2014-02-19 1938 瀏覽
今天是2013年的終結, 男朋友訂了這間餐廳來慶祝一起走過1314, 今晚除夕大餐六點時段每位$530 +10%, 比九點時段平$100, 要先入$500 deposit, 之後會收到菜單, 須在事前揀好主菜我們準時到, 是最先一批入座餐廳座位並沒有太高雅, 有點擠迫, 很清楚聽到鄰座說什麼話題由於沒位放袋, 女士們把包包捧在手, 幸好侍應很細心, 主動說有籃子提供可放袋, 再放旁邊地上先送上法式麵包, 可搽上牛油海苔三文魚卷, 西班牙黑毛豬火腿片, 暖西瓜沙律海苔三文魚卷 - 此配搭都幾match, 幾新鮮西班牙黑毛豬火腿片 - 本身我不太愛這種火腿片, 但這裡的又不覺很咸和dry, 我也接受到暖西瓜沙律 - 暖西瓜就是不凍的西瓜吧, 沒什麼特別, 沙律化成幾塊菜放在火腿片底, 還有些切成半粒的橄欖, 橄欖幾重口味的吞拿魚他他伴黑松露菌多士左面橙色一堆是吞拿魚他他, 配上一條葱, 蠻精緻的樣子, 他他入口感覺fresh, 沒生味牛肉綠茶帶子清湯這個很特別, 先送上啫喱樣子的東西, 當綠茶湯一倒下去, 啫喱就溶了, 剩下牛肉心, 這個湯蠻清的, 但我愛它無添加的味道青檸雪芭頭一次在晚餐
我們準時到, 是最先一批入座
法式麵包
先送上法式麵包, 可搽上牛油
海苔三文魚卷, 西班牙黑毛豬火腿片, 暖西瓜沙律
海苔三文魚卷 - 此配搭都幾match, 幾新鮮
牛肉綠茶帶子清湯
牛肉綠茶帶子清湯
青檸雪芭
頭一次在晚餐中段、主菜前吃雪芭, 是想清一清味蕾, 迎接美味的主菜吧, 雪芭的造型像個梨, 很討人喜歡, 質感有點像冰的雪糕, 青檸汁在底部, 隨你喜歡點上多少
烤焗原隻龍蝦配炒野菌, 嫩菠菜及芝士龍蝦汁
龍蝦肉新鮮彈牙, 其他配料都美味, 不過肉就只得三數塊, 淺嚐
低溫慢煮美國安格斯牛仔短骨伴牛肝菌及藍芝士醬
藍芝士醬好重口味, 男朋友說像腐乳, 牛仔短骨肉質軟嫩, 我們要了五成熟
甜品是自家製檸檬批配紅莓泡沬
檸檬批夠酸, 餅皮脆, 我很喜歡, 但男朋友不太欣賞, 還是女生較易接受酸的食物吧
紅莓泡沬口感好得意, 像吃了一陣風, 有淡淡的紅莓味, 過癮!
這一餐十分滿足, 我很喜歡安靜的坐著享受食物, 比起要跟人搶跟人迫又要喪吃的buffet大餐合心水, 男朋友揀得很好, 這餐廳雖然有點迫, 但也滿有氣氛的, 會播放英文歌, 侍應也蠻有禮貌的
2013-12-31
除夕
  • 海苔三文魚卷 西班牙黑毛豬火腿片 暖西瓜沙律
  • 烤焗原隻龍蝦配炒野菌 嫩菠菜及芝士龍蝦汁
2014-01-24 1545 瀏覽
openrice 有解說這店名的來頭, 話說是建築師開的, 所以店名也以其喜歡的一座建築物為名: villa savoye, 再查一查此物的設計師Le Corbusier, 原來就是公司SOFA的原設計者而兩件大作都是同樣在1929年左右設計和製造, 又上了一課.話說回頭這店的出品, 沙律為: stir-fried cuttelfish with garlic and ceasar salad, 全部是羅馬菜, 爽口, 新鮮, 小墨魚仔, 與我無緣, 只食了一粒, 無味, 友人直情一粒都無食.黑白雙包, 一般麵包店的貨色, 無甚特別. House Wine, 無提供資料, 味道一般, 香味微微似車里子, 入口不澀, 尚好.方型牛油切得精緻友人所點的意大利香蒜鮮蜆意大利飯(Risotto with Fresh Clam & Garlic), 賣相不錯, 味道略淡, 飯身如一般意大利飯的硬, 但不夠彈口, 五隻蜆經過安排地排排座, 有些怪怪的模樣.我所叫的炭燒澳洲肉眼扒配砵酒汁(Char-grilled Australia Rib-Eye Steak with Port Wine Grav
話說回頭這店的出品,
方型牛油切得精緻
我所叫的炭燒澳洲肉眼扒配砵酒汁(Char-grilled Australia Rib-Eye Steak with Port Wine Gravy), 上檯時嚇了一下, 比想像中的大件, 不算厚, 我寧可選擇厚身而細件, 煮得過熟, 但肉質仍然尚好, 入口軟熟, 牛肉味中等, 但並未察覺到有砵酒香味.

