餐廳: Lamees
資訊:

2024-01-08 48 瀏覽
中東約旦🇯🇴菜响香港雖不是大熱之選, 但懂的人不少😏, 今晚Lamees 滿座, 有不少家庭客👭👬, 氣氛好好!🍭扁豆湯拌脆餅, 洋蔥,檸檬味道純粹嘅扁豆湯加唔同配料, 味道即完全不同, 加洋蔥就變甜,滴檸檬汁就甜酸,係個百變嘅湯, 好開胃😄🍭鷹咀豆泥拌羊肉🐑用中東包沾上豆泥同羊肉碎一拼入口, 綿密嘅豆香同惹味肉碎好夾, 係一道令人驚艷嘅前菜🍭白芝麻醬焗鱸魚鱸魚🐟拌白芝麻醬令到啲肉鮮到一個點。熟度控制極佳,所以焗魚做到皮脆内軟, 脆皮鎖住🐟鹹鮮,魚肉仍然Q彈,世一👍。🍭香煎羊睪丸看到係新菜式,所以大胆嚐試👉👈, 入口軟綿, 肉質細嫩,完全冇肉腥味, good try!🥳

🍭扁豆湯拌脆餅, 洋蔥,檸檬

🍭鷹咀豆泥拌羊肉🐑

🍭白芝麻醬焗鱸魚

🍭香煎羊睪丸
2023-12-18
15 分鐘 (堂食)
2024-01-04 56 瀏覽
地中海菜係香港唔常見而呢間地中海菜餐廳之前都有朋友提及過話覺得唔錯今日終於可以黎試下了😍環境唔係十分大 但係氣氛唔錯 幾有情調 坐得舒服 聽聞呢到經常都好Full我地早到左 以為當日人流唔多點知坐坐下 已經Full House了😵‍💫掃枱面個QR code睇menu冇咩idea既我地 叫Waitress推介幾款俾我地😆🔸前菜一道傳統signature dishes, 廚師先將鷹嘴豆打成蓉十分幼滑,配上香料羊肉醬增添風味, 熱辣辣鬆軟 Pita Bread一齊食,滋味無窮🤪🔸Lentil Soup中東經典蘭度豆湯,加上黃薑一齊去煮,配上有香料既紫洋蔥一同進食,加上幾滴檸檬汁,令mn味道更香濃及增加層次,冬天飲這個湯,好暖身😌🔸藏紅花大蝦薰飯好大份幾個人share都可以🤣,個飯偏濕潤,加上4隻大蝦,蝦味好重,好新鮮同彈牙,好有驚喜😵‍💫🔸甜品阿拉伯雪糕加入麵粉更有彈性,奶味較重, 整個雪糕都有開心果包圍住,超香 仲要大大舊 好開心😆
地中海菜係香港唔常見

掃枱面個QR code睇menu
冇咩idea既我地 叫Waitress推介幾款俾我地😆

🔸前菜

🔸Lentil Soup
中東經典蘭度豆湯,加上黃薑一齊去煮

🔸藏紅花大蝦薰飯

🔸甜品
2024-01-02 49 瀏覽
Lamees 估唔到土瓜環會有間咁有特色既地中海菜間餐廳裝修好似地中海一帶小鎮入面既家庭式餐館咁,坐位有室內室外可以揀,室內好有情調好舒服!今次第一次係香港食地中海菜,試下啲好少食既野鷹嘴豆泥 ($90)Hummos 可以話係我favourite! 鷹嘴豆打到好滑,加左大量橄欖油,好香好濃,超級鍾意!西班牙八爪魚 ($150)煮得非常之嫩,唔會韌但有咬口,個source 係蒜蓉,檸檬同橄欖油,好開胃!跟住係好新奇既羊蛋蛋 ($160)無諗過個texture 係咁,固體,有啲似帶子,佢煎香左,陣油香有啲似煎鵝肝,唔膻野兔脾配米飯 ($220)食落似雞脾但肉質結實啲,不過唔會乾,幾好味,米係中東長條米,再加左啲好似米粉,口感幾得意甜品~ Kanafeh ($105)外面係酥皮碎,裏面係芝士,切開會有拉絲芝士,好有驚喜,唔會太甜,係全晚既highlight!

