2016-07-03 2814 瀏覽
最近係觀塘果邊返工,睇fb,新星期X之類既推介,知道觀塘工業區既餐飲已經發展到白熱化階段,基本上每座building都有十間八間餐廳,今日返工之前揀左呢間黎試。有時fd問我點解咁得閒寫食評,更何況又點知果間值得寫。其實無嘢既,本身份人中意影食物相,咁影完食完,覺得間嘢掂又得閒,就會開心share,好似有女仔都會拍video開心share好用makeup 產品一樣。今次揀呢間,因為噱頭"fitness",一入到去,見到勁多健身器材,器材非常新淨,不過我就無試,因為我既目標係食物!右邊係餐廳區,食物款式其實同其他西餐廳差唔多,反而係煮法同用料夠突出。餐湯 南瓜薯仔湯個湯堅係好清香,南瓜味比較出,之後有小小薯仔蓉。個湯無落忌廉,但係都滑,唔會鞋口。我揀左D餐,配雜菌同龍脷柳。大胃王(即係我)都差啲食唔哂既份量,加上香濃蕃茄醬,仲有大量雜菜煮成既汁,焗完上枱係好香蕃茄味。雜菌同龍脷柳都係烚完先同長通粉一齊焗,唔好以為烚完無味,相反,雜菌仲係索索聲,龍脷柳用烚既煮法,但係無平時係街食龍脷柳既雪味,魚肉依然係彈牙,見到有少許蒜泥係魚肉度作調味。用烚既做法,一食就知食材質素,呢度既食材有水準,所以