店員服務水準滿意, 有禮, 態度好.

2014-01-18
2013-11-24 1085 瀏覽
又到週年紀念,男友選了一間在鬧市中一點靜既餐廳。由於是訂位,入到去被安排坐梳化位,環境同音樂都好舒服!首先我地點左一枝白酒,唔係好凍。不過味道都可以哪,之後點左半打蠔,可自選同有好多選擇家,價錢都幾抵。D蠔都好肥美同鮮甜,值得一試。到主菜,我地選了M8和牛,牛都算琳,最特別係佢既朱古力汁,好大膽既嘗試,好創新,可以一試。最後係甜品時間,原來男友已一早為我預備左個溶心朱古力蛋糕(心太軟),看著碟上寫上既字,再加上侍應陪男友作戲既反應,更覺驚喜和心甜!😋
2013-11-22
  • 生蠔
2013-09-05 922 瀏覽
尋日老公話結婚前同我食餐好既,一路睇啲食評,最終揀左依間,睇到佢啲環境好似幾正甘!入到去被安排至窗口位。首先,我地嗌左一打生蠔,好新鮮好肥,之後嗌左個三拼頭盤,有帶子,Prama Ham仲有鵝干配酒一流!之後就黑松露忌廉汁青口,個侍應介紹用面包點汁好正,仲拎多兩個面包俾我地,係不知不覺間,我差啲連汁都飲哂,哈哈 再叫左個M8和牛同羊架,個和牛好冧,佢又吾係好油,個羊架就有少少羊應有既酥味,但吾會好勁!我已經好飽啦,但老公堅持要叫個心太軟,原來佢一早叫左啲侍應寫左啲字係隻碟上面,真係好surprise,我無諗過我老公甘浪漫!😘😘最終埋單我覺得有少少貴,但老公話又酒又蠔仲要食和牛甘串,依個價差吾多,都物超所值既!睇黎我老公慘啦,因為我已經愛上依度,每年既結婚週年都要黎依度,嘻嘻!😁😁😁其實依度啲服務幾好牙,個個都好好笑容,好禮貌,又主動幫我地影相,最後一句新婚快樂好窩心!😘😘😘

2013-09-04
  • 生蠔
  • 黑松露青口
  • 和牛
  • 心太軟
2013-08-25 645 瀏覽
聽朋友講今日終於去咗,一次無回頭!老公叫咗晚餐$285 (+$80 for Augus Beef) with onion soup超少芝士, no dessert, included drinks, 無驚喜,唔值呢個價!我首先叫咗Carbonara, 無汁無味簡直連茶餐廳的都好食過佢,重要水汪汪無味, pasta overcooked 超淋(soft and wet), Carbonara應該好rich好saucy, 一點都做不到之後改點龍蝦海膽risotto。。。啲飯係唔熟架個心仲係硬都敢上枱。。我放棄投訴,反眼食咗幾啖。。賣單走人。。。除咗超附水準的差我無野再講,好貴!Last thing, 個waitress 由入門口黑面黑到出門口..........
聽朋友講今日終於去咗,一次無回頭!

