2013-06-17
1996 瀏覽
之前在GROUPON買了2人X2的TEA SET, 約好了今天去食, 一心期待會有一個好食又好坐的TEA TIME, 不過真的有點失望。環境常算方便,但係係酒吧來的。我之前應該BOOK左位, 但佢又冇BOOK到, 不過都比我們入去, 結果星期6的下午, 坐了2小時多都是只有2台, 包括了我們。MENU朋友先到, 所以SEND了個MENU比我們看看。話可以CHOOSE 10樣, 但唔可以重覆, 甘都好像幾OK。食物甘我同F小姐CHOOSE了10樣東西, 要了個貴的BELGIUM COFFEE。BELGIUM COFFEE Belgium Royal Coffee Maker 都幾得意, Coffee 味道OK, 不過問員工呢個壺的名堂, 佢又講唔出。其實網上找一找都知道呢個係咩來的....我都係度整個REFERENCE 先:http://baike.baidu.com/view/3195034.htmTEA SET 之後我們落了ORDER, 過左一陣..就來到了。來到只有真的只10小件......個COUPON 係FOR 2人, 原本以為係10樣每人2件, 點知係每人5件, 仲要好細。
MENU
朋友先到, 所以SEND了個MENU比我們看看。 話可以CHOOSE 10樣, 但唔可以重覆, 甘都好像幾OK。
食物
TEA SET
之後我們落了ORDER, 過左一陣..就來到了。 來到只有真的只10小件......個COUPON 係FOR 2人, 原本以為係10樣每人2件, 點知係每人5件, 仲要好細。 真的太失望。
而且, 仲要ORDER左的野, 又錯又漏, 原本想食佢個SCONE, 佢冇來, 但比左第2樣唔知係咩。不過ORDER另外一SET的朋友們話唔好食, 好像放過夜, 唔鬆又林。所以都沒有叫佢轉番。
其他食物不過不失, 不過真的唔係好夠囉.....同上次銅鑼灣某一間樓上TEA SET 差好遠。
LUNCH SET
其中一位朋友M小姐不是來食TEA, 所以ORDER左個LUNCH SET, 我見個TEASET都唔係好夠, 所以ORDER番個LUNCH SET 4人SHARE。
但我問佢拿個LUNCH SET MENU時, M小姐說佢之前已經問左, 係有好多CHOICE, 不過個日剩係的肉眼扒。其他CHOICE 係度都係得個「寫」字, 係沒有得供應。
湯:
甘我味唔看, 照ORDER LUNCH SET, 突然M小姐記起係應該有SALAD, 就問佢地
店員說:「係SALAD OR SOUP。」
但M小姐說:「落ORDER時, 你們沒有問我, 就給了SOUP。」
店員就「裝作地」問: 「甘你要SALAD定SOUP?」
M小姐說:「我已經飲左了。(因為扒都食到一半。)」
而我剛剛下ORDER時都沒有問我, 但SOUP都已經上了。我試了一口, 好濃洋蔥味, 不過整個湯就沒有什麼味道。
扒: 就賣相好好都幾好味。又厚, 仲好豐富。不過係薯蓉, 而唔係MENU上的甜薯, 味道倒于錯。
甜品: 朱古力蛋糕, 不過不失啦。
學M小姐話, 根本係想用TEASET 叫你ORDER LUNCH SET。
好在個LUNCH SET的扒都OK 好食, 唔係對面有間出名食ALL DAY BREADFAST的店, 佢點同人「磡」。不過團購會試試, 下次自己來就不用了。
題外話/補充資料:
如果係甘, 我寧願比貴D食個TEA SET。