餐湯 南瓜薯仔湯
我揀左D餐,配雜菌同龍脷柳。
用烚既做法,一食就知食材質素,呢度既食材有水準,所以可以食得健康同清淡小小,都一樣好味,食到食材既真味。

講真,我份人係重口味,但大熱天時,有時見到濃味食物都無哂胃口,想食清啲,呢度其實幾適合,食得出少油少鹽,無味精,抵讚!
呢度仲有推介既健康沙冰,全部都有蛋白粉,大鄉里未試過蛋白粉呢樣嘢,我估應該係無味,因為飲唔出有蛋白味haha,我叫左奇異世界($48),因為個人唔太喜歡乳酪飲品,呢杯有奇異果,士多啤梨,香蕉。
一飲落去,全部既水果味出哂,我明點解$48杯,因為真係鮮榨,就企係你前面既水吧位度整,啖啖都有果肉,夏天飲勁解渴!
不過如果健康飲品有埋熱飲就更好>·<
呢度仲有羊架,烤三文魚之類既dish,任君選擇。
2016-07-02
  • 健康沙冰
觀塘開嘅工廈食肆越來越多, 要突圍而出除咗好食之外, 一定仲要有gimmick。好多時候,”食嘢”同”肥”劃上等號, 今次介紹嘅餐廳“Percent Kitchen & Fitness ” 就完全打破呢個觀念, 因為餐廳主打健康&有營, 除咗可以食到高質素嘅西餐之外, 仲有專業嘅健身教練, 提供各項健身及修身課程。 食美食之餘,仲可以保持苗條身形,一舉兩得。呢度嘅dinner, 價錢由$88~$148,加$38, 仲可以有埋餐湯同嘢飲。SALAD:蘋果帆立貝沙律$98, 沙律用料新鮮,感覺清新。黑醋配埋酸酸嘅青蘋果, 零舍開胃。 上面嘅帆立貝經過調味, 火候煮得剛剛好, 嫩滑得嚟又帶咬口, 係一道好好嘅開胃前菜。SMALL PLATE:黑松露鵝肝多士$108, 鵝肝煎得皮脆內嫩, 那份獨特嘅騷味喺口裡不停回甘。 黑松露配搭埋鵝肝簡直係絕配, 兩者嘅香味, 令味道更加昂華。PASTA:大蝦蕃茄乾香草醬意粉$108, 個人好喜愛呢個主菜,pesto青醬混合蒜蓉同埋香草,配埋蕃茄乾, 一口意粉,一口酸酸味味嘅蕃茄乾,味道醒神。 大蝦新鮮, 蝦肉爽口彈牙。 配料蔬菜特別多,有三色椒同埋翠玉瓜,
黑松露鵝肝
PASTA:大蝦蕃茄乾香草醬意粉$108, 個人好喜愛呢個主菜,pesto青醬混合蒜蓉同埋香草,配埋蕃茄乾, 一口意粉,一口酸酸味味嘅蕃茄乾,味道醒神。 大蝦新鮮, 蝦肉爽口彈牙。 配料蔬菜特別多,有三色椒同埋翠玉瓜, 食落就更加健康美味, 果然係有營。
香草大蝦意粉
MAIN COURSE: 燒原汁德國豬手$148, 呢個係我最喜歡嘅一個菜式, 唔好睇少個三個醬汁, 三個醬汁都經過大廚特別調配, 茄汁帶點微辣,黑醋偏甜。 豬手烤焗得非常之好, 外皮脆得黎之餘, 亦都唔會過硬, 每一口都係脆卜卜, 而且豬手嘅肉亦都唔會過鹹, 而且肉質仲好嫩滑, 烤焗時亦迫出豬手肥膩嘅油脂, 食落感覺更加健康。
原隻德國豬手
餐廳仲有protein smoothies, 啱曬要補給蛋白質嘅健身人士。
餐廳嘅另一邊廂就係健身中心, 提供小組同埋個人嘅健身訓練, 有興趣既人士都可以去睇睇呀~
黑松露鵝肝
香草大蝦意粉
原隻德國豬手
  • 德國豬手
2016-07-02 524 瀏覽
搜紫紫,一見到個 menu 已經覺得藍莓,香蕉同 yogurt 勁襯! 店員一放低即刻急不及待試左一啖,藍莓,香蕉同 yogurt 嘅味道平均分佈,餐廳仲加咗蛋白粉令到杯野有少少蛋白粉獨有嘅味道,用蛋白粉黎整 smoothie 都係第一次,感覺好特別,營養又夠豐富,正。蘋果帆立貝沙律,沙律菜夠哂新鮮,特別鍾意佢切碎啲青蘋果同埋車厘茄加埋落去個沙律度,咁就可以增加酸甜嘅調和感覺啦,另外個黑醋亦都係好好味,用帆立貝黎併沙律我都係第一次咋,感覺都唔錯。黑松露鵝肝多士,呢個多士比起出面食到嘅質素高好多,之前食過出面嗰啲好多都係硬掘掘,凍冰冰嘅,呢個就脆卜卜又夠熱,好明顯就係啱啱烘好架啦,另外鍾意鵝肝上面嗰啲黑松露,原來同個鵝肝係會好夾,鵝肝方面就夠哂滋味啦,煎得夠香又肥美,真係好想再嗌多一碟啊。牛油果醬煙三文魚薄餅, 近排愛上咗呢一種薄度比梳打餅更薄嘅薄餅,向來都鍾意食牛油果,呢個牛油果醬酸酸地,加上三文魚同芝士,真係冇得彈啊。燒原汁德國豬手148, 呢碟真係不吃不可,個皮燒得勁脆,唔會燒得太硬,之前食過有啲都仲係咬唔開既添,另外佢個三個醬汁都係有調過味既,簡單到就算連茄汁都有,連醬汁都咁一絲
搜紫紫
牛油果醬煙三文魚薄餅
燒原汁德國豬手
燒原汁德國豬手148, 呢碟真係不吃不可,個皮燒得勁脆,唔會燒得太硬,之前食過有啲都仲係咬唔開既添,另外佢個三個醬汁都係有調過味既,簡單到就算連茄汁都有,連醬汁都咁一絲不苟,呢間餐廳食得過啦。
2016-06-22
搜紫紫
牛油果醬煙三文魚薄餅
燒原汁德國豬手
2016-07-01 361 瀏覽
去左觀塘一間工廠大廈搵野食,今日target係成業工業大廈,上到十一樓,呢間西餐廳好像幾得意咁,一邊係做fitness嘅,一邊係食野嘅。一門之格,好有格調,暗黑嘅燭光特別浪漫,嗌左份set,有餐湯飲品同一個course。吾洗好耐就有南瓜湯,好香濃,較“傑“身,不過好滑,好飲嘅,又吾會太甜,岩岩好。份course嗌左份三文魚柳配帆立貝,好大份,我覺得兩個女仔食都得丫,因為三文魚好大舊,另外煎得好香脆嘅魚皮,但三文魚肉好嫩滑,好香,上面加左少少香草,特別滋味,而帆立貝更係有驚喜,因為一咬好軟身,就咁望好像好乾身仲驚會好乾好un,不過吾會,仲好好食,有驚喜,另外仲加左大量薯容同瓜菜,感覺balance,吾錯,好食,抵食,不過因為地方吾太方便所以人流少,反而質素好,推介!