估唔到土瓜環會有間咁有特色既地中海菜

今次第一次係香港食地中海菜,試下啲好少食既野

鷹嘴豆泥 ($90)

西班牙八爪魚 ($150)

跟住係好新奇既羊蛋蛋 ($160)

野兔脾配米飯 ($220)

甜品~ Kanafeh ($105)
2023-12-26 39 瀏覽
土瓜灣中東菜餐廳,裝修同擺盤都好掂合中東風格,餐廳啡啡黃黃菜式都係有雞肉、車厘茄、青瓜、生菜,醬料有橄欖油,白芝麻醬,味道酸酸甜甜之類調味,係令人開胃。呢度簿餅有好多款一總有一款岩口味!Kanafeh ($105)焗甜羅米芝士 非常好味 可以拉絲 配蕃茄同香草醬汁,酸酸甜甜Truffle hummus $120 黑松露蘑菇麵包。松露蘑菇香味,乾蘑菇係特別口感。薄餅厚度適中Zatar $95Halloumi $95Desert Rose wagyu beef $340牛尾肉質好嫩有入口即溶感覺,炆得軟爛配甜紅蘿蔔,吸左牛肉同醬汁既甜味其中東味道特別可以一試
土瓜灣中東菜餐廳,裝修同擺盤都好掂合中東風格,餐廳啡啡黃黃

Kanafeh ($105)

Truffle hummus $120
黑松露蘑菇麵包。松露蘑菇香味,乾蘑菇係特別口感。
薄餅厚度適中

Zatar $95

Halloumi $95

Desert Rose wagyu beef $340
牛尾肉質好嫩有入口即溶感覺,炆得軟爛配甜紅蘿蔔,
吸左牛肉同醬汁既甜味
其中東味道特別可以一試
2023-11-27
1 分鐘 (堂食)
2023-12-24 89 瀏覽
✨大推✨ 啲菜式都真係幾有特色而且仲要係意想不到好食,價錢一啲都唔貴,想試下啲特別野我大推呢度。有室內、室外位置可揀,呢加凍凍地坐出面就闊落啲👍🏻本身諗住試埋兔肉(怎麼可以吃兔兔🤣),不過留返下次先試,今次夠曬飽了💕✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦💰💲666 (included 10% service charge) ✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦✦ 黑松露野菌 mankeesh flat bread $120洋蔥、黑胡椒、,麵包邊香脆,麵中間軟綿帶𡁻頭✦羊睪丸 $160With Parsley、Garlic、Olive Oil, Creamy帶少少口感, 略帶微微肝味但唔太濃烈,味道溫和,補補佢🤭唔多地方有,可一試!✦ Arabic 雞肉串 BBQ $220 ✨必點✨上枱仲有炭煙燻緊,除左雞串,仲有蕃茄香草Pita Bread、烤薯仔、蔬菜串。雞串外乾內嫩,夾著香草同煙燻味,粒粒雞肉仲幾大舊,好好味✦ Kanafeh $105 ✨Must Try✨外層脆酥皮,

