2017-06-10 129 瀏覽
今天,朋友帶我去樓上舖食富士山??去到先知係一間以分子料理為題材的甜品店。分子料理,就是把食材以不同烹調方式及加入其他不同物質,將原有食材重組成另一個不同形態,但就保留其味,好像貌似魚子醬的,食落原來是哈蜜瓜,又或者把本是液態的湯加工變成泡沫。分子料理是廚師的無窮創意,每道菜式誕生之前,都要經過反覆不斷的嘗試,所以放在碟上的都是獨一無二的藝術創作。為配合分子料理的天馬行空的創作,餐廳都裝飾得很特別,尤其一啲畫,完全同分子料理作呼應。Mount Fuji(包兩杯無酒精飲品),富士山識得噴煙㗎!!其實係店員於富士山山口倒入液態氮,之後白煙就會由山口噴出,好仙境Feel,吸睛效果滿分。富士山由三種不同味道芭菲造成,頂層白色為乳酪味、中間藍色為波子汽水味、底層紅色為柚子味,之後冷藏約3小時,今次真係食心機。富士山下鋪滿了綠色的香橙蛋糕碎、櫻花Jelly和食用花作為裝飾,就好似回到童年時,睇緊日本風情畫咁。Planet Earth,我哋要食咗個地球??這款甜品以地球為主題,地球是由茉莉花茶慕絲和流心血橙醬做成,在地球上就有一大舊白白的綿花糖雲,店員會俾你選擇蜜瓜味或焦糖味的糖水噴在雲上,之後會溶
Planet Earth,我哋要食咗個地球
??這款甜品以地球為主題,地球是由茉莉花茶慕絲和流心血橙醬做成,在地球上就有一大舊白白的綿花糖雲,店員會俾你選擇蜜瓜味或焦糖味的糖水噴在雲上,之後會溶化在地球上。而地球的底層為朱古力脆脆和爆炸糖。清新的茉莉花配上酸甜的血橙

Bake Apple with Honey,仲以為有珍寶珠食,點之原來係茶葉隔
。淡淡的蘋果味,配上蜜糖,
2017-05-28
$150 (宵夜)
2017-06-08 117 瀏覽
綿綿下雨日,黎到聽朋友講過好有心思好特別的甜品店,位置十分方便。確實,甜品價格唔平,但一分錢 一分貨,事實上係精緻很多,看得出一點一滴的心機。環境亦很舒服精緻,食下野望下野都開心。TEA PARTY SET(3-6pm) $338/2價錢較酒店高級high tea便宜,但品質分分鍾超級過某些大酒店,亦即係較好食。佢呢個好在有一半咸一半甜,唔係普通既三層架,而係六角型integrate而成的。咸甜一樣出色,先咸再甜吧!咸品中樣樣不俗,最為欣賞是salt beef roll with rocket,這個咸牛肉肉身薄而不粘口,咸咸地,是醃製個種咸,好似咸火腿(豬)咁,不過於味道上咸牛肉更有層次感,比較難忘,rocket好似係芝麻菜/紫花南芥,都係一種菜啦,整埋一齊食係好夾,更加帶出個種咸香味。甜品中一樣,各有千秋,特別鍾情是lemon tart w/ meringue(檸檬蛋白撻),很滑很香,不會過酸,酒店水準,及一定要食的peanut butter parfait(花生牛油芭菲),係終極creamy,入口即溶,花生味香到唇齒留香,好大粒可以慢慢食,但個陣花生加埋cream好好好滑好好味,特
TEA PARTY SET(3-6pm) $338/2
咸品中樣樣不俗,最為欣賞是salt beef roll with rocket,這個咸牛肉肉身薄而不粘口,咸咸地,是醃製個種咸,好似咸火腿(豬)咁,不過於味道上咸牛肉更有層次感,比較難忘,rocket好似係芝麻菜/紫花南芥,都係一種菜啦,整埋一齊食係好夾,更加帶出個種咸香味。甜品中一樣,各有千秋,特別鍾情是lemon tart w/ meringue(檸檬蛋白撻),很滑很香,不會過酸,酒店水準,及一定要食的peanut butter parfait(花生牛油芭菲),係終極creamy,入口即溶,花生味香到唇齒留香,好大粒可以慢慢食,但個陣花生加埋cream好好好滑好好味,特別你係peanut lover肯定會發狂了哈哈!香港地較少見的甜品做法。另外,high tea緊係要tea 1 tea, 揀左strawberry green,味道好清新難忘,不太伏(如果本身岩飲開western tea) 雲石杯好靚。
2017-06-07 139 瀏覽
ZUC.CCH.ERO主打分子甜品兼甜品行為藝術  ,環境非常適合相機先食。店名由意大利文「zucchero」一字而來。Zucchero意思就是糖 (sugar)!店內設計以簡約為主,一步入店內,首先是吧枱設計的座位,食客就能觀看欣賞大廚即場製作各款夢幻甜點甜品。走入點就是白色牆身配掛著一個一個可愛的白色雲朵的方枱,令夢幻感覺提升至滿分,同時也營造出輕鬆簡潔和舒適感覺。與甜品控友人夫婦加Babies一家四口,我們一行六人試吃多款甜點,感覺大滿足!本想點「富士山下Mount Fuji」,但需advanced booking,我們只是即興 一小時前試 book,所以無得serve,很很失望啊~唯有點選其他吧!充滿春日甜蜜氣氛的櫻花樹造型甜品名叫「Para Para Sakura」 。櫻花樹是以粉紅色棉花糖製成,跟店内的白色雲朵吊飾很襯啊!朱古力蛋糕、raspberry 果凍 及朱古力mousse 做成泥土部份,吃下感覺酸酸甜甜的,有點令人要跳返part 「Para Para」舞的愉悅感啊!「Break the Tear」,精瑩藍色的糖膠,拉出來是超吸睛的水滴造型甜品,打破搞碎「Tear」蓋
ZUC.CCH.ERO主打分子甜品甜品行為藝術  ,環境非常適合相機先食。店名由意大利文「zucchero」一字而來。Zucchero意思就是糖 (sugar)!

