2020-12-14
心心念念咗好耐嘅Muji Cafe 終於去左試啦🥰 尤其佢嘅二人份量梳乎厘奄列真係太吸引啦,去個陣大概11am,得一兩台客人,未食早餐但又唔係好肚餓,所以就嗌左份salad同呢個甜品😌1. 梳乎厘奄列 $108 (有舊light cream cheese 係隔離卑你夾住梳乎厘黎食,會無咁膩,同時提供蜜糖&朱古力醬卑你淋係梳乎厘上面😆 但個人覺得梳乎厘上面嘅焦糖已經夠甜,淨係輕輕加咗少少朱古力醬試下就算😙 呢個梳乎厘真係二人食啱啱好,唔係會好膩,真係好滿足啊)2. 南瓜雞肉沙律 $98 (南瓜好甜,雞胸肉好嫩,配埋酸酸甜甜嘅醋真係好夾,好快清曬,但略嫌份量有d少,justify唔到佢要$98🥺)食完之後,睇下佢提供嘅書hea下,走個陣已經午餐時間,好多人黎食同買takeaway添!😯 大家下次黎可以早d黎 hea下咁就唔駛同好多人逼啦😌