2021-07-16 41 瀏覽
星期四又係happy Friday前夕....當然放工要去鬆一鬆🥰今日去咗間好靚嘅西式cafe☺️非常之有情調😍😁如果冬返少少坐室外會更加chi🙊呢間餐廳真係幾正清新健康又有好多選擇😚而且d野食又惹味可囗今日我地叫咗☺️- 沙拉(芝士番茄羅勒黑醋沙律)- 主菜(秘制蜜糖燒豬手配酸椰菜)- 甜品(玉桂蘋果,杏仁片,忌廉 法式班戟)- 飲品(士多啤梨藍莓奶昔)因為今次啲嘢食幾好食,要講多少少先得😇個沙律一上到黎,擺盤好靚😗但味道一樣咁正,個黑醋醬微酸,加上清新嘅番茄非常開胃,仲要有我最愛嘅水牛芝士另外杯飲品既配搭又係好開胃,仲要有藍莓,明目呀😍食完前菜,好快就上今日嘅主菜喇😛大大隻豬手加上酸椰菜,豬手係用蜜糖燒,而唔係炸,所以食落唔熱氣!啲酸椰菜令我諗起德國嗰時食熱狗嘅味道T_T好懷念。兩個人都好夠食,大食啲都唔怕!食到咁上下,上埋個再上埋個甜品,真係perfect池!!個法色班戟好有咁水準!玉桂蘋果又好入味,但我最鐘意都係塊焗橙片!每次食甜品見到都會心心眼😂。成餐晚飯黎講!好滿足...同埋只可以講一句...「I will be back!」

呢間餐廳真係幾正清新健康又有好多選擇😚而且d野食又惹味可囗
今日我地叫咗☺️
- 沙拉(芝士番茄羅勒黑醋沙律)
- 主菜(秘制蜜糖燒豬手配酸椰菜)
- 甜品(玉桂蘋果,杏仁片,忌廉 法式班戟)
- 飲品(士多啤梨藍莓奶昔)

因為今次啲嘢食幾好食,要講多少少先得😇
個沙律一上到黎,擺盤好靚😗

另外杯飲品既配搭又係好開胃,仲要有藍莓,明目呀😍

食完前菜,好快就上今日嘅主菜喇😛

食到咁上下,上埋個再上埋個甜品,真係perfect池!!

個法色班戟好有咁水準!

2021-07-15
  • 秘製蜜糖燒豬手配酸椰菜
2021-07-12 35 瀏覽
元朗近年多左好多唔同類型既餐廳,而又新街一帶應該最廣為人知,而今次呢間餐廳就係第二條街到,個條街都有好多唔同國家既餐廳,都係唔少搵食人士必到既地方。呢間餐廳除咗元朗之外,觀塘都有分店,而主打係西式法式料理。Maincourse 由英國至法國都一應俱全,而甜品就主打法式班戟,而我今次就無試到啦,希望下次再黎再有機會試。我地分別叫左英式炸魚薯條($68), 香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯($148)同一份澳洲肉眼扒8安士配薯菜,燒汁($158)。🐟🍟英式炸魚薯條($68)呢個價真係好抵食,有一大大塊既炸魚柳,魚柳既炸粉唔厚,而且好嫩滑,薯條好脆,大大條,點埋茄汁岩岩好。🦞🍚 香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯($148)一上到黎就見到有大大隻半邊龍蝦,而意大利飯好香牛肝菌味,而且韌度岩岩好,唔會太硬,好容易消化。🥩澳洲肉眼扒8安士配薯菜,燒汁($158)牛扒我地揀左medium rare, 牛扒選用肉眼扒,所以煎完都唔會太韌,反而會比較嫩口,而medium rare 既熟度岩岩好,就算怕生既朋友都食到,唔會有血腥味,點埋佢配既燒汁就岩岩好。呢間除左食物好食,同時都好岩中意打卡既你,我,他。

🐟🍟英式炸魚薯條($68)

🦞🍚 香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯($148)

🥩澳洲肉眼扒8安士配薯菜,燒汁($158)