「Break the Tear」,精瑩藍色的糖膠,拉出來是超吸睛的水滴造型甜品,打破搞碎「Tear」蓋子,是藍芝士及西芹冰製成的甜品。店員告訴我們,搞碎糖膠後,內裏即時會有煙散發出來,並且會有陣陣煙燻oak的香氣,但我們卻看不見又嗅不到?!

鮮橙色球型糖衣內的是楊枝甘露味的「Rolex Ball」店員會在拉糖上面淋些酒,然後點火,令到拉糖變軟以方便敲碎,同樣地敲碎外殼後,內有乾坤~~ 有西米、芒果syrup、粒粒牛奶雪糕和柚子肉等等,口感層次豐富,又是酸酸甜甜而且味道清新,但略嫌拉糖太硬了。

另,order 了兩個不算花巧的撻類甜品。紫薯芝士撻 叫「Okinawa Purple」,用上新鮮日本紫薯製成,香甜流心紫薯漿饀料加上香脆鬆化的牛油撻皮,然後再配上粒粒紅豆雪糕,居然是很合配。看似平凡不搭配的材料,卻滿有驚喜!

抹茶撻 是「Uji Matcha Lava」,抺茶今次的拍擋不再是紅豆雪糕,而是日本柚子 Yuzu sorbet。濃濃的宇治抹茶漿饀料同様加上香脆鬆化的牛油撻皮,配合清新柚子雪芭,配撘很新也不錯,但味道略為不及Okinawa Purple的味道出眾。

在ZUC.CCH.ERO 用餐感覺,不只令味蕾感受大滿足,也令眼睛感受到滿滿甜蜜幸福感,既很可愛又夢幻的體驗,要推介要讚!

Rolex Ball
  • Break the Tear
  • Okinawa Purple
  • Rolex Ball
2017-05-30 85 瀏覽
朋友話想食甜品專門店,所以同左佢去位於銅鑼灣既ZUC.CCH.ERO由於食甜品既係時間係晚上七點,所以無咩人地點地鐵站,都幾易搵, 環境幾令,裝修得幾好 令人感覺都幾RELAX,點完甜品,師傅即場整, 可以睇到師傅點整^^都幾特別 望住成個過程整食甜品對我來說是不行的,所以叫多杯橙汁(有氣)味道好似橙汁又好似汽水,飲完D味會留係條舌度, 個杯既形狀幾Q我朋友點左EARTH, 棉花糖可以噴D調味料,就會趺落個甜品度味道好清,外層豆腐味,內裡幾甜而我就點左SAKURA,因為我喜歡個賣相, 粉紅色個底又厚又多既榛子, 樹幹係朱古力,棉花糖整體好甜>< 我覺得榛子醬可以減D,粒粒再多F, 朱古力蛋糕粒幾好食仲有D粉紅色酸酸地既粒粒價錢每埋單約$150, 拍卡一流
朋友話想食甜品專門店,
所以同左佢去位於銅鑼灣既ZUC.CCH.ERO
由於食甜品既係時間係晚上七點,所以無咩人

