晚上和朋友在尖沙咀做完瑜伽後,到了厚福街一間樓上主題西餐廳「為食恐龍‧恐龍先生」吃晚餐,餐廳是間以恐龍主題的親子餐廳,裝修走玩樂休閒路線,設有很多恐龍裝飾及元素,走舒服空間風格,空間大坐得舒適闊落,感覺清新,十分適合舉行家庭聚會,歌迷應援團等聚會,餐廳備有大量免費兒童玩具供小朋友放電,也有不少桌遊供大朋友玩樂用。餐牌食物有很多款式選擇,有小食、主菜如意粉和薄餅、特飲、特色主題甜品供選擇,食品圖片大張,加入了不少恐龍插畫十分吸引,朋友更看到午餐時段的餐廳,價格十分親民,又不設加一,款式選擇很多,下次必試!蒜辣海鮮扁意粉 - 份量大碟,海鮮有大蝦、青口、魷魚圈等,扁意粉煙韌有口感,青口大隻沒吃到半粒沙,肉質鮮美,配上蒜辣汁,突出了海鮮的味道,十分惹味!經典英式炸魚薯條 - 即點即炸,炸魚有兩大件,金黃色外皮炸得酥脆很吸引,值得一讚是漿挺薄身,口感酥脆不會感油膩,薯條超香脆又熱辣辣,推介!香茅檸檬烤春雞 - 全隻開邊份量很大,外層燒得焦香金黃,微微的燒烤香氣,烤雞肉嫩滑肉汁多,加上香茅檸檬味香濃,配沙律菜盡吸烤雞汁的精華,帶微辣十分惹味!杏仁牛角雪糕窩夫 - 甜品同樣是今晚的主角,賣相精緻打

杏仁牛角雪糕窩夫 - 甜品同樣是今晚的主角,賣相精緻打卡一流,熱辣辣的窩夫保持到微微脆身,灑上了杏仁片及朱古力醬, 甜味適中,配上冰凍雪糕,有不同味覺層次的享受,入口富清新的感覺,人氣必點甜品果然令大家很滿意!

蘋果梳打 - 蘋果微酸口感清新及解膩,作為開胃飲品很適合!

總括來說,我們都很滿意今餐,食品水準不錯,感受到小店用心制作食物,店員服務周到,加上環境很有寫意放鬆,是間十分出色的主題西餐,另外餐廳設有積分制,消費後積分可用來夾公仔或換禮品,可玩可食,推介!
  • 蒜辣海鮮扁意粉
  • 經典英式炸魚薯條
  • 香茅檸檬烤春雞
  • 杏仁牛角窩夫雪糕窩夫
2024-09-24 0 瀏覽
.Papa👨🏻今日收早俾驚喜兩兄妹👫帶佢哋去咗尖沙咀一間親子餐廳🫶🏻為食恐龍🦖豆哥哥去到勁興奮😆因為有部揸車既遊戲機俾佢玩‼️非常驚喜🙌🏻仲有好多小朋友嘅board game比佢哋玩👍🏻啱晒肥妹,唔使食食吓扭計🙆🏻‍♀️帶佢哋嚟呢啲地方食晚飯Perfect🤪仲有小禮物送俾佢哋🖐🏻兩兄妹都好開心❤️兒童餐👫有卡邦尼意粉、炸魚、炸薯條,提子同蛋糕仔,對豆哥黎講,岩晒佢唔會晒野食!份量岩岩好👍🏻香茅檸檬烤春雞🐣全隻烤春雞,成隻雞都係香濃檸檬汁及香草‼️papa仲手撕俾兩兄妹等佢哋容易啲食👍🏻雞肉嫩滑好多汁好Juicy💯墨汁墨魚炒意粉🍝食到成口黑色既意粉睇落黑蚊蚊冇乜味咁‼️其實佢個汁好濃郁..有蒜香味💯鵝肝焗蛋餅🍳好特別嘅一個蛋餅🙌🏻第一次食味道出奇地夾,蛋味濃郁側邊配上小小嘅薯蓉配合得好好燒烤醬豬肋骨豬肋骨好入味,加上秘製的燒烤醬汁,同豬肋骨很夾,酸酸甜甜,味道好夾📍為食恐龍‧恐龍先生 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 2樓#親子時間 #親子餐廳 #恐龍先生 #boardgame #foodie #育兒親子樂

