餐廳: Simp.lane
資訊:

2023-09-05 22 瀏覽
想減肥但懶得自己整嘢食,想食低碳但又想好味道,係OpenRice 見官塘有這餐廳介紹,便來試試。佢低糖低碳餐單裏面都有幾多選擇,我叫了個黃薑雞扒,雞扒香口味道不錯,據說黃薑係超級食物對身體很好,甘煮幾好。另配上番茄洋蔥湯翠玉瓜麵,麵爽口清新,配上番茄及洋蔥味道幾好,轉眼我已食晒整個麵,食得享受又完全没罪疚感及不用擔心肥,簡直係減肥人士嘅恩物!比蒟蒻麵好味得多多聲!家人叫了個鹽酥雞粒便當味道也不錯,另甜品黑糖牛角酥窩夫熱辣辣脆卜卜幾好味,最緊要不會很甜,啱晒我呢啲又想食又怕肥嘅人~

2023-09-05
因為最近我發福不少所以積極減肥中 少咗外出食飯同奉行緊生酮飲食🥹盡量低碳少糖香港真正有生酮餐單的餐廳不多今日我就找到一間了🥰🥰我試咗佢哋既鮮蝦翠玉瓜麵餐廳把翠玉瓜刨碎了一條條來代替麵每啖都好爽脆 因為是蔬菜所以都好健康🫶🏻而鮮蝦都好脆嫩可口😽🍤睇落份量不大 但我食咗一大半已經飽了🙈🙈我另一半👦🏻就不用生酮飲食所以叫咗個鹽酥大雞脾便當🍱🍗雞脾超級大隻 跟我手掌一樣大般🖐🏻雞髀香味撲鼻 搞到我都好想食啖🥹🥹最後我忍住咗!但👦🏻話好好食好多肉汁又鮮嫩,香口惹味😋😋飲料方面 餐廳都有生酮選擇我叫咗杯青檸梳打 酸酸地都頗開胃👦🏻叫咗mocha 跟餐加$18 性價比不錯~
因為最近我發福不少

所以叫咗個鹽酥大雞脾便當🍱🍗
雞脾超級大隻 跟我手掌一樣大般🖐🏻
雞髀香味撲鼻 搞到我都好想食啖🥹🥹
最後我忍住咗!但👦🏻話好好食
好多肉汁又鮮嫩,香口惹味😋😋

飲料方面 餐廳都有生酮選擇
我叫咗杯青檸梳打 酸酸地都頗開胃
👦🏻叫咗mocha 跟餐加$18 性價比不錯~
2023-08-30 842 瀏覽
呢間小店都係個friend帶我上去先知 平時旺角銅鑼灣啲貓貓Cafe min charge人頭都要百幾蚊估唔到呢間只需要人均$30就可以坐足90分鐘❣️鹽酥大雞髀便當 $68呢個係店主推薦 大大隻雞髀🍗完全遮住晒成個飯 雖然呢間唔算係台式專門店 但味道竟然相當正宗 酥炸外層包住滑捋捋嘅雞肉 以滷肉飯作飯底 肥瘦適中嘅滷肉粒粒十分入味❣️牛肋條椰菜花飯 $98未入嚟之前已經見到門口寫住keto friendly有得玩🐱仲有生酮嘢食嘅真係好少見 牛肋條浸到軟腍入口即溶 低卡椰菜花碎碎好有鑊氣 健康得嚟都夠飽足感❣️ 蘋果醋梳打 +$18酸度比較高嘅果醋十分開胃 淡淡🍎香更易入口 食左炸物用嚟解濟啱晒❣️ 巨峰梳打 +$15巨峰糖漿混合梳打水好match 飲厭咗平時啲可樂雪碧汽水呢個🍇絕對可以考慮下❣️抹茶紅豆白肉小丸子 $78抹茶雪花冰上放左紅豆白玉珍珠做topping 淋上濃稠嘅黑糖醬 微焦香更加濃醇香
估唔到呢間只需要人均$30就可以坐足90分鐘

