2009-11-08
一向麻麻好越菜,但見咁多人去食,也不妨湊湊熱鬧星期六中午無lunch set係意料中事,心想也好,不會被set menu束縛,可以揀自己最想食的東西~蝦米紙卷:簡單黎講,係雜菜卷,一隻蝦,但係同雜菜放埋一齊,已經食唔到蝦味加上米紙又無味,我覺得自己係度生食雜菜,好在有汁點,我最後仲要用青咖喱汁點黎送入口青咖喱豬頸肉配法包:法包放係個長杯度,好靚好精緻!而且真係即焗的,又熱又脆,齋食都好味!青咖喱有椰汁味,唔辣,甜甜地,正!豬頸肉反而一般,似普通豬肉,睇黎都係以curry取勝!牛柳粒炒紅飯:比較香的炒飯,牛柳粒比較老,而且份量很小,無甚特色~焦糖雪糕香蕉布甸:佢居然唔俾dessert menu我,要我自己去cashier攞......有生意都唔做款款都好精緻,見網友話香蕉布甸係signature cake,就捨棄香蕉酥而揀呢個,賣相已經好精緻,因為個布甸放係焦糖奶汁入面,個樣好似火山爆發咁!焦糖雪糕無乜特別,香蕉布甸真係好香香蕉味,而且比較實身,好好味!而且份量唔大,如果有同行多D人好甜品的話不妨叫多幾樣share食物係唔錯,但份量細,性價比不高,而且座位狹窄,waiter太少,好多時都
食物係唔錯,但份量細,性價比不高,而且座位狹窄,waiter太少,好多時都唔得閒serve你,以呢個價錢黎講,無論係味道或是服務都有改善空間。
不過,食夠$200可以有$15coupon送,除左rice paper,EXP等好多連鎖店都用得,仲要唔一定要係又一城,OK抵,係本次越菜的最大收獲