兒童餐👫

香茅檸檬烤春雞🐣

墨汁墨魚炒意粉🍝

鵝肝焗蛋餅🍳

燒烤醬豬肋骨

📍為食恐龍‧恐龍先生 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 2樓

襯個女宜家大個左識行識走.就帶佢去玩多啲周圍食吓嘢.見到呢間恐龍主題餐廳幾得意所以就試吓✌🏻食物方面:⚪️香茅檸檬烤春雞上枱就聞到好香香料味.雞肉好嫩滑都幾大隻👍🏻⚪️安格斯西冷黑椒意粉西冷啱啱好唔乾.意粉煮得軟硬適中.食到好香黑椒味幾惹味🙌🏻⚪️恐龍仔兒童餐有白汁煙肉意粉.薯條.蛋糕.提子好豐富.味道都唔錯.小朋友食得好開心😁⚪️雪糕窩夫熱辣辣嘅牛角窩夫配雪糕一絕🤪⚪️恐龍雪糕杯雲呢拿雪糕🍧小朋友都可以一齊食⚪️檸檬百香果梳打⚪️凍榛子朱古力夏天飲消暑解渴🤭整體方面:餐廳地方好大.而且好多玩具同埋小遊戲.小朋友玩得好開心.玩到攰就食嘢而食物賣相都好精美好靚.食飽又可以繼續玩.仲可以打卡唔錯👍🏻餐廳仲送咗一盒玩具比小朋友.係一隻熊仔有埋三色顏料🎨同埋畫筆🖌️可以自己上色.好特別👍🏻下次可以約埋朋友帶埋小朋友一齊過嚟玩🙌🏻
襯個女宜家大個左識行識走.
就帶佢去玩多啲周圍食吓嘢.
見到呢間恐龍主題餐廳幾得意所以就試吓✌🏻

食物方面:

⚪️香茅檸檬烤春雞
上枱就聞到好香香料味.
雞肉好嫩滑都幾大隻👍🏻

⚪️安格斯西冷黑椒意粉
西冷啱啱好唔乾.意粉煮得軟硬適中.
食到好香黑椒味幾惹味🙌🏻

⚪️檸檬百香果梳打
⚪️凍榛子朱古力
夏天飲消暑解渴🤭

整體方面:
餐廳地方好大.而且好多玩具同埋小遊戲.
小朋友玩得好開心.玩到攰就食嘢
而食物賣相都好精美好靚.

食飽又可以繼續玩.仲可以打卡唔錯👍🏻
餐廳仲送咗一盒玩具比小朋友.
係一隻熊仔有埋三色顏料🎨同埋畫筆🖌️
可以自己上色.好特別👍🏻
下次可以約埋朋友帶埋小朋友一齊過嚟玩🙌🏻
2024-09-06 259 瀏覽
開學後小朋友放半日假,日日在家無所事事就搵日去接下爸爸食lunch比個驚喜佢🥰但話就話接爸爸,但媽媽當然要搵下商業區有咩岩小朋友食🤣原來係尖沙咀商業區都有間親子餐廳!即刻可以帶埋2位小可愛去食個 lunch🤗🤗恐龍餐廳,離遠已經望到樓上cafe有恐龍公仔!真係唔難搵無一上到去就有好多board game 玩,又有書睇,仲有得打機,正丫,岩曬我老公同啲仔👍🏻👍🏻👍🏻我就負責order食物一睇餐牌,見到個燒春雞張圖好吸引😍😍叫埋其他食物,就同阿仔玩!🔆 歐式香腸拼盤有好多不同種類既腸仔,有法蘭克福腸,紐倫堡腸、青咖喱腸、芝士腸、豬肉蜜糖腸、雞肉直布羅陀腸、煙維也納蛇餅腸全部都好好味,阿仔自己都食左好多😋🔆香茅檸檬烤春雞🍗春雞大小剛好,阿仔食雞髀食到讚不絕口😋我都覺得好好味,肉質好鮮嫩,而且多汁又juice,一啲都唔柴,正👍🏻🔆巴馬火腿雜菌比薩巴瑪火腿、番茄薄餅醬,仲有芝士、芝麻菜,調味好好,火腿新鮮夠味,芝士仲有微微拉絲🍕🔆兒童餐🦖有白汁意粉、薯條、炸蝦、提子、藍莓、小蛋糕,仲有果汁!份量剛剛好,岩曬小朋友!🔆侏羅紀甜蜜狂歡小朋友至愛既甜品時間,有個超巨大棉花糖,入面仲有牛角窩夫、雪糕、鮮
開學後小朋友放半日假,日日在家無所事事
就搵日去接下爸爸食lunch比個驚喜佢🥰

但話就話接爸爸,但媽媽當然要搵下商業區有咩岩小朋友食🤣

原來係尖沙咀商業區都有間親子餐廳!
即刻可以帶埋2位小可愛去食個 lunch🤗🤗
恐龍餐廳,離遠已經望到樓上cafe有恐龍公仔!真係唔難搵無

我就負責order食物
一睇餐牌,見到個燒春雞張圖好吸引😍😍
叫埋其他食物,就同阿仔玩!