洋蔥、黑胡椒、,麵包邊香脆,麵中間軟綿帶𡁻頭

✦羊睪丸 $160

✦ Arabic 雞肉串 BBQ $220 ✨必點✨

✦ Kanafeh $105 ✨Must Try✨
外層脆酥皮,係面甜既碎芝士,口感又脆又煙韌🥰仲配有開心果碎,完全未食過近似既Dish,覺得一定要試下
2023-12-23 25 瀏覽
位於土瓜灣嘅Lamees,主打特色中東菜,餐廳環境充滿異國風情😆🍴三款香辣蘸醬拼盤($170香辣鷹嘴豆泥、墨西哥辣椒雜果仁醬、煙燻甜椒辣雜果仁醬,三款醬質感厚身,帶辣味🌶️味道濃郁,各有特色👐🏻個人比較中意香辣鷹嘴豆泥,口感軟滑惹味👅另外兩款則較香果仁味,食到果仁粒粒👄蘸醬配上熱辣辣同煙韌既彼德包🔥係一度好開胃既前菜。🍴烤全雞伴雜菜($380)烤雞大大隻,啖啖肉,雞肶位係幾滑🍗香料味道突出,夠入味👍🏻旁邊嘅薯仔🥔紅蘿蔔🥕同菇都索到香料同埋烤雞嘅精華😋🍴蜜棗蛋糕伴雲呢拿雪糕和脆餅($120)蛋糕口感綿密,蜜棗味道甜而不膩👅配埋雲呢拿雪糕🍦同脆餅碎,味道幾夾幾有層次😆🍴Happy Valley Golden Ale,Hong Kong Beer($85)啤酒帶果香味,甜甜地,幾易入口。🍴Cinnamon Iced Tea ($58)玉桂味道幾濃郁,唔甜,幾清爽~

🍴三款香辣蘸醬拼盤($170

🍴烤全雞伴雜菜($380)

🍴蜜棗蛋糕伴雲呢拿雪糕和脆餅($120)

啤酒帶果香味,甜甜地,幾易入口。

🍴Cinnamon Iced Tea ($58)
玉桂味道幾濃郁,唔甜,幾清爽~

九龍城匯集了各方的美食,很多特色餐廳,質素非常高,而今天我來到的是約旦主廚親自主理的地中海菜:Lamees ☺️主廚Tarek曾經在多間香港酒店就職,亦為各國領事館預備私人晚宴,是不能錯過的特色地中海餐廳✨🌟HallumiHallumi是一道由烤芝士製成,質地獨特,略帶彈性且帶有咸味。外層酥脆,內部軟綿,有着濃郁的芝士香味👍🏻芝士搭配青椒紅椒,紫洋蔥,蕃茄等新鮮材料一起烤焗,濃郁美味💗🌟Truffle Mushroom Flat Bread松露野菌扁麵包,外型像細細的Pizza,由鬆脆的扁麵包作底部,搭配香氣四溢的松露和鮮美的蘑菇組成✨口感豐富多樣,結合了麵包的酥脆口感、松露的濃郁,以及蘑菇的鮮嫩,味道層次豐富😋🌟Lamb Rigatoni羊里脊肉長通粉,以嫩滑的羊里脊肉搭配厚身意粉烹煮而成。羊肉的肉質鮮嫩多汁,表面煎香,帶着陣陣羊肉的香味,但一點也不羶👍🏻這道菜入面添加豐富的天然香料:芫茜,蕃茄,紫洋蔥,甜椒,孜然,使其風味更加豐富✨🌟Cake El Tamir蜜棗蛋糕伴雲呢拿雪糕和脆餅,造型非常漂亮,吸引眼球,增加食慾😋雲呢拿雪糕香滑,蜜棗蛋糕軟糯可口,冰火相融,再加上堅果朱古力醬汁