呢間除左食物好食,同時都好岩中意打卡既你,我,他。📸📸🎞

2021-07-12 57 瀏覽
Yoho town,,yoho midtown,town one or town two,都搞到我亂哂籠,休息呢1日,喺度兜兜吓,兜到出邊見到間白色小屋,又有D裝飾好似好靚咁,就咁被吸引到,亦有咗呢餐唔錯的午餐享受。『泡菜雞肉芝士漢堡配薯條』係朋友點,平時喺連鎖店食唔到呢D,比較新奇少少,雞肉芝士好厚好足料,舖埋泡菜惹味咗好多,如果多D泡菜會更加吸引,我相信,因為叫得泡菜的人,一定鍾意泡菜嘅,所以可以加多啲啲,薯條粗粗哋好有口感。『豬肉眼配肉桂蘋果醬』呢個亦係好好味,除咗厚厚的大大份的豬肉眼,仲有配菜的爽脆蘆筍及軟滑薯蓉,正吖『朱古力香蕉奶昔』朋友話ok,而我嗰杯『西柚檸檬蘇打』有新鮮西柚喺底,亦有檸檬薄荷,清新怡人,不愧為夏日佳品。

2021-07-09 79 瀏覽
Happy Friday!!緊係出街食下嘢!同朋友一齊食飯聚下啦!元朗多野食就好多人都知,由於選擇太多,我地今次去試最近係元朗新開嘅INN😆榛子朱古力·香蕉棉花糖·忌廉法式班戟$68店員話呢款係最多人order嘅一款甜品!咁緊係要試下啦!果真冇令人失望,又軟又香甜可口。英式炸魚薯條$68炸魚外皮香脆,魚肉嫩滑!配埋新鮮炸起嘅薯條,正🥰香煎北海道帶子配香蒜辣味羅勒意粉$138意粉軟硬適中,好有嚼口!香蒜味好出,令人食慾大增,夏日食好開胃👍😋帶子兩邊煎至金黃,內里鮮嫩😋士多啤梨藍莓奶昔$48入口成個口腔充滿士多啤梨🍓同藍莓味,口感香滑,creamy!

榛子朱古力·香蕉棉花糖·忌廉法式班戟$68

英式炸魚薯條$68
炸魚外皮香脆,魚肉嫩滑!配埋新鮮炸起嘅薯條,正🥰

香煎北海道帶子配香蒜辣味羅勒意粉$138

士多啤梨藍莓奶昔$48

2021-07-06 106 瀏覽
INN係YOHO行去大概10分鐘內,位置亦易搵~有得揀坐外面或者入面👍🏻入面既枱枱櫈櫈🪑都具有歐洲元素,彷似去左歐洲食lunch 咁🤣另外,店員既服務十分有善,亦主動問需唔需要碟仔share食物,而且好好傾🤩🥣是日餐湯 蘑菇湯賣相已經被吸引到,飲啖後有濃濃既蘑菇香味,口感比較偏糊狀😋🦀蟹肉🎃南瓜意大利飯依碟真心推介,最上層有蟹籽,再下一層有蟹肉,而risotto入面有蘆筍,意大利米煮得唔會太硬,口感亦粒粒分明,而蟹肉勁足料🤤🐟英式炸魚配薯條🍟炸魚勁大舊😋薯條係粗薯條,分別配沙律醬同茄汁,旁邊亦有沙律菜,可以減油膩感,炸魚外脆內魚肉嫩滑,啖啖魚肉🥰🍹香橙芒果薄荷梳打依杯夏天飲一流😳因爲橙味道清新配埋芒果好夾,甜度亦適中~🍹香蕉朱古力奶昔甜度無想像中咁甜,較重香蕉味,面頭加左啲cream,令賣相度加分~✨總括而言,下次我會再黎,因為味道💯服務💯,重點係食完飯後一啲口渴既感覺都無,唔重味精對我而言值得加分👍🏻

