2018-11-19 22 瀏覽
我都可以話係一個不折不扣的抹茶控,尖沙咀行街想找一個地方吃抺茶雪糕,第一間想起的雪糕店就是。Via Tokyo!喜歡這裏不是沒有原因的,店家用的事宇治抹茶粉,我不用跑去京都吃雪糕了!晚上經常出現長長人龍,星期天我特意選擇下午茶時段不用排隊,想吃便馬上吃到! 這裡座位不多但感覺舒服,佈置溫馨,我坐梳化位後面有好多書本,成個人即刻感覺文清左,很適合女生或者情侶們聊天聚在一起。我最喜歡吃 seasonal menu, 有季節特色,尤其是秋天好多日本Cafe都出咗栗子系列,babe 一眼就選擇咗特別推介的 栗子芭菲$85。秋季限定,芭菲的賣相超好看,面層鋪滿栗子蓉,先吃為敬,旁邊還有許多栗子粒和核桃,口感豐富。尤其是熱愛栗子的他,味道份外香甜。然後中間會有牛奶味雪糕,下層是朱古力海綿蛋糕,埋藏着香艷的鮮紅色原來是紅莓雪芭,酸酸甜甜的滋味清新。還有小朋友喜歡的粟米片,味道濃郁的焙茶啫喱,由上而下,甜到甘的吃,十分滋味!雖然栗子好吃,但仍不減我對抹茶甜品的熱情,生果抹茶雪糕白玉餡蜜 $59。七彩鮮艷的生果有軟綿綿的香蕉、鮮甜的士多啤梨、好酸的奇異果、糯米糍⋯⋯應有盡有,白玉丸子淋上餡蜜味道清甜,口

雖然栗子好吃,但仍不減我對抹茶甜品的熱情,生果抹茶雪糕白玉餡蜜 $59。七彩鮮艷的生果有軟綿綿的香蕉、鮮甜的士多啤梨、好酸的奇異果、糯米糍⋯⋯應有盡有,白玉丸子淋上餡蜜味道清甜,口感煙煙韌韌。一次過滿足晒我所有嘅願望!

抹茶雪糕非常滑溜,質地結實,抹茶味的濃度控制得很好,甜美之中帶點苦澀,兩者取之有道,平衡返甜膩的感覺。

好姊妹的滿月抹茶芭菲 $81,抹茶雪糕加插了抹茶曲奇、兩色小丸子、蕨餠、紅豆蓉、抹茶寒天、鮮忌廉、焙茶啫喱,就好似一個甜品遊樂場咁,精彩豐富!

最後還是依依不捨的吃了抹茶卷 $40,空氣咁十足的蛋糕,質地軟綿綿,中間捲着濃厚的抹茶cream ,抹茶味都是慢慢滲出來的,滿口回甘!喜歡抹茶這種甘味,讚!

瑪奇朵 $30 是今天完美的句號,真係捨不得咁快講拜拜!

• 抹茶卷
  • 滿月綠茶芭菲
  • 生果抹茶雪糕白玉餡蜜
  • 栗子芭菲
1K
有時行街行到攰攰地最啱搵個地方坐低食下嘢,就今次行過見到呢問人氣甜品店,主打係日本京都宇治抹茶,提供一系列用宇治抹茶制作出來精美甜品同飲料,而且款式同配搭都有咁多真係估唔到,最啱點番幾款人氣推介甜品一同品嚐,先有係3色雪糕窩夫$70,一次可以食到三款特色口味,主角宇治抹茶入口滑溜之餘又帶點抹茶嘅清香味濃厚,其餘有北海道牛乳奶味香濃同焙茶味,食落一樣咁香滑正,再配埋紅豆蓉嘅香軟同時又食到香脆窩夫,輪到另一款係烏龍茶芭菲$81,賣相特別精緻用料十足,會食到每層不同特色口味,烏龍茶味濃郁甘香,口感一流真係越食越滋味,再來有糯米糍紅豆抹茶牛奶雪糕,糯米糍入口軟綿綿,再配啖抹茶max埋牛奶,食落特別香甜,當然唔至食到美味雪糕咁單調,輪到有自家制蛋糕系列,宇治抹茶芝士蛋糕,未食已索到陣抹茶獨有香味,切開已見蛋糕好軟滑,入口啖啖超濃厚抹茶加芝士簡直完美組合啱晒口味,好友話要食埋呢款招牌原味抹茶雪糕咁先至食得夠開心。
輪到有自家制蛋糕系列,
好友話要食埋呢款招牌原味抹茶雪糕咁先至食得夠開心。
2018-11-18 21 瀏覽
呢間日式甜品味鋪黑洞一路好中意食下午茶時段黎食 估吾到尖沙咀分店比銅鑼灣分店無咁多人好快揾到位而且坐得好舒服黑洞見到烏龍茶雪糕 忍吾住叫黎試有款三色雪糕 牛奶 抹茶 烏龍 齊晒牛奶相對會較甜 而抹茶同烏龍會清d朋友仔叫左焙茶味 咁多款黎講最重茶味入口有種炒茶茶味除此之外仲叫左份抹茶卷中間大量抹茶忌廉 好滿足值得一讚蛋糕十分鬆軟 入口口感一流怕甜既朋友叫左煎茶解膩茶香香氣十足 入口微甘黑洞我叫左焙茶拿鐵面頭仲有拉花好可愛飲落奶味十分濃郁 再散發淡淡茶香整體食品質素好高 中意食日式甜品既朋友一定好滿意
呢間日式甜品味鋪黑洞一路好中意食

