is a haven for pizza lovers, offering a wide array of pizzas with sun-ripened tomatoes and textured mozzarella which are baked to perfection in the wood stone oven. The toppings are fresh and flavorful, ranging from classic Margherita with its gooey mozzarella and fragrant basil, to unique creations like prosciutto and arugula or truffle speck. Each pizza is a burst of flavors that will transport you

🍕This place is like a canteen for me as I work nearby! This place is a haven for pizza lovers, offering a wide array of pizzas with sun-ripened tomatoes and textured mozzarella which are baked to perfection in the wood stone oven. The toppings are fresh and flavorful, ranging from classic Margherita with its gooey mozzarella and fragrant basil, to unique creations like prosciutto and arugula or truffle speck. Each pizza is a burst of flavors that will transport you straight to Italy.

Apart from the pizzas, they also offer a variety of appetizers and sides to complement your meal. The Ham & Cheese Platter is a must-order for group to share. They also have a selection of fresh salads and pasta dishes for those seeking a lighter option or a taste of traditional Italian cuisine.

If you're craving authentic and delicious pizzas, I highly recommend paying a visit to Cafe Deco Pizzeria. Buon appetito!

Charcuterie Platter (Ham & cheese)
M6 Wagyu Manger steak
Seared Foie Gras on Wild mushroom puff tart
Triple A grade Bruised Pork Belly and Pumpkin Risotto
Avocado, Smoked Salmon, Crab Meat, Ricotta Toast
Prawn Linguine Lobster Cream
Classic Caprese salad
Chilli Chicken Mexicali pizza
Gelato - Nutella and Earl grey
M6 Wagyu Manger steak
Chilli Chicken Mexicali pizza
2024-01-04 253 瀏覽
平安夜同朋友睇完戲,行左陣,都係決定食呢間😂環境ok, 無咩特別但佢地兩人位同隔離痴得好埋,一個人都行唔過,超似搭枱,係正中間,左右都係情侶,好鬼尷尬🫣叫左海鮮至尊薄餅,有蝦、魷魚果d, 都幾大塊🍕煙三文魚海蝦沙律,有溏心蛋👍、橙、蕃茄等最得別有橙,幾新鮮,蝦好大隻🦐龍蝦汁大蝦意粉🦞有龍蝦香,但無龍蝦味,整體味道好淡*係位見到小強BB🪳一隻🙈,個女侍應唔敢捉,好彩隔離個美女,超勇👍整體都ok啦
平安夜同朋友睇完戲,
行左陣,都係決定食呢間😂