2013-08-25
想食西餐,就去左哩間天后既西餐廳。入到去環境暗暗地,佈置都有D復古味道,檯頭放左盞洋蠋,都真係幾浪漫講番食物先~~店員會教你由邊隻開始順時針咁食,咁就可以由淡到濃去試齊唔同地方既生蠔。我唔太識食,但都食到唔同地方既蠔無論肥美程度、海水味等都有分別,都值得一試既!然後到湯,「龍蝦湯」夠杰身,又唔會太咸;「洋蔥湯」入面仲有一塊塊煮淋哂既洋蔥,都好鮮甜!到主菜喇,「香草羊鞍」要左medium,都好彩無overcook,煮得夠淋,香草都好入味,但就唔夠騷;「蟹肉risotto」就麻麻地,雖然煮得幾正宗(真係起骨架),但就好淡,我直頭要問waitress攞芝士粉加落去先叫有D味,亦唔係好覺有蟹肉喺入面,亦都幾細兜,食完好件食左陣風咁。最後食甜品,tiramisu會比杯咖啡酒你加落去食,可惜我唔鐘意陣酒味,唔識欣賞;「心太軟」就好正,面頭焗到脆身,一開入面D朱古力湧哂出黎,同埋食得出D朱古力醬係靚野,勁香可可味,唔得得個死甜!完滿既一餐,overall都幾好,但貴左D,要>$900,可能位處天后,租金貴啦!
想食西餐,就去左哩間天后既西餐廳。

講番食物先~~

2013-06-20
2013-04-09 810 瀏覽
Went to this restaurant for my friend's birthday. We were party of 6 and was given a nice table in the corner. My first impression of this restaurant is nice decor and great ambience. The dinner menu is adequate. I orderedFrench onion soup (soup itself is weak in flavour.French bread used is too chewy. The only thing that is up to standard is the cheese)Risotto with foie gras and mushroom(The risotto is cooked to perfection, however, the foie gras is a bit of undercooked)New york cheese cake ( T

New york cheese cake ( Tasted OK but the cake texture could be much richer and less soggy.)
As far as service goes, the restaurant staff is very attentive and willing to hear opinion.

For me, this is a medicore restaurant with food at a reasonable price.

2013-04-07
2013-02-19 207 瀏覽
因為SAVOYE在公司附近,而且公司有''鬼'', 我地間中都會去食GE,但我已經由第一次對佢的大愛變到依家畏之已怕,已經唔想來吃。lunch set 好似好耐都無換過, 唯一依然維持水準的是個面包熱LALA的,配上牛油,正!!! 可怕食完個面包,等左成15分鐘個湯先出 (餐廳內不是很多人,只坐了1/3), 湯黎到, 我地ENCORE個包來送湯,,又等多10分鍾... 個湯差不多飲完才來。到MAIN COURSE了, 差不多每次也會叫這個西冷牛扒,第一次吃的時後是很JUICE的...到第2次ORDER了8成, 出來的是血淋淋,要翻煎, 第3次叫了費格的ANGUS STEAK, VERY GD....到今次..ORDER 8成,出來的是很乾,沒有汁已經不想吃...已且以前來的時候,店員會主動問你要不要MUSTARD,但今次要開口問,水也沒有主動REFILL好采,這次是公司請的。

lunch set 好似好耐都無換過
, 唯一依然維持水準的是個面包
個湯差不多飲完才來。

好采,這次是公司請的。

2013-02-19
  • 面包
  • 薯仔煙肉湯
2012-12-30 85 瀏覽
成日係open rice 搵野食就搵得多,但寫食評就懶得就懶,d 食評又真係好影響我尼d fans 我同老公成日都到處揾好野食,尼間餐廳早就想試,所以老公一早就book定位果日我地都係食第二輪,我地去到嘅時候,已經見到勁多人企晒係門口,我八掛望下啦!原來重有d第一輪嘅客人未走,所以未入得⋯⋯冇計啦!雖然比預期遲左入座,但入到去,我覚得d氣氛都好唔錯丫我重記得餐廳送的小禮物(面具) 都幾有心C 丫!I like it ! 雖然帶住佢影左好多相,但唔係好想赫親大家law!所以唔post 出黎Lu! 其實之前都食過酒店嘅法國慢煑,但想不到這個價錢都一樣食到!我地揀左龍蝦湯,好濃蝦味,空口飲有點咸,邊食餐包邊飲,都好ok!講到個主角,慢煑牛,正!正!正!味道同質感我都好鍾意,同上次係酒店食唔覚有咩分別!講真,每道菜都很精美,好靚,差d唔捨得食添!份量同我心目中差不多啦!縂括黎講,我同老公都很滿意,可能係我地都帶著開心過節嘅心情去享受這晚餐啦!所以,我又唔覚得咁差喎!我地重決定情人節再book 添,但經理話菜單未出,我已留左電話,期待中⋯⋯I will be back
d 食評又真係好影響我尼d fans

原來重有d第一輪嘅客人未走,所以未入得⋯⋯冇計啦!
雖然比預期遲左入座,但入到去,我覚得d氣氛都好唔錯丫

雖然帶住佢影左好多相,但唔係好想赫親大家law!
所以唔post 出黎Lu!

