2018-01-06
觀塘好多嘢食就係人都知啦!但係原來小妹見識真係差啲啲,今日先發現呢一個大廈整到好似地下街一樣每層都容納左好多店舖和餐廳 ,而係咁多店舖和餐廳我就揀選左呢一間意大利餐廳!早前有朋友介紹過呢一間餐廳雖然麻雀雖小,卻五臟俱全。店內除咗有不同款式嘅食物供享用 ,而且也有一個角落給客人選購高級黑松露醬和他們自家手制長通粉或意粉。好多朋友都知道我非常之鍾意食意大利菜特別係意大利粉和黑松露。所以見到佢話手工制意大利粉或各類款式嘅粉 我就非常之期待他嘅口感和質感是否彈牙有嚼口, 結果並沒有令我失望到是有嚼口 。而朋友就選擇嘗試吃意大利國家最出名嘅意大利雲吞嘗試下佢哋係咪整成好似當地一樣, 無意中也發覺廚師也是意大利人, 意大利雲吞整得好似意大利國家食嘅一樣當然因為我們港人嘅口味不一樣所以意大利雲吞也按着我們口味 烹調。愉快嘅一個下午茶!特別要一提那個番茄肉丸,令我們大感喜出望外!那個肉丸完全不是那些雜肉來整成的,而是充滿牛肉味和口感再配合埋他們用心整成嘅番茄醬 ,令我對番茄肉丸這個菜色印象分改變左