2016-06-27 168 瀏覽
聽朋友話觀塘有間有得做gym又有得食飯嘅地方,所以就去try一下。不過係去食野,唔係去做gym😁呢度有d set lunch。包左餐湯,main,餐飲。價錢都算扺👍🏻我揀左個雜菜蕃茄醬焗長通粉。本身係素來的,無肉向入面。但你可以揀配料。佢有7種配料俾你揀。想清清地,所以揀左魚同菇。😌如不想要芝士,可以話走芝士。蕃茄醬夠晒濃,食到有茄肉。仲有好多蘿蔔粒同菜粒,夠晒健康。焗長通粉嘅溫度控制得也不錯,不會焗到乾晒👍🏻餐飲 佢地話可以加10元有一些花茶選擇。但我還是叫左杯咖啡。因為店員説係即磨的👍🏻味香而不會苦澀,不錯👍🏻
餐飲
味香而不會苦澀,不錯👍🏻
2016-06-26 352 瀏覽
觀塘工商廈林立,所以有很多食肆,有部分位於商場,亦有部分位於工廈之內,朋友介紹有一間餐廳比較特別,一邊可以做gym,另一邊係餐廳,見咁特別,所以去試一試先~ 一入餐廳,一邊擺放左健身器材,另一邊係有格調餐廳,一睇個menu,有部分菜式係專為健身人仕而設,而且所有菜式都計哂卡路里,亦都適合注重飮食既人。青蘋果帆立貝沙律沙律菜新鮮清新,加上用黑醋作為dressing,好健康,而且酸酸地好開胃,配上青蘋果粒酸酸甜甜,好有咬口,加上帆立貝既鮮味,味道非常夾。蕃茄乾雞胸長通粉平時食雞胸通常都好鞋,但係呢個雞胸用左慢煮方式來烹調,所以好滑身,肉感豐富得黎好滑身,好正~ Protein drink 波波球 milkshake用士多啤梨、橙、乳酪同protein powder 調製而成既protein drink,甜甜地少少酸,味道不錯,做完gym 飲番杯,想做大隻仔話咁易啦餐廳與gym 結合,呢個idea很好,健身要配合健康飲食先可以事半功倍,所以很適合健身人仕黎!
青蘋果帆立貝沙律
蕃茄乾雞胸長通粉
Protein drink 波波球 milkshake
2016-06-26 151 瀏覽
去完顴塘搵完朋友,行過見到有間個名好像幾特別嘅餐廳向工廈入面。所以就上去睇下。發現原來呢度係有得做gym又有得野食。餐湯 - 青豆湯第一次飲青豆湯,因為其實我係不喜歡食青豆的。但既然黎到,就試下吧。見到好多豆蓉,都有點怕怕地。飲落味道甜甜地的,也可以接受。雜菜蕃茄醬焗長通粉可以揀with cheese or not。我當然揀要 with cheese。你可以再揀下面1-7嘅配料,每種配料有不同價錢。Optional 的,唔想加都得。我就揀左mushroom 同魚。芝士超多😍個蕃茄醬極濃,而且仲有茄肉,正👍🏻仲有好多雜菜。好健康。魚柳也不錯。長通粉不會焗到腍晒,亦不會焗到乾晒👍🏻餐飲 - 即磨咖啡從面那層油脂泡,睇得出咖啡豆夠新鮮。味道算香。唔會話太濃,就係飲落去令你舒服嘅感覺。不錯的👍🏻

發現原來呢度係有得做gym又有得野食。
餐湯 - 青豆湯
雜菜蕃茄醬焗長通粉
餐飲 - 即磨咖啡
從面那層油脂泡,睇得出咖啡豆夠新鮮。
味道算香。唔會話太濃,就係飲落去令你舒服嘅感覺。不錯的👍🏻
1K
2016-06-26 166 瀏覽
為了突圍而出,很多餐廳都想盡辦法,以不同的賣點來吸引食客,健康飲食絶對是其中一個較受歡迎的主題。之前也有見過健身室中有健康飲品及小食,但建身室與餐廳結合都算是第一次聽見。先來一個綠色的青豆湯,味道真的很青,帶少許菜味。雖不算是難飲,但味道淡得來而有的菜味便有點腥了。主菜的卡邦尼意粉就很足味了,芝士忌廉的味道很濃,意粉的軟硬度也適中,質素真的不錯。飯後,也有參觀另一邊的健身室,地方不大,但設備都算齊全。不過相信吃飽後立即做健身也不適宜,所以都只是看一看便算了。
青豆湯
卡邦尼意粉