環境ok, 無咩特別
但佢地兩人位同隔離痴得好埋,
一個人都行唔過,超似搭枱,
係正中間,左右都係情侶,好鬼尷尬🫣

叫左
海鮮至尊薄餅,有蝦、魷魚果d, 都幾大塊🍕

煙三文魚海蝦沙律,有溏心蛋👍、橙、蕃茄等
最得別有橙,幾新鮮,蝦好大隻🦐

龍蝦汁大蝦意粉🦞
有龍蝦香,但無龍蝦味,整體味道好淡

整體都ok啦

煙三文魚海蝦沙律
海鮮至尊薄餅
龍蝦汁大蝦意粉
2023-12-24
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
平安夜
煙三文魚海蝦沙律
海鮮至尊薄餅
2023-12-29 236 瀏覽
This dinner is adjacent to Elements cinema. The inside deco is casual and simple. It is a bit too noisy, good for family with kids.We had kale salad which is ok except the pine seeds are bad and stale. The lobster soup is good. We had salami pizza which is okay. The service quality has a lot room to improve. We asked for 2 soups and was served one only. None of the waitress and kitchen people believed they were responsible for this. We asked how large is the pizza and the waitress said 8 inches.
The service quality has a lot room to improve. We asked for 2 soups and was served one only. None of the waitress and kitchen people believed they were responsible for this. We asked how large is the pizza and the waitress said 8 inches. We were a bit concerned whether it would be enough for us to share one pizza together with other food we ordered. The pizza was actually 12 inches. The miscommunication was unbelievable.
The restaurant is quite expensive given the food it served.
Not a very pleasant dining experience and will not recommend to friends.
當我到達時,我不記得餐廳的名字,甚至不記得菜單。我遲到了,我的朋友在裡面等著。在匆忙中,我在菜單上發現了兩道菜,並決定嘗試一下。事實證明這是一次幸福的意外。Tuna魚:這頓飯以開胃金槍魚開始。這道菜充滿了新鮮感和風味。它完美地融合了酸、甜和一絲香料,令人難以置信的開胃。伴隨著脆皮吐司,它為接下來的事情定下了基調。M6 和牛Pizza:M6 和牛牛肉pizza非常出色。pizza餅底非常酥脆,為多汁的牛肉提供了完美的畫布。添加了青椒、王朝紅椒和蝦塊,這款pizza的味道和口感都非常出色。不過,它要求再加一點起司。這家餐廳是散步後享用餐點的絕佳選擇。價格不算太貴,菜色也很用心。尤其是 M6 和牛牛肉pizza,讓這次旅行值得一試。
Tuna魚:
M6 和牛Pizza:
2023-09-05 735 瀏覽
呢排政府要搞旺個夜市,我哋都支持下,去elements睇場戲振興下經濟。喺電影開場前,特別喺門口搵間餐廳食飯先。見到呢個2人餐好吸引,本身都好鍾情於黑松露嘅菜式,估唔到呢度推出咗一個專門食黑松露嘅餐,開正我哋嗰範。首先,前菜有松露芝士薯條同新鮮雜菜沙律,個沙律都好有誠意,裡面係有幾片新鮮黑松露,而個薯條都係新鮮即炸,不過我覺得如果多啲黑松露會更加好。跟住我地每人一碗鮮奶泡沫松露蘑菇湯,呢個湯好濃郁,本身個湯底已經好重菇菌味,上面仲要加咗幾片新鮮黑松露,好滿足呀。另外一個小食係烤牛骨髓伴紅酒牛肋黑松露,又係驚喜之作,個牛骨髓好正,加埋紅酒配黑松露,成件事充滿層次感。然後就係兩個main courses:黑松露火腿pizza 同 牛肝菌黑松露意大利飯,嚟cafe deco pizzeria食pizza真係永遠都唔會失望,係好正宗嘅意大利薄餅dough,煙煙韌韌,上面嘅材料保持新鮮多汁,熱辣辣好惹味。個risotto 就正正常常啦,我自己係 pizza 控,都係鍾意食 pizza 多啲。飲埋杯espresso,時間啱啱好,埋單就啱啱好開場,大家都一齊振興經濟啦。

2023-09-01 600 瀏覽
最近因活動關係多次到訪這間餐廳,最初給我的感覺,侍應服務親切,食物味道也不錯。但最近發覺食物和侍應的態度逐漸下降,現在已變得惡劣!!這店的營業時間至晚上10時,last order 是9時,本人因活動完結時間所限,需要較晚用餐,但我也盡可能盡早到訪。28/8晚上,我8:35趕到餐廳,外籍侍應表現出非常不耐煩,全無招呼並黑面,大動作望望手錶對我說9:00 last order,我示意知道才讓我進入餐廳,我還未坐下,這位侍應便對我說:「 you order NOW」,語氣是命令式,於是我對她說我需要看看餐牌,另一位侍應也走過來對我說:「你現在可以下單嗎?我最多俾多5分鐘你」,語氣也是帶有命令式,兩位侍應態度非常惡劣。我也不希望阻礙別人收工,但事實上距離截單時間不是還有20-25 分鐘嗎?為何用這種態度對待客人呢?Pizza 位置是open kitchen,Pizza做好了,廚師按鈴多次示意送餐也沒有侍應理會,因為他們也趕着做足準備收工,起碼等了5分鐘,廚師需走出來叫侍應送餐,pizza 是送來我枱的,當然來到已不夠熱;我之前也曾試過蜆肉意粉,這是完全沒有味道,我懷疑廚師忘記了調味;也試過落
Pizza 位置是open kitchen,Pizza做好了,廚師按鈴多次示意送餐也沒有侍應理會,因為他們也趕着做足準備收工,起碼等了5分鐘,廚師需走出來叫侍應送餐,pizza 是送來我枱的,當然來到已不夠熱;我之前也曾試過蜆肉意粉,這是完全沒有味道,我懷疑廚師忘記了調味;也試過落單後不到幾分鐘便把一個只有微暖的pizza 送到。為了不阻礙別人收工,我快快吃完9:15 便離開。
我明白打工的當然趕著收工,如果語氣帶點禮貌,我是完全可以接受及理解。以往就算多次食物未如理想我也包容和忍耐,但這種態度實在令客人難受,否則我也無需花時間寫這篇評論,希望餐廳管理層能看到並對員工作出培訓及改善!!!
2023-08-28
2023-08-24 350 瀏覽
去完圓方睇戲,係附近搵間餐廳食野,眼見佢係最多人,所以襯重有位就入左去。點左一份SUMMER TRUFFLE SET MENU。松露芝士薯條薯條份量都幾多,條條夠香脆。前菜除左薯條,還有新鮮雜菜沙律和鮮奶泡沫松露蘑菇湯,個湯都幾夠味。烤牛骨髓伴紅酒牛肋,黑松露相當吸睛的一道菜,牛肋肉鋪上黑松露,底層當然係骨隨,配上脆多士一齊食,除可減減油膩感,也份外滋味。黑松露火腿簿餅Pizza材料十足,裡面有大量火腿。還有水牛芝士,惹味得黎飽肚感十足。牛肝菌黑松露意大利飯心目中嘅意大利飯永遠都要帶少少硬身先有口感,依度絕對煮得岩岩好,而且每一粒飯粒都沾滿牛肝菌黑松露汁,好正。另外點左一份風味烤八爪魚,入口惹味,鮮嫰爽脆。當天遇到一個很好笑容的員工,吃起來都份外高興。