地點地鐵站,都幾易搵, 環境幾令,裝修得幾好

都幾特別 望住成個過程

整食甜品對我來說是不行的,所以叫多杯橙汁(有氣)

味道好清,外層豆腐味,內裡幾甜

而我就點左SAKURA,
因為我喜歡個賣相, 粉紅色
個底又厚又多既榛子, 樹幹係朱古力,棉花糖

仲有D粉紅色酸酸地既粒粒
價錢每埋單約$150, 拍卡一流
2017-05-30 92 瀏覽
時代變遷,甜品唔再係傳統嘅豆腐花、西米露,而可以係一個個精緻嘅藝術品。呢間餐廳努力鑽研可以令人賞心悅目既甜品,令一眾喜愛影相嘅女士大滿足!某個星期六嘅下晏,我同啲姊妹一齊嚟放鬆食下午茶。餐廳環境擺滿畫同雲嘅佈置,令顧客頓感放鬆,可以悠然自得品嘗甜品,同朋友歡聚短刻。Tea set party唔似一般英式茶餐廳有三層高,用六角形雲石塊鋪成擺放甜品嘅碟,然後專心地將每樣甜品放於甜上,份量係唔足以食飽架當然,幸好每樣味道都豐富,加上外型搭夠,都唔錯既。Tea set party包兩杯野飲,我叫左Peach and passionfruit tea,我初頭喺到諗,做咩放支珍寶珠落杯茶到呢,朋友就同我講呢個係放茶包架,好有趣,哈哈!Namida日文嚟,即係眼淚咁解,又真係整左成滴眼淚嘅形態出嚟wo,視覺上都夠哂震撼啦!其實外圍係用糖膠製作,入面會有益力多冰同白玉可以食,都有好多唔同素材豐富成個甜品,唔只係個外型靚咁簡單!

某個星期六嘅下晏,我同啲姊妹一齊嚟放鬆食下午茶。

Tea set party

Namida

聽過ZUC.CCH.ERO 呢個名,係因為佢嘅甜品款款都好似藝術品咁靚,最近有款富士山甜品喺facebook瘋狂洗版,所以幾乎個個嚟到都係order富士山,但我份人一向重視味道多過外表,所以第一次嚟就揀咗呢個朋友話好食嘅宇治抹茶撻($68),相信會更有保證吧。個曲奇撻皮好重牛油香,入口鬆化,因為係即點即整,所以入口仍然帶點微暖嘅溫度。入面嘅抹茶味亦好濃郁,店員話係用咗京都抹茶粉,難怪味道如此回甘香濃,不過果日試就唔太流心,可能熟咗少少,但味道依然好食!旁邊嘅柚子雪芭亦水準不錯,唔會冰感過重,味道亦清新開胃,加埋柚子醬味道更加突出。$68我覺得食得過!
$68我覺得食得過!
2017-05-28 352 瀏覽
去過東京幾次,但從來未去過富士山,男朋友話香港都可以睇到,原來係講緊分子料理店Zuc.cch.ero!餐廳裝修走型格路線,身處其中猶如置身實驗室。呢度有個招牌作--富士山甜品Mount Fuji($258),像真度高,幾乎每一枱都會點!一上枱店員就會喺山頭注入液態氮,營造煙霧繚繞嘅效果,果然玩味十足。富士山由3種不同口味嘅芭菲砌成,分別有頂層白色乳酪味、中間藍色波子汽水味以及底層蜜瓜味芭菲。因為要把芭菲雪成山形,所以無可避免地冰感比較重,不過每款個味道都唔錯,當中我最中意波子汽水味,口味比較特別,而且波子汽水味濃郁突出。山下綠色嘅係香橙蛋糕碎,將蛋糕分子化變成餅碎,口感獨特。仲有櫻花jelly,櫻花味道唔會好假,質感滑捋捋,同富士山芭菲一齊食,更加有口感。富士山甜品跟兩杯飲品,我點佐baked apple with honey。飲品依舊好有玩味,茶包用波棒糖裝住,茶味帶有蘋果嘅酸甜,消膩一流。雖然味道唔算非常突出,但甜品造型實在係藝術品一件,相機食先一流!

