2022-10-16 388 瀏覽
今日放假個朋友去尖沙咀行街,順便搵一個地方坐下,呢度近尖沙咀清真寺,方便我搭車,所以收工係就嚟上呢度食一個下午茶。呢度嘅店員10分推介Seafood Platter,我自己冇乜所謂,所以就試一試;就呢一個餐,遊戲規則係一定要另外叫多兩杯酒精飲品。過咗大約10分鐘之後,就上咗呢一盤海鮮,靜香嚟到嘅時候,味道已經充斥着好大浸海水味;另外再仔細睇,每一舊海鮮,都已經新鮮地剝好,拆晒肉同穀,淨係需要用叉同刀切開去,點煮醬汁慢慢食,已經可以。首先我哋食嘅係佢嘅帶子,大大粒,要用刀叉去切開,再點Wasabi同埋日式豉油,每一啖都好新鮮,而且肉爽唔霉。鮑魚已經新鮮拆好榖,亦都已經去埋腸,所以都係叉起直接食就可以。味道黎講係好清,肉彈牙。最後龍蝦🦞完整一隻奉上,蝦肉清新,而且大份,味道清新,肉爽,唔會有唔好聞嘅味道,整體而言10分好。我自己亦明白點解一定要叫2杯飲品作為遊戲規則,我自己個人估計,這一盤海鮮,成本也不少,因為用料真係幾唔錯,而且唔細份。

2022-10-16
2022-10-10 20 瀏覽
這家SoBar與蘇媽crossover共用一間店面,裡面一半是蘇媽一半是SoBar,不過SoBar不能點蘇媽的菜單哦周五晚因為人多的關係,所以室內沒位置了。沒有太陽的室外沒有風依然很熱💦雖然有一點黑,但是環境氣氛都不錯,是幾位好友摸酒杯吃晚飯談心的好地方🫶🏻4人一台點了的食物沒有很多因為實在沒有很多選擇😂點了前菜 : 大蝦沙律🥗小吃 : 薯條,池魚BB,雞泡魚乾主菜 : 軟殼蟹辣意大利燉飯軟殼蟹非常之酥脆,飯是挺辣的,但是真的挺好吃😋如果想點酒精飲品的話就必須要點食物,一個食物配一個酒精飲品。點了個signature cocktail🍹 餐牌上常常不知道cocktail 是什麼味道?這裡的餐牌有標記每款cocktail 是甜酸苦辣✨算是挺有心的小細節設計因為太熱的關係,所以我們後來都再點了一杯無酒精飲品以及要了都杯水第二杯飲品漏單了,所以等了較久因為餐廳10點關門,所以之後就轉戰另一個酒吧繼續聊天了小建議,户外還真的是要設一把風扇會較好不然快熱死了😂想去的朋友記得早一點訂座,不然的話就很難有位置或者要在門外等很久

4人一台點了的食物沒有很多
因為實在沒有很多選擇😂
點了前菜 : 大蝦沙律🥗
小吃 : 薯條,池魚BB,雞泡魚乾
主菜 : 軟殼蟹辣意大利燉飯
軟殼蟹非常之酥脆,飯是挺辣的,但是真的挺好吃😋

第二杯飲品漏單了,所以等了較久

因為餐廳10點關門,所以之後就轉戰另一個酒吧繼續聊天了

小建議,户外還真的是要設一把風扇會較好不然快熱死了😂
大蝦沙律
池魚bb
2022-08-29
2022-09-10 16 瀏覽
《蘇媽後有So Bar》一間位於尖沙咀嘅Bar and restaurant。同蘇媽同一個鋪位,偏向東南亞嘅Fusion菜式,仲有多款打卡able雞尾酒。—————————🍸COCO HKD$148 (HH HKD$88)Cocktail設計各有特色,味道不俗,設計有心思,非常適合各位女士打卡,男士亦都可以一嘗各款不同特調。🦀甲必丹軟殼蟹頓飯 HKD$ 178味道偏辣,香濃嘅咖哩香料味,飯中夾雜脆脆香片,帶出層次感,軟殼蟹份量都比足,不錯。—————————評價:🌆 餐廳環境有格調🍲 食物質素不錯🍸 飲品有特色👨‍👩‍👧‍👧 朋友聚會一流推介指數:❤️❤️❤️❤️(五個心心為滿分)
《蘇媽後有So Bar》