其實之前都食過酒店嘅法國慢煑,但想不到這個價錢都一樣食到!

講真,每道菜都很精美,好靚,差d唔捨得食添!
份量同我心目中差不多啦!

所以,我又唔覚得咁差喎!

I will be back

2012-12-25
120 分鐘 (堂食)
2012-12-29 48 瀏覽
一早book 了平安夜食聖誕餐由於我係第二輸(20:30), 要等第一輪d 人走得, 搞到差唔多9 點先開始食野食好多都係普通冇咩特別, 可以一提的係蘑菇湯, 羊同鵝肝雪糕D 服務真係麻麻, 我明白聖誕餐得好多人, 座無虛席, 但坦白講大家都係食嗰D 野, 野食次序係一樣的, 但點解我地張枱會被D STAFF 忽略我地食野的速度同隔離枱差唔多, 所以頭三樣野的上菜時間都好接近第四樣就出事了!!我地見到好多人都食緊之後就諗住我地都好快有, 到隔離食完之後再等左陣(10-15) mins, (之前己等左差唔多20mins), 突然拎個main course(menu 上的第五樣) 上黎, 我就話我地連第四樣都未食wo, 個staff 就話幫我check check有冇搞錯, 一個staff 負責幾張枱都可以錯, 重要係standard 餐來的, 枱枱都係咁上, 點解偏偏會漏左我地嗰枱又等左成10 mins先有第四樣食食完又要催幾次先有第五樣有一張枱的人差唔多遲我地成個鐘先入黎, 都已經食緊第五樣第五樣都未到, 已經有d枱食緊甜品or埋單準備走服務同上菜速度同待客之道不可接受最後我地成餐飯食
一早book 了平安夜食聖誕餐

第四樣就出事了!!
又等左成10 mins先有第四樣食
食完又要催幾次先有第五樣
有一張枱的人差唔多遲我地成個鐘先入黎, 都已經食緊第五樣
第五樣都未到, 已經有d枱食緊甜品or埋單準備走
服務同上菜速度同待客之道不可接受

最後我地成餐飯食到11點40分.... 食完的時候只走剩遲入的2-3枱=.= (明明我地係準時入場的)

食物方面
蘑菇湯 - 幾好味(算係全餐第二好味)
羊 - 煮到好"林" 唔係好"酥" 啱我
鵝肝雪糕 - 口感同味道都好特別, 好難形容

海鮮拼盤
蘑菇湯
龍蝦湯, 太咸太濃 唔啱我
12小時真空煮羊
12小時真空煮和牛
2012-12-24
蘑菇湯
12小時真空煮羊
2012-12-29 41 瀏覽
今天是我和老公的十二週年結婚紀念日,自四年前開始,我們每年都會到位於天后的Savoye Bistro這家法國餐廳晚飯慶祝。有些人喜歡每年到不同的地方吃飯慶祝,但自從四年前到過savoye之後,便深深地愛上了這家餐廳,決定與老公每年都要回來!我從前是不吃生蠔的,但這家餐廳的生蠔卻令我對生蠔完全改觀,並從此愛上吃生蠔。那次我和老公每人各要六隻,但竟想不到眼前六隻生蠔是分別來自不同的地方!餐廳會根據生蠔的味道由淡至濃擺放好讓我們順着吃,真的好專業,亦很有心思。而且這裏的生蠔真的新鮮得不得了,令我一試難忘!加埋一支法國白酒,我覺得自己難直是在享受人生!由於之後也找不到比這裏更好吃的生蠔,所以每年我都十分期待可以回來這裡跟老公一起歎蠔!大家可能會認為每年到同一家餐廳吃飯,會否沒有新意及驚喜!但我可以說,這兒的菜式真的每年都能給我們驚喜!由於我們已預早訂位,我們一進去已可入座!再次到來這熟悉的餐廳,環境依舊充滿着法國情調,好不浪漫!親切的侍應為我們安排了一個舒適的坐位,並細心地為我們介紹菜式。我們今晩共點了五道菜。第一道是頭盤的蒜蓉麭條,蒜蓉麭條可能不是甚麼特別的菜式,但它特別之處是可以塗上原個新