點左一份SUMMER TRUFFLE SET MENU。

松露芝士薯條
薯條份量都幾多,條條夠香脆。

烤牛骨髓伴紅酒牛肋,黑松露

黑松露火腿簿餅

牛肝菌黑松露意大利飯

另外點左一份風味烤八爪魚,入口惹味,鮮嫰爽脆。

當天遇到一個很好笑容的員工,吃起來都份外高興。
2023-08-23 185 瀏覽
難得幾個人都鐘意食松露,知道Cafe Deco Pizzeria新出了夏日松露套餐,特地去試下先上沙律,新鮮沙律菜再配上清甜的番茄面上更刨上幾片黑松露松露芝士薯條炸得香口松露芝炸薯條,蘸點蕃茄醬,更好味鮮奶泡沫松露磨菇湯磨菇湯濃郁而菌香十足,再配上松露愛不擇手烤牛骨髓伴紅酒牛肋骨黑松露軟熟甘香的骨髓緊伴上軟淋牛肋肉絲仲有新鮮黑松露同埋羊肚菌以小片脆多士吃,很不錯牛肝菌黑松露意大利飯意大利飯外層微軟,裡面少許硬身,食落好有咬口,牛肝菌黑松露汁稠而不膩店家以薄餅馳名,套餐當然少不了Pizza黑松露火腿薄餅餅底香脆又煙靭 非常飽足另外仲叫左份番茄水牛芝士蕃茄有幾隻色,全部都好甜呢晚絕對大滿足

