2020-06-22 1025 瀏覽
暫時香港食過最好食既牛角包就係係Urban Bakery晚上買二送一*朱古力牛角包佢既牛角包唔係朱古力包係原味牛角包上面加朱古力醬都好好食朱古力醬好夠*原味牛角包牛角包好香有香濃牛油味層次亦都好分別外脆內軟出面脆果層都要焗到有d面包香有d牛角包會成個包都淋bat bat 呢個就唔會*杏仁牛角包呢個就比較普通*芝士牛角包呢個包真係極力推薦長期都賣晒太遲去就買唔到了個包勁多脆脆芝士邊係出面係勁香濃芝士味配牛角包既香味芝士迷一定不可以錯過
暫時香港食過最好食既牛角包就係係Urban Bakery

太遲去就買唔到了
個包勁多脆脆芝士邊係出面
係勁香濃芝士味配牛角包既香味
芝士迷一定不可以錯過

3 分鐘 (外賣自取)
  • 芝士法國牛角酥
2020-01-23 1568 瀏覽
每次行朗豪坊都一定會入黎呢間野睇包🥐就算唔買 黎聞下陣味都好過癮😚之前買過一set牛角包食🥰超高質!!酥皮做得超鬆化 仲好香嘅牛油香🧈佢其他包都做到好鬆軟!!-呢間野成日都會有promotion🤩啲包去到四五點倒嘅時候就會平賣🤤蛋糕好多時都會買一送一/有陣時就買二送一😍所以相當抵食!我成日經過都會買幾件❣️-紐約芝士蛋糕🧀唔係誇張~但係呢間嘅cheesecake係我食過最好味嘅🥰口感相當實在!芝士味好rich 味道唔會太甜 帶點酸😚酸甜度配合得啱啱好💓最欣賞係佢個餅底👍🏻好鬆散好脆身 好明顯係冇落好多牛油🧈咁樣健康啲 口感都豐富啲🤤我個人比較鐘意呢種口感嘅餅底 好似食緊餅乾碎🍪有啲似木糠嘅感覺😋不過你地可能會覺得乾左啲~-Bloody Berry🍓佢係蛋白海綿蛋糕同埋雲呢拿mousse一層一層隔住🍰同埋有少少紅桑子醬😛佢個mousse味道比較淡 因為蛋糕都幾甜 所以個味道都可以叫做Balance番~但係佢mousse嘅份量多過啲蛋糕 食落都幾溜😟同埋佢個蛋糕比較濕潤~所以夾埋一齊食 似係就咁食緊忌廉😣-Red velvet cake❤️呢舊都係Cream cheese同埋紅絲絨海棉蛋糕層層
紐約芝士蛋糕🧀
Bloody Berry🍓
Red velvet cake❤️
呢舊都係Cream cheese同埋紅絲絨海棉蛋糕層層隔住🙈不過呢舊就相對冇咁溜🤣雖然佢都係啲creamcheese多過蛋糕~呢個味道冇咁甜😛個蛋糕口感都乾身少少🤫所以食落感覺良好啲🤭

買一送一其實除翻開$20都唔洗就有一件😋同埋佢蛋糕都幾厚身 將佢切開一半 變兩舊都仲得🤣所以雖然佢味道我唔太鐘意(除咗舊芝士蛋糕)🤩但係佢賣相好靚 買八舊唔同款切一個wholecake 仲平過出面啲西餅鋪😚所以其實性價比都中上~