2016-06-23
卡邦尼意粉
2016-06-25 209 瀏覽
聽同事介紹黎呢間有健康特色既餐廳,因為我一收工就可以過黎間餐廳做gym, 你無睇錯,真係做gym, 做完再慢慢嘆野食。今日過到黎,仲有健身教練教埋我點做,pattern同set又係點玩,出左身汗先,然後個教練教我應該配合乜野飲食。一開始叫左杯Protein smoothies,係奇異世界,除左protein powder, 主要果汁係香蕉,奇異果同士多啤梨,最緊要成杯野唔甜,新鮮果汁加上凍涼感覺,卡路里低之餘,仲有蛋白質可以補充我既肌肉。主菜就食左份教練介紹既牛柳配薯蓉,牛柳係瘦牛柳,脂肪比例接近零,但肉質就唔會鞋口,唔會硬身,加上少量汁料令整體牛味更出,而薯蓉夠滑之外,仲充滿蛋白質,所以食得相當健康。
2016-06-24 881 瀏覽
平日返工的午市飯堂 必數percent kitchen莫屬。$48起 又計埋卡路里俾我們睇 keep fit中的女士最喜歡。今日好友黎接我放工 我咪帶佢去試下囉。加上佢係做開gym既 呢間餐廳一半係gym room 好像可以一對一 或者自己friend咁組埋一group 幾好。好友同教練傾左好內 為食的我就去揀家野食先。蘋果帆立貝沙律帆立貝處理得唔錯 唔會太硬 都算甜噃。沙律菜幾新鮮 mix左幾種 配上酸酸甜甜的黑醋汁 鐘意佢加埋蘋果 豐富左口感 做前菜剛剛好 夠開胃。黑松露鵝肝多士色香味都不錯。鵝肝幾嫩 煎得金香。多士薄薄 鬆脆不會硬。黑松露醬絕對是一個好好的點綴 提昇左鵝肝的香味。煙三文魚牛油果薄餅鐘意佢係薄批 好香脆 兩個女仔 唔會太飽。煙三文魚一片片好大塊 足料。牛油果醬做pizza base我都是第一次試 幾特別。特別讚的是芝士好多 好rich. 呢度好特別的是 有protein smoothie 加左蛋白粉。應該係專為做gym人士而設。我個friend即刻話要試。百分百Feel好多蔬果組成 我試左一啖 好新鮮的蔬菜味。口感幾滑。本身好想叫豬手 但實在無可能食得曬 哈哈。唯有

煙三文魚牛油果薄餅

百分百Feel
好多蔬果組成 我試左一啖 好新鮮的蔬菜味。口感幾滑。

本身好想叫豬手 但實在無可能食得曬 哈哈。唯有下次同多點朋友再黎encore.
2016-06-24 632 瀏覽
觀塘一田有手工啤酒節 老公梗係去捧個場。買完係附近食個飯 工廈係唔錯的選擇。打電話問朋友之後 佢推介Percent kitchen 話係平民價 有質素的西餐. 去到發現呢度係一間餐廳+gym 的地方。八八卦走去睇下 Gym room雖然細細地 但設備都幾齊全 又有曬沖涼房呀 風筒個d 教練仲話有得小組訓練 課程都好有彈性咁話噃。不過我係懶鬼 食就岩我 做運動就...🙈餐廳環境走浪漫路線 哈哈。情侶最岩。南瓜忌廉湯*幾滑 南瓜味好濃 而且大大碗 飲完都好飽肚。安格斯牛柳配燒汁*老公係牛魔王 牛柳是佢的不二之選。牛柳肉質幾好 很腍 大約七成熟 本身牛味都唔錯 所以唔洗配燒汁都夠曬好味。薯蓉牛油味幾香 配菜的瓜菜亦處理得不錯。大蝦蕃茄乾香草醬意粉*我好鐘意食香草醬 炒意炒一流。意粉處理得好好 我最怕發到漲一漲的意粉。香草醬應該是basil做base 好香 配合埋酸酸地的蕃茄乾 好開胃。大蝦幾新鮮 爽口彈牙。Virgin Mojito我既賣飛佛飲品之一。呢度做既唔會太甜 青檸味好夠 如果薄荷葉再多點就perfect (利申:我好鐘意薄荷味😂)講真 呢間餐廳真是唔貴 主菜全部百幾蚊 服務環境好好
餐廳環境走浪漫路線 哈哈。情侶最岩。
南瓜忌廉湯*
幾滑 南瓜味好濃 而且大大碗 飲完都好飽肚。