是日餐湯-蘑菇湯

🥣是日餐湯 蘑菇湯
賣相已經被吸引到,飲啖後有濃濃既蘑菇香味,口感比較偏糊狀😋
蟹肉南瓜意大利飯

🦀蟹肉🎃南瓜意大利飯

英式炸魚配薯條

🐟英式炸魚配薯條🍟

香橙芒果薄荷梳打

🍹香橙芒果薄荷梳打
依杯夏天飲一流😳因爲橙味道清新配埋芒果好夾,甜度亦適中~

🍹香蕉朱古力奶昔
2021-07-05 344 瀏覽
今日趁天氣好到元朗YOHO MALL逛一逛,之後在附近Cafer吃東西。位置:在基朗中學的對面街,周圍都有不少的植物Cafe。環境:整體裝潢充滿宮廷風格,很適合喜歡打卡的港女,門口位置有一張六人的長桌,配有白色羅馬柱作裝飾。店內以白色為主,圓形白色大理石桌配黑白格的椅,雖然面積不大,但給人舒適大方的感覺,我平日去都滿座。服務:坐下後有提供收納籃和水,先上飲料,再上食物,上菜速度快。午市: 餐湯粟米湯:普通,沒有任何湯渣,有少少忌廉調味。班尼迪蛋菠菜巴馬火腿配法式班戟$78整體味道不錯,不過吃起來有點麻煩,因為菠菜很難切開,所以其實是分開吃,很難夾在一起。班戟有蛋香並有四層,有一定的厚度,所以口感十足,配流心蛋和鹹香的巴馬火腿是很棒。香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬$98這個我是看到是推介菜式,果然沒有失望。首先是份量十足,一大團薯蓉在底,中間是豬肉眼排,最上層是肉桂蘋果醬,旁邊是炒雜菜。我最欣賞是肉桂蘋果醬,因為肉桂粉的調味是剛好,不會搶走蘋果的甜香,我最討厭吃一口滿是肉桂味,其他的味道都吃不到,其實這個醬配法式班戟應該會更好吃。豬肉眼排很厚,肉質有一點乾,點醬汁就會剛好。士多啤梨藍莓奶昔 $

位置:在基朗中學的對面街,周圍都有不少的植物Cafe。

環境:

午市:

餐湯粟米湯:普通,沒有任何湯渣,有少少忌廉調味。

班尼迪蛋菠菜巴馬火腿配法式班戟$78

整體味道不錯,不過吃起來有點麻煩,
配流心蛋和鹹香的巴馬火腿是很棒。

香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬$98
這個我是看到是推介菜式,果然沒有失望。首先是份量十足,
豬肉眼排很厚,肉質有一點乾,點醬汁就會剛好。

士多啤梨藍莓奶昔 $24
我喜歡這杯清新微酸甜的莓汁,上面有一層厚忌廉,好綿滑。

香蕉朱古力奶昔 $24
朱古力味濃郁,有少少香蕉的味道,不過應該是用黑朱古力粉,有一點甘苦。
2021-07-02
  • 香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬
  • 士多啤梨藍莓奶昔
2021-07-04 74 瀏覽
小清新Cafe💕之前下晝都成日滿座😶今次終於試到喇☺️點左兩個餐,配埋餐湯同飲品①蟹肉南瓜意大利飯 $88個賣相好吸引我呀🥰🥰顏色好靚,見到都開心南瓜飯好香好甜❤️蟹肉好鮮,撈埋啲蟹籽一齊好有口感真心讚😚😚②澳洲肉眼扒8安士配薯菜 $128Order Medium Well比個女☺️寶貝女話好軟熟好正🤣🤣薯菜好香口,脆卜卜❌凍檸茶唔凍🥲上枱唔夠5分鐘啲冰溶晒好明顯用左熱/暖茶沖喺咁熱嘅天氣想飲杯凍飲都咁難😶😶So Sad
小清新Cafe💕
之前下晝都成日滿座😶
今次終於試到喇☺️

點左兩個餐,配埋餐湯同飲品

①蟹肉南瓜意大利飯 $88
個賣相好吸引我呀🥰🥰
顏色好靚,見到都開心
南瓜飯好香好甜❤️
蟹肉好鮮,撈埋啲蟹籽一齊好有口感
真心讚😚😚

上枱唔夠5分鐘啲冰溶晒
好明顯用左熱/暖茶沖
喺咁熱嘅天氣想飲杯凍飲都咁難😶😶
So Sad

今日午餐去食元朗INN食野,叫左個lunch set溫泉蛋肉醬意大利麵,點知食左兩啖,就俾我係個意粉道搵到一塊成片手指甲咁大嘅玻璃碎片係個意粉道。咁我就即時舉手同個店員講話要舉啦,但唸唸下我都係唔敢再食,之後就同店員講幫我cancel張單啦,點知個店員問番我轉頭:「其實岩岩發生咩事,我冇睇清楚。」我果下真係o晒嘴,我同佢講:「你兜意粉入面有玻璃阿,我真係冇信心再食你地啲野。」咁佢先走去換俾我!之後隔左陣,另一個店員就話唔好意思啦,之後送左個甜品尼,咁下我見到佢整好就唔想浪費要左,但在場嘅人都冇人岩食個甜品,同埋大家都唔敢食啦。食完野飯都仲係成肚氣,唸唸下都係唔可以俾啲咁馬虎對待食物嘅餐廳繼續相安無事咁經營,會禍及下一位嘅客人!

