2017-06-30
二週年紀念男朋友本來想同我去食自助山,但因為呢個星期食得太太太heavy 😂😂所以同佢講想食西式啲既!於是佢就揀佐Lava Java😊係觀塘地鐵站行去約十分鐘,都好快好方便!男朋友早一日訂枱,因為時間仲算早,我地大約七點半去到只有幾枱客人。環境好寬敞,感覺好舒服,同附近枱有距離感,朋友聚會傾密計一流!😍我地叫佐二個Dinner set, 一個set 可以有一份頭盤同飲品。頭盤我地揀佐法式田螺酥盒、煙三文魚凱撒沙律。法式田螺酥盒不過不失,賣相都好精緻,以為係酥皮底但我地覺得似牛油曲奇多啲,田螺味就唔係太突出,但味道不錯。煙三文魚凱撒沙律比我想像中好,煙三文魚份量都多,大塊得黎口感同味好濃!推介主餐方面男朋友鐘意食牛扒,所以叫佐份安格斯肉眼扒,七成熟。而我叫左份軟殼蟹南瓜汁意大利飯。有點失望牛扒份量唔大(可能我比較大食😂😂),真係要慢慢咀嚼同細味😂。但肉質好juice 有咬口同好牛味。值得推介! 軟殼蟹南瓜汁意大利飯方面份量適中,有淡淡南瓜味,軟殼蟹份量都多幾好食! 不過就覺得南瓜汁如果煮濃啲會又好味。喜歡淡味啲既朋友可以試!當然我地都加左錢試試時日甜品,係朱古力布朗尼!大愛😍賣相十分好!
但因為呢個星期食得太太太heavy 😂😂
所以同佢講想食西式啲既!
於是佢就揀佐Lava Java😊
我地大約七點半去到只有幾枱客人。
當然我地都加左錢試試時日甜品,係朱古力布朗尼!大愛😍賣相十分好!雪糕好好味! 但布朗尼有啲焗濃Over 了…所以有部分好苦同硬
呀!!飲品我叫佐杯龍貓熱朱古力,好好飲!不但外觀得,連內涵都好OK!! 好奶好朱古力!喜歡朱古力奶必試🙋
整體感覺唔錯,但食物份量少,有待改善。服務不錯,親切有禮。