先上沙律,新鮮沙律菜再配上清甜的番茄
面上更刨上幾片黑松露

松露芝士薯條
炸得香口松露芝炸薯條,蘸點蕃茄醬,更好味

鮮奶泡沫松露磨菇湯
磨菇湯濃郁而菌香十足,再配上松露
愛不擇手

烤牛骨髓伴紅酒牛肋骨黑松露
軟熟甘香的骨髓緊伴上軟淋牛肋肉絲
仲有新鮮黑松露同埋羊肚菌
以小片脆多士吃,很不錯

牛肝菌黑松露意大利飯

店家以薄餅馳名,套餐當然少不了Pizza
黑松露火腿薄餅
餅底香脆又煙靭 非常飽足

另外仲叫左份番茄水牛芝士
蕃茄有幾隻色,全部都好甜

呢晚絕對大滿足
2023-08-06 298 瀏覽
我老婆大人好鍾意食黑松露,近嚟比我𥄫到間餐廳做緊黑松露餐價錢又唔貴!咁就趁得閒同佢去撐吓枱腳啦!就係呢間好方便我哋嘅Cafe Deco Pizzeria圓方店,上次同老婆大人嚟食過下午茶又平又抵,所以呢個黑松露二人套餐我覺得應該會好掂。呢晚想飲酒就嗌咗一杯House Wine嘆吓!呢隻係Canyon Oaks Cabernet Sauvignon, California, United States,入口係好輕盈嘅水果香味單寧唔會好重用嚟配肉類好夾。呢個黑松露二人餐總共有六個菜咁多仲有每人一杯嘢飲,不過啲嘢食真係多得太過分我同老婆大人兩個根本食唔晒!第一樣嚟嘅係雜菜沙律面頭有一片片新鮮黑松露好矜貴,加埋啲沙律菜好爽口呢個沙律唔錯喎。跟住我哋每人有一碗鮮奶泡沫松露蘑菇湯不過我要隊一碗半!因為實在太大碗老婆大人飲咗半碗之後就送咗俾我,佢係有勁濃嘅蘑菇味而且仲好滑好飲呀。如果鍾意食薯條嘅人見到呢個松露芝士薯條一定會瘋狂,因為佢炸得又香又脆真係好鬼好食㗎。跟住呢個烤牛骨髓伴紅酒牛肋黑松露我可以獨霸佢,因為係我老婆大人唔食嘅牛嚟!整到香噴噴嘅牛骨髓上面有好多入味嘅紅酒牛肋肉絲,仲有新鮮黑松露同埋
我老婆大人好鍾意食黑松露,近嚟比我𥄫到間餐廳做緊黑松露餐價錢又唔貴咁就趁得閒同佢撐吓枱腳啦!

跟住我哋每人有一碗鮮奶泡沫松露蘑菇湯不我要隊一碗半因為實在太大碗老婆大人飲咗半碗之後就送咗俾我佢係有勁濃嘅蘑菇味而仲好滑好飲呀。

整到香噴噴嘅牛骨髓上面有好多入味嘅紅酒牛肋肉絲,仲有新鮮黑松露同埋羊肚菌,加埋啲洋蔥醬食落去好甘香撞鬼咁好味。
呢個薄餅有冇可能兩個人食得晒!呢個係正常size嘅黑松露火腿簿餅呢度嘅薄餅係即所以嚟到一定係熱辣辣,好香嘅黑松露味係咁飄埋鼻哥道落去餅底香脆煙靭不過真係食唔晒
仲有個黑松露煙肉忌廉芝士意粉未食呀
老婆大人就最鍾意食意大利粉,呢個有佢最鍾意嘅黑松露所以佢食得好滿意,只要佢滿意我就會好開心㗎喇。
最後額外嗌咗個意大利雪糕,因為呢道嘅雪糕可以引到唔食甜嘅老婆大人金口大開揀咗佢最鍾意嘅朱古力味確實真係好鬼香滑同埋濃郁,唔怪得知次次都食到佢舔舔脷啦。
Cafe Deco Pizzeria
電話:21968099
地址:尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方火區2樓2133號舖
2023-08-06 207 瀏覽
喜歡吃松露,所以每當餐廳推出黑白松露的菜色,我都會抽時間去光顧。係朋友既Fb得知Cafe Deco Pizzeria新出了夏日松露套餐,即刻約埋幾位為食朋友,齊齊大快朵頤。Cafe Deco Pizzeria在圓方及圍方都有分店,今次揀去前者,皆因我是被圍方的人潮嚇怕,還是遲一步才踏足這個商場吧!沒想太多,直接進攻呢個Summer Truffle Set吧~ 先上沙律,除了新鮮的菜蔬和清甜的番茄以外,亦貫徹主題,在面頭刨上幾片黑松露,我當然來者不拒。套餐有齊沙律和餐湯,不用選擇。磨菇湯濃郁而菌香十足,這個湯跟松露就更加合拍了,不用懷疑。識我既朋友都知我係卡邦尼殺手,所以面對住呢兜鋪上了幾多松露片的出品,我是愛不擇手,而佢本身呢個Carbonara,其實而已不錯。再來的香烤牛骨髓,既有甘香的骨髓外,仲有肉絲係面,吃起來更有層次,當然廚子也不會忘記要刨黑松露上面。店家既然以薄餅馳名,套餐自然少不了一款Pizza。脆邊的薄批,簡單的巴馬火腿,與芝士番茄作基底的薄餅,已很匹配。套餐係咁多,但一場來到意大利餐廳,又無理由唔食Gelato卦? 於是大家散點了自己喜歡的口味,作為晚餐的圓滿終結。為