🌟Hallumi

🌟Truffle Mushroom Flat Bread

🌟Lamb Rigatoni

🌟Cake El Tamir
蜜棗蛋糕伴雲呢拿雪糕和脆餅,造型非常漂亮,吸引眼球,增加食慾😋雲呢拿雪糕香滑,蜜棗蛋糕軟糯可口,冰火相融,再加上堅果朱古力醬汁,係幸福的感覺🥰
  • Cake El Tamir
  • Lamb Rigatoni
  • Hallumi
2023-12-15 33 瀏覽
🇭🇰 #土瓜灣 平時成日食亞洲同西餐,今日就同朋友去土瓜灣一間地中海餐廳Lamees試下新野!🤩 TRIO DIPS PLATTER (Spicy Lovers) $170Lamees既Dips總共有7款,每款都會跟pita bread! 如果想一次試多幾隻款式可以叫拼盤!有Classic同Spicy lovers. 今次我地試左後者,因為我同朋友都鐘意食辣,有香辣鷹嘴豆泥、墨西哥辣椒雜果仁醬同煙燻甜椒香辣雜果仁醬,每款都好香👅口感好rich,加埋辣辣地超級開胃,好適合作為starter! 💖 ADAS - LENTIL $55我地仲叫左個有機小扁豆湯,係中東經典既湯,跟埋脆餅和檸檬. 個湯有好重既香料味道,因為係扁豆湯,所以口感係偏厚,幾特別!🫶🏻 MANKEESH FLAT BREAD - BLACK TRUFFLE AND MUSHROOMS $120呢個黑松露野菌flat bread一份有8件,有d似地中海版本pizzas (7寸), 食落好香脆同埋黑松露味好突出 DESERT ROSE - WAGYU BEEF TAIL TAGINE $340我同朋友都唔食羊,所以就叫左個摩
🇭🇰 #土瓜灣

ADAS - LENTIL $55

我同朋友都唔食羊,所以就叫左個摩洛哥煲仔燉煮和牛尾,裏面有紅蘿蔔、杏仁和梅乾配Shreya. 牛尾有三大件,炆得超軟爛!另外紅蘿蔔超級甜,吸左牛肉同醬汁既甜味!✨見到個飯有兩隻色仲要唔同長短就問老闆係咩米,老闆話呢款主食叫Shreya係中東米配pasta, 係中東好普遍!口感粒粒分別

BOZZA $65
最後叫一個甜品結束完美既一餐,Bozza(阿拉伯乳香膠雲呢嗱雪糕配開心果碎),口感非常豐富,食雪糕同時有開心果碎咬下,雪糕唔會太甜,一d都唔膩!🩷

2023-12-09 1217 瀏覽
朋友一向喜歡吃西餐,但最近好像已經吃過很多西餐,所以想找一些比較特別的餐廳,朋友上網找到這一間環境氣氛很舒適,而且是吃中東及地中海菜式,覺得很有興趣,所以就想試一試,地點位於宋皇臺站附近,亦很方便。餐廳環境燈光偏暗得來又不會太黑,坐著聊天的感覺很舒服,播著音樂很有情調,餐牌可以掃QR code查看。Chorizo香煎西班牙羊肉香腸佐零酒精紅酒汁($110):本身也很喜歡吃香腸,但從來未吃過羊肉香腸,所以想試一試,香腸煎過後帶有羊的香氣但不會氈,肉質鮮嫩,零酒精紅酒汁經過調味後味道濃郁,加上用了香料烹調,層次豐富,配上西班牙羊肉香腸增加風味,和紅酒汁非常配搭。Maqloobeh($550):這是約旦家常便飯,由雞肉、茄子,薯仔,蕃茄,椰菜花及洋蔥製成,飯是中東香米。職員拿著大盤子,把鍋中蒸好的飯倒出來再輕輕拌後就可以吃。飯的口感偏濕,每粒飯吸收了肉和蔬菜味,非常滋味。雞件有3隻,肉質非常嫩滑。最特色令我們點這道菜,其實是乳酪,第一次用乳酪拌飯,乳酪微酸,口感輕盈,令這道飯的味道昇華,很喜歡這個配搭。Bozza阿拉伯乳香膠雲呢嗱雪糕配開心果碎($65):因為很喜歡開心果,所以點了這道甜品。

Maqloobeh($550):

Bozza阿拉伯乳香膠雲呢嗱雪糕配開心果碎($65):
因為很喜歡開心果,所以點了這道甜品。開心果碎味道濃郁,吃雪糕之餘亦增加脆的口感。雪糕奶油味很香,乳香膠的雪糕和一般軟雪糕口感不同,保留了雪糕本身的軟滑口感之餘,同時亦吃到乳香膠輕微煙韌的質感,非常特別。