由於我們已預早訂位,我們一進去已可入座!再次到來這熟悉的餐廳,環境依舊充滿着法國情調,好不浪漫!親切的侍應為我們安排了一個舒適的坐位,並細心地為我們介紹菜式。我們今晩共點了五道菜。第一道是頭盤的蒜蓉麭條,蒜蓉麭條可能不是甚麼特別的菜式,但它特別之處是可以塗上原個新鮮焗的蒜頭,實在非常特別!第二道就是我最愛的生蠔!由於經理知道我們今天是結婚週年,加上知道我們已連續四年來這兒歎生蠔,便為我們特意挑選了最大最肥美的生蠔,令我們相當感動。第三道是這兒餐牌上沒有而只為熟客而做的帶子配香煎鵝肝!帶子新鮮,鵝肝大件,吃完我已經開始飽了!第四道菜是西班牙黑毛豬𩣑,可能是我已經有點飽意,所以只吃了兩片。第五道當然就是我在這兒的另一最愛─朱古力心太軟,它是我每次來都必吃的甜品。細心的經理更為我們寫上happy anniversay的字句,令我們相當感動!心形的心太軟蛋糕流出暖暖的朱古力漿,再配上優質的雪糕,吃完整個人都感覺甜甜的,為我們結婚週年再次留下甜美的回憶。

所以唔好以為法國餐份量好少唔夠飽,以我在這裏吃了四年的經驗,兩個人一支酒加十二隻生蠔,然後再加一個set dinner兩份吃,已經可以捧著肚子離開,所以就算價錢貴一點,都物有所值!

Savoye, 我倆會繼續對你專一不變,就如我倆的感情一樣,下年結婚週年再見!
已連續四年結婚週年會來的法國餐廳
蒜蓉飽條及原個焗蒜頭
找不到比這家更好吃的生蠔!
吃蠔必配的白酒
帶子及鵝肝都非常大件!
西班牙黑毛豬鞍
謝謝為我們在心太軟上寫上祝福字句,真窩心!
題外話/補充資料: 無論經理或服務員都態度親切,照顧周到,令人感到很窩心!
2012-12-28
已連續四年結婚週年會來的法國餐廳
蒜蓉飽條及原個焗蒜頭
找不到比這家更好吃的生蠔!
吃蠔必配的白酒
帶子及鵝肝都非常大件!
西班牙黑毛豬鞍
謝謝為我們在心太軟上寫上祝福字句,真窩心!
  • 生蠔,帶子配鵝肝,朱古力心太軟
2012-12-27 42 瀏覽
睇完樓下為食肥豬俠的留言,相當有同感! 以後絕對都吾會幫趁呢間野!男朋友lum住比surprise我,聖誕book左台一齊慶祝下,天后呢個地段兩個人$1500先落到樓,講真擺明聖誕比人咁搶法係咪過分先。不過如果D野好食都算啦,坐低個WAITER拎左舊掟得死人既麵包黎‧‧‧跟住就一路等前菜‧‧‧首先係黑松露天使麵,份量少(初初以為前菜先份量少,但原來去到主菜都仲KEEP到呢個份量,唔簡單!),味道OK。到下一道帶子布霖JELLY,帶子薄切到相相相當考功夫,建議各位去超市買急凍帶子好過。之後就龍蝦湯,中肯D講句,個湯幾濃幾好。到MAIN COURSE啦,男友要左焗蠔,佢話味道好一般(/...\),而我就要左個額外+ $48既鵝肝和牛迷你漢堡包,鵝肝既SIZE仲少過我手指尾既第一節,你話慶唔慶先。終於到個個咩12小時慢火煮法,明明ORDER左羊扒同牛扒,又黎左另外兩樣,唉,費事轉啦。講真,真係唔覺有咩咁特別,好普通,(其實係咪堅用左呢個煮法,我地都唔知啦‧‧‧) 食到最尾,聽到隔離台個男仔問個女仔一陣買D咩食好,知個女仔好多野都覺得唔好食無食到,而我男朋友呢,都走左去再食碗牛腩河! 完~
睇完樓下為食肥豬俠的留言,相當有同感!
以後絕對都吾會幫趁呢間野!
男朋友lum住比surprise我,聖誕book左台一齊慶祝下,天后呢個地段兩個人$1500先落到樓,講真擺明聖誕比人咁搶法係咪過分先。不過如果D野好食都算啦,坐低個WAITER拎左舊掟得死人既麵包黎‧‧‧跟住就一路等前菜‧‧‧首先係黑松露天使麵,份量少(初初以為前菜先份量少,但原來去到主菜都仲KEEP到呢個份量,唔簡單!),味道OK。到下一道帶子布霖JELLY,帶子薄切到相相相當考功夫,建議各位去超市買急凍帶子好過。之後就龍蝦湯,中肯D講句,個湯幾濃幾好。到MAIN COURSE啦,男友要左焗蠔,佢話味道好一般(/...\),而我就要左個額外+ $48既鵝肝和牛迷你漢堡包,鵝肝既SIZE仲少過我手指尾既第一節,你話慶唔慶先。終於到個個咩12小時慢火煮法,明明ORDER左羊扒同牛扒,又黎左另外兩樣,唉,費事轉啦。講真,真係唔覺有咩咁特別,好普通,(其實係咪堅用左呢個煮法,我地都唔知啦‧‧‧) 食到最尾,聽到隔離台個男仔問個女仔一陣買D咩食好,知個女仔好多野都覺得唔好食無食到,而我男朋友呢,都走左去再食碗牛腩河! 完~ BLACKLISTED!