為左吃松露,話唔定我會再來多一次,或者試下圍方店?
2023-07-31 336 瀏覽
位於Elements 「火區」內的 Cafe Deco Pizzeria (即戲院旁)是睇戲前後用餐的不錯選擇。尤其只需下載Apps ,再登記成為會員,到ELEMENTS店散叫菜式,更可享75折優惠(套餐除外),生日月更可享免費生日甜品;登記過程全免,何樂而不為呢!入座時經過廚房,見到廚師做Pizza的利落手勢,這裹的 Pizza應該也不錯吧?這個SUMMER TRUFFLE SET MENU ($968 for 2 persons)所有菜式都加入了黑松露作調味,有Pizza有意粉,以二人套餐來說,分量認真不少。悶熱天,先來一杯「Kronenbourg 1664 Blanc」,沒一般啤酒的苦澀味,質感輕盈冰爽、泡沫幼滑、帶柑橘香,解暑一流。先來的是「松露芝土薯條」,炸至金黃酥脆,加入黑松露醬,已是無敵的組合,番茄醬應該可以放在一旁吧。新鮮雜菜沙律~灑上幾片黑松露,令清新爽脆的沙律菜食味更豐,一個人KO也絕無難度。鮮奶泡沫松露蘑菇湯兩杯~湯底濃稠,啖啖都是濃郁的蘑菇香,加上黑松露片提鮮,滋味更佳。烤牛骨髓伴紅酒牛肋·黑松露~需事先將牛肉浸入紅酒內,令味道更馥郁香濃,把軟腍的牛肉及惹味的黑
新鮮雜菜沙律~
鮮奶泡沫松露蘑菇湯兩杯~
烤牛骨髓伴紅酒牛肋·黑松露~
需事先將牛肉浸入紅酒內,令味道更馥郁香濃,把軟腍的牛肉及惹味的黑松露片放在香脆的麵包片上,友人吃後也大讃不已。
黑松露火腿簿餅~
鹹香的火腿配惹味的黑松露薄片,帶出兩種不同的滋味;簿餅採用最優質的意大利00麵粉及軟滑的水牛芝士,在木石爐內烤製,餅邊香脆,二人套餐竟是正常size,分量之大足夠三人享用。
黑松露煙肉忌廉芝士意粉 及 牛肝菌黑松露意大利飯任選其一,我們選擇了意粉。
黑松露煙肉忌廉芝士意粉~
黑松露跟忌廉原來很搭配,意粉的軟硬度剛好,煙肉的鹹香更能將滋味提升。
最愛的甜品時間,當然要吃這裏最出色的意式雪糕,材料天然,三款味道包括:伯爵茶、85%朱古力 及 榛子;自己就選了最朱古力,濃郁香滑、味道超好!😋
最後來多杯熱咖啡便完結這豐盛的晚餐。水準不錯且分量超多,應該足夠三人享用,如沙律菜可每人一份就更好了!

Cafe Deco Pizzeria
地址: 尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方火區2樓2133號舖
電話: 21968099
2023-07-19
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
2023-07-30 243 瀏覽
相信近幾年大家也聞菌色變!隨著陰霾過去大家也可以正常生活了,所以今天來吃一個超多菌六道菜連飲品的Summer Truffle Set,相信此菌是會令大家覺得開心和滿足的。餐廳是位於Elements內的Cafe Deco Pizzeria,已經不是第一次到來這兒開餐,因為餐廳的薄餅和意大利雪糕真心吸引,這次還有黑松露作主題就更令我期待。甫踏進餐廳便看見廚師正在炮製Pizza,全部即叫即做排好食材之後放入特製薄餅烤爐,然後熱辣辣的送上檯又怎會不好吃呢!天氣太熱了安座好後先點杯Mocktail爽爽,選了這杯充滿果香甜味的Tropical$58,嗜好甜的朋友可以點來試試。我們點上夏季黑松露二人套餐內的松露芝士薯條率先上檯,炸得香脆不油的薯條灑上香氣撲鼻黑松露,我要非常按耐才能管得好自己的嘴巴,因為還要留肚吃接下來其他的黑松露菜式。接下來這一個就可以吃得輕鬆點點!因為是健康又新鮮的雜菜沙律,碗內爽脆可口的沙律菜和清甜的車厘茄,在片片黑松露的加持後變得更加矜貴可口。接下來我們每人可以得到一碗鮮奶泡沫松露蘑菇湯,口感綿密細滑的松露蘑菇湯菌香十足,而且份量不少喝罷會非常滿足。緊接著這個烤牛骨髓伴紅酒牛

