2021-12-16 164 瀏覽
K11 近排新開左一間專食青口既新餐廳,見promotion 只要點任何一款口味既青口就會送一支汽酒,咁啱星期一悶悶地想飲下酒同海鮮就來試下!我地首先前菜叫左南瓜湯同前盤沙律南瓜湯夠熱!香滑又夠濃!好暖胃!前盤沙律 -可能見住廚師親手預備,所以感覺番茄都會甜D!主菜 :傳統白酒汁煮青口 配香口薯條主打青口果然夠鮮甜, 個人比較喜歡傳統白酒汁煮因為夠晒清香,可以真正食到食材鮮味!青口肉質飽滿,簡直汁都撈埋( 我係指薯條撈汁呀!)加埋 送既西班牙氣酒Cava, 完全滿足左我沈悶既星期一! 芝士肉醬意粉, 好有誠意!見到滿滿既手削芝士都好想即刻試了!最後是綠茶雪糕 同埋可以食既杯當然仲要一杯Flat White作結,見佢出面有coffee bar , 果然係唔錯!

我地首先前菜叫左南瓜湯同前盤沙律

南瓜湯夠熱!香滑又夠濃!好暖胃!
南瓜湯

前盤沙律 -可能見住廚師親手預備,所以感覺番茄都會甜D!
前盤沙律

主菜 :傳統白酒汁煮青口 配香口薯條
主打青口果然夠鮮甜, 個人比較喜歡傳統白酒汁煮
傳統白酒青口

加埋 送既西班牙氣酒Cava, 完全滿足左我沈悶既星期一!
西班牙汽酒

芝士肉醬意粉
綠茶雪糕
Flat  White
2021-12-16 318 瀏覽
✨Scallop & Tuna Tartare 💰128💫評分: 7.8/10📝Tartare配料有帆立貝、吞拿魚、青瓜、牛油果🥑同蟹子,再用簡單調味,面層放啲食用花裝飾,好豐富,用料新鮮🤤✨Onion Soup 💰88💫評分: 7.9/10📝好多洋蔥🧅,洋蔥多過湯🤣,洋蔥好甜,嗰包焗左啲芝士配埋個湯食好正🌈✨Smoked Salmon Lazy Omelette 💰78💫評分: 8.6/10📝奄列嗰texture煎到半生熟,軟嫩creamy又做到蛋餅嘅感覺,再配煙三文魚好滿足🥰✨French Blue Mussels in French Style 💰188 💫評分: 7.9/10📝佢有4款mussels嘅sauce揀: 香草白酒汁、意式羅勒番茄汁、日式柚子胡椒忌廉汁,我就揀咗法式藍芝士汁,青口幾鮮味、有海水味,不過唔算好大粒,濃郁嘅芝士味再點薯條食好正🤤🍟✨Mentaiko 💰148💫評分: 7.7/10📝明太子意粉放咗紫菜絲同紫蘇葉,明太子嘅味道比較清,唔會咁heavy𝕋𝕙𝕖 𝕄𝕦𝕤𝕤𝕖𝕝𝕤📍 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea地下034
Scallop & Tuna Tartare

Mentaiko

✨Mentaiko 💰148
💫評分: 7.7/10

𝕋𝕙𝕖 𝕄𝕦𝕤𝕤𝕖𝕝𝕤
📍 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea地下034及032B號舖
(尖沙咀🚇D2 出口行3分鐘就到)

💫評分: 7.9/10
💬依家點任何一款口味嘅青口就會送一杯西班牙有氣酒Cava 🥰,想食青口多咗個option,餐廳新開,窗外可以欣賞到維港夜景,見隔離個三文魚意粉廚師將芝士削片,鋪滿成碟意粉都好吸引,希望下次有機會再食🥳