🔆 歐式香腸拼盤
全部都好好味,阿仔自己都食左好多😋

🔆香茅檸檬烤春雞🍗
春雞大小剛好,阿仔食雞髀食到讚不絕口😋

🔆巴馬火腿雜菌比薩

🔆兒童餐🦖
有白汁意粉、薯條、炸蝦、提子、藍莓、小蛋糕,仲有果汁!
份量剛剛好,岩曬小朋友!

🔆侏羅紀甜蜜狂歡
小朋友至愛既甜品時間,有個超巨大棉花糖,入面仲有牛角窩夫、雪糕、鮮水果、脆條,除左打卡吸晴之外,仲要好好味,新鮮焗好既牛角窩夫熱辣辣配雪糕真係一流!

前幾晚同朋友岀去食飯,朋友話想去下cafe,於是我係OpenRice到搵到到一間恐龍親子餐廳,以恐龍做主題,一入到門口見到2隻🦕大恐龍公仔,每張枱一定有一隻恐龍🦖,而且會有broadgame,一兩部遊戲機玩,等大人小朋友都唔會悶,我哋都玩咗陣先叫野食,野食都好多選擇😎香草芝士撈脆片🌮好多料,番茄🍅,粟米🌽,洋蔥🧅爆多芝士🧀,實在太過滿足果然香草真係調味,因為芝士已經蓋過哂香草😋酥皮忌廉龍蝦汁意粉🍝好大份,酥皮撈個龍蝦汁好吸味,一砌開酥皮好多海鮮係入面😍香茅檸檬烤春雞🍗雞燒得好入味,檸檬味好重,好配隻雞,好Juicy又開胃,本身上菜配另外辣汁我都無用到❤️去到甜品我哋已經飽到上心口,但個甜品好吸引,所以我們都忍唔住要叫白堊紀熔岩火山(朱古力)口感好似手撕麵包,好重朱古力味🩷🩷健康多苺果茶☕本身以為只係茶包,點知一岀黎入面好深色,原來有齊雜苺,好抵飲,下次要再叫😍整體環境幾舒服,職員都好好,我們去玩遊戲機,職員會過黎望下我哋有無其他需要👍🏻👍🏻👍🏻

香草芝士撈脆片🌮
好多料,番茄🍅,粟米🌽,洋蔥🧅
爆多芝士🧀,實在太過滿足
果然香草真係調味,因為芝士已經蓋過哂香草😋

酥皮忌廉龍蝦汁意粉🍝
好大份,酥皮撈個龍蝦汁好吸味,一砌開酥皮好多海鮮係入面😍

香茅檸檬烤春雞🍗

白堊紀熔岩火山(朱古力)
口感好似手撕麵包,好重朱古力味🩷🩷

健康多苺果茶☕

2024-08-13 372 瀏覽
今次來到「為食恐龍‧恐龍先生」, 這裏絕對是親子聚會的好選擇。首先,餐廳有很多恐龍裝飾佈置,各式各樣玩具,電子遊戲機同埋桌上遊戲,可以俾小朋友喺用餐之餘玩個痛快,大人都可以一齊參與,營造親子氛圍。🥰除了玩樂設施之外,這裏還提供很多特色美食。😋❤️香茅檸檬烤春雞肉質鮮嫩多汁,配清新香茅檸檬醬汁,既開胃又香口🧡白酒忌廉煮青口青口肥美飽滿,喺白酒忌廉襯托下,口感豐富濃郁💛千島海鮮比薩海鮮種類齊全,配以獨特千島醬汁,酸甜可口,深受大小朋友歡迎💚恐龍仔兒童餐兒童菜式精心設計,盛載在恐龍造型的餐具,吸引小朋友注意力💙藍柑乳酪賓治以新鮮藍莓同柑橘為主要材料,清爽爽口