—————————

🍸COCO HKD$148 (HH HKD$88)

🦀甲必丹軟殼蟹頓飯 HKD$ 178

—————————
評價:

🌆 餐廳環境有格調
🍲 食物質素不錯
🍸 飲品有特色
👨‍👩‍👧‍👧 朋友聚會一流

推介指數:❤️❤️❤️❤️
(五個心心為滿分)
  • 甲必丹軟殼蟹燉飯
2022-08-15 474 瀏覽
位於尖沙咀加連威老道10號加威中心地下的So Bar,是一間頗有情調的多國菜酒吧。餐廳的環境浪漫,適合情侶來聊天和談心。筆者頗喜歡閃亮亮的枱燈,情侶來的話,把另一半照得更加美艷動人。順便一提,因當時的防疫政策,進入酒吧前需要出示快速檢測結果。。香腸拼盤 - $198Sausage Platter 香腸拼盤即點即製,新鮮熱辣,是一客相當惹味的伴酒小吃。拼盤有兩款香腸、炸薯角和少量沙律菜,適合兩人享用。。兩款香腸也煎得相當香脆。左面卷成一個圓餅型的香腸為德國豬肉腸,肉味香濃, 可用刀把香腸切成小件,和朋友分享。。右手面的香腸的味道比左面的豬肉腸更為鹹香,分別有三款口味:原味、芝士和黑椒。筆者最喜愛芝士口味,香腸多汁可口。朋友則愛吃微辣、口感刺激的黑椒口味。。筆者和朋友第二天早上要上班,所以點了兩杯無酒精飲品 (Mocktail),兩款飲品的感覺充滿著熱帶風情,而且飲品份量充足,相當解渴消暑,平衡了香腸拼盤的油膩感。Passionfruit Lime Soda (左 - 黃色)~Passionfruit Juice, lime, sparkling water這杯有氣飲品味道酸酸甜甜,首先會

香腸拼盤 - $198
Sausage Platter

這杯有氣飲品味道酸酸甜甜,首先會嚐到青檸的味道,強勁的熱情果的味道之後會慢慢湧出。

Princess - $78 (右,橙紅色)
~Grapefruit Juice, Cranberry juice, lemon juice, rose syrup
這杯飲品給筆者給感覺就如一名嬌艷的公主,穿著橙紅色的裙子,含蓄而美麗。首先會嚐到提子的甜味,之後也能聞到玫瑰的香氣。

2022-06-27
2022-08-07 37 瀏覽
一直都好想試下呢間餐廳,原因係佢嘅 cocktail 好吸引我,首先感謝同行朋友令我可以試哂我想試嘅cocktail 🙏🏻佢嘅cocktail 好有誠意,盡量都會帶一啲東南亞嘅風味。以下係我對cocktail 嘅個人感覺,非專業。▫️KUMQUAT MARGARITA $138呢杯酒用另一隻酒代替conintreau,成個感覺都唔同哂,加左少少柑桔嘅味道,由傳統既鹽邊改做話梅粉,飲落就係先酸後甜,同本身傳統嘅margarita相比係兩樣感覺!試意推介!▫️SHISO MOJITO $128用紫蘇葉取代薄荷葉,紫蘇葉感覺好岀,mojito 本身應有嘅青檸味飲唔岀,同傳統mojito都係唔同嘅感覺,但同樣比到一種清新嘅感覺。如果鍾意紫蘇葉嘅味道,應該都會鍾意呢杯 cocktail。▫️DURIAN KISS $98賣點係用咗泡泡煙槍,可以話多左少少香氣,但都係玩味重,職員會叫你用鼻尖篤爆個波,打咭就岩哂!本身係榴槤愛好者,但唔好Baileys,所以感覺都係有少少失望,係有榴槤味,但成杯酒口感太rich,同朋友純飲嘢嘅時候飲都ok接受到,但食飯就完全不夾。▫️AWAKENING EARL GREY$

