2019-07-14
平日最鍾意食異國菜,呢間 Sahara Mezz Bar 係認證清真食品,一間擁有濃厚中東色彩既餐廳。一踏入餐廳,店員好熱情招待我地,仲識講「唔該曬」,好好客,十分之有禮貌。餐廳氣氛浪漫,又有燭光伴餐,好岩情侶黎二人世界。前菜係我最愛既鷹嘴豆泥,配上香濃既羊肉,令人無法抗拒。鷹嘴豆泥同包係天作之合,香濃既小麥、鷹嘴豆同羊肉既味道同時係口腔中盛放,好滿足。而且羊肉完全唔油膩,羊味十足,不錯。沙津包括多款新鮮蔬菜🥬食落口感爽脆,好清新既味道。而最正既一定係芝士,味道香濃誘人,芝士香一直回蕩係口中,久久不散。奶昔有別於一般係餐廳,多左份水果既原汁原味,而且無咁甜,飲得好舒服。主角出場!主角係我最愛既燉羊肉,醬汁濃而不膩,羊肉口感香軟無比,令人忍唔住一口接一口。無論主菜定係配料都好出色,薯仔吸收曬所有精華,味道層次更豐富。最後當然唔少得食飯,米飯既口感相當特別,好似食緊蟹籽咁,配埋微酸既醬汁,開胃到唔洗一陣已經食曬成碗飯,非常幸福既中東菜體驗。
前菜係我最愛既鷹嘴豆泥,配上香濃既羊肉,令人無法抗拒。
主角出場!