• 紐約芝士蛋糕🧀
2019-10-25 1039 瀏覽
I do not buy its signature croissant because it is so evil. Therefore, I bought Tuna bread and Mushroom bread at a discounted priceof $22 for two at night.  Tuna bread wasfull of tuna flavor but too salty and so it was better to share  As for the mushroom bread, there was slicedmushroom seasoned with a little bit black pepper.  On the contrary, this bread just gave a verylittle bit of cheesy and salty flavor with a small amount of cheese ontop.  Only the two small spot ofsomething like cream che
something like cream cheese gave a flavor.
This mushroom bread was obviously not my cup of tea while tuna bread could
have a try.
2019-10-12
2019-08-25 1166 瀏覽
呢間開係朗豪坊Market Place入面既Urban,真係牛角包控🥐絕對不能錯過的麵包店!呢度既牛角包🥐口味款式好多架,有原味、焦糖、朱古力、流心牛奶、流心芝士、菠蘿牛......如果無特別喜好既,建議大家可以放工後夜少少黎買,因為間ship close前會將麵包2-3個pack埋一包,價錢會平d架,第二朝起身用電飯煲keep warm mode加熱,就會變返暖暖鬆化口感。牛角控一定要試佢既菠蘿牛,牛角包topping係菠蘿包既脆皮黎架,即係菠蘿包面 mix 牛角包底,中間可以自己再加餡,eg 烚蛋、牛油果、鮮油都係好好既選擇。而佢既 must try number 2 就係流心芝士,牛角包topping係滿滿既芝士粉,包入面就係爆餡cheese,成口cheese勁正👍🏻

2019-07-29 788 瀏覽
朝早到旺角行過朗豪坊想搵少少野食,見到這間麵包店,所以揀左個包食。黃金流奶牛可能仲係早上出爐不久,買的時候還是微熱的,所以決定站在路邊即刻食。一咬已經覺得好香好脆,唔會好似有d地方嘅牛角包咁淋batbat。再咬落去驚喜就來了,就係真係好似溶岩流出來一樣的奶黃,不斷流出來,好香好濃。下次經過一定要再試其他口味!
黃金流奶牛
外賣自取
久仰大名Urban好耐架啦,一直想試佢既牛角酥😌😌😌今曰行經朗豪坊,被香味吸引到😆牛油既香味應該來自牛角酥😂😂😂雖然午餐未落格,但依然好想食!買左四片波菜方包及買二送一皇牌牛角酥❤️牛角酥真係無改錯名😂真係鬆脆架!微暖,牛油味好香好香,而且咬落唔會好多碎,唔會係街食得好輪盡🙈啪完一個忍唔住食多半個😏😏😏第二朝牛角酥變左牛角包😂😂😂唔鬆脆,好似一般出去買既包咁普通,或者焗爐焗熱佢會好啲掛😅波菜方包真係好一般,唔軟熟,唔香😅唔覺得同波菜可以有咩關係🙈佢只係一片dry dry既方包⋯⋯⋯⋯⋯🥺呢個好評係for牛角酥既,同方包一啲關係都無🙈🙈🙈🙈

呢個好評係for牛角酥既,同方包一啲關係都無🙈🙈🙈🙈
2019-06-06 871 瀏覽
呢款芒果味比朱古力味好味好多.中間竟然係芒果布甸,都幾有驚喜!!!!.當日星期五去買,蛋糕款式幾齊全,有紅黃綠白朱右力選。.呢間蛋糕多數都有好多蛋糕碎黎做個顏色變化,所以令出黎食時要小心,如果唔係就整到成張台都係碎....$38 for two cakes..環境❤️❤️❤️衛生❤️❤️❤️人手❤️❤️食物質素❤️❤️ 禮貌❤️❤️選擇❤️❤️❤️送菜速度❤️❤️❤️座位數量 0攝影環境❤️..5❤️為滿分