以下係我對cocktail 嘅個人感覺,非專業。

▫️KUMQUAT MARGARITA $138

▫️SHISO MOJITO $128

▫️DURIAN KISS $98

▫️AWAKENING EARL GREY$138
酒感好重嘅一款cocktail ,我自己覺得同earl grey好似格格不入,飲落帶少少花香味道,但酒感太重,唔太岩我口味。另外,因為佢用左煙燻增加香氣,比起一般嘅cocktail更有特色,所以都係好岩打咭用!

▫️大蝦沙律 $148
大蝦夠彈牙,沙律菜都新鮮,但個醬汁就略嫌唔係太夠。

▫️黑椒帶子海鮮闊麵$178
帶子同麵都帶有好重嘅黑椒味,每一啖都帶少少辣,夠晒開胃!

▫️炸饅頭配咖央 $88
熱辣辣嘅炸饅頭加埋佢嘅咖央醬又幾夾,不過就得6隻,而且體積比較小。

▫️香腸拼盤 $198
無乜馬來西亞風嘅感覺,就普通香腸拼盤,用嚟送酒幾好架。

▫️麻辣雞肉串$78
好辣呀!平時食雞煲食到小辣嘅我要狂飲水!鍾意食辣嘅一定要試吓!

當日好熱但indoor已經無哂位,我哋都諗咗好耐坐唔坐出面,最後都照坐。感覺都唔差,仲有少少似去左馬來西亞嘅感覺。而職員都非常有禮貌,會介紹下唔同嘅酒同食物,就算唔識飲酒都可以揀到杯岩你心水嘅酒!
.呢間野開頭睇相個下🌝真心覺得幾Chill,但去到真係覺得有好多野要攪攪佢。😖首先,環境方面。由於店內樓底太高,以致本身冷氣根本都唔夠力吹到食客位置😨加上我同友人去食個日出面都成35度高溫🌚但個係唔夠冷氣的情況下基本上成餐飯真係大汗滴細汗咁食🥲同時咁岩有枱諗住坐入DD可能涼D心態但點知入面滴水,最後都係坐返出黎而家係Bar的工作人員都熱到有時間除口罩咁劑😖真心熱🎈食物質素方面,因為食物可選的種類唔多,但我地除左叫飲品之外,都叫左幾款野食。😁1. 炸饅頭配咖央醬 $88呢個就無可能唔好食架啦,6個小饅頭配上咖央醬,的確係唔錯嘅配搭但價格88蚊,我覺得有點太貴了這個。🤤2. 甲必丹軟殼蟹燉飯 $178呢個飯味道有dd辣,真係唔食得辣的人唔好叫,但對我黎講就覺得好正,真係會一口接一口咁食。但不過軟殼蟹炸耐左以致到吸收左過多油份,食落口真係一口油,呢個有dd扣分🥲3. 馬來西亞當歸燒春雞 $228咁呢隻燒春雞係全隻開邊即叫即整嘅咁當歸味係有些少,但唔算強烈,雞肉方面都係煮過龍,所以雞肉無咩juicy感而以致有d柴皮😖4. Breathe of Joy $128呢杯野飲,的確ok,威士忌做bas
呢間野開頭睇相個下🌝
真心覺得幾Chill,但去到真係覺得有好多野要攪攪佢。😖