緊接著這個烤牛骨髓伴紅酒牛肋黑松露車爸爸就開心了,因為它可以獨享這個邪惡的菜式!
烤香了的牛骨髓上鋪滿以Beef Short Rib炮製而成的肉絲醬,還有新鮮黑松露片和羊肚菌,配襯香甜的洋蔥醬一起品嚐吃得他如痴如醉。
來到我最期待的黑松露火腿簿餅,這個厚度的薄餅最合我心意,咬下煙韌的薄餅邊帶點脆口,鹹香火腿配菌味濃郁的黑松露絕對有畫龍點睛的作用。
這個套餐還有一客主食!可以從牛肝菌黑松露意大利飯或黑松露煙肉忌廉芝士意粉二選一我們選了後者。
這個黑松露煙肉忌廉芝士意粉份量十足,滿滿的新鮮黑松露帶出奢華矜貴的賣相,忌廉芝士醬汁剛好包裹著扁意粉吃下很Creamy,加上鹹香的煙肉吃得我們很滿足。

這個充滿菌香的Summer Truffle Set售價為$968/2位用,如果你是大胃王更加可以額外加配兩款升級美食以優惠價$338/8隻、$498/12隻加配生蠔拼盤,或加$198享用黑松露生牛肉他他一客。
2023-07-19
🌟餐廳:Cafe Deco Pizzeria📍地址 :  尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方火區2樓2133號舖💰價位:~$200- $400⏰營業時間:星期一至日 11:30 - 21:30    📱電話:21968099難得今日準時收工,當然就要約埋班friend聚一聚歎返餐,傾吓偈先~朋友揀咗呢間位於Element 既「Cafe Deco Pizzeria」,地點夠晒方便,餐廳最近主打Summer Truffle Set Menu,啱晒我呢個黑松露控haha,即刻去品嚐下先~———————————————————🌟Summer Truffle Set Menu🌟(For 2 Persons)🔹新鮮雜菜沙律 - 沙律菜新鮮爽脆,上邊仲加咗黑松露片,香氣撲鼻,配搭車厘茄及沙律菜,酸酸甜甜夠晒開胃~———————————————————🔹鮮奶泡沫松露蘑菇湯呢款蘑菇湯材料夠哂豐富,加入大量蘑菇打成蓉熬煮,淡淡蘑菇香氣十足,入口濃稠,餐廳仲提供烤焗脆脆麵包,索盡松露蘑菇湯嘅精華,食得好滿足~———————————————————🔹松露芝士薯條極邪惡小食~即炸嘅薯條熱辣辣脆卜卜,上層灑
🌟餐廳:Cafe Deco Pizzeria
💰價位:~$200- $400
⏰營業時間:星期一至日 11:30 - 21:30
📱電話:21968099

🔹鮮奶泡沫松露蘑菇湯

🔹松露芝士薯條
極邪惡小食~即炸嘅薯條熱辣辣脆卜卜,上層灑滿大量黑松露鹽,食落份外惹味,必試~
🔹 烤牛骨髓伴紅酒牛肋黑松露
別出心裁既菜式~大大條牛骨髓,加入燉牛肋肉絲及黑松露醬烤焗,油香味濃,搭配酸種麵包,入口充滿牛脂香氣,令人回味無窮~

🔹黑松露火腿薄餅
呢度嘅即烤薄餅係餐廳招牌菜式之一~店員即席於半開放式廚房主理薄餅,漂來陣陣烤焗香氣,令人食慾大增~薄餅嘅餅底厚度適中,入口煙煙韌韌,上層加入大量巴馬火腿,夠晒吸睛,當然唔少得一片片嘅黑松露片,鹹香味十足,大推!
🔹黑松露煙肉忌廉芝士意粉
醬汁夠哂creamy,煙肉既油脂令意粉入口更滑順,搭配新鮮黑松露片,香氣十足,每一啖都感受到濃濃既菇菌香氣,夠哂滿足~

———————————————————
為食嘅我地,一款套餐又點夠滿足到我哋,一於再喺餐牌揀多一啲餐廳主打嘅菜式先~
🔹蕃茄水牛芝士沙律
鍾意食蕃茄嘅朋友啱晒~餐廳以紅、黃及黑車厘茄入饌,每款蕃茄酸甜度不一,爽脆又多汁,水牛芝士口感棉密,奶味香濃,呢個組合好正~
🔹夏威夷風光薄餅
試完鹹香味濃嘅黑松露火腿薄餅之後,一於叫埋呢一款微微酸又開胃嘅夏威夷風光薄餅先~上層鋪滿火腿及菠蘿等配料,搭配酸酸甜甜嘅意式千島醬,再鋪滿拉絲芝士,味道濃郁,好正!
🔹海鮮意大利燴飯
Risotto入口帶點嚼勁,飯粒索滿忌廉海鮮精華,入口好滋味~海鮮有齊大蝦、蜆肉及魷魚,用料豐富,鮮味十足~

