2019-10-24
紀念日挑選精緻嘅餐廳, 真是件快樂嘅事情😍😍😍 重要的日子, 選擇自己喜歡的餐廳, 對女生來說,當然是要有很好的氣氛和環境🌹✨最終還是選擇我的最愛, 梵高藝術體驗館😍😍😍 喜歡這裡嘅原因, 很大程度 因為餐廳係1881, 整個環境同埋氛圍都係女仔非常鍾意🌌。加上餐廳裝修很精緻, 餐枱的擺盤同餐具 佈置非常細緻, 非常能夠討得女士的歡心。😚😚😚 而且這裏的侍應服務非常好。🐟“吞拿魚薄片配青芒果, 香蒜辣椒及香草沙律”擺盤非常漂亮, 青芒果酸酸甜甜, 醬汁 微微香辣, 是十分醒胃的前菜。“法式牛肉清湯🍲 配 黑松露及芹菜”濃郁的牛肉香味, 配上淋滑嘅牛肉粒, 味道清新 又不會油膩。“香煎盲鰽魚柳🍴 配亞洲時令蔬菜及 香茅汁”盲曹魚皮煎得非常香脆 ,加上非常驚喜的配菜 , 小棠菜天婦羅, 十分新鮮嘅配搭。“烤原隻鵪鶉 配迷迭香馬鈴薯🥔 ,火箭菜及百里香汁”選擇了比較特別的主菜 烤鵪鶉, 外皮烤至金黃色, 而肉質嫩滑, 馬鈴薯吸收咗醬汁嘅精華非常美味。梵高精選甜品--- 黑芝麻mousse cake🎂特別order咗餐廳幫我哋係甜品寫字句😍😍😍。 超貼心安排, 餐廳幫我哋影低開心時刻, 製作在
🐟“吞拿魚薄片配青芒果, 香蒜辣椒及香草沙律”
“法式牛肉清湯🍲 配 黑松露及芹菜”
“香煎盲鰽魚柳🍴 配亞洲時令蔬菜及 香茅汁”
“烤原隻鵪鶉 配迷迭香馬鈴薯🥔 ,火箭菜及百里香汁”
梵高精選甜品--- 黑芝麻mousse cake🎂
特別order咗餐廳幫我哋係甜品寫字句😍😍😍。 超貼心安排, 餐廳幫我哋影低開心時刻, 製作在張好靚嘅 紀念卡畀我哋🌻🌻
最後當然要 order餐廳招牌精選茶飲:
仲夏向日葵🌻
藍莓之吻🍇
茶具非常精緻, 色香味俱全 ,最重要係呢兩款茶冇咖啡因 , 為是夜晚餐 畫上 一個完美嘅句號。