首先,環境方面。
由於店內樓底太高,以致本身冷氣根本都唔夠力吹到食客位置😨
加上我同友人去食個日出面都成35度高溫🌚

但個係唔夠冷氣的情況下
基本上成餐飯真係大汗滴細汗咁食🥲
同時咁岩有枱諗住坐入DD可能涼D心態
但點知入面滴水,最後都係坐返出黎

而家係Bar的工作人員都熱到有時間除口罩咁劑😖
真心熱🎈

炸饅頭配咖央醬

1. 炸饅頭配咖央醬 $88
但價格88蚊,我覺得有點太貴了這個。🤤

2. 甲必丹軟殼蟹燉飯 $178
甲必丹軟殼蟹燉飯
食落口真係一口油,呢個有dd扣分🥲
馬來西亞當歸燒春雞

3. 馬來西亞當歸燒春雞 $228
咁呢隻燒春雞係全隻開邊即叫即整嘅

4. Breathe of Joy $128
呢杯野飲,的確ok,威士忌做base,加上文冬薑,熱情果,檸檬製成,
Breathe of Joy
成杯野店員話唔洗攪,由頂飲到底,個味好出,好夾,好清新。🤤

5. Ciao $138
一杯芫茜控必點推介,無諗過Gin同芫茜可以咁match 味道好醒神,
Ciao
加上面頭佢做左層蛋白泡,賣相真心唔錯😛

6. Flamingo Dance $128
佢係一杯由菠蘿同咖央整成嘅沙冰飲品,個味好夾,咖央味非常突出
真心正🥰

總括黎講,飲品方面大致上都無咩問題,但問題就係在於冷氣同食物,食物方面真係可以整得再好d,畢竟佢地蘇媽蘇媽本身食物質素唔差✨

提提大家,雖然呢間野同蘇媽係孖公仔咁一齊,但係隔離蘇媽嘅野係唔可以係So bar度叫黎食架,同埋我記得好似唔可以只係剩飲野,一定要叫食物的啊🤫
2022-07-23
炸饅頭配咖央醬
2022-07-30 71 瀏覽
有少少失望嘅一次體驗原本網上見到餐廳裝修環境幾靚再加上馬拉菜 x 酒吧概念幾特別所以都抱住期待嘅心態嚟試首先想講食物質素中規中矩啦軟殼蟹燉飯個人覺得味道幾好但辣度未必咁多人接受到而燒春雞個當歸味都幾出下不過肉質略嫌鞋咗啲同太乾炸饅頭就正常發揮啦Cocktail方面我就覺得杯Ciao幾正芫茜 + Gin 呢個組合都幾夾至於其餘2杯酒友人們就覺得麻麻不過講失望嘅位就係冷氣喇基於我地本身都擔心戶外位會好熱所以book枱時都㨂定咗室內嘅窗邊位但估唔到室內體感溫度同外面差唔多可能樓底太高冷氣唔足以覆蓋全場環境基本上成餐飯滴住汗咁食令到成件事一啲都唔Chill有少少浪費咗一個咁Chill嘅環境- 甲必丹軟殼蟹燉飯- 馬來亞當歸燒春雞- 炸饅頭配咖央- Ciao- Breath of Joy- Flamingo Dance@sobarhk尖沙咀加連威老道10號加威中心地下
有少少失望嘅一次體驗

Breath of Joy
炸饅頭配咖央
Breath of Joy
2022-07-16 39 瀏覽
蘇媽蘇媽新店—— 𝑆𝑜 𝐵𝑎𝑟有興趣試試芫荽𝐶𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠嗎?𝑆𝑜 𝐵𝑎𝑟開業三個月整個氛圍令人放鬆(´▽`) 𝐶𝑖𝑎𝑜(´▽`) 𝐵𝑟𝑒𝑎𝑡ℎ 𝑜𝑓 𝑗𝑜𝑦(´▽`)甲必單軟殼蟹燉飯食品加入了馬來西亞的特色,裙Whisky以富士山玻璃杯盛載很喜歡這個酒杯啊,還可以轉顏色呢個人較喜歡芫荽味𝐶𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠 味道比想像中容易入口呢碎碎唸:穿過酒吧,後方便是數蘇媽蘇媽室外的座位就在馬路旁邊,夏天會較熱呢黃昏時分可以先喝一杯,然後再吃一餐馬來西亞菜啊!不過店內冷氣不夠啊,希望日後可以改善吧。

蘇媽蘇媽新店—— 𝑆𝑜 𝐵𝑎𝑟
有興趣試試芫荽𝐶𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠嗎?