溫泉蛋肉醬意大利粉
2021-07-04
午餐
2021-07-01 49 瀏覽
🤍INN - I’m Not Nothing🤍好靚好有格調的元朗新餐廳🤍呢間餐廳用咗白色做主調✨有少少歐陸宮廷風✨今次去左食午餐~星期日都有lunch set🥰選擇都唔少~揀咗好耐最後決定試吓crepes同豬肉眼😚🤍班尼迪蛋菠菜巴馬火腿配法式班㦸$78Crepe好鬆軟!!帶少少甜味~班尼迪蛋一切就流心ʕ •ᴥ•ʔ火腿鹹香味好岀😆配埋波菜食~調和番d鹹味🥳好食(((o(*゚▽゚*)o)))🤍香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬$98豬肉眼超級厚呢~個邊邊微微咁烤焦左👍🏻好香 微脆~肉質好厚實💞但又唔會覺得太乾😋加埋甜甜地嘅玉桂蘋果醬😙非常好啊~呢個價錢包埋一杯嘢飲同餐湯~今日嘅餐湯係南瓜湯~今次我就升級左做特飲😍🤍香橙芒果薄荷梳打好足料佢真係有橙喺裏面~感覺係用新鮮生果整出嚟嘅👍🏻酸酸甜甜~初夏飲一流😻🤍香蕉朱古力奶昔好濃既朱古力味🍫有淡淡嘅香蕉味~唔會太濃所以平衡得啱啱好✨可以再食嘅餐廳💞👍🏻
🤍INN - I’m Not Nothing🤍

🤍班尼迪蛋菠菜巴馬火腿配法式班㦸

🤍香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬

呢個價錢包埋一杯嘢飲同餐湯~
今日嘅餐湯係南瓜湯~

今次我就升級左做特飲😍
🤍香橙芒果薄荷梳打
🤍香蕉朱古力奶昔
好濃既朱古力味🍫有淡淡嘅香蕉味~唔會太濃所以平衡得啱啱好✨

可以再食嘅餐廳💞👍🏻

2021-06-29 65 瀏覽
餐廳裝修不錯,覺得有少許英倫風。卻嫌座位與座位之間比較貼近,座位比較狹窄,檯面偏細,大概只能容納一款主菜,2隻碟,2杯水。侍應態度友善,能照顧客人需要。食物味道值得推介,是次點了炸魚薯條沙律及秘製蜜糖燒豬手配酸菜,比想像中好味😋。炸魚肉滑,薯條有薯角及薯條2款,沙律新鮮;豬手肉質嫩滑、入味,最特別係有菠蘿,跟以往食開德國咸豬手皮脆有不同口感。是次附送一客班戟,點選了巧克力香蕉棉花糖班戟,水準個人認為屬中上,如果有一球雪糕會更完美🤣🤣下次一定會繼續再嚟!
侍應態度友善,能照顧客人需要。
下次一定會繼續再嚟!
巧克力香蕉班戟
秘製蜜糖燒豬手配酸菜
炸魚薯條配沙律
  • 秘製蜜糖燒豬手配酸椰菜
2021-06-29 103 瀏覽
今日係專登卜咗呢間好似好有情調嘅餐廳同仔仔食飯間唔中都要食好啲鍾意醜萌野嘅我,實在非常欣賞呢個餐牌基本上我有一半都係上網搵餐廳時俾呢個公仔吸引前菜!呢個名堂犀利香蒜辣椒伏特加煮鮮馬拉蜆個人係好鍾意海鮮野加少許酒完全帶出咗蜆嘅海水鮮甜味蜆肉嫩 唔會食到有沙(基本野)XD主菜叫咗我最愛嘅羊保雲酥紐西蘭羊鞍配開心果薄荷醬擺盤好精緻,配菜好夾保雲酥即主要係有麵包糠同迷迭香調製喺面整落都花功夫架食落會有啲香口口感羊肉嫩口同肉香味濃而薄荷醬係世上最襯羊嘅野食到骨位就傳黎陣陣SO味簡直好食到要上天堂我100粒星推薦!甜品係法式pancake配玉桂蘋果,杏仁片忌廉食落正正常常西式餐廳嘅水準,不過不失!
今日係專登卜咗呢間好似好有情調嘅餐廳同仔仔食飯
間唔中都要食好啲

