2024-04-24
元朗教育路只要搭輕鉄在豐年路站下車過一條小天橋,在永年士多對面.就會見到一間好chill又friendly 的cafe。我已經在這裡吃過幾次,喜歡~上菜快而且仲全部熱辣辣,每次都保持質素。擺盤都幾有心思。Set dinner 在 main course 選擇一款另加幾十蚊就可以食到成set 包埋前菜/湯和甜品飲品如果有寵物嘅朋友還可以坐喺出邊小梳化。我和另一半主菜各吃款海鮮手打意大利麵,意大利麵煙煙韌韌彈牙,他吃的軟殼蟹脆卜卜配上蟹籽汁,大大隻虎蝦,份量十足🥰而我吃的是日式甲羅燒、虎蝦、蟹棒手打意大利麵,個忌廉汁甜甜地,蟹棒勁大條🫶甲羅燒勁多蟹膏,我把蟹膏撈在意大利麵即刻提升晒整個味道,單獨吃甲羅燒的蟹膏也可以☺️Tiramisu的橙酒味濃,手指餅都軟林林滑溜入口即溶。飲品點了無酒精飲品,Rose Latte 拉花很美🍵維持了很久都沒有化開,飲時候有淡淡的玫瑰味。另一杯番石榴羽衣甘藍蘋果菠蘿汁,好健康呀。
Tiramisu的橙酒味濃,手指餅都軟林林滑溜入口即溶。
另一杯番石榴羽衣甘藍蘋果菠蘿汁,好健康呀。