安格斯牛柳配燒汁*

大蝦蕃茄乾香草醬意粉*

Virgin Mojito

講真 呢間餐廳真是唔貴 主菜全部百幾蚊 服務環境好好 食物又唔錯。工廈果然係臥虎藏龍的地方。
2016-06-22 201 瀏覽
有空的時候,我就喜歡跟朋友去café吃吃東西、聊聊天。這次去了觀塘的Percent Kithchen。這裡的老闆和店員都很熱情,會主動跟客人介紹餐牌的食物。我跟朋友點了一份車厘茄田園沙律和雜菜蕃茄醬焗長通粉,外加蘑菇、雞胸肉、魚柳塊、蜆肉、雜海鮮和大蝦等等的配料。然後再加了一杯熱的桂圓紅棗茶和熱的洛神花茶。老闆說她們的食物都是沒有下油的,所以會比較清淡。沙拉和長通粉有很清新的感覺,食材很新鮮,尤其是田園沙律,菜很爽脆,配上外加的嫩嫩慢煮雞胸肉,滑滑魚柳和香香的蜆肉,令人飽飽的。雜菜蕃茄醬焗長通粉有滿滿的蕃茄醬和雜菜,雖然沒有下油,但卻非常香,味道不錯。它也加入了芝士,濃濃的芝士加上長通粉一起吃,真是回味無窮。再加上熱的桂圓紅棗茶和洛神花茶,清甜的花香沖走飽膩,好棒的感覺。吃完東西,老闆就說我們可以參觀一下餐廳的另一部分,玩玩健身。喜歡健身或需要減肥的朋友們可以去觀塘的Percent Kitchen試一下了。

2016-05-28
2016-06-13 212 瀏覽
食得有"營" 動得有"型"。這就是對percent kitchen & fitness的感覺。早前自行在家舉啞鈴時用錯力拉到手,痛楚過後感受到還是該找專業場地專人指導下健身比較好,在網上搜集有關資訊時無意發現了這間店,健身與飲食集於一室,意念很好,方便又創新,於是吸引了我去拜訪一躺!店内劃分了餐飲區和健身區餐廳環境感覺舒服,員工有禮,餐牌中英對照,更仔細寫了成份和卡路里。• 紅酒燴牛柳雜菜海鮮紅糙飯先嘗一口汁,紅酒沒有稀釋到淡而無味,仍保留到濃郁的紅酒味道,牛柳肉質彈牙生熟程度控制得好,肉汁在口内遊動,紅糙米內含豐富的磷、蛋白質、維生素B群、膳食纖維等等,且熱量比白米低,多吃對身體有益。• 桂圓紅茶用上精緻的透明玻璃茶具,視覺上已得到享受,味甘香醇,桂圓跟紅茶兩者可說是絕配。percent kitchen & fitness店內的健身區•健身器材應有盡有 •器材緊貼潮流•教練有男/女性•設有沐浴更衣室•梳妝台蠻有私人空間感坊間有很多健身中心可謂選擇繁多,最近新聞經常報導健身中心無良的銷售手法,嚴重的更涉及非法詐騙,出事公司更是某幾間著名的連鎖健身中心,相信自此無疑直接影響了大眾對大公
食得有"營" 動得有"型"。