飲落奶味十分濃郁 再散發淡淡茶香
整體食品質素好高
中意食日式甜品既朋友一定好滿意

2018-11-17 24 瀏覽
雪糕係我至愛戒唔到好多時放左学忍唔住都会專登行去食杯先返屋企位於尖沙咀呢间長期多人今日都等左一陣先入到去至愛黑糖呢款每次必叫抹茶味濃濃茶香又唔会太甜比起日本食,絕唔会輸
雪糕係我至愛

至愛黑糖呢款

每次必叫抹茶味

濃濃茶香

又唔会太甜

比起日本食,絕唔会輸

2018-11-09
10 分鐘 (堂食)
$68 (其他)
闊別香港兩年,其中最掛心的甜點絕對是抹茶雪糕!Via Tokyo是香港其中一間蠻有名氣且品質有保證的抹茶軟雪糕專門店~尖沙咀&銅鑼灣都在做超級划算的買一送一外賣優惠活動,有五種口味供選擇,也可以買不一樣的口味,以較便宜的為優惠~(價格大概54~60元不等)點了一個混合和新推出的烏龍茶口味,我整個都被烏龍茶口味所驚艷到,濃濃的烏龍茶香味,十分清甜,比經典的抹茶還要出色!另外,特別值得一提的是雪糕筒非常香脆美味,即使吃到後段,也沒有變軟軟的,很難得!最欣賞在做優惠的同時,份量或品質都跟原價時是一模一樣~

2018-11-03
5 分鐘 (外賣自取)
2018-11-13 31 瀏覽
抹茶控出動了,一直想試這家餐廳,剛好今天約了朋友在尖沙咀就過來試試。 我們去的時候是下午六點,不用排隊,環境不錯,店內整體裝修很有日式風格,剛好碰上萬聖節,店內的裝飾為節日增添了些氣氛,位置也算是坐得舒服了。  我們點了一個95塊的下午茶餐,再加兩個甜品和飲料,買單不用300塊,重點是兩個女生居然全吃完了! 抹茶卷真的很好吃,中間的忌廉很軟滑很有抹茶味,整體感覺很鬆軟,而且甜度適中,吃完不會膩。 拿破崙剛上桌的時候,我被驚艷到了,顏值高,而且擺盤精緻,抹茶味很足。 抹茶芝士蛋糕,濃厚的茶味搭配淡淡的芝士味,既不會太甜又能突出茶香味,口感很細膩,重點是餅底不是那種很硬的,喜歡吃蛋糕的朋友不妨試試這款。 抹茶拿鐵,牛奶味和茶味都很突出,拉花也是萬聖節的主題,甜度適中,下次再來我會再點一杯的。 最驚喜的是套餐裡面的蕨餅,淋上糖漿和花生粉簡直不要太好吃了! 建議抹茶控一定要去試試,最好挑下午五六點的時候去,人不多還可以舒舒服服坐著和朋友聊天。

2018-11-13 18 瀏覽
在香港的日本味道今天跟女友去尖沙咀逛街覓食,走著走著看到Via Tokyo,碰巧她在做優惠推廣,指定雪糕買一送一,我當然不客氣跟女朋友分別點了玄米抹茶雪糕、及烏龍茶雪糕,盛謂58元。相對於抹茶玄米口味,我對烏龍茶是滿心期待的,因為真的從未嘗試過;入口先是雪糕的甜味,然後濃濃的烏龍茶味充斥整個口腔,再然後淡淡的回甘,再漸漸由淡化無,整個過程可能歷時數十秒,但你一秒也不想停,當甘還未回時,舌尖已迫不及待申出去,尋覓新一口雪糕。
在香港的日本味道