❣️抹茶紅豆白肉小丸子 $78

2023-08-28
牛肋條椰菜花飯
抹茶紅豆白肉小丸子
已進行生酮飲食多年的我雖然最近經常外食而破戒,但得知最近觀塘開了一間有提供低碳/生酮Menu的餐廳,還是要抽時間去試試。餐廳是家庭式經營,連十歲小妹妹也來充當店員招呼客人,而且態度親切,主動向客人介紹餐牌上的食物。這裡除了有適合低碳/生酮人士的食物,原來還有溫馴可愛的貓貓在店內坐鎮,令店內氣氛更溫馨。ꗯ̤̮意式牛肋條配翠綠西蘭花+香煎煙肉 (低碳) ($98+$10)牛肋條表面均勻地包裹著醬汁,慢煮令肉質鬆軟入味,散發濃郁牛肉香味。煙肉有兩片,老闆娘還用心將它卷成花狀。低碳版可選椰菜花、西蘭花、翠玉瓜麵或蒟弱烏冬代替米飯,我選了西蘭花,健康又飽肚,與牛肋條味道亦搭配。ꪔ̤̮日式咖哩雞扒飯+太陽蛋🍳 ($68+$5)媽媽不是生酮所以選了飯類。雞扒外皮煎得微焦、肉質嫩滑,日式咖哩不辣帶甜味,太陽蛋煎得漂亮,整體配搭不錯。ꗯ̤̮抹茶鮮奶 (跟餐+$18)、紅豆冰 (跟餐+$18)生酮飲品有蘋果醋梳、打青檸梳打和防彈咖啡,但因為其他飲品都吸引多了,所以就放棄了。點了兩杯飲品都正常發揮,甜度也恰到好處。ꪔ̤̮朱古力牛角酥窩夫🥐+綠茶雪糕🍵+彩虹麥片 ($38+$10+$4)我將不吃澱粉的Quota留了來吃甜品(

ꪔ̤̮日式咖哩雞扒飯+太陽蛋🍳 ($68+$5)

ꗯ̤̮抹茶鮮奶 (跟餐+$18)、紅豆冰 (跟餐+$18)

我將不吃澱粉的Quota留了來吃甜品(生酮新手切勿模仿)。即叫即製的牛角酥窩夫賣相色彩繽紛,看到已令人心情大好。窩夫酥脆帶點牛油香氣,加上綠茶雪糕、彩虹麥片和朱古力醬多重口感,為這頓午餐劃上圓滿句號。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿Simp.lane @simplanehk
𖤣𖤥觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#simp.lane #觀塘美食 #觀塘 #觀塘工廈 #hkketo #ketohk #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #相機食先 #食好西 #吃貨 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hkkol #hongkongfood #hongkongfoodie
2023-08-21 50 瀏覽
呢到環境好舒服,仲有貓貓坐店,兩隻都好cute😍仲有board game玩,有得食又有得玩😋▫️鹽酥大雞髀便當 ($68)招牌推介之一,雞脾成隻手掌咁大隻,炸得酥脆,咬落嗦嗦聲,雞脾肉都幾嫩滑,配肉燥蛋飯好正!▫️香茅冬陰公豬扒椰菜花飯 ($88)低碳低脂之選,豬扒以香茅冬陰公汁調製,夠香夠惹味,椰菜花飯好健康。▫️香芒百香果牛乳刨冰 ($78)超推介!綿綿冰好重牛乳味,芒果大大粒又甜又多汁,百香果汁酸酸甜甜好開胃,加上打得好滑既忌廉同朱古力豆,口感豐富😋成個刨冰食完好透心涼,亦唔會好甜好膩。除左香芒味,仲有Oreo、抺茶、芋圓類揀😍▫️防彈咖啡 (椰子油、牛油) ($28)一上枱已經聞到好香椰子同牛油味,飲落咖啡甘味亦到位。▫️朱古力特飲 ($25)面層既Cream打得好滑,朱古力味濃郁亦唔會過甜👍🏼