𝑆𝑜 𝐵𝑎𝑟開業三個月
整個氛圍令人放鬆

(´▽`) 𝐶𝑖𝑎𝑜
(´▽`) 𝐵𝑟𝑒𝑎𝑡ℎ 𝑜𝑓 𝑗𝑜𝑦
(´▽`)甲必單軟殼蟹燉飯
食品加入了馬來西亞的特色,裙
Whisky以富士山玻璃杯盛載
很喜歡這個酒杯啊,還可以轉顏色呢
個人較喜歡芫荽味𝐶𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠 味道比想像中容易入口呢

碎碎唸:
穿過酒吧,後方便是數蘇媽蘇媽
室外的座位就在馬路旁邊,夏天會較熱呢
黃昏時分可以先喝一杯,然後再吃一餐馬來西亞菜啊!
不過店內冷氣不夠啊,希望日後可以改善吧。

2022-07-14 48 瀏覽
蘇媽蘇媽呢個名相信大家都唔陌生,唔知大家又聽過蘇巴未呢🤣今次介紹呢間餐廳So Bar就係同蘇媽蘇媽合作,開喺尖沙咀同一個鋪位,食物方面主打東南亞食品,各式酒水都好齊全,加埋餐廳環境好優美,打卡真係一流🤩🥩燒牛舌芯 牛舌燒得好香,食落口感好有咬口不過唔會韌。味道方面都好重牛味,食落都好juicy😋🍤炸蝦扒蝦扒炸得好酥脆,而且唔厚粉,食落啖啖蝦肉,非常之足料😋🥗大蝦沙律 大蝦一共有五隻,每一隻大蝦都好大隻,肉質好實正亦都好香蝦味,沙律嘅醬汁係用咗黑醋,食落酸酸甜甜好惹味😍🍖黑醬照燒排骨 呢道菜睇相都好吸引,食落果然無令人失望,上菜時已聞到排骨燒完嘅香味,用黑醬燒就更做到焦香效果,食落都有唔少肉,唔會話骨多肉少,肉質燒完都仲好嫩滑,非常之好味🤩🍺Espresso Tonic 呢杯飲品外觀好精緻,飲落好香咖啡味,十分之特別☺️🍸Passionfruit Lime Soda 熱情果味好濃,飲落甜度適中,呢個天氣飲非常之涼快😍