鍾意醜萌野嘅我,實在非常欣賞呢個餐牌
基本上我有一半都係上網搵餐廳時俾呢個公仔吸引
前菜!呢個名堂犀利
個人係好鍾意海鮮野加少許酒
完全帶出咗蜆嘅海水鮮甜味
蜆肉嫩 唔會食到有沙(基本野)XD
主菜叫咗我最愛嘅羊
保雲酥紐西蘭羊鞍配開心果薄荷醬
擺盤好精緻,配菜好夾
保雲酥即主要係有麵包糠同迷迭香調製喺面
整落都花功夫架
食落會有啲香口口感
羊肉嫩口同肉香味濃
而薄荷醬係世上最襯羊嘅野
食到骨位就傳黎陣陣SO味
簡直好食到要上天堂
我100粒星推薦!
法式pancake
甜品係法式pancake配玉桂蘋果,杏仁片忌廉
食落正正常常西式餐廳嘅水準,不過不失!
2021-06-09
法式pancake
2021-06-27 64 瀏覽
由11:30打電話打到12:10才有人接聽,當時通知只可訂6:30/8時,當時訂了6:30,當然個女仔已經講6:30前如果沒有位會打電話通知,去到竟然話我沒有電話記錄留個位,好彩我有通話紀錄,入面職員一直話沒有我留位記錄。一直等了幾分鐘後個女仔話我知是落了簿沒有打電話通知我booking 是confirmed, 完全同我聽電話所講不一樣,職員完全沒有解決空間,只是趕客叫妳唔好食,真是什麼態度唔優做? 一定唔會再去🤬🤬🤬
2021-06-27
10 分鐘 (堂食)
2021-06-26 6579 瀏覽
今日同朋友仔黎呢間呢期都好hit既打卡餐廳食返個lunch估唔到lunch時間都已經咁爆,雖然餐廳細細的,不算好大,但入面都有十幾張檯的,建議如果想食既朋友,可以預先留定檯先。餐廳環境好舒服,入面都好靚,好新清、簡約。難怪會成為打卡熱點。今日同朋友一人點了一個lunch set,再開心share來吃。每個lunch set仲會配是日餐湯,今日係野菌湯,味道好香濃,creamy,yummy yummy....仲有野飲可以配架...set 已免費包了$28既餐飲,如果想加配其他野飲,就可以以半價加配,咁其實都ok呀。我同朋友都各了配了特飲呢杯香蕉朱古力奶昔,味道好正呀,賣相又靚,上面仲有好多cream....朱古力又香又濃,仲有少少香蕉味,唔錯呀。另一杯係士多啤梨藍莓奶昔,粉紅色好靚的。杯奶昔都係好香好滑,果味好重,好好飲。到主食了呢款香烤焗豬肉眼配肉桂蘋果醬,大大塊既豬肉眼扒,豬肉好肉厚,吃起來啖啖肉,唔錯的,岩曬愛食肉既我。而且仲配了大量蔬菜,吃起來感覺都健康好多,唔錯的。另外我最欣賞個堆又滑又綿既薯蓉,吃起來好幼滑,一啖一啖咁好好味。而且呢道菜仲配左個肉桂蘋果醬,入面有蘋果粒粒,同埋
今日同朋友仔黎呢間呢期都好hit既打卡餐廳食返個lunch

雜菌湯

我同朋友都各了配了特飲

士多啤梨藍莓奶昔

到主食了
香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬

呢款香烤焗豬肉眼配肉桂蘋果醬,大大塊既豬肉眼扒,豬肉好肉厚,吃起來啖啖肉,唔錯的,岩曬愛食肉既我。而且仲配了大量蔬菜,吃起來感覺都健康好多,唔錯的。另外我最欣賞個堆又滑又綿既薯蓉,吃起來好幼滑,一啖一啖咁好好味。而且呢道菜仲配左個肉桂蘋果醬,入面有蘋果粒粒,同埋個醬都好惹味,甜甜地又唔膩,仲有點新清,所以用黎配豬肉眼同薯蓉都好正,可以減去油膩感同埋令整件事更fresh d
野菌忌廉雞肉配法式班戟卷

