2018-01-12
難得的早收工,而且在觀塘,想搵個地方坐低嘆杯靚茶。經過王子大廈,記得上面有間唔錯的Cafe。終於我哋上到Cafe,依然係咁靚咁有格調,店內洋溢着一種輕鬆悠閑的感覺。店員有禮貌而且有笑容,令人感到好溫馨。俾我哋留意到,原來佢哋有做芝士火鍋。細個嗰陣,每一年都會做屋企人帶我去食。令我突然間都好想懷愐一下箇中滋味,就決定提早食晚飯。一個芝士火鍋二人餐,三百零蚊都算幾實惠。先來杯熱辣辣的水果茶,在寒冬中暖一暖身,又暖一暖心。餐廳好貼心地用小蠟燭暖住,令到花茶保持熱度。店主應該係一個好溫柔的女士,每一件小事情都好有心思。鮮果熱茶,加上心思,確係甜到漏。芝士火鍋的賣相好靚,配料好豐富,蔬菜、肉類同澱粉好均衡。睇住芝士慢慢被加熱,然後滲出陣陣獨特的香味,令人食指大動。幾欣賞佢哋將芝士的質感做到好滑溜,而且唔會太杰,可以輕鬆沾上。呢個雞件好好味道,本身已經燒得好香。而多種配料當中,我就覺得炸薯條點上芝士口感最為有層次,味道又超濃郁,好好食。芝士火鍋套餐都幾抵,除咗火鍋拼盤外,仲有一款自選意粉。墨魚汁意粉墨汁味好濃郁,烏卒卒好似寫書法的墨甘。朋友冇叫花茶同水果茶,反而一嚐佢哋的咖啡。味道唔清楚,但賣相真
芝士火鍋的賣相好靚,配料好豐富,蔬菜、肉類同澱粉好均衡。
睇住芝士慢慢被加熱,然後滲出陣陣獨特的香味,令人食指大動。
呢個雞件好好味道,本身已經燒得好香。
朋友冇叫花茶同水果茶,反而一嚐佢哋的咖啡。味道唔清楚,但賣相真係好可愛!