🥩燒牛舌芯

🍤炸蝦扒
蝦扒炸得好酥脆,而且唔厚粉,食落啖啖蝦肉,非常之足料😋

🥗大蝦沙律

🍖黑醬照燒排骨

🍺Espresso Tonic
呢杯飲品外觀好精緻,飲落好香咖啡味,十分之特別☺️

🍸Passionfruit Lime Soda
熱情果味好濃,飲落甜度適中,呢個天氣飲非常之涼快😍
🥂So Bar 🔍尖沙咀加連威老道10號加威中心地下-----如果有留意開我嘅story同post,應該知道B仔一直都係蘇媽粉,是日黎蘇媽食Dinner,見到人流好多,就轉戰唔需要等位嘅So bar試下。餐廳分為室內室外,裝修行英式風格,室外尤其有氣氛,可惜天氣太熱,影完相都係坐返喺室內。.Golden Steamed Buns (Mantou) with Kaya炸饅頭配咖央$88蘇媽咖央多一向出色,同樣嘅醬料,配搭炸得酥酥香香嘅饅頭,味道一如所料地穩陣美味。不過唯一係,由餐廳變Bar,多士變饅頭,價錢即刻就級跳,係傷荷包嘅。Kapitan Curry Stewed Rice with Fried Soft Shell Crab甲必丹軟殼蟹燉飯$178原隻軟殼蟹非常吸睛,香脆口感中不失濃郁蟹膏味,燉飯米粒無過硬,粒粒索滿微辣咖喱汁(同之前介紹過嘅蘇媽嘅咖喱雞撈麵係同一個汁)非常惹味,配搭乾淨清澈但口感強烈嘅LAS CONDES紅酒🍷,味道合拍。
🥂So Bar
🔍尖沙咀加連威老道10號加威中心地下
-----

炸饅頭配咖央$88

甲必丹軟殼蟹燉飯$178
2022-07-03 60 瀏覽
📍So Bar______那天路過尖沙咀發現了新開的So Bar, 位置就在The One 對面,在車水馬龍的尖沙咀中心居然有地舖形式的半露天酒吧實屬難得,當然要找個時間試試。原來So Bar和有名的馬拉餐廳蘇媽。蘇媽是姊妹餐廳但So Bar 主打雞尾酒,裝橫也是另一種風格。試了了兩款主打cocktail, Awakening Earl Grey 由經典雞尾酒Old Fashioned 變奏而成, 無名氏Gin 作基酒帶伯爵茶香,重點是色香味俱全的上枱,揭開玻璃瓶蓋,酒香茶香混合佛手柑香氣湧出,絕對的打卡之選。另一款Breathe of Joy也不遑多讓,由日式Highball變奏,用上山櫻威士忌作基酒,熱情果,文冬薑,薰衣草,檸檬和Shiraz 帶來變化,杯面輕輕放上一片梨乾,燈光下層次分明,入口酸甜可口略帶文冬姜辛辣,與另點的pizza 也很相襯,旦個人更喜歡這杯!記得當日是晚飯時間但我們都不太餓只點了pizza 墊肚,沒想薄而脆口的餅底上鋪滿煙肉、火腿、辣肉腸、玉米、青紅椒等等而且更有菠蘿,香口好食且份量頗大。對!旦是菠蘿pizza支持者,意大利人們請見諒🙏🏻由環境服務到飲品食物
📍So Bar
______

由環境服務到飲品食物質素都比預期好的So Bar, 經過尖沙咀不妨一試。

So Bar Pizza $148
Breath of Joy $128
Awakening Earl Grey $138
______

📍 So Bar (尖沙咀)
______

#旦食在香港 #旦會再來 #旦食在尖沙咀 #egginhk #eggfoodie #相機食先 #hkfood #hkfoodie #hkfoods #foodie #foodphoto #hkfoodblogger #foodporn #hongkong #instafood #hkfoodguide
#bar #cocktails #cocktail #gin #whisky #cocktailbar #cocktailporn #cocktailtime #happyhour #cocktailoftheday #酒吧 #尖沙咀酒吧 #尖沙咀美食
2022-07-02 35 瀏覽
平時去開都係蘇媽蘇媽原來依加仲開左間Sobar雖然係同一個鋪位但餐廳裝潢好有格調係走酒吧嘅風格🥃即係蘇媽 x 酒吧 = Sobar仲分左室外室內位置夜晚同三五知己去chill下幾正🔸燒牛舌芯 $58🔸炸蝦扒 $78🔸大蝦沙律 $148🔸黑醬照燒排骨 $268🔸Espresso Tonic $88🔸Passionfruit Lime Soda $78整體食物唔錯☺️多款食物都融合左馬來西亞嘅風味。燒物好香濃,特別鍾意燒牛舌,唔會燒到好鞋,味道岩岩好。炸蝦扒好特別,炸得好香脆,蝦味鮮味十足。食落好惹味😋大蝦沙律好fresh,有東南亞特色,酸酸甜甜咁,好開胃。Ribs外層香脆內軟,黑醬好香濃。飲品方面,Expresso Tonic層次分明,打卡一流😍
平時去開都係蘇媽蘇媽