▫️鹽酥大雞髀便當 ($68)
鹽酥大雞髀便當

▫️香茅冬陰公豬扒椰菜花飯 ($88)
香茅冬陰公豬扒椰菜花飯

▫️香芒百香果牛乳刨冰 ($78)
香芒百香果牛乳刨冰

▫️防彈咖啡 (椰子油、牛油) ($28)
一上枱已經聞到好香椰子同牛油味,飲落咖啡甘味亦到位。
防彈咖啡

▫️朱古力特飲 ($25)
面層既Cream打得好滑,朱古力味濃郁亦唔會過甜👍🏼
朱古力特飲
香茅冬陰公豬扒椰菜花飯
防彈咖啡
朱古力特飲
2023-08-19 581 瀏覽
聽同事成日講去“閃靈”食飯,心諗咩餐廳改個咁特別嘅名,原來人地叫“simp.lane”,哈哈,係啲同事發音唔好誤會左😂是日特意上黎一探究竟,位置在富利工業大廈,呢橦工廈都成日黎㗎,入面好多好野食🤤店內地方都幾大,雖然枱擺得唔多,但空間感十足,仲有個大大嘅玻璃房放貓貓🐱,隻黃毛貓貓好大隻,不過佢過左一陣就去左後房,影唔到相添😶🍛黃姜雞扒+煙肉配椰菜花飯叫左份低糖低碳餐😁揀左雞扒併椰菜花飯,再加塊煙肉添,幾豐富~雞扒軟嫩香口,除左黃薑味,仲食到花生味,唔知係咪花生油呢?定醃嘅時間有花生?總知就係好味啦,哈哈😋煙肉有兩片,卷成花狀幾靚。仲有個炒得乾身嘅椰菜花飯,口感真係好似飯,食落唔寡好好味😋🥐芋泥肉鬆牛角酥窩夫再加了份甜品,即叫即製嘅牛角窩夫,上枱非常香啊~牛油味😆窩夫脆身,芋泥有口感不過甜,加上肉鬆鹹鹹甜甜的真係好夾,好味又滿足🤤🍋凍檸樂天氣太熱好想飲凍飲解渴,本身想叫較健康的蘋果醋疏打,但今日無貨,咁轉飲凍檸樂先,夏天飲就係爽,即刻降溫😆枱櫈坐得幾舒服,冷氣十足,又要貓貓陪伴,上黎simp lane治癒下心靈確實唔錯😘晏晝無加一喲~
🍛黃姜雞扒+煙肉配椰菜花飯
🥐芋泥肉鬆牛角酥窩夫
🍋凍檸樂

2023-08-18
觀塘出名多嘢食,今次因為呢間Cafe有貓貓,所以吸引咗上去🐱炸蝦便當($48)炸蝦係即炸嘅~食落熱烘烘又夠脆,好評👍🏻而滷蛋入味,但得半粒唔夠喉🫠滷肉飯嘅肉偏瘦,適合唔食肥肉嘅人,切得大粒,啖啖肉。整體都好唔錯🙆🏽‍♀️意式牛肋條配蕃茄洋蔥湯蒟蒻烏冬($98)+$5餐飲蕃茄洋蔥湯味道較淡🥲而蒟蒻烏冬係用蒟蒻「唧」成一條條嘅烏冬樣,口感爽口彈牙,幾清新。牛肋條比較韌,可以煮淋啲😅不過啲汁就幾夠味,適合配埋烏冬食。鹽酥大雞髀配薯條($68)+$5餐飲雞髀都算大隻,外皮鬆脆,內裡都保留到雞肉肉汁,好係好食,值得推介👍🏻另外薯條夠粗,亦都係啱啱炸出嚟好脆,但可能因為健康而冇落好多鹽,味道比較寡,需要點茄汁。📍總結:-除咗便當嘅餐飲係奉送之外,其他餐嘅餐飲要加錢🥲本來我都冇諗住嗌,但一個妹妹(真係小妹妹)幫手落單嘅時候,連小食個餐都問我飲啲咩,冇為意就嗌多杯😮‍💨佢又冇話要加錢🥲本來兩個人兩個餐,嗌兩杯就OK,但因為以為小食都送埋餐飲(心諗都幾好),嗌多杯之後原來要加錢,講得有啲唔清楚。-食物方面炸物就最出色~-menu 寫6點後要加一,但無寫星期六日都要,到俾錢嘅時候,店員先話門口有張紙貼住咗要

炸蝦便當($48)