2018-11-03
2018-11-12 433 瀏覽
一幫甜品控去happy hour, 想嚐嚐Via Tokyo的雪糕啊!趁著下班時間不用排隊,去吃吧!這裡地方不大,就是有舒適的感覺。佈置成一個温馨小屋的環境,很適合空閒的時候來聊天聚會。這裡的抹茶雪糕很有名,我們人多,什麼味道也嚐嚐吧!恆常的餐牌, 主打的雪糕甜品,離不開以抹茶、 烏龍茶、牛奶三種味,再配水果、白玉、蕨餅、糯米糍等等。時令季節會有特色餐牌,今次來剛好有秋季 特別推介,我選了栗子芭菲,$85。 蛋糕方面,全部都好吸引,都是以抹茶味做主角, 可惜抹茶拿破崙賣光了,於是剩下其他兩款都點來試試:抹茶卷 $40,宇治抹茶芝士蛋糕$48。先來一個烏龍茶三色窩夫$70。三色的雪糕就是烏龍茶、抹茶和牛奶,伴襯的還有紅豆、白玉。白玉很可愛呢!一顆顆小丸子,白的是糯米原味,綠的就是抹茶味,淡淡的,和著雪糕的甜味一齊吃,軟綿的口感超治癒!烏龍茶雪糕味道很特別,茶味很突出,非常香濃的像喝茶一樣,帶輕微的甜,吃著茶味久久不散,太過癮啦!抹茶味是這裡的皇牌,入口甘香,也有朋友不喜歡抹茶的甘味,喜歡抹茶的我就覺得抹茶夠濃,甘醇的味道就是抹茶的特色啊!雲呢拿雪糕的味道超捧的!大家都注意在抹茶味的時候,

這裡的抹茶雪糕很有名,我們人多,什麼味道也嚐嚐吧!

先來一個烏龍茶三色窩夫$70。

雲呢拿雪糕的味道超捧的!大家都注意在抹茶味的時候,都忘了白色的牛奶味是在突出抹茶和烏龍茶味!兩款都是茶,唯獨牛奶味是香甜味道,有它的香甜,茶味不就映襯得更甘香嗎?

再來吃秋季特選的栗子芭菲$85
賣相超好看的,多重口感,先吃面層栗子蓉,灑上核核碎和糖浸栗子粒,喜歡栗子蓉的香甜味呢!像栗子蛋糕一樣。

下面是牛奶雪糕,甜味更多;再下面是朱古力海綿蛋糕,增添軟綿乾身口感;之後是紅莓雪芭,酸甜的味道立刻令口腔清新,跟下面的粟米片一起吃,又爽脆又開胃。與上面甜甜的栗子蓉和雪糕配合起來,味道很匹配; 吃到最後是濃郁的咖啡味啫喱粒粒,作為巴菲的終結,像吃完甜品最後喝口咖啡一樣,很愜意。

抹茶卷$40。 這個甜品會覺得甜味欠奉,因為抹茶味超龍,滿口回甘!好像是喝了第二泡抹茶一樣,茶味都滲透出來。如果喜歡抹茶味的話,這種甘香味道一定大愛。

宇治抹茶芝士蛋糕$48。 芝士蛋糕是偏向軟身一點,的比起紐約芝士蛋糕結實的質感略有不同。抹茶味與上面抹茶卷一樣香濃,就是多了芝士味,和那黏黏的質感。我喜歡吃芝士蛋糕的質感,挺軟滑的。

最後意猶未盡,追加一個牛奶白玉雪糕$43。 這個牛奶味我是挺喜歡的,牛奶的香甜與白肉的煙韌一起吃,整件事實在太幸福了!口感也是享受之一嘛!