❣️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

#尖沙咀 #香港美食 #尖沙咀美食 #西餐 #西菜#MinistryofMussels #Mussels #青口 #k11musea #mussel #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #discoverhongkong #hkfoodie #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #825food #明太子意粉 #明太子
Scallop & Tuna Tartare
Onion Soup
2021-12-16 115 瀏覽
難得好友約我食好嘢,我又怎能放過relax嘅好機會呢?!佢話同我去食間新店 The Mussels 向K11Musea 地點就晒我,我冇借口可以推啦😆嚟得 The Mussels 當然要食佢嘅出名嘅青口啦!佢有4款口味,款款都想試,但又點可以食晒咁多款呢🤷🏻‍♀️我哋就揀咗款少有嘅口味:💚日式柚子胡椒忌廉汁煮青口配薯條呢個味道好清新,我哋好鍾意💕食前廚師提醒我哋,如果想濃味一點可以撈埋葉面上嘅秘製柚子醬,喜歡濃味嘅我當然撈埋落去啦😜估唔到呢個味道可以咁夾,青口肉質夠爽又新鮮!平時我食青口,肉裡大多有雜草我食親都會搣開佢,但呢到嘅青口,見佢係清晒(我勁開心)可以大啖大啖咁食!好正!💚帶子吞拿魚他他呢個他他望住都夠吸引,皆因我哋係望住個靚仔廚師一羹一羹咁將碟他他好用心咁去吱醬汁同點綴,成個presentation好精美!平時我唔多’好‘wasabi,但廚師調嘅呢款我好欣賞!我唔抗拒仲幾鍾意!當然帶子吞拿魚都好新鮮,混埋牛油果粒同蟹籽,再配烘咗嘅法包一起食,真係滋味無窮😋😋💚明太子意粉好似每次食飯見到有佢,我哋都會叫🤣🤣’Our signature dish’🤣🤣明太子醬汁夠濃,再配上香脆紫菜

我哋就揀咗款少有嘅口味:
💚日式柚子胡椒忌廉汁煮青口配薯條

💚帶子吞拿魚他他

💚明太子意粉
明太子醬汁夠濃,再配上香脆紫菜同檸檬葉+fresh lemon,多咗一份清新感☘️ 而意粉🍝著到剛剛好有Al dente口感係最絕👍🏻

新張期內,只要點任何一款青口料理就可以品嘗到西班牙🇪🇸有汽酒CAVA(每人一杯)
可以食好嘢又有酒飲,如果坐向對面位置,仲可以同時享受香港嘅夜景🌃
咁就真係嘴巴跟眼睛都好享受了!

最近得知K11 Musea 新開左間食Mussels既餐廳,我咁鐘意食青口,更係第一時間約埋朋友一齊去Chill下😍餐廳係充滿型格既黑灰白色調,裝修簡約,雖然店舖唔係太大,但全部採用開放式嘅設計,包括廚房,除了充滿空間感外,令到廚師同埋食客都有一份聯繫喺度青口有4款招牌青口料理,平時食開西式嘅白汁,今次我哋呢度試吓特色料理🌟創新日本風味「日式柚子胡椒忌廉汁煮青口」配粗薯條以日式調味料糅合西式青口,有少少柚子味道酸酸地並帶有傳統西式嘅忌廉汁味道,完美混合,日式味道同忌廉汁青口非常夾,真係比到驚喜我呀🤩🌟明太子意粉伴碟有大量紫菜碎,醬汁夠濃稠杰身,意粉全部沾滿醬汁,味道入口好豐富~意粉都唔會煮得太淋~不過略嫌明太子唔多,食唔到有卜卜聲嘅感覺😜🌟帶子吞拿魚他他整呢個菜式係open kitchen望入去睇住廚師整實在係太療癒,逐小加入好幾種材料後再加入醬汁,混埋一齊切成一個圓形pie狀後就喺個刺生pie上面慢慢吱裝飾,再由廚師放上枱,成個感覺好似睇緊表演🤣食嘅時候廚師溫馨提示我哋要先撈勻晒所有刺身同埋醬汁,混合一齊食刺身有:帶子,吞拿魚,蟹子仲有牛油果每種食材切得細細粒,方便混合幾種不同質感既

🌟創新日本風味「日式柚子胡椒忌廉汁煮青口」配粗薯條

🌟明太子意粉

🌟帶子吞拿魚他他
刺身有:帶子,吞拿魚,蟹子仲有牛油果
每種食材切得細細粒,方便混合幾種不同質感既食材入口,而且混合左醬汁之後仍然品嚐到刺身新鮮的味道,估唔到咁好食~正😍