意式牛肋條配蕃茄洋蔥湯蒟蒻烏冬($98)+$5餐飲

鹽酥大雞髀配薯條($68)+$5餐飲

📍總結:
-食物方面炸物就最出色~
-menu 寫6點後要加一,但無寫星期六日都要,到俾錢嘅時候,店員先話門口有張紙貼住咗要加一😵‍💫又係一個我冇為意就中咗嘅伏,唔係話唔想俾,但menu上寫得清楚會好啲。
-唔記得講隻貓貓,原來係困住咗嘅,只可以喺玻璃度睇,冇得玩。
炸蝦便當
意式牛肋條配蕃茄洋蔥湯蒟弱烏冬
鹽酥大雞髀配薯條
2023-08-13
炸蝦便當
鹽酥大雞髀配薯條
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥 📍Simp.lane (觀塘)🔍 觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖🔹意式番茄牛肋條意粉💰98牛肋條好軟好入味,每碟都有4大條牛肋條,性價比高~意粉煮得剛剛好,配上濃郁而美味嘅番茄汁。🔹鹽酥大雞髀便當💰68大大隻雞髀經過精心調味和醃製,表面酥脆,內部肉質濕潤嫩滑。🔹芋泥肉鬆牛角酥窩夫💰38好多芋泥同肉鬆👍雖然窩夫個味道會d發酵過既酸味,但同芋泥同肉鬆一齊食,又異常地夾🤣雖然份量唔多,不過佢地好貼心,會食完主食之後先上,食飽再食呢個甜品就岩岩好~🔹巨峰梳打 💰15跟餐加15蚊,巨峰果醬同梳打水係分開上,可以按照自己既口味去調節濃度👍
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥
📍Simp.lane (觀塘)
🔍 觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖

🔹意式番茄牛肋條意粉💰98

🔹鹽酥大雞髀便當💰68
大大隻雞髀經過精心調味和醃製,表面酥脆,內部肉質濕潤嫩滑。

🔹芋泥肉鬆牛角酥窩夫💰38

🔹巨峰梳打 💰15
  • 芋泥肉鬆牛角酥窩夫
我未去過貓貓cafe 一直都想去下😂 今次第一次捉埋👦一齊黎chill下😍 呢度環境好闊落,坐得勁舒服😌 可以係度傾好耐計!呢度仲有2隻貓貓大人,一隻叫阿里(好大隻😂) 同埋 一隻叫多比!🐱 店鋪坐鎮兩大頭!·🌟香煎鮮蝦青醬意粉🍝$98青醬掛滿曬每一條麵!份量都幾多!食得好飽~蝦仁爽脆彈牙🦐 連少少黑椒調味😌 一啖一啖越食越上癮😄 (不過如果少d橄欖油就💯 因為可能本身青醬佢會有油份👅)·🌟芝士牛角酥配香滑炒蛋🥐$78呢個brunch豐富得黎又唔會好似all day breakfast個種多到好heavy!有件牛角包窩夫,口感內催外軟帶有牛油香,鹹香鹹香,配上滑蛋🍳 好正😍 (同埋我好鍾意個薯條🍟既質感!炸得啱啱好 外脆內軟又唔會油!) 清晒✅·🤍抹茶鮮奶🍵 +$18 & 港式奶茶🥤+$8奶茶味道正常😌 同埋唔會太甜既抹茶牛奶~🍵 味道剛剛好👌·Overall: 建議大家黎下午茶一下!真係環境好闊落好舒服~仲有兩隻貓貓😍🐱 員工們都好熱情又好nice!😄 係一個開心既brunch😍 星期日放假既good start😭·評分🪄 (滿分5🍑)人均:$100 up味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑

🌟香煎鮮蝦青醬意粉🍝$98

🌟芝士牛角酥配香滑炒蛋🥐$78

🤍抹茶鮮奶🍵 +$18 & 港式奶茶🥤+$8
奶茶味道正常😌 同埋唔會太甜既抹茶牛奶~🍵 味道剛剛好👌

評分🪄 (滿分5🍑)
人均:$100 up
地址: 觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖
🚇觀塘A2出口步行7分鐘
  • 芝士牛角酥配香滑炒蛋
2023-08-11 33 瀏覽
朋友介紹下黎到呢間少鹽少糖 健康飲食 食物選擇多又有甜品環境舒適服務熱情好客仲有兩隻可愛貓貓🐱 (⁎⁍3⁍̴̆⁎) ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ✐☡ ▸ 蕃茄洋蔥湯翠玉瓜麵生酮麵食✨份量滿滿將翠玉瓜切成麵條狀湯底有瓜蓉咸度剛好食到一半已有飽肚感🤰🏻▸ 香茅冬陰功豬扒麵配有自家製豬扒香濃香茅淡淡冬陰功香因少鹽且無過多醃製所以肉質不會太軟嫩但又不會太乾身整體不錯😋▸ 鹽酥雞粒便當鹽酥雞很好食😍外皮超薄又香脆肉質嫩滑有肉汁飯有肉燥汁配搭咸度適中又惹味▸ 抹茶鮮奶配雪糕抹茶控 表示非常香濃微苦濃而不澀又細滑雪糕球抹茶味幾濃 冰溶味道也不會變太淡▸ 洛神花紅茶味道酸中帶微甜整體話梅味偏重洛神花味不太出▸ 抹茶紅豆白肉小丸子刨冰冰好碎好綿滑淡淡奶香黑糖醬令整體味道昇華微甜中帶有淡香抹茶味煙韌咬口小丸子同珍珠跟甜甜紅豆口感豐富🍧
朋友介紹下黎到呢間

