2012-07-21
終於有時間寫下食評, 沒法子, 近生日, 飯局特別多平時都知這間餐廳的存在, 見其他人的食評都不錯,可惜覺得幾貴, 平時都唔會試,今次生日就豪D~晚市Menu 都有四五樣Main Course 選擇,有意大利粉, 意大利飯,...不至於選不到心水食物首先來個麵包, 熱辣辣, 脆卜卜, 點埋油醋, 正到唔記得影相之後再黎個橙色的湯, 應該係甘荀, 飲落有點纖維, 所以有嚼口, 感覺幾健康再加Prama ham沙律, 我的是油醋汁, 母親大人的好像是芥末汁?再黎就係主菜, 我就叫了一個野菜湯浸豬手, 母親大人點了牛排(六成熟)豬手已切好一塊塊, 所以可以食得有儀態,唯肥膏都不少, 比例五五吧,如果不是怕不健康和怕太膩,我的都會食埋我只是食肉, 感覺都有點膩!母親大人點了牛排(六成熟)可以說是外脆內軟, 生熟程度剛剛好, 見紅不見血除了主菜, 配菜都很好, 黑松露薯蓉, 可能我都是喜歡食菜多一點, 所以我喜歡薯蓉多過豬手最後當然有是日甜品,但壽星女生日, 豪D加$轉梳乎厘同焗蘋果卷, 好味如果不加錢, 是日甜品賣相都不錯, 可惜沒有試><一入到去, 可能晚市剛剛開始, 沒有
沒法子, 近生日, 飯局特別多
平時都知這間餐廳的存在, 見其他人的食評都不錯,
可惜覺得幾貴, 平時都唔會試,
今次生日就豪D~
晚市Menu 都有四五樣Main Course 選擇,
有意大利粉, 意大利飯,...不至於選不到心水食物
再加Prama ham沙律, 我的是油醋汁, 母親大人的好像是芥末汁? 再黎就係主菜,
我就叫了一個野菜湯浸豬手, 母親大人點了牛排(六成熟) 豬手已切好一塊塊, 所以可以食得有儀態,唯肥膏都不少, 比例五五吧,
如果不是怕不健康和怕太膩,我的都會食埋
我只是食肉, 感覺都有點膩!
母親大人點了牛排(六成熟)
可以說是外脆內軟, 生熟程度剛剛好, 見紅不見血
除了主菜, 配菜都很好,
最後當然有是日甜品,
但壽星女生日, 豪D加$轉梳乎厘同焗蘋果卷, 好味 如果不加錢, 是日 甜品賣相都不錯, 可惜沒有試><
一入到去, 可能晚市剛剛開始, 沒有客人, 所以不用等位
可惜這間餐廳是一個open area, 旁邊有其他餐廳, 雖然有植物遮擋, 但感覺不太安靜
餐桌都比其他餐廳大, 所以不會有沒地方放的問題,
上菜時間亦剛剛好, 不會未食完就上, 或食完要等很耐先有第二菜上
雖然價錢都不便宜, 但我們離座時都滿座