餐廳裝修走型格路線,身處其中猶如置身實驗室。

富士山甜品跟兩杯飲品,

2017-05-24 128 瀏覽
其實來這裡吃甜品,是因為身邊朋友推介已久,與天氣無關的;不過隨便找個理由,感覺會沒那麼guilty罷...來到這間充滿藝術感的Dessert Cafe,看著選擇多樣化的創意餐單,其實都幾難作出選擇的...  不過友人已試了Break the Tear及Sakura Tree,見到地下的地球圖案地毯很漂亮,決定點一份 Planet Earth ($128) 分享。地球狀的甜品實在很美,上層的棉花糖則充滿夢幻感;甜品同時附上一支綠茶/焦糖噴霧,當噴出水氣、接觸棉花糖,就會有下雨的特別效果,太有趣了!除了賣相美,切開薄脆的「地球殻」,中間的慕絲軟滑清甜,西柚味夾心尤其清新討喜,加上甜甜的「泥土」,更加美味。時間不多,又要離開,下次再來 Break the Tear!

2017-05-24
2017-05-20 1479 瀏覽
現在的甜品已不是一個芒果西米露可以滿足人群,好像今天我到銅鑼灣這間特色的甜品店Zuc.cch.ero,吃著的是充滿藝術 的甜品 就等我來為大家進入夢幻的甜品世界吧! 餐廳用上黑白色調作主調,配上雅潔的白瓷磚感覺十分之有實驗室的氣息!今天就是了這款Break the Tear$138的特色甜品,通透優雅的造型十分誘惑。甜品師會即席用糖膠吹成藍色通透玻璃球,搓圓撳扁之下最後還會注入神秘的煙霧,視覺效果十分之豐富!完成後的作品體態優雅,這一滴藍色的眼淚充份表現女性的美態。當然要配合甜品名稱打破這眼淚,藍色糖膠入口很甜蜜,內裏的雪糕味道不俗,加上果仁咬口十足。而另一款甜品就選了Para Para Sakura$138,賣相比眼淚更加出色。樹的部分係用棉花糖加朱古力堆砌而成,而下面配有朱古力慕絲,朱古力蛋糕及紅莓啫喱,內容十分豐富,朱古力味都好濃郁棉花糖入口即溶,整體味道也算不錯呀!

完成後的作品體態優雅,這一滴藍色的眼淚充份表現女性的美態。

2017-05-17
下午茶
2017-05-20 82 瀏覽
甜品店愈開愈多,作為女生既我當然愛吃甜品之外,賣相靚就更加好,除左相機食先,食住個靚甜品心情都好點,今日生日係銅鑼灣食完飯,特意去左依間甜品店,因為之前見過朋友黎過食,每款甜品都唔同造型,而且做法特別,所以來一嚐下當作我既生日蛋糕入到店已經有唔少客人,店員安排左我地坐靠牆既枱,坐低後有大大舊發光雲裝飾係頭上,影相都有意景,好得意由於甜品款式每款都好吸引,所以揀左daily limited set既Mount Fuji,除左主角甜品之外仲包左兩杯飲品,我同友人都揀左熱既洋甘菊茶首先送上洋甘菊茶,可愛既珍寶珠裝飾既茶囊裝住洋甘菊,飲落陣陣清香,好舒服等左一陣,店員就將甜品送上啦,見到如此美麗既山景畫都忍唔住嘩一聲,真係整得栩栩如生,富士山用左三種不同顏色既乳酪同芭菲製成,旁邊綠色既草同葉係橙味蛋糕,全部都可以食的首先將富士山整好雪凍兩小時,食之前師傅將液態氮倒入富士山頂口,煙霧瀰漫既感覺好似入左仙境一樣原來係令芭菲形成到更似雪糕既軟滑口感,食落完全唔會感到有滯膩感,有陣陣既蜜瓜味道同帶微酸乳酪味,清新得黎又幾開胃,仲有數片櫻花味啫喱,入口QQ彈滑,真係睇得又食得

