2022-08-08
今次Weekend Brunch 好滿意,會想再去的質素。Semi Buffet 咁,揀一個main course , 其他小食甜品任食,覺得物超所值,係我自己食唔到咁多嘢。想要甜品任食係一定要叫main course!朋友book左1130,去到無咩人(啲人可能未發現佢嘅好),裝修幾grand,我覺得好適合傾下偈飲下嘢咁。侍應落單時會問你飲咩,個Brunch會包兩杯嘢飲,睇個menu 果下我get 唔到係兩杯,第一杯叫左西瓜汁,同平時飲開無分別。根住侍應會上埋啲包,包都幾好食,不過驚飽無食晒。 叫左main course 可以叫上先上,任食有沙律吧,好似都有兩種菜揀(因為無咩食所我忘記了),有小黃瓜,蕃茄,杏甫、合桃、芝士等,沙律汁都有兩款,試左意大利陳醋汁,醒胃😋Parma ham &肉腸類都有4款,當然不少得有配襯的哈蜜瓜,仲有菠蘿。(寫寫下好想再食)海鮮類都有3款,長腳蟹、蝦、同螺,長腳蟹就麻麻無咩味,蝦同螺都好好食,蝦爽大隻,我覺得衣兩樣好食過酒店啲buffet。我喺我好飽時見到佢將長腳蟹換左做麵包蟹(但我太飽無食🥲)湯呢就有一款洋蔥湯,幾好味,飲左兩碗main course
想要甜品任食係一定要叫main course!
湯呢就有一款洋蔥湯,幾好味,飲左兩碗
main course 叫左龍蝦尾南瓜Risotto, 平時食risotto 會好creamy 食得多會膩,衣個無衣個感覺粒粒南瓜粒,龍蝦尾煎得好香,彈牙。👍🏻
第二個main course 仲驚喜,炭燒黑豚鞍配粉紅胡椒汁,黑豚鞍好「林」唔「鞋」,胡椒汁則與平時食啲黑椒汁有明顯分別。好好味。
食甜品的朋友注意All dessert you can eat. 所有dessert menu 上的甜品都可以叫,包括gelato,如果你食得多係超抵。甜品regular size 上。佢會上左一碟4件嘅迷你甜品比你。
開心果gelato 必食 推介,重開心果味。另外叫左個咩莓雪芭都好味(酸酸地可以增强戰鬥力😂)
千層酥好食,推介,下次再去我都要再食先。朋友推介隔離件朱古力蕉,好味嘅不過對我來講甜左少少。
仲叫左蘋果批😋隔離果件有啲classic 嘅味度,唔係我杯茶
最後closing coffee or tea。為weekend brunch 畫上完尾句去。(我由1130食到230)
寫寫下已經想再去🤤🤤🤤