適逢當日係The Mussels 新開業期間,叫左款青口料理仲送每人一杯西班牙有氣酒Cava一杯,我就仲好易入口,同朋友傾偈一路嘆酒真係好Chill呀
2021-12-08
  • 日式柚子胡椒忌廉汁煮青口
  • 帶子吞拿魚他他
2021-12-15 3211 瀏覽
位於維港景旁嘅 @themussels.hk 餐廳設計擺設好似法國巴黎路邊嘅咖啡廳 燈光昏暗好有情調✨坐喺吧枱位置仲可以睇住員工即席製作菜式👨🏻‍🍳🤍Scallop and Tuna Tartare $128 他他入面有帶子、吞拿魚、蟹籽、牛油果 &青瓜 好足料又鮮甜🤤面頭有yogurt dressing 加埋青檸汁好開胃✨ 將他他擺上脆口多士 口感更豐富 CP值高👍🏻🤍Japanese Style French Mussels $188法國藍青口小巧 但粒粒飽滿鮮甜🥰 個sauce係用日式柚子 胡椒&忌廉mix埋一齊更加帶出青口嘅鮮味✨青口配嘅粗薯條好香脆🤍Bolognese $118茄汁肉醬意大利粉 即席刨上大量芝士😻肉醬香濃 茄汁酸度剛好😋 意粉煙韌掛汁✨🤍Smoked Salmon Lazy Omelette $78法式奄列煎至半熟好滑溜 再配煙三文魚 簡單又好味環境:

Scallop and Tuna Tartare

法式奄列煎至半熟好滑溜 再配煙三文魚 簡單又好味

環境:

Scallop and Tuna Tartare
2021-12-14 108 瀏覽
位於尖沙咀ᴋ11 ᴍᴜꜱᴇᴀ < 𝓣𝓱𝓮 𝓜𝓾𝓼𝓼𝓮𝓵𝓼 >,新開一間法國風情餐廳, 餐廳分了兩個區域, 設有吧枱及半開放式座位, 環境充滿悠閑感覺。ᶠʳᵉˢʰ ᴮˡᵘᵉ ᴹᵘˢˢᵉˡˢ ⁱⁿ ᶠʳᵉˢʰ ˢᵗʸˡᵉ $¹⁸⁸鐵鍋放有大量青口, 配上濃郁藍紋芝士醬料, 整體鮮甜入味, 另外再有伴碟香脆薯條。ˢᶜᵃˡˡᵒᵖ & ᵀᵘⁿᵃ ᵀᵃʳᵗᵃʳᵉ $¹²⁸呑拿魚他他以牛油果、青瓜、帶子及蟹子混合而成, 帶有鮮香味道。ᴾᵃⁿ ᶜᵒⁿ ⱽᵉᵍᵍⁱᵉ $⁸⁸多士放有蕃茄或茄子, 相當健康。ˢᵐᵒᵏᵉ ˢᵃˡᵐᵒⁿ & ˢᵖⁱⁿᵃᶜʰ $¹²⁸煙三文魚及菠菜相當足料, 意粉軟硬度適中, 配上濃厚芝士醬汁。ᵁ.ˢ. ᴾʳⁱᵐᵉ ᶠˡᵃⁿᵏ ˢᵗᵉᵃᵏ⁽²⁵⁰ᵍ⁾ $³²⁸側腹牛扒肉質十分軟腍, 配上自家製阿根廷香草汁。ⱽⁱˡᵃʳⁿᵃᵘ ᶜᵃᵛᵃ $⁹⁸氣泡酒帶點甜甜味道。THE MUSSELS📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea地下034 及 032B號舖