宵夜
生日
2017-05-18 822 瀏覽
今天很興奮的造訪座落銅鑼灣,專賣創意甜品的店家ZUC.CCH.ERO。店面不大,但裝潢給人一種溫馨的氛圍。就像吃了甜品有幸福感。吧檯開放式廚房,與客人拉近距離,就像在家中舒適。店裏頭也呈列販賣小商品。後頭的黑板留下了諸多顧客的小留言,為店內增添幾分趣味。重點時刻到了,該是進入正題。攤開菜單最醒目的一眼,莫過於那座火山島嶼。幾經多番與友人商討後,決定要到島嶼上探險遊歷一番。終於來到火山島了,真的令人躺目結舌,太漂亮了,簡直是件藝術品讓人不捨破壞它。想知道這活山是什麼食材做成的嗎?等等揭曉謎底。既然是火山島嶼,沒來噴個煙怎能說是火山呢?SHOW TIME,原來服務生將水倒進火山口,突然間懂了,原來是乾冰啊!果然是創意。火山真的冒煙了,真的是好看好玩,但至於吃起來的感覺如何,繼續看下去。現在要來揭曉謎題了。猜到沒……它是座冰淇淋火山,是不是太厲害了,真是創意無限啊!火山本體是冰淇淋雕塑成的,綠色草原是小碎餅,還搭配櫻花瓣果凍組合而成。它是汽水冰淇淋,不是屬於綿密口感的類型,它沒有甜膩感,卻帶有清甜不膩口,軟中帶點脆,冰淇淋單獨吃別有一番滋味。沾點綠色小碎餅吃,口感層次截然不同,有種說不出的美

火山真的冒煙了,真的是好看好玩,但至於吃起來的感覺如何,繼續看下去。現在要來揭曉謎題了。猜到沒……它是座冰淇淋火山,是不是太厲害了,真是創意無限啊!火山本體是冰淇淋雕塑成的,綠色草原是小碎餅,還搭配櫻花瓣果凍組合而成。它是汽水冰淇淋,不是屬於綿密口感的類型,它沒有甜膩感,卻帶有清甜不膩口,軟中帶點脆,冰淇淋單獨吃別有一番滋味。沾點綠色小碎餅吃,口感層次截然不同,有種說不出的美妙,就是喜歡。

最後冷飲上場,一開始喝上幾口,發覺茶品口味偏淡。慢慢漸漸的才恢復正常的滋味。後來確認原來是被冰淇淋的甜味壓住。淡淡清香的櫻花綠茶,有種舒適感,覺得身體沒負擔。而紅色果茶微酸的滋味,讓人嬌羞了起來。今日的甜品之旅,在這歡愉的心情下,踏上歸途。
2017-05-18
2017-05-17 80 瀏覽
餐廳位於商業大廈內,同一楝大廈有幾間不同食肆,可以食完正餐就去呢度食甜品睇menu見到個富士山二人set係限量供應同埋要預訂,但我地都照問下會唔會仲有,得到既答覆竟然係有,咁當然即刻order 啦無可否認個富士山係整得幾靚 途中廚師仲會倒d 野落火山口度 令到佢出煙呢個甜品影相呃like一流,但講味道的話....well....我只可以講,我明白點解明明話限量但我地即場叫仲有得食囉btw, 二人set 跟兩杯野飲 飲品選擇頗多 但由於唔想夜晚飲茶 我地最尾揀左果汁 咩名就唔記得喇

2017-05-15 172 瀏覽
自從有左面書同智能手機之後,「相機食先」呢種文化就越來越流行。可能因為咁,甜品已經唔再只著重味道,賣相同創意都相當重要。位於銅鑼灣耀華街既ZUC.CCH.ERO, 主打具創意而精緻既甜品,最近見朋友係面書post 完後騙左唔少like,令到我都好有興趣黎試下。餐牌上選擇唔算多,大約十樣左右。我地揀左planet earth 同 namida 淚。Planet earth 造型好精緻,真係一個迷你地球咁,放係曲奇碎上面,上面再襯托用棉花糖整成既一舊雲,只係賣相都值99分。上檯後,我地可以自行係棉花糖上噴上焦糖或蜜瓜藥水,令到棉花糖溶化。切開地球後,入面係茉莉花茶mousse,再配以血橙啫喱,入口非常軟滑,酸酸甜甜,幾得意。Namida 淚既外型係用糖造成既「淚」,客人可以親眼睇住店員將一舊糖慢慢變成一滴「淚」,真係少d功夫都唔得。「淚」裡面有綠茶雪榚,益力多冰,梅酒啫喱同小丸子。食既時候要敲碎外層,伴埋入面既配料一齊食,店員仲好心提醒我地唔好加太多「淚」,否則會好甜,唔係好鹹,唔同口感同味道既配料一齊食,真係唔錯。雖然呢到既甜品比一般貴,但係勝在精緻同有特色,間唔中試下新野都ok 呀!