2012-12-25
2012-12-26 35 瀏覽
平安夜諗住食餐精緻同舒服既,一早book左枱同埋叫我地揀定食咩主菜,點知......準時入坐,人客都陸續入黎,上左個面包之後就等等等,半個鐘先至上第一個前菜,之後15-20分鐘再上埋個龍蝦湯。較遲入坐的人客已經食緊主菜,坐响隔離枱個大肚婆仲慘,等左好耐佢老公先至話大肚婆唔餓得,唔該俾個面包佢啦。成餐飯催完又催,人地走左,埋埋單,我地先至慢慢上主菜,真係好"抵食",好鬼"法式",食足(等足)3粒鐘。明明節日個個餐都係一樣,仲要好有計劃咁叫人早兩日order定,咁點解仲會亂成咁,slow cook係賣點,但係slow成咁,仲要D野係凍的,您真係蝦我未食過slow cook咩。一定無下次,blacklist!!!!
明明節日個個餐都係一樣,仲要好有計劃咁叫人早兩日order定,咁點解仲會亂成咁,slow cook係賣點,但係slow成咁,仲要D野係凍的,您真係蝦我未食過slow cook咩。一定無下次,blacklist!!!!:huffy:
2012-12-24
2012-11-06 31 瀏覽
七年前每天都會坐巴士送前女友回家,每次都會經過天后永興街 Savoye Bistro, 那時他們剛開業! 我還應承了她,情人節我們一起去試試這餐廳! 但還沒有到那天我們巳經分了手! 之後一直都唔想面對這段不了了之的關係,什至有朋友曾經提意過到這餐廳也被我一一惋怇,可能我覺得這地方是屬於我和她啦! 真其怪!上星期, 公司要接待一班意大利客,老闆在Savoye Bistro訂了台. 因公作關係我所謂那些奇怪情意結也要解開啦!一到場, 發現前女友已坐在幾位老外當中! 原來她是老外的本地同事, 那一刻我們沒有刻意想認, 只是草草地自我介紹罷了!直到生蠔頭盤上台, 她遞了一隻在我碟上, 她說:你是不是還喜歡吃生蠔啊?! 是! 當然對啦!這裏的生蠔, 真的不錯, 也是我吃過最好的生蠔, 最大原因當然是她啦!食物Quality 和環境我都會比這餐廳很高分, 否則等不到我們七年後的重逢! 這就是我們的新開始!

蠔Bar
題外話/補充資料: Good Good Good ! 正正正! 真係掋!
2012-09-23
1 分鐘 (堂食)
  • 慢煮三文魚
分享給大家.幾個字可形容此餐廳,食物質素差,服務員態度更差 . . . 1.) 食物 - 劣 (餐湯,主棻都不夠熱 - 牛扒無味只是有點兒暖 . . . 食物唔夠熱真的很差勁)2.) 服務 - 劣 (多次想點餐,但無人理會 - 到點餐的時候, 服務員(經理)很不耐煩及沒有禮貌. . . ) 3.) 環境 - 劣 (裝似高級但不太乾淨再加上食物質素奇差) 真的使人卻步

分享給大家.

幾個字可形容此餐廳,食物質素差,服務員態度更差 . . .

2012-10-10
  • 沒有