ˢᶜᵃˡˡᵒᵖ & ᵀᵘⁿᵃ ᵀᵃʳᵗᵃʳᵉ $¹²⁸

ᴾᵃⁿ ᶜᵒⁿ ⱽᵉᵍᵍⁱᵉ $⁸⁸
多士放有蕃茄或茄子, 相當健康。

ˢᵐᵒᵏᵉ ˢᵃˡᵐᵒⁿ & ˢᵖⁱⁿᵃᶜʰ $¹²⁸

側腹牛扒肉質十分軟腍, 配上自家製阿根廷香草汁。

ⱽⁱˡᵃʳⁿᵃᵘ ᶜᵃᵛᵃ $⁹⁸
氣泡酒帶點甜甜味道。

THE MUSSELS
2021-12-08
2021-12-14 114 瀏覽
試咗呢間喺 @k11musea 新開嘅歐陸小餐館👻裝修風格令我完全唔覺得自己身處一個繁忙嘅商場,坐喺bar table 睇住open kitchen 廚師準備食感覺好似食緊omakase😂前菜揀咗Charcuterie Platter ($208),有唔同嘅Ham同Cheese,好豐富!仲叫咗Smoked Salmon Lazy Omelette ($78),性價比好高😮蛋香同煙三文魚好夾,仲加咗少少Yoghurt令到個dish無咁膩👍🏼👍🏼主菜當然要食Mussels! 呢到有好幾款法國mussels堜,我哋點咗Japanese Style ($188),忌廉加咗柚子胡椒,感覺好新鮮~ mussels夠新鮮,無腥味,不過如果size大隻啲就好! 一定要讚呢到嘅薯條,夠熱夠脆,食唔停👻當晚仲做緊promotion,點任何青口料理,就會獲贈 #西班牙有氣酒Cava 一杯($98)😍正!

2021-12-14 2165 瀏覽
尖沙咀K11 Musea近海旁位置最近開咗一間新法國餐廳,主打法國🇫🇷青口鍋、特色奄列及各式歐陸菜。餐廳劃分咗兩個區域,用餐區有吧枱及半開放式座位,另一邊嘅地方俾人嘅感覺好似喺咖啡室咁,藍白色籐椅再加上落地玻璃,一邊望住個海景一邊飲咖啡,非常寫意。▫️Japanese Style French Mussels (HKD188) - 用柚子作烹調方法嘅青口真係第一次食。將日式柚子胡椒、忌廉等加埋一齊嚟整個醬汁,估唔到味道同法國藍青口嘅鮮味出奇地夾喎。每份青口都會配一份粗薯條。薯條可以點啲忌廉汁後先好食,有柚子味道容易入口好多㗎。▫️U.S. Prime Flank Steak (HKD328) - 一份選用U.S. Prime級別嘅側腹牛扒有8oz重,肉質軟腍。配上自家製阿根廷香草汁,味道有啲酸酸地,幾特別。到訪當日仲有機會享用開業優惠,就係惠顧任何一款口味招牌青口料理即可獲贈西班牙有氣酒Cava一杯 (價值HKD98)😍😍。我以為有氣酒甜味重啲,點知飲落係似白酒多啲,用來送青口一流喎。

位於尖沙嘴的新開張餐廳,提供各式歐陸菜和新派創作菜式,如不可少得的藍青口與香脆薯條,配上modern的裝潢,十分適合和朋友chill一下!-Flank Steak $328推介之一,牛側腹扒牛味濃郁,肉質juicy不得不提伴碟的薯條非常脆!-Scallop and Tuna tartare $128帶子與吞拿魚的配搭清新,作為前菜適合不過!-French Blue Cheese Mussels $188藍芝士香味濃郁,被粒粒青口所吸收,用以點薯條亦是不錯👍🏻-Pan Con Veggie $88素食菜式,一款是番茄粒,另外一款為茄子蓉脆多士,味道清爽。

Flank Steak $328
推介之一,牛側腹扒牛味濃郁,肉質juicy
不得不提伴碟的薯條非常脆!

Scallop and Tuna tartare $128
帶子與吞拿魚的配搭清新,作為前菜適合不過!

藍芝士香味濃郁,被粒粒青口所吸收,用以點薯條亦是不錯👍🏻

Pan Con Veggie $88
素食菜式,一款是番茄粒,另外一款為茄子蓉脆多士,味道清爽。
2021-12-13 163 瀏覽
聽朋友講K11 Musea有間餐飯出名食青口,充滿法國風情的餐廳,還有海邊的海景,你可以選擇看着廚師做料理的高枱位置。主打四款青口,而我點了法式藍芝士青口,係四款味道當中味道比較濃郁嘅選擇,芝士忌廉嘅湯汁非常好味,青口係法國即日運送,雖然尺寸不是很大,但係肉質鮮嫩,重會配送薯條。還點了Ham & Olive 🫒 board,會有三款是日的風乾火腿,配上橄欖和餅乾一起吃,再配上香檳真的一流,香檳是點青口放送的。最後還點了法式餐廳必點的洋蔥湯,洋蔥湯加入了一塊麵包,上面有燒至金黃色的芝士,麵包吸收了湯汁後更加好味,這是一道法式經典名菜。