呢款芒果味比朱古力味好味好多

中間竟然係芒果布甸,都幾有驚喜!!!!
當日星期五去買,蛋糕款式幾齊全,有紅黃綠白朱右力選。
$38 for two cakes

座位數量 0
攝影環境❤️
5❤️為滿分
2019-04-30 757 瀏覽
UrbanBakery出哂名食牛角包, 有饀嗰啲仲要成四五十蚊隻, 但原來佢牛角包以外嘅包唔貴, 我買左咸牛肉飛碟, 成個碟咁大先$12. 雖然裡面啲咸牛肉仲少過啲蔥, 不過真係好好食!!! 其實唔知點解佢叫做咸牛肉飛碟, 極少咸牛肉兼無咸牛肉味, 佢根本就係西式蔥油餅加芝士底. 聞落去已經勁香蔥油味, 精髓係個包有一塊烘過嘅芝士底, 令包底口感煙韌左之餘仲好香芝士味, 呢個一定會返單!好明顯店員都知精髓係芝士底, 所以擺出黎賣嗰時係芝士向上.佢叫做蔥油飛碟適合過咸牛肉飛碟, 不過其實佢啲饀少到近乎無咁濟.雖然睇落唔細個, 但係無乜餡, 食完都唔會覺得飽, 但只係$12已經值左!
咸牛肉飛碟
好明顯店員都知精髓係芝士底, 所以擺出黎賣嗰時係芝士向上.
2019-04-27
2019-04-11 575 瀏覽
🔅🔅🔅早餐係每日精神來源所以個人會好重視有時趕時間的話隨便買個麵包不過今次例外~提早一日就買了🔸因為放工經過Urban每日傍晚時分就有優惠買兩個麵包會較平時便宜所以買定做明天的早餐🤩🔹<黑松露蘑菇包> 有齊我最愛的松露和蘑菇所以呢個包每次去必買蘑菇的份量絕不吝嗇叮熱時飄香的黑松露味濃郁的香氣令人垂延三千蘑菇口感依然爽脆的😱😱配上融化的芝士非常之搭😍麵包的質感是軟軟的很好吃🔸這款麵包真的是完全俘虜了我的胃再配返一杯熱綠茶☕真的是一個Good Morning~🔅🔅🔅
🔅🔅🔅

🔸
這款麵包真的是
完全俘虜了我的胃
再配返一杯熱綠茶☕
真的是一個Good Morning~
🔅🔅🔅
黑松露蘑菇包
2019-02-22 841 瀏覽
朗豪坊超市裡。牛角包18、23這樣的價格,得買三個,因為買二送一。其實到晚上有促銷,一包三個牛角包才30,但是口味就就基本是原味和菠蘿牛角了。選了芝士、焦糖和黃金流奶三種口味。最喜歡芝士,烤焦酥的芝士和酥皮一起到嘴裡,滿口香。流奶其實就是流沙包那種帶餡的,咸蛋黃奶餡。總之,這家牛角包是吃了覺得不過癮想回購的。
2019-01-29
2018-10-06 1705 瀏覽
士多啤梨,黑森林慕絲蛋糕士多啤梨都幾大粒又甜的花盆是朱古力整的,內裡是朱古力碎,蛋糕呀,唔算好多cream的,我食得核特左,一切切左落個花盆到,應該食左D串串生果先吧哈哈,而家影到散晒!這個蛋糕$220另外之前都食過佢D泡芙,好平,15蚊個好立克忌廉泡芙好味,而焦糖咖啡忌廉泡芙,咖啡係好香架不過焦糖係泡芙面,好甜呀!!!頂唔順果隻甜
士多啤梨,黑森林慕絲蛋糕
士多啤梨都幾大粒又甜的
哈哈,而家影到散晒!
這個蛋糕$220
另外之前都食過佢D泡芙,好平,15蚊個
好立克忌廉泡芙好味,而焦糖咖啡忌廉泡芙,咖啡係好香架
不過焦糖係泡芙面,好甜呀!!!
頂唔順果隻甜
2018-09-25 1118 瀏覽
一向喜歡吃urban bakery嘅麵包,新鮮出爐,外脆內軟。尤其是各款牛角包😋😋因為已經食厭咗美心、東海堂、italiantomato等傳統連鎖店的生日蛋糕,諗住搵啲其他款,行過見到urban bakery嘅蛋糕,蛋糕造型特別,價錢相宜,差不多大小的蛋糕,竟然比美心平!🤩如是者,我同友人立即買左個。重量應該接近1磅,都只係168蚊。星星蠟燭係我地自己插上去嘅。雖然啲朱古力同一貫朱古力牌一樣唔好食😂😂但啲cream真係好好食,整個蛋糕都係充滿cream,cream同海綿蛋糕嘅比例大概4:1,身為cream愛好者,覺得好食呀