另一款是野菌忌廉雞肉配法式班戟卷。賣相都好靚了,一條好靚既班戟卷,則邊仲有好多野菌,唔錯唔錯

一切下班戟卷,原來入面餡料都好多,滿滿的野菌同雞肉,而且個汁都好好味,完全唔會有乾既感覺。所以吃起來班戟軟綿綿的,沾上了汁,濕濕地,而且又多料好多雞呀,野菌咁,啖啖都好豐盛,大滿足呀。好鍾意呢一道菜,好有驚喜同好味。
呢度用餐味道唔錯,而且都有多款野食可以揀,下次又可以再試另幾款了。
2021-06-22
雜菌湯
士多啤梨藍莓奶昔
香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬
野菌忌廉雞肉配法式班戟卷
今日收工約左朋友去元朗食飯,佢話係yoho附近開左間西式新餐廳,一於就試食下先!一到餐廳門口就俾佢既簡約文青風吸引左,係度食野都幾chill幾寫意。內在既環境都好好,好舒服野食方面都有好多選擇,每樣都好似好正咁,有選擇困難症既我都唔知點揀好添😂時令生蠔:$38@1本身熱愛食生蠔既我梗係要試下新唔新鮮啦,果然不出我所料,生蠔既海水味依然keep到,加埋檸檬同埋雞尾醬汁鮮甜味就更加突出!青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士:$88聽個名就已經覺得好吸引,所以決定試試佢先!估唔到呢幾樣食材放埋一齊又幾夾喎👍🏼多士烘得岩岩好,夠哂鬆脆!芥末醬配埋牛油果同蟹肉一齊食都好清新爽甜。香煎北海道帶子配香蒜辣味羅勒意粉:$138嘩!一上碟就已經聞到陣陣蒜頭同羅勒既香味,帶子睇落去大大粒,肉質又十分厚實!另外香菇同洋蔥炒香左之後做配菜就更加錦上添花👍🏼至於辣度方面我覺得唔算太高,唔食得辣既朋友都話正啊!澳洲肉眼扒8安士配薯菜燒汁:$158食牛扒我最怕太生同埋太韌,今次叫左5成熟,咬落去果然唔會覺得好韌,而且仲可以鎖住到肉汁,所以每一啖都覺得好juicy。薯條整得好香脆,食落入面仲夠熱添。另外食完牛扒薯條再食埋沙律

內在既環境都好好,好舒服

時令生蠔:$38@1

青芥末牛油果三文魚籽蟹肉多士:$88

香煎北海道帶子配香蒜辣味羅勒意粉:$138

澳洲肉眼扒8安士配薯菜燒汁:$158
食牛扒我最怕太生同埋太韌,今次叫左5成熟,咬落去果然唔會覺得好韌,而且仲可以鎖住到肉汁,所以每一啖都覺得好juicy。薯條整得好香脆,食落入面仲夠熱添。另外食完牛扒薯條再食埋沙律都唔會覺得好邪惡啦🤣

香蕉朱古力奶昔:$48
我最鐘意食西餐配一杯奶昔架喇,但係又怕杯野太甜飲完會好漏同好滯,不過呢杯奶昔就岩岩好,唔會太甜之餘亦都好夠味,香蕉都有助消化,所以岩哂黎做飯後甜品啦!
2021-06-25 63 瀏覽
🔷☕️〰️元朗人一向都有口福,知道元朗新開了一家餐廳,之前已經很想去荔枝角試試,想不到在元朗都開了一家😍😍 像以歐陸式作主題的餐廳,用白色做餐廳背景作調色,加入不同歐陸擺設,環境優雅,適合打卡 📷🔹煙豬肉法式黑醋汁尖通粉因為食素關係,所以請店員幫忙把煙肉分開放,留給朋友吃😂 我倆都沒想到黑醋汁長通粉做到不俗,黑醋汁不會油膩,而且帶點酸味,開胃及健康之選 👍 🔹榛子朱古力,香蕉棉花糖班戟 😍早已聽很多foodie推薦要吃他們的班戟,我最後都是選擇了我最愛的榛子朱古力😂😂 之前真係好怕班戟皮會好厚,最後當然係皮薄餡靚👍 香蕉都唔會切得好厚,食既時候就唔會食食下跌幾十粒落碟😂加上棉花糖和cream ,香甜又滑好正呀☺️🔹Hot Mocha ☕️ Mocha都係正常水準之內,不會太甜 👍💙
🔷☕️

〰️

🔹煙豬肉法式黑醋汁尖通粉

🔹榛子朱古力,香蕉棉花糖班戟 😍
加上棉花糖和cream ,香甜又滑好正呀☺️

🔹Hot Mocha ☕️
Mocha都係正常水準之內,不會太甜 👍💙
2021-06-07
5 分鐘 (堂食)