來這裡吃晚飯是很好的體驗,很多都是未吃過的菜式,而且很美味,感受到廚師的功架,有機會會再來試其他菜。

2023-11-28
這間土瓜灣隠世中東/地中海菜,若非有朋友加持好味,真的很少去這一區/後街😂不過認真,這間中東菜真係好得,起碼每碟都有眼前一亮的感覺。本以為店舖職員不熟廣東話/文化,但無論調味、份量、口感,都做得剛剛好,食到好飽好滿足!份menu 也設計得很美~🎡Dips - HUMMOSOur interpretation of this classic Mediterranean dish - silky smooth chickpeas purée with sumac and olive oil 90TABOOLEHFor those who crave a satisfying, delicious and healthy option, this is sure to please asit is the most popular salad in Middle East with a perfect blend of cracked wheat,Italian parsley, tomato, onions, lemon and olive oil鹰嘴豆泥是每一個素食者的入門料理,亦係地中

🎡Dips - HUMMOS

TABOOLEH

鹰嘴豆泥是每一個素食者的入門料理,亦係地中海菜的經典前菜。配彼得包食,入口好creamy 好幼滑,豆香與橄欖油配合得天衣無縫。沙律🥗的颜色很漂亮,味道有少酸甜,好清新的口感,我放埋落彼得包內拼Dips又有另一番風味!健康飽腹之選~

🎡 MANKEESH FLAT BREAD - BLACK TRUFFLE AND MUSHROOMS

每份約七寸,切八小件,一大口份量的黑松露野菌包。吃後不但不會愈食愈乾,反而會想再吃。好吃味的野菌,味道是帶甜的~

🎡 DESERT ROSE -WAGYU BEEF TAIL TAGINE:
From the Sahara of Morocco, braised wagyu beef with carrot, almond and prunes

這個是重頭戲!!
摩洛哥煲仔燉煮和牛尾、紅蘿萄、杏仁
和梅乾配中東米飯,煮得好淋好入味!
這完全不是壓力煲燉煮出來的效果。Tangia 依靠悶燒灰燼的低熱來烹製,需要更長的時間,其肉質非常嫩,入口即化。和牛超嫩,是那種包括骨頭、肌腱和脂肪部分,在長時間烹飪後會變成凝膠狀。搭配的中東飯也不錯。真的是秘速KO!

🎡 KANAFEH
signature (and definitely addictive) masterpiece
of Middle East desserts. Oven baked shredded filo pastry with cheese curd and rose syrup.

甜品也是充滿驚喜。第一次吃,開心果給得特別多,一絲一絲的kadaif,烤到金黃色後吃起來很香脆。中間還藏著乳酪,開心果什麼的。淋上了玫瑰糖漿,吃一口滿口花香瀰漫開來。弄得不會太甜也不會漏,完美的收尾☺️
2023-12-05 139 瀏覽
LameesHalloumi ($95)Halloumi(哈羅米芝士)並沒有羊羶味/好重既芝士味。估唔到地中海既Halloumi(哈羅米芝士)口感外硬內軟富有嚼勁,帶有陣陣鹹香,好似食緊麻糬甘。Lentil Soup ($55)中東地區經典湯品。扁豆湯應該加左薑黃粉,整碗都係黃黃金金的~而店家都好貼心有提供香料比客人自行落。落左大量的香料同新鮮檸檬後,有異國風情,味道都唔錯,亦係非常適合係冬天飲。Truffle Mushroom Flatbread ($120)食材好簡單,就係有松露、蘑菇同小麵包。獨特的松露香味配以蘑菇香味﹐味道絕佳。只係因為烤的關係蘑菇會偏乾少少。欣賞Flatbread既餅底的厚度正常,並沒有扁到像紙一樣薄亦沒有厚過字典。Chicken Shish Tawook ($220)唔好以為中東菜只有大大份既旋轉烤肉~~其實小串烤肉都好受歡迎。Shish tawook中東雞肉串,一共有2串,每串都有4塊大肉。每一口都充滿唔同香料的味道。仲有一串係蔬菜同小車里茄,中意可以夾埋一齊食。烤餅上配有小薯粒,覺得好好食。Bozza ($65)雲呢拿雪糕出面沾滿開心果同果仁碎。雪糕好似
Lamees
Halloumi ($95)
Lentil Soup ($55)