🔸黑醬照燒排骨 $268

🔸Espresso Tonic $88

🔸Passionfruit Lime Soda $78

2022-06-27
想不到這家地道的馬來西亞餐室——蘇媽蘇媽,最近竟然搖身一變,成一家復古酒吧,So Bar。以深色木和暖色的復古燈為主調,分露天和室內的座位,氛圍感滿滿。-馬來西亞當歸燒春雞 $228好特別的一道菜,明明是西式的燒春雞,卻加上了藥材當歸,吃起來有當歸的香氣,雞肉也夠嫩,甚有馬來西亞風味🇲🇾-So Bar 薄餅 $148薄餅是偏薄和脆的,所以不會很容易飽。加上辣肉腸、煙肉碎、洋蔥和芝士等配料。-CIAO! $138Roku Gin加上芫荽、蛋白和檸檬,整個味道非常之清新,喜歡芫荽的朋友可以一試🤣

馬來西亞當歸燒春雞 $228

So Bar 薄餅 $148
薄餅是偏薄和脆的,所以不會很容易飽。
加上辣肉腸、煙肉碎、洋蔥和芝士等配料。
CIAO! $138
Roku Gin加上芫荽、蛋白和檸檬,
整個味道非常之清新,
喜歡芫荽的朋友可以一試🤣
2022-06-29 41 瀏覽
喺尖沙咀蘇媽同一舖位嘅酒吧,以為淨係得酒飲,仲有得食fusion 菜🤘🏻-Cocktail款式好多好特別,環境吾錯都坐得幾舒服,但夏天略嫌冷氣唔夠大🫢 Happy hour嘅飲品會更加抵飲啊~ 同埋每杯既cocktail 賣相都相當精緻,有好多款式可以問返店員推薦啊!-大蝦沙律 ($148)強烈建議大家唔好嗌依個沙律😢 全碟都只有沙律菜同幾隻冰鮮蝦仁🍤 味道唔突出但索價$148 🥲-軟殼蟹燉飯 ($178)原隻炸軟殼蟹都算多肉,唔會成口炸粉,味道唔錯~燉飯係星洲炒米味既飯,好惹味! 辣辣地好開胃!一份偏細,女仔食就剛剛好既😋見到隔離枱食原隻燒雞好香好吸引呀🥹🥹

大蝦沙律 ($148)

軟殼蟹燉飯 ($178)

見到隔離枱食原隻燒雞好香好吸引呀🥹🥹
超近地鐵站嘅極方便fusion style酒吧~~~返工太stressful,收工約埋同事過嚟飲悶酒,呢間酒吧距離地鐵站好近,地點好方便,好適合收工過嚟。~~~酒吧有室外同室內部份,餐牌以西餐為主,不過加入咗蘇媽蘇媽食物嘅部分元素,幾有趣。~~~“黑醬照燒排骨$268“”叫咗呢一個排骨,個骨同蘇媽嘅肉骨茶嘅差不多,醬料就係蘇媽個叉燒嘅醬料,配搭埋綿密綿密嘅薯角,味道不錯,同ROKU * GIN (JAPAN) 43%好夾,ROKU嘅香甜味,令照燒排骨本身嘅甜味,變得更加多層次。~~~“炸饅頭配咖央$88”炸饅頭本身就好食,蘇媽咖央又係本身就高質,唔會輸嘅野擺埋一齊,好食就一定嘅。配酒一樣合適。~~~So Bar (尖沙咀)尖沙咀加連威老道10號加威中心地下
超近地鐵站嘅極方便fusion style酒吧
~~~
“黑醬照燒排骨$268“”
~~~
“炸饅頭配咖央$88”
~~~
So Bar (尖沙咀)