🔹Dessert - Gelato Cup
最後當然唔少得試埋餐廳特色自家製既Gelato,咁先夠滿足~我哋叫齊85%朱古力、雲呢拿及Earl Grey Tea 等口味,開心share!我就最鍾意Earl Grey Tea 口味,除咗入口充滿濃濃茶香之外,餐廳仲好有心思咁加入Earl Grey茶葉粉,增強口感及層次感!
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳位於Element戲院對面,位置方便又易搵~食物方面,主打意式風味美食,特別推介呢度既即烤薄餅及迎合夏季主打嘅Truffle 套餐,食物種類多元化之餘,而且性價比十足~半開放式嘅廚房,更可觀摩店員即席烤制薄餅,好特別~

2023-07-22 1554 瀏覽
聽朋友說這間就在圓方商場戲院附近,部分座位可望到溜冰場的餐廳推出了一個 Summer Truffle Set($968/兩位),以黑松露做主打,套餐中的菜式,除了「雜菜沙律」外,全部都下了黑松露,饞嘴的友人和我就特地去試它一試。一客份量頗多的「松露芝士薯條」為這晚餐揭開序幕。下了松露芝士的炸薯條,蘸點蕃茄醬,好味倍添。唯一沒下黑松露的「新鮮雜菜沙律」的確挺新鮮的,不過二人餐只得一客沙律就實在少了點。沙律雖然只得一份,湯就有兩客,兩杯「鮮奶泡沫松露磨菇湯」味道可以,但就不是太濃,要是可濃郁些會較好。「黑松露火腿薄餅」水準很高,挺好味的,店名 Cafe Deco Pizzeria果然有它的道理。「烤牛⻣髓伴紅酒牛肋骨黑松露」也不差,軟熟的牛肋肉伴以小片脆多士吃,都不錯。二選一的主食我們就揀了「黑松露煙肉忌廉芝士意粉」。這意粉雖然比較膩,味道可還是好的,而且又夠飽肚。飲品方面,我沒有喝咖啡或茶,而是加錢點了一杯名叫 Peach Bellini的 Mocktail,這杯 Mocktail的成份有桃、檸檬和檸檬水,味道不怎麼甜,甜味輕輕的,又帶點微酸。最後大夥兒還吃了這餐廳的招牌意大利雪糕,我們
飲品方面,我沒有喝咖啡或茶,而是加錢點了一杯名叫 Peach BelliniMocktail,這杯 Mocktail的成份有桃、檸檬和檸檬水,味道不怎麼甜,甜味輕輕的,又帶點微酸。
最後大夥兒還吃了這餐廳的招牌意大利雪糕,我們各自揀選了自己喜歡的味道,作為一個朱古力控,朱古力口味Gelato自然成為我的不二之選,超濃郁的朱古力味,適量的苦,甜在心中,滿意滿意。
  • 黑松露火腿薄餅
  • Gelato
2023-06-30 758 瀏覽
Walk in 2 位!完全聽唔到佢有講用膳限時!八點多,女侍應想收我哋餐具,我話我哋仲想叫嘢食!結果好不願意的叫我哋依家叫!我話比多三分鐘再望-望餐牌可以嗎?嘢食到咗之後,已經不斷係我哋左右徘徊!又唔refill 水!叫佢refill都表情不願而木冇表情吓幫我哋refill 水!意粉食淨2啖都已經想收碟!我話未食完!我哋好快食埋兩啖埋單!埋單又唔比收據我!示意攞收據,佢淨係比廳收據,冇比付款收據!我要行出去問佢攞番!佢竟然喺隻有醬汁污糟碟攞返張單抹乾俾我(即係有都唔比我)我話唔該再編過俾我呀!究竟咩思想嘅人先可以做到啲咁嘅事?p.s. 我枱左手邊有一張六人吉枱,右手邊有兩張二人吉枱!門口冇人等位!時間已經差不多九點!究竟點解咁急要我哋走?
究竟點解咁急要我哋走?

2023-06-30