Chicken Shish Tawook ($220)

Bozza ($65)
雲呢拿雪糕出面沾滿開心果同果仁碎。雪糕好似一棵草,分成三片上碟。雪糕甘香,細查下發現係加左阿拉伯傳統食材天然樹脂乳香膠,所以口感會更加細膩香滑。開心果碎的果仁味都好重。
Bozza
Lentil Soup
Bozza
Lentil Soup
2023-12-02 49 瀏覽
I enjoyed a fantastic dinner last night with my amazing team. 🥳The Middle Eastern cuisine and the restaurant exuded a captivating Mediterranean atmosphere. They loved my choice! 🫶🏻☺️We snagged a cosy corner spot, allowing us to exchange gifts without disturbing others. And, of course, we couldn't resist indulging in delicious sweet soups and desserts afterwards. 🍨 What a memorable night! 🌟We savoured the delightful flavours of: 🤤 😋 Tahini Chicken Shish TawookTrio DipGarlic Cumin Flat BreadOctopus
What a memorable night! 🌟

Zatar
2023-12-01
慶祝紀念
平安夜
行經過土瓜灣就發現呢一間中東餐廳到平日夜晚都幾多人排隊,然後有留意到餐廳外面有一部電視,原來係訪問緊來自約旦嘅餐廳主廚,從訪問內容已經感受到佢對香港同廚藝嘅熱愛,所以都急不及待要試吓咁有特色嘅中東菜。我同朋友叫咗兩個餐前小食,第一個係Baba Ghanooj 烤茄子蓉加Pita Bread (阿拉伯口袋麵包),顧名思義,我哋估個食法應該打開個包,再放啲茄子蓉落去。個茄子蓉有一啲香草、紅椒粒、橄欖油,仲有好清新的石榴粒添,所以整體的味道都好香好夾。另一個係Hallumi Cheese 鐵板煎著名中東鹹香芝士。呢種芝士的口感煙煙韌韌,好得意。醬汁食得出係用新鮮蕃茄整出嚟的,再用熱辣辣的鐵板上,整體味道都好唔錯。而主菜方面,我哋叫咗澳洲天然草飼羊肉粒串,呢道菜的上菜方式已經好打卡able,係用咗一個炭爐咁上的,羊肉粒串粒粒都好大粒,但食落一啲都唔韌,好軟稔,羊肉味都好出,再點埋tarator sauce 中東白芝麻醬,味道的層次又再提升。另外仲有烤到好香的薯仔粒、中東包同蔬菜串,真係好飽。最後,我哋叫咗呢間餐廳的signature 甜品Kanafeh 經典中東甜品外層鬆脆酥皮碎內裡包著甜芝士