2021-12-10
French Blue Mussels💙 A taste of Paris here🍴💫 ..K11 Musea 一間主打食新鮮法國🇫🇷 藍青口🐚 既歐陸西餐廳🍽,以多款不同材料炮製出不同口味,每份青口Set 都會配搭香脆薯條🍟,加上一杯🥂,面向醉人既維港璀璨景致🌊,置身其中猶如在巴黎既路邊咖啡廳感覺一下呢份慢活自在又浪漫生活態度吧。French Blue Mussels in Traditional Style $188(shallot, white wine, thyme)新鮮法國藍青口,簡單加上蔥 & 百里香 & 白酒。U.S. Prime Flank Steak (250g) $328(sliced flank steak in Medium temperature)spinach with FriesSteak 同樣有水準,肉質粉嫩腍滑,有驚喜❤️。配上阿根廷香草汁,酸甜味道可中和油膩感。..🎊適逢當日仲享有開業優惠🎊:惠顧任何一款口味招牌青口料理✨ 即可獲贈西班牙有氣酒Cava一杯 (價值$98)或全單惠顧滿$800可獲贈西班牙有氣酒Cava一枝🍾 (價值$480)。用黎配

(shallot, white wine, thyme)

新鮮法國藍青口,簡單加上蔥 & 百里香 & 白酒。

spinach with Fries

🎊適逢當日仲享有開業優惠🎊:
惠顧任何一款口味招牌青口料理✨ 即可獲贈西班牙有氣酒Cava一杯 (價值$98)或全單惠顧滿$800可獲贈西班牙有氣酒Cava一枝🍾 (價值$480)。用黎配藍青口感覺一流呢🥳。
×××[The Mussels]×××
©尖沙嘴梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea地下034及032B號舖
2021-12-13 1911 瀏覽
The mussels 📍尖沙咀法國進口🇫🇷的青口🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🌟位於K11 musea 新開嘅海景餐廳☺️小店唔大,座位唔多,weekday lunch time 會full house 喔! 建議要book 枱☺️餐廳位置K11 musea嘅一個近海小角落,環境好chill & cozy,好岩傾計🥰Weekday lunch time 有 lunch set,都有好幾款選擇👏🏻唔少得當然要order mussels啦,第一次食叫左signature 嘅classic flavour😎 which 就係白酒青口青口係來自法國🇫🇷,偏細隻但勝在夠鮮夠fresh!! 個sauce清清地好能夠凸出mussels嘅鮮甜👍🏻配上粗薯條🍟 呢個薯條要讚!係好食嘅薯條,夠脆係基本,重點係凍左都仲脆無林到👍🏻👍🏻另外order 左mussels linguine 🙆🏻‍♀️新鮮蕃茄🍅配上法國青口微酸嘅sauce 令人好開胃同青口嘅鮮亦好夾食落又fresh又唔膩🥰⚠️ JETSO ⚠️由即日起至到12月9日 ,Order 任
The mussels 📍尖沙咀
法國進口🇫🇷的青口
位於K11 musea 新開嘅海景餐廳☺️

新鮮蕃茄🍅配上法國青口
微酸嘅sauce 令人好開胃
同青口嘅鮮亦好夾
食落又fresh又唔膩🥰

⚠️ JETSO ⚠️
由即日起至到12月9日 ,Order 任何一款flavour 嘅招牌青口dish 就可以free 一杯西班牙有氣酒Cava🥂 (價值$98)或全單滿$800就會free 一枝西班牙有氣酒Cava🍾😍 (價值$480)
‼️Don’t miss the promotion ☺️

2021-11-26
📍尖沙咀海旁小餐館‼️· 有驚喜藍芝士青口🧀 -- THE MUSSELS🥂💕======================最近尖沙咀musea海旁新開一間主打法國藍青口嘅小餐館,餐廳環境偏昏暗,感覺幾chill~前幾日就同一齊嚟試下😋呢到嘅青口有四種sauce base可以揀,有傳統嘅香草白酒、法式藍芝士、意式羅勒番茄同埋日式柚子胡椒,融合多國風味,緊有一款啱你❣️------------------------------⭐️Scallop and Tuna Tartare $128 (4.4/5)幾好食嘅前菜~我哋坐bar檯仲可以望住店員即席整添!😆他他入面有好多帶子同吞拿魚粒,味道鮮甜~加埋面頭yogurt dressing 酸酸哋幾開胃😍伴碟仲有兩小塊脆口嘅多士,不俗😛------------------------------⭐️Blue Cheese Mussels $188 (4.6/5)Blue cheese sauce非常濃郁🤩飲落勁香而且唔會太騷😛青口有好多隻,有大中細三個size~食落鮮甜😆另外伴碟嘅薯條都炸得好香脆😍---------------------------