埋單沒有加一,堂食職員服務又好,價錢算合理呢!到冬天要再來看看有什麼季節特別甜品

2018-11-07
2018-11-11 19 瀏覽
終於考完試了,準備捷克旅行,岀發前友人已按奈不住相約。栗子芭菲85友人點的,很多層的呍呢嗱雪糕紅桑子雪芭咖啡啫喱粟米片,唧得高,層層味都不同,脆軟交集,冰凍的栗味蓉豐富亦不太甜。白玉抹茶牛奶雪糕49抹茶和牛奶軟雪糕比較快溶,冰感十足,甜又帶些甘苦,不是只甜不抹茶的單調味道。白玉煙韌味淡平衡了甜品的甜度。抹茶芝士旦糕48最喜歡這個芝士旦糕,沒有濃郁厚重的芝士味,反襯抹菜的甘苦更加突岀,結構樸實,質地濕潤。抹茶旦卷40忍不住用叉大口大口的切下,旦糕是濕潤的,忌廉是幼滑甜甜的,海綿旦卷的干中和了軟細的內涵入面的甜,已經都捨不得跟人去分享了。大熱朱古力奶39拉花實在太可愛了,超精緻的龍貓,充滿童年味,回憶真好,真不捨得喝下,要慢嚐,甜甜朱味和暖入心。熱抹茶🍵Latte 40 中天氣開始冷,點熱飲能眼睜愉快,享受拉花的美好。茶味偏甘苦,幸好又不致澀,要了中size也夠喝。食後感:環境舒暢,音樂寫意,一直以為Via Toyko只清一色甜品作主打,殊不知一至五也有主食呢🤩真是抹茶小妹的天空。

終於考完試了,準備捷克旅行,岀發前友人已按奈不住相約。

栗子芭菲85

熱抹茶🍵Latte 40 中

• 抹茶卷
  • 宇治抹茶芝士蛋糕
2018-11-09 21 瀏覽
✏️黃豆粉白玉紅豆抹茶雪糕 ($56)✏️蕨餅抹茶雪糕 ($56)黎Via Tokyo雖然有勁多款茶味甜品揀 但冇食一排都係想食翻佢嘅抹茶雪糕😛抹茶雪糕抹茶味都幾濃郁🙃但未去到會回甘嗰隻雪糕質感好濃稠 食落係落左好多奶嗰隻不過對我黎講我又唔係特別偏好呢種 因為我自己係鍾意有少少偏冰感嘅雪糕 呢個食完成個有啲滯咁🤣但我知好似好多朋友仔會鍾意呢個質感😆紅豆蓉同栗子都偏甜左少少而有黃豆粉嗰款黃豆粉味好出 不過黑蜜真係過甜左😳😳一連埋黑蜜食就搶晒味兼太甜🤢我覺得好似銅鑼灣嗰間好食啲🤔
✏️黃豆粉白玉紅豆抹茶雪糕 ($56)
✏️蕨餅抹茶雪糕 ($56)

抹茶雪糕抹茶味都幾濃郁🙃但未去到會回甘嗰隻
雪糕質感好濃稠 食落係落左好多奶嗰隻
紅豆蓉同栗子都偏甜左少少
我覺得好似銅鑼灣嗰間好食啲🤔
2018-11-08 37 瀏覽
近期好想去日本旅行,偏偏就遇到東京爆發大型嘅德國麻疹 想話親身去一轉東京食好西都要擔驚受怕。有日同老公呻下,點知行行下街發現有間叫做VIA TOKYO......外觀都好和風,即刻LUR住老公陪我入去食。好在我地去果陣都唔係D繁忙時間,唔洗等就可以入座。店內裝修都係走日系和風路線,真係好似同出面人來人往嘅尖沙咀隔絕左咁,好寧靜,好似真係去左日本嘅甜品店咁樣。坐低左之後就快D睇下個餐牌先!最後我地就決定食豪D.....滿足下無得去日本嘅失落。呢一杯「烏龍茶芭菲」係我老公指明話要點嘅。烏龍茶食落去好清新,旁邊仲有幾粒好煙UN嘅和菓子,另加一塊抹茶餅乾,所有野拼埋個感覺真係好好。之後我就點左呢個 「生果雪糕白玉餡蜜」,因為諗住有生果感覺上健康D,無咁大罪惡感。佢呢個甜品上面嘅軟雪糕真係超級好食。香濃牛奶味,而且入口真係好幼滑,真係好似食緊日本軟雪糕咁。本來諗住點多杯飲品就走人,點知見到隔離檯食緊刨冰。實在係太過邪惡啦!!!!於是我又成功 LUR 到我老公,批准我點多個刨冰。哈哈~ 奸計得逞!! 呢個刨冰係由兩種口味組成。一邊係士多啤梨,一邊係芒果。同老公一人一啖,好開心!點知食下食下,原來有
近期好想去日本旅行,偏偏就遇到東京爆發大型嘅德國麻疹
 想話親身去一轉東京食好西都要擔驚受怕。

好在我地去果陣都唔係D繁忙時間,唔洗等就可以入座。

坐低左之後就快D睇下個餐牌先!