微甜中帶有淡香抹茶味
煙韌咬口小丸子同珍珠
跟甜甜紅豆口感豐富🍧
2023-08-11 14 瀏覽
我們最近到觀塘工廈的Simp.lane用餐,點了他們的日式咖喱牛脷飯加太陽蛋配台式珍珠奶茶以及滷肉便當多加台灣香腸三條,配紅豆冰雪糕。首先,日式咖喱牛脷飯咖喱的味道相當濃郁,牛脷肉也煮得很軟嫩。太陽蛋的蛋黃流出來時,增添了一份豐富的口感。至於滷肉便當,滷肉肉質鮮嫩多汁,滷汁入味,而滷肉的份量也足夠,吃完夠飽肚。台灣香腸則帶來了獨特的風味,增添了豐富的口感。配上紅豆冰雪糕,冰涼的口感在炎熱的天氣中十分享受。總的來說,Simp.lane的餐點口味不錯,價格也相對實惠。如果你喜歡濃郁的咖喱以及多汁的滷肉,這裡是一個不錯的選擇。

香港探店|觀塘|多國菜|Simp.lane在觀塘駿業里內的這家餐廳,度過了一個美味的晚餐。首先,日式咖喱雞扒飯拼太陽蛋是我必點的菜品,鮮嫩多汁的雞肉搭配濃郁的咖喱醬汁,讓人垂涎欲滴。加上太陽蛋,口感更加豐富。抹茶鮮奶也是一道值得推薦的飲品,鮮奶與抹茶的香氣完美融合,口感濃郁而不膩。除了日式咖喱雞扒飯和抹茶鮮奶,意式牛助條配青醬翠玉瓜麵也是一道驚艷的佳餚。嚴選的牛肉條肉質鮮嫩,配上青醬翠玉瓜麵,清爽爽口,讓人回味無窮。紅豆冰和Oreo雪糕牛乳刨冰也是完美的甜點選擇,紅豆冰口感清爽,配上冰涼的刨冰,甜而不膩,Oreo雪糕的美味更是讓人驚艷。整家餐廳裝潢木系,氛圍舒適,讓人感受到放鬆和愉悅,店員服務態度也十分親切,讓整個用餐體驗更加愉快。還有可愛的貓咪相伴。如果你想品嚐美味的日式和意式料理,這家餐廳絕對是一個值得一試的地方。——————為食分界線——————📍 Simp.lane觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖人均消費: $150#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #ho
香港探店|觀塘|多國菜|Simp.lane

在觀塘駿業里內的這家餐廳,度過了一個美味的晚餐。

除了日式咖喱雞扒飯和抹茶鮮奶,
意式牛助條配青醬翠玉瓜麵

——————為食分界線——————
📍 Simp.lane
觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖

人均消費: $150
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
Cafe裝潢以木系為主,唔單只係生酮人士外食福音,仲係貓奴嘅坐腳地!當然仲有凡人嘅嘢食啦。場內有3隻可愛貓店長,一隻緬因貓,同2隻暹羅貓。貓貓完全唔怕生保,主動撒嬌、要玩!💕💕💕⭐️意式牛肋條+椰菜花飯 $98牛肋肉炆得好軟嫩,吸收晒醬汁嘅精華,味道濃郁,椰菜花飯飽肚感十足,但同時滿足到口腹之欲😳⭐️ 芝士窩夫配香滑炒蛋🍳 $78窩夫嘅奶香同芝士香好出,外層酥脆,內層鬆軟。面頭加埋嫩滑嘅炒蛋,更加有口感。⭐️香芒百香果牛乳刨冰🥭 $78夏日炎炎,最好食冰,香芒百香果牛乳刨冰以碎冰為基底,再鋪上滿滿的新鮮香芒和百香果,好正,酸酸甜甜,透心涼!

