2020-06-15
上星期去咗呢間泰國菜,做緊好多$1菜式,日日唔同,有明爐烏頭、黃咖喱雞、炸蝦餅等,都幾正,我哋嗰日就食咗明爐烏頭🐟。▫️ 🔸明爐烏頭 大角咀店星期三$1Steamed Mullet on Stove Tray 好鍾意食魚,$1食到明爐烏頭真係超抵超開心☺落單後冇幾耐就上咗呢碟,條魚🐟都幾鮮甜,湯汁清甜少少酸,有檸檬再酸啲就更好。 ▫️ 🔹泰式拼盤 Thai Snack Platter $145幾抵,有蝦餅、魚餅、春卷同香葉包雞各兩件。最好食係蝦餅同魚餅,炸得唔乾身,入面有啲juicy咁🤣唔點汁都好好食(我唔點汁)😆我覺得好食過唔少泰式餐廳✨春卷OK,少少油,香葉包雞普通,雞肉唔嚡。▫️ 🔸原個菠蘿海鮮焗飯 $104Pineapple Fried Rice份量算多,海鮮有青口、蝦、魷魚等等,好多菠蘿粒🍍唔錯👍🏻▫️ 🔹特選椰青 Selected Young Coconut $42朋友話好甜,完全唔酸,仲好多果肉🥥!▫️🔸珍多冰 $28Iced Jandor with Coc
🔸明爐烏頭 大角咀店星期三$1
Steamed Mullet on Stove Tray
🔹泰式拼盤 Thai Snack Platter $145
🔸原個菠蘿海鮮焗飯 $104
Pineapple Fried Rice
份量算多,海鮮有青口、蝦、魷魚等等,好多菠蘿粒🍍唔錯👍🏻
▫️
朋友話好甜,完全唔酸,仲好多果肉🥥!
🔸珍多冰 $28
Iced Jandor with Coconut Milk
幾好飲,好多珍多,飲晒成杯都未食晒啲珍多🤣