最後我地就決定食豪D.....滿足下無得去日本嘅失落。

呢一杯「烏龍茶芭菲」係我老公指明話要點嘅。

點知食下食下,原來有驚喜!

原來食到中間位,佢入面係有粒粒芒果肉同士多啤梨架!!

真係估你唔到呀!!!
最後最後,我地決定點多杯飲品去行街。

我地分別點左抹茶 Latte 同埋 朱古力奶
 由於係凍嘅關係,佢唔會好甜,而且值得一提係佢作為一杯凍飲,但唔會勁多冰,攪到份量得半杯咁蝕。
2018-10-23
2018-11-05 276 瀏覽
自從試過Via Tokyo 的銅鑼灣分店後,自己就將佢放了在抺茶榜的第一位。還記得它們剛剛開店的時候,要苦等1小時才能一親它的香澤,而那份香濃的抺茶味,也實在令人難忘。遺憾地,自己身為九龍人,放假也不會經常過海,漸漸地,也好像把它放了在一個記憶盒子裡,對它的美遺忘了。這日在尖沙咀行街,又竟然比我發現原來佢已經在這邊開了分店,咁難得一遇,當然會和它聚一下舊啦。到訪這天大約2點鍾,剛好是午餐時間。不竟是甜品店,所以人流也不多。細看餐牌,這店的選擇也不少,也有一些限定的甜品,和我印象中,數年前的Via Tokyo ,大有不同。因為2點幾鐘,其實自己都只係起床無幾耐,所以今日就唔食抺茶雪糕啦,反而對佢地既蛋糕甜品更有興趣,一次過就 order 哂佢地3款既抺茶蛋糕系列啦。抺茶拿破侖 $48第一款來到既係抺茶拿破侖,佢既餡料係蛋黃同埋抺茶兩種顏色既,都做得幾靚幾得意。拿破侖既脆皮層做得好薄好細緻,自己其實好鐘意食拿破侖,但又好怕食拿破侖,因為佢好易散開,但又唔能夠把它一口KO,所以容易處理,就成為個人對拿破侖好同唔好既分辨啦。因為呢度既皮做得好薄,所以我地用叉將佢分開一半,仍然非常容易,值得一讚

到訪這天大約2點鍾,剛好是午餐時間。

不竟是甜品店,所以人流也不多。

抺茶拿破侖 $48

因為呢度既皮做得好薄,所以我地用叉將佢分開一半,仍然非常容易,值得一讚。

佢既抺茶味同其他product一樣,都做得好濃,再加埋佢底下既抺茶醬,更加係濃上加濃,令人回味無窮。

抺茶卷 $40

抺茶卷係第二款我地試既甜品,佢既蛋糕做得好軟綿綿,帶有空氣感。

而裡面既餡料 – 抺茶cream就打得好均勻,濃度亦都好足,比例做得好好,每一口也都充滿佐抺茶既苦甜味,好正。

宇治抺茶芝士蛋糕 $48

而最後登場既抺茶芝士蛋糕亦都無令我地失望,抺茶味同樣很足,芝士味唔算好重,但那質感就做得好好。

用叉吉落去唔會散開,很有creamy感,而同樣地,佢配上佐抺茶醬,可以自己再添加濃度。

大杯裝Cappuccino $39

因為起床不久,實在需要一杯咖啡來為自己打打氣,回一回魂,所以就放棄佐Matcha Latte,而選了一杯 Cappuccino。

一個靚既拉花,可算是一杯好既咖啡的基本,而佢既咖啡濃度唔算係好濃,不竟係日式咖啡,唔能夠同意式,或者巴西式咖啡相比,但那個滑度是很夠的。

特選焙茶 $37

朋友點了焙茶,和蛋糕甜品很夾,茶葉落佐好多,令到成壺茶好濃好夠味,添加2-3次水都仍然可以飲到那份回甘。

闊別多年,萬幸佢既水準仍然能夠保持,下次一定要再黎食番杯雪糕!
2018-10-28
2018-11-05 20 瀏覽
抹茶控o既我表示, 想黎依間好耐今門終於搵到fd陪我黎見到有新產品, 一定要叫黎試一試三色雪糕窩夫有烏龍茶+雲尼嗱+抹茶味烏龍茶好夠茶味, 抹茶又夠濃雲尼嗱好滑紅豆蓉甜甜地好味, 白玉口感煙甄值得一試抹茶拿鐵我同fd一個叫熱一個叫凍兩者都試過好好味抹茶茶香味夠,牛奶味亦不會過重味道調較得啱啱好,唔會濃到過份苦澀味宇治抹茶芝士蛋糕芝士味同抹茶味都好夠蛋糕夠鬆軟但最值得讚係唔會太甜我自己好怕cheese cake會好甜依件cake好有水準~