我同朋友叫咗兩個餐前小食,第一個係

飽。

最後,我哋叫咗呢間餐廳的signature 甜品Kanafeh 經典中東甜品外層鬆脆酥皮碎內裡包著甜芝士。我想講呢個甜品係必點。外層用咗碎酥皮,內層用咗甜芝士,仲係拉絲架添,外脆內軟。上面再加上開心果碎,層次口感非常豐富。
日本人也特地光顧✨夜訪土瓜灣舊區 就為了這間地道中東菜 輕鬆小餐館氛圍 有種去歐洲食晚飯的溫暖感覺🧳食物簡約美味 平日夜晚竟然座無虛席😳建議book定位🌶Spicy Lovers Trio Dips ($170)呢款係辣嘅🔥3種醬汁都帶獨特風味 搭配著香脆pita bread 完全絕配🫑jalapeño微辣有香濃belly pepper味🧄大愛Hummus最好食🍁Wild Thyme果仁醬煙燻香氣突出🌟🥧Kanafeh ($105)Insanely good! MVP😍焗甜芝士omg🤩外層酥脆 彷如絲絲龍鬚糖 裡面嘅芝士超美味 每一口都散發出奶香和甜蜜味道 面頭舖滿開心果粒 係一款令人難以忘懷嘅甜點 🍕Black Truffle and mushrooms Mankeesh Flat Bread ($120)好特別嘅Flat bread pizza! Topping有黑松露菇🍄甜洋蔥🧅批底鬆軟可口 微熱嘅蓬鬆口感好好食👍🏻素食得黎 又唔覺得單調嘅一道🍗Rabbit Leg ($220)焗兔脾 配薄荷蕃茄汁 中東小米 兔肉望落好似雞肉 好lean身 食落都有種雞胸肉感覺😆🥗Taboole

Spicy Lovers Trio Dips

Kanafeh

🌟🥧Kanafeh ($105)

Rabbit Leg

🍗Rabbit Leg ($220)
Tabooleh

🥗Tabooleh ($110)
沙律用新鮮蕃茜 小麥碎 蕃茄 同香料調製而成 味道清爽方香 加入檸檬汁調味 酸酸地幾開胃 口感十分豐富

—————————————-
📍 Lamees
土瓜灣北帝街145號順輝大廈地下2號舖 (宋王臺站D出口)
2023-11-27
15 分鐘 (堂食)
Spicy Lovers Trio Dips
  • KANAFEH
2023-11-27 36 瀏覽
【土瓜灣•Lamees】@lameeshkππππππππππππππππππππππππππππππ土瓜灣世一中東菜餐廳🌻|Truffle Hummos |HKD 120融入了松露和芳香味道。它是奶油鷹嘴豆的組合與特殊的松露味,營造出一種對人們所喜愛的泥醬的奢華和優雅的口感。配搭麵包組合口感更為多層次。🌼|Zatar|HKD 95百里香芝麻又香又脆的口感絕佳,必嚐!🏵️|Hallumi|HKD 95halloumi cheese 直譯為希臘烤乳酪,這是一種來自希臘和塞浦路斯的半硬質乳酪,常見於地中海料理中。與番茄醬組合口感非常獨特。🍁|Desert Rose - wagyu Beef|HKD 340Tail TagineCous Cous古法製作摩洛哥煲仔燉煮和牛尾、紅蘿蔔、杏仁 和梅乾配中東米飯或小米牛尾的肉質鮮嫩多汁,與紅蘿蔔、杏仁和梅乾的搭配十分美妙。再搭配中東米飯或小米,讓整體口感更加豐富。🥕|kanafeh|HKD105經典中東甜品外層鬆脆酥皮碎內裡包著甜芝士具有特殊的口感和風味。酥脆的酥皮搭配濕潤的甜芝士,讓人一口接一口停不下來。它的獨特口味值得品嚐,絕對是甜品愛好者的最愛
【土瓜灣•Lamees】@lameeshk
土瓜灣世一中東菜餐廳

🌻|Truffle Hummos |HKD 120
配搭麵包組合口感更為多層次。

🌼|Zatar|HKD 95
百里香芝麻
又香又脆的口感絕佳,必嚐!

🏵️|Hallumi|HKD 95

Tail Tagine
Cous Cous
古法製作摩洛哥煲仔燉煮和牛尾、紅蘿蔔、杏仁
和梅乾配中東米飯或小米

🥕|kanafeh|HKD105
經典中東甜品外層鬆脆酥皮碎內裡包著甜芝士
具有特殊的口感和風味。酥脆的酥皮搭配濕潤的甜芝士,讓人一口接一口停不下來。它的獨特口味值得品嚐,絕對是甜品愛好者的最愛。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 831(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#土瓜灣美食 #Lamees #web3土瓜灣