2017-05-15 79 瀏覽
每款甜品都好靚🌟 影相好好睇而且室內的天花上掛著好多雲☁️很喜歡這個裝飾都不算太多人 環境的感覺很好食物也挺不錯的外表特別美外貿協會的就不要錯過這家哈哈哈個人挺滿意的
每款甜品都好靚🌟
外表特別美
外貿協會的就不要錯過這家哈哈哈
個人挺滿意的
2017-05-13 113 瀏覽
一入門口就睇到旁邊放了櫻花沖包,還有很日式的裝飾,究竟呢度食咩呢。答案就係分子料理甜品,分子雪糕就食得多,今次食既係甜品,咁即是更多變化,加入更多效果。而更吸引我的是,有吧枱位置,可以欣賞到製作甜品的部份過程。呢度既裝備又點止得門口的少部份, 有天上的白雲。還有地上的....地球,呢塊地毯很別緻。我同友人點了富士山,包兩杯飲品。Bake apple with honey,我的茶來了,明明應該係跟蜜糖,整粒棒棒糖做咩呢?!原來係茶隔,怪唔得感覺比一般的棒棒糖尺寸更大粒,很鬼馬的茶隔。茶味不太重,但有很濃郁的焗蘋果香甜味,更有蜜糖的甜美,很好飲,飲完還可添加熱水。友人的Latte就較普通,用咖啡機沖製,泡沫不算多,但附上一個裝備品,很特別的感覺。細看之下,原來不單是裝飾的用途,店員解說是糖樽,很的骰可愛。自行加糖到咖啡中,咖啡味不太濃,奶泡較少但也很輕盈。主角出場啦,Mount Fuji $258 ( 2 drinks included),店員先去準備一下。原來拿了一壺液態氮,倒入富士山甜品內的小膠囊。隨即富士山就噴出輕煙,有如仙景一樣,很快煙就散去,如果保持耐點就更好。竟然呢個富士山甜品
而更吸引我的是,有吧枱位置,可以欣賞到製作甜品的部份過程。
呢度既裝備又點止得門口的少部份, 有天上的白雲。
還有地上的....地球,呢塊地毯很別緻。
我同友人點了富士山,包兩杯飲品。
Bake apple with honey
Latte
自行加糖到咖啡中,咖啡味不太濃,奶泡較少但也很輕盈。
Mount Fuji (2 drink included)
原來拿了一壺液態氮,倒入富士山甜品內的小膠囊。
竟然呢個富士山甜品係咩做成,有橙味蛋糕、櫻花jelly、乳酪/玻子汽水/士多啤季雪糕,材料豐富味道又夾。
山上仲有兩隻人仔模型,係唔食得,但就可以玩下, 係山上不同位置影下相。
個男人已登到山頂,玩完一輪,富士山開始解凍完,因為一上甜品時,個富士山還比較硬身。
綠油油的草地原來係橙味蛋糕碎,仲有食用花裝飾,又靚而且仲食得落肚,很夠玩味。
櫻花jelly,有淡淡櫻花香味,微甜滑溜,仲無咩彈性,一咬斷開,質感似大菜糕般清爽。
三個口味的雪糕,分別是山頂白色的乳酪味,味道很純很原味,微酸很開胃;接著山腰粉藍色的玻子汽水味,很易接受的味道,味道較重,但就唔會食到一肚氣,幾特別;而山腳粉紅色的士多啤梨味,最軟滑輕綿的質感,味道也很突出。三款味都很夾橙味蛋糕,賣相吸引又有玩味的分子甜品
等待期間,看到店員爲其他客人製作甜品,當中的玻璃藍色脆糖,原來製作需時,難度也很高。
看著店員細心的巧手製作,呢道甜品就快誕生啦。
完成啦,雖然不是我點的甜品,但能夠欣賞過程,已經大開眼界。下次要來食其他甜品
2017-05-11
$258 (其他)
Bake apple with honey
Mount Fuji (2 drink included)