重量應該接近1磅,都只係168蚊。

星星蠟燭係我地自己插上去嘅。
慶祝紀念
生日
2018-06-28 1531 瀏覽
好耐冇食依間嘅牛角包喇,所以諗住買一個食下過下口癮。去到聽到職員話牛角包有買二送一,所以我就買左三個。分別係菠蘿流心牛、流心牛同芝士流心牛。買完我即刻就食左芝士流心牛先,我食之前以為會係咸嘅芝士餡,但原來係甜嘅忌廉芝士黎。可能係因應我食果時個包已經係凍左,所以冇流心效果,不個包身都仲係酥脆,整體都係好食嘅。返到屋企食左啖個菠蘿流奶牛,菠蘿包嘅皮加落牛角包上面係好夾,中間係流沙包嘅餡,凍食一樣好流心。不過個流奶牛隔夜叮一叮就un左,扣晒分。
  • 流奶黃金牛
2018-06-18 1065 瀏覽
經過朗豪坊的超市,被門外相片吸引,立即入去買咗三角牛角包,分別係杏仁牛角包,朱古力牛角包及菠⁠萝⁠牛⁠角⁠包。首先評價:杏仁牛角包,杏仁味太淡及很小杏仁片,唔香,唔會食得出原來有杏仁囉,另外,牛角包唔夠 鬆脆,牛油味唔出,空氣感是有的,但水準很普通,唔值呢個價錢。朱古力牛角包, 朱古力味好香濃, 蓋過牛角包嘅牛油味,幾好食,因太甜,所以適合下午茶食,我會再買菠⁠萝⁠牛⁠角⁠包,無驚喜總結來講,只說牛角包質素的話,大約$18至$25一個,有點失望,唔推介囉,論質素,我也能在家 附近的小麵包鋪內,買到好食過這家的牛角包,但 價錢只需一半

首先評價:

菠⁠萝⁠牛⁠角⁠包,無驚喜

2018-06-06 943 瀏覽
相信住係香港既吃貨們應該都有食過菠蘿油,而我亦相信牛角包大家都有試過~ 咁如果有人話要溝埋一齊做菠蘿牛呀笨,你又信唔信呢?冇錯,今日要講既就係有人咁大膽溝埋佢地一齊做大膽菠蘿牛!見到上面既牛角包加上菠蘿包既餅皮,中間再夾住一大片牛油,一次過幾我最愛既兩種麵包放埋一齊簡直係一種享受! 首先講一講佢會係order後將包立即加熱再將準備好既牛油放入去👍🏻食既時候有菠蘿油既重點外熱內冷~ 而呢間餅店牛角包一向出名,酥脆既口感一直有保證!當個口感做到咁好既時候,另一個重點係味道,菠蘿餅皮有淡淡甜香味,食第一啖就立即感覺到係菠蘿包但佢又比菠蘿油多左一份焦香味的確有驚喜~ 但成個包都有缺點,就係牛角包愛好者都鍾意個份牛油酥皮既味道,由於有一大片牛油係中間,變得太重口味,冇左酥皮既味道。總結係佢絕對係一個升級既菠蘿油,有酥脆口感保證,而我亦建議要反轉食,等味蕾先接觸菠蘿皮既甜再感受包既牛油同焦香,如果唔係包底既甘味會太突出,未必人人鍾意。價錢方面30蚊的確有啲貴,但茶記菠蘿包下午茶都要2x蚊,加幾蚊食個有保證既都唔錯!
大膽菠蘿牛

大膽菠蘿牛