⭐️意式牛肋條+椰菜花飯 $98

⭐️ 芝士窩夫配香滑炒蛋🍳 $78
窩夫嘅奶香同芝士香好出,外層酥脆,內層鬆軟。
面頭加埋嫩滑嘅炒蛋,更加有口感。

⭐️香芒百香果牛乳刨冰🥭 $78

2023-08-08 21 瀏覽
生酮飲食體驗⁉️😀同朋友去咗觀塘工廠區搵食☺️去咗富利大廈嘅Simp.lane😀入到餐廳簡潔有親切感☺️有三隻喵喵做貓店長😺燈飾佈置得相當有氣氛😍真係適合與好友知己聚會👍🏻主打西式菜餚及低糖低碳🍽香煎三文魚腩椰菜花飯,98蚊份💰三文魚腩椰菜花飯,係餐廳低糖低碳菜式,好少餐廳有得食生酮飲食餐單,三文魚腩煎得夠香口,椰菜花飯口感好特別,啱晒要減肥嘅朋友試吓☺️香芒百香果牛乳刨冰,78蚊份💰棉棉冰入口即溶,椰子味唔算太突出,味道不太甜,芒果粒同百力滋口感豐富,仲有大量嘅百香果漿,每啖配上餅碎,濃縮芒果味嘅刨冰,味度恰到好處,口感層次十分有驚喜🥥抹茶鮮奶配雪糕,43蚊杯💰入口時清甜微香帶抹茶,抹茶有奶泡,更香滑味道深刻濃郁嘅雪糕🍵朱古力特飲,30蚊杯朱古力特飲,味濃郁夠哂幼滑又奶泡,令人飲過就停唔到口🍫整體環境好多打卡位🥰服務店員同客人有互動👍🏻食物賣點低糖低碳,啱哂健康嘅朋友們輕鬆食個午餐👍🏻🥰
生酮飲食體驗⁉️😀
燈飾佈置得相當有氣氛😍
真係適合與好友知己聚會👍🏻
主打西式菜餚及低糖低碳🍽

香煎三文魚腩椰菜花飯,98蚊份💰
三文魚腩椰菜花飯,係餐廳低糖低碳菜式,

香芒百香果牛乳刨冰,78蚊份💰

抹茶鮮奶配雪糕,43蚊杯💰

朱古力特飲,30蚊杯
朱古力特飲,味濃郁夠哂幼滑又奶泡,令人飲過就停唔到口🍫

整體環境好多打卡位🥰
服務店員同客人有互動👍🏻
食物賣點低糖低碳,啱哂健康嘅朋友們輕鬆食個午餐👍🏻🥰
生酮飲食人士又多間餐廳選擇啦!店入面仲有個大玻璃房可以望住3隻貓店長用餐🙈🌸香茅冬陰功豬扒+椰菜花飯|$88低糖低碳之選,可以簡椰菜花飯/西蘭花飯實在比較少見。帶少量脂肪既豬扒表面舖上冬蔭功醬汁,味道唔會太濃都感受到泰式風味。唔好睇佢望落細細份咁,椰菜花飯好飽肚架🤣🌸芝士牛角酥配香滑炒蛋|$78牛角酥窩夫好香脆,有咸香既芝士味,另外仲有好多款甜既口味可以選擇。炒蛋比較似奄列,中間系半熟流心既~🌸Oreo雪糕牛乳刨冰(⭐️推薦)|$88造型好QQ,成個刨冰底都系牛乳冰,入口即溶好濃牛奶味,表面同中間都舖左oreo同餅乾碎令口感更加豐富😋🌸抹茶鮮奶配雪糕(跟餐)|+$28🌸朱古力特飲(跟餐)|+$15兩款特飲都唔會好甜~朱古力特飲就係朱古力奶既味道。

🌸香茅冬陰功豬扒+椰菜花飯|$88
低糖低碳之選,可以簡椰菜花飯/西蘭花飯實在比較少見。

🌸芝士牛角酥配香滑炒蛋|$78
炒蛋比較似奄列,中間系半熟流心既~

🌸Oreo雪糕牛乳刨冰(⭐️推薦)|$88

🌸抹茶鮮奶配雪糕(跟餐)|+$28
🌸朱古力特飲(跟餐)|+$15
兩款特飲都唔會好甜~朱古力特飲就係朱古力奶既味道。