抹茶控o既我表示, 想黎依間好耐
今門終於搵到fd陪我黎

見到有新產品, 一定要叫黎試一試
三色雪糕窩夫
有烏龍茶+雲尼嗱+抹茶味
烏龍茶好夠茶味, 抹茶又夠濃
雲尼嗱好滑
紅豆蓉甜甜地好味, 白玉口感煙甄
值得一試

抹茶拿鐵
我同fd一個叫熱一個叫凍
兩者都試過好好味
抹茶茶香味夠,牛奶味亦不會過重
味道調較得啱啱好,唔會濃到過份苦澀味

宇治抹茶芝士蛋糕
芝士味同抹茶味都好夠
蛋糕夠鬆軟
但最值得讚係唔會太甜
我自己好怕cheese cake會好甜
依件cake好有水準~
2018-11-04 164 瀏覽
Via Tokyo係常食抹茶雪糕之一,今日中午嚟食個lunch tea!抹茶卷 $40目察好似好乾,食落又唔會,反而有點微濕同氣泡咁。抹茶cream就細緻同爆料,配茶一齊食唔錯。卷三卷都滿cream,又唔會好肥油感覺。宇治抹茶芝士蛋糕 $48相比起抹茶卷,抹茶芝士蛋糕就比較失色點。蛋糕底係軟既,芝士比較重個質感,唔好唔會係芝士味蓋過抹茶。抹茶味同芝士half half,適合愛芝士之人同食抹茶資歷唔多既人。黃豆粉白玉紅豆抹茶雪糕 $56除咗有黃豆粉之外,仲有黑糖。黃豆粉加係雪糕上面有種清甜嘅感覺,估唔到同抹茶既微甘配合到。白玉小丸子彈牙軟林林,好cute既感覺,本身淡口。但加雪糕就味道提升。滿月綠茶芭菲 $81佢雪糕口味可以轉焙茶、焙茶牛奶or焙茶抹茶mix,我地擇左最後者。上層有抹茶餅、抹茶蕨餅同小丸子抹茶餅實淨乾點,要加埋雪糕食,幾脆口。蕨餅好重抹茶甘味,多茶粉!中層有紅豆、cream、雲呢拿雪糕紅豆係欣賞既,軟綿綿。底層有caramel脆脆同啫喱食到底好飽了同比抹茶焙茶雪糕塞滿味蕾,脆脆ok反而係啫喱淡口。Hot焙茶latte $43愛飲咖啡既朋友表示驚喜,無諗過加茶混入唔會遮住咖

抹茶卷 $40

宇治抹茶芝士蛋糕 $48

黃豆粉白玉紅豆抹茶雪糕 $56

滿月綠茶芭菲 $81

上層有抹茶餅、抹茶蕨餅同小丸子

中層有紅豆、cream、雲呢拿雪糕
紅豆係欣賞既,軟綿綿。

底層有caramel脆脆同啫喱

Hot焙茶latte $43
愛飲咖啡既朋友表示驚喜,無諗過加茶混入唔會遮住咖啡味,有一種為咖啡添濃郁既感受。

香矛檸檬薑茶$30
岩哂食完甜品飲,清口氣同味道好舒壓咁,nice afternoon
  • 抹茶蛋卷
  • 黃豆粉白玉紅豆抹茶雪糕
2018-11-01 31 瀏覽
Via tokyo係香港都開左幾年·記得以前好多人排隊一窩蜂去食綠茶雪糕·而家開左兩間分店基本上都唔駛點排隊·我就唔係綠茶控·好少會點綠茶野食·所以我黎襯via tokyo我都係食個黃豆粉白玉紅豆雪糕·超好味·相信勁少人會係via tokyo點non綠茶既野·但依個白玉雪糕配黃豆分同紅豆好夾架·仲要果d mochi都好好食·推介推介