店内劃分了餐飲區和健身區

•器材緊貼潮流

•教練有男/女性
•設有沐浴更衣室
•梳妝台蠻有私人空間感

坊間有很多健身中心可謂選擇繁多,最近新聞經常報導健身中心無良的銷售手法,嚴重的更涉及非法詐騙,出事公司更是某幾間著名的連鎖健身中心,相信自此無疑直接影響了大眾對大公司的信心,而且往往大眾付出昂貴的學費會費大部份都是給了他們作強勢的宣傳廣告代言人等等用途,因此選擇公司時該更謹慎避免得不償失。
2016-06-08 1476 瀏覽
香港是全球數一數二舖租最貴的城市,"濃情難敵貴租",飲食業許多老店和有水準的食店都迫於無奈結業,的確有點惋惜...不過此處不留人自有留人處,最近興起一股尋食在工廈的熱潮,賣點是只需用親民價錢就能享受到高級水準的食物還有橫裝更別具風格,能夠擺脫了昂貴舖租問題,更能做好每個細節用心回饋食客!這間位置觀塘的PERCENT,大堂美觀,等候電梯時有電視看,還設有保安室,跟往時腦海中的工廈出入真大。一出電梯就有告示牌,指示清晰。店内橫裝以黑色作主調,別緻的燈飾柔和的燈光,小巧的盆栽擺設,舒適又型格。食物方面餐廳主力提倡健康飲食,餐牌每道菜及飲品都寫上了卡路里及其含有成份 。芝士大蝦龍脷魚柳雜菜焗長通粉點餐時店員很細心問是否需要加芝士,奉上時香味撲鼻,用叉翻起芝士拉絲二至三吋十分引人,大蝦燒得恰到好,龍脷魚柳沒有冷藏雪味,十分足料。南瓜湯味道特別,入口有薯仔味,比較單純的南瓜湯口感更有層次。有趣的名字“變型俠醫...是一杯含菠菜‘香蕉‘蛋白粉的營養飲品,起初還怕菠菜會有滿口草青味,怎料入口卻是十分清新,這三種配搭很夾。最後完餐離開時看到餐廳令一面有個健身室不禁好奇問員工是什麼一回事,原來這裏除了餐飲

一出電梯就有告示牌,指示清晰。
芝士大蝦龍脷魚柳雜菜焗長通粉

有趣的名字“變型俠醫...

最後完餐離開時看到餐廳令一面有個健身室不禁好奇問員工是什麼一回事,原來這裏除了餐飲服務還有健身班供報讀,讓人由入店到出店,由外至内全面健康,這個意念蠻有創意!
2016-06-06 995 瀏覽
香港人多數都會外出食飯,但好多餐廳為求味道吸引而添加了好多鹽,油,甚至味精,搞到好多人都愈來愈多脂肪,嚴重影響健康。今日就同朋友去食一間健康的餐廳,Percent Kitchen & Fitness位於觀塘,相信好多打工仔LUNCH或收工都可以黎呢到食,十分方便。入到餐廳, 環境整潔舒適,見到有黑板推介緊佢地的健康的鮮搾蔬果蛋白飲料,名字也很有趣,倒如「變形俠醫」,「波波球」。唔好一聽到"健康"就以為唔好味呀,其實味道同健康都可以平衡的。尤其當我地做完運動,最肚餓,也需要營養的時侯,我地就更加要小心飲食啦~LUNCH SET很好,除了餐湯及主食外,仲可以另選其他食材,咁就一定揀到岩哂自己心水。餐牌亦詳細寫明卡路理、脂肪及蛋白質。先來個南瓜湯,十分香濃我同朋友都揀左"雜菜番茄醬焗長通粉",但添加了不同的食材:我的是"雜菜番茄醬焗長通粉" 配牛柳及大蝦,蝦肉新鮮彈牙,牛柳出奇地很軟滑,因為除了沒有味精之外,連鹽、油都冇落,但味道很好,牛柳也能如此淋,十分難得呀。朋友的是"雜菜番茄醬焗長通粉"配雞胸及龍利魚柳,朋友都說味道很好,而且份量十足,相信做完運動的人都可以感到非常滿足。最後,食飽了也

餐牌亦詳細寫明卡路理、脂肪及蛋白質。
先來個南瓜湯,十分香濃
南瓜湯
我同朋友都揀左"雜菜番茄醬焗長通粉",但添加了不同的食材:
雜菜番茄醬焗長通粉
雜菜番茄醬焗長通粉+牛柳&大蝦
''雜菜番茄醬焗長通粉''配雞胸及龍利魚柳
最後,食飽了也要飲返杯茶,幫助消化,我地揀了洛神甜梅茶,及桂圓紅棗茶,原來是一整壺上,茶很清香、味道好,為這次午餐畫上完美句號。
之後我地都去八卦一下做運動的地方,睇黎真的要開始做下運動了。
2016-05-28
南瓜湯