除了玩樂設施之外,這裏還提供很多特色美食。😋

❤️香茅檸檬烤春雞
肉質鮮嫩多汁,配清新香茅檸檬醬汁,既開胃又香口

🧡白酒忌廉煮青口
青口肥美飽滿,喺白酒忌廉襯托下,口感豐富濃郁

💛千島海鮮比薩
海鮮種類齊全,配以獨特千島醬汁,酸甜可口,深受大小朋友歡迎

💚恐龍仔兒童餐
兒童菜式精心設計,盛載在恐龍造型的餐具,吸引小朋友注意力

💙藍柑乳酪賓治
以新鮮藍莓同柑橘為主要材料,清爽爽口
2024-08-08 325 瀏覽
🍽️👉🏻餐廳有玩具、board game、街機👉🏻恐龍仔仔兒童餐~套餐內有意粉、炸雞、水果、蛋糕,一杯雜果賓治和玩具,恐龍造型擺盤,水果凍冰冰👉🏻焗秘製茄汁香腸長通粉~濃郁肉醬汁覆蓋表面,能很好地吸附茄汁,濃郁酸甜口味。👉🏻招牌黑松露法式鵝肝意粉~大大的鵝肝塊,入口滑嫩豐腴,醬汁有黑松露香氣、奶香和香菌味。👉🏻心太軟、👉🏻杏仁牛角窩夫雪糕~即叫即整,大概等20分鐘就有得食。
🍽️
👉🏻餐廳有玩具、board game、街機

👉🏻恐龍仔仔兒童餐~

👉🏻焗秘製茄汁香腸長通粉~
濃郁肉醬汁覆蓋表面,能很好地吸附茄汁,濃郁酸甜口味。

👉🏻招牌黑松露法式鵝肝意粉~

👉🏻心太軟、👉🏻杏仁牛角窩夫雪糕~
即叫即整,大概等20分鐘就有得食。

2024-07-25 426 瀏覽
今日帶小朋友去尖沙咀一間親子餐廳🦖店舖門口有兩隻大大恐龍公仔,即刻打卡📸入到餐廳,玩具放滿枱面,夾公仔機、街機、籃球架,仲有得掟飛鏢添🥹真係小朋友嘅天堂😊餐廳仲好細心安排咗恐龍嘅餐具🍽️ 一坐就坐咗兩個幾鐘⏳呢一餐係我食得最安靜嘅一餐😅🐔香茅檸檬烤春雞惹味香濃燒春雞🥩安格斯西冷黑椒意粉西冷肉質有質感,軟腍多汁,牛肉味好濃🍔經典芝士牛肉漢堡配薯角麵包醇香綿軟美式切達芝士片奶香濃郁🍱恐龍仔仔兒童餐意粉、炸物、水果、蛋糕、賓治、奇趣玩具,好豐富嘅兒童餐,應有盡有🥤青檸百香果梳打夏天必飲嘅茶飲,酸甜清爽為食恐龍‧恐龍先生📍尖沙咀厚福街8號H8 2樓

🐔香茅檸檬烤春雞
惹味香濃燒春雞

🥩安格斯西冷黑椒意粉
西冷肉質有質感,軟腍多汁,牛肉味好濃

🍔經典芝士牛肉漢堡配薯角
麵包醇香綿軟美式切達芝士片奶香濃郁

🍱恐龍仔仔兒童餐

🥤青檸百香果梳打
夏天必飲嘅茶飲,酸甜清爽

為食恐龍‧恐龍先生
📍尖沙咀厚福街8號H8 2樓
2024-07-18 463 瀏覽
餐廳絕對是小朋友的天堂,到處都擺放著不同的玩具,不同年齡層的玩具也有,小朋友玩得都樂而忘返,玩足整整一個下午!霸王龍小食拼盤是小食大雜會,有薯角、薯條、洋蔥圈、雞翼、炸雞及魷魚圈,每款均炸得香脆,小食一流!蜜糖烤雞比薩的批底薄而脆,材料及芝士都是厚厚的!香煎西班牙黑毛豬配西京長通粉味道香濃,黑毛豬肉更是煎得兩邊脆香,香脆可口!兒童餐~有卡邦尼意粉、炸薯條、炸魚、提子及蛋糕仔,對小朋來說,份量剛剛好,甜品也很好吃!恐龍樂園雜果賓治~內裡超多雜果,還加入了爆珠,一咬開即流出果汁,味道甜美!玫瑰蜜桃果茶~很清新宜人,淡淡的玫瑰花香遇到甜美的蜜桃!

蜜糖烤雞比薩的批底薄而脆,材料及芝士都是厚厚的!

玫瑰蜜桃果茶~很清新宜人,淡淡的玫瑰花香遇到甜美的蜜桃!
2024-06-26 382 瀏覽
早排網上見到尖沙咀有間恐龍為主題嘅親子餐廳🦖環境好舒服,最緊要有兒童餐提供餐廳入邊仲有大量玩具提供借玩😆真係食完飯都玩到唔願走除咗小朋友有玩具玩,仲有波子機,釣魚機等,餐廳都提供啤酒,白紅酒,大人可以