======================

⭐️Salmon & Spanish Pasta $128 (4.5/5)

一上碟就比面頭嘅一大陀芝士碎吸引!🤣將佢同醬汁撈勻之後真係超邪惡🙈食落好creamy,好有鹹香~意粉煮至al dente,幾有咬口,而且掛汁力強,啖啖都好滿足😙而且仲有大量煙三文魚碎同磨菇片,增添咗口感👍
整體嚟講食物有一定水準,小編覺得三樣都各有特色👍餐廳嘅氣氛唔錯幾chill,店員服務都好周到😙中意食青口嘅朋友仔不妨一試呢💕
賣相:3.8/5
味道:4.5/5
性價比:3.8/5
回頭度:3.9/5
店舖資料
名稱:THE MUSSELS
地址:尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea地下034 及 032B號舖
前往方法:尖東站J出口
  • Blue  cheese  mussels
吃西式海鮮的餐廳在香港有不少,但專門吃藍青口的就比較少見!?最近在 K11 Musea 經過時就發現到這間新店The Mussels - 是主打法國藍青口料理的歐陸菜餐廳裝修走法國傳統路邊咖啡廳的路線~不過部份座位向前商場走廊位有點微妙 ...但幸好會行過的人不算特別多,相對之下面向 Open Kitchen 的座位應該會開心一些話說在等餐時就不時聞到從後方飄過來的香味 (笑)既然是專門吃法國藍青口,當然要點這裡主打的青口料理French Blue Mussels in Japanese Style ($188) - 感意外原來會配香脆薯條,表面灑了鹽~如果再沾醬汁來吃就會略覺得鹹了些日式風味有柚子胡椒、青檸,吃起來十分清新~加上奶油平衡整體的味道更顯藍青口的鮮味。但偶有吃到1、2隻有點不新鮮那樣子 ... French Blue Mussels in French Style ($188) - 比前者更濃味是因為這個是帶點腐乳味的藍芝士吧!味道太豐富的關係,倒是讓青口鮮味變淡~所以就看大家喜歡哪種口味囉而且雖然藍青口外形纖細,但肉質卻是嫩滑無渣 Mussels Pasta ($138
最近在 K11 Musea 經過時就發現到這間新店
話說在等餐時就不時聞到從後方飄過來的香味 (笑)

既然是專門吃法國藍青口,當然要點這裡主打的青口料理

比前者更濃味是因為這個是帶點腐乳味的藍芝士吧!
而且雖然藍青口外形纖細,但肉質卻是嫩滑無渣

Mussels Pasta ($138) - 稍微覺得番茄醬汁偏酸 ...
我們用藍芝士醬汁混起來吃之後減低了酸度,但反而覺得更為惹味
意粉則是略為厚身的扁意粉來喔~
Mussels Pasta
2021-12-04
2021-12-09 190 瀏覽
位於尖沙咀K11 MUSEA的The Mussels主打青口主題料理,提供香草白酒汁煮青口、法式藍芝士汁煮青口等主食外,還有奄列、Tartare等各式歐陸菜,非常吸引🥳今次適逢開業限定優惠,惠顧口味招牌青口料理更可獲取一杯西班牙酒,非常抵食🥰👍🧀 法式藍芝士汁煮青口招牌青口肉質嫩滑、飽滿味濃,入口盡享鮮味🤤 再配上內有藍芝士的自家調配醬汁更加惹味,非常有特色🥰建議享用青口時可以配搭一杯美酒,絕對是perfect match👏🍳 煙三文魚奄列歐姆蛋煎得半生熟,軟嫩香滑又帶些蛋液👍 再配上煙三文魚,啖啖香甜惹味🥰🐟 吞拿魚帶子TartareTartare配料有帶子、吞拿魚、青瓜及蟹子,十分豐富,而且份量十足,前菜來說兩個人吃剛剛好😇個人喜歡將Tartare配料放在香脆麵包上吃,令口感層次更加豐富,值得一試🌟

🧀 法式藍芝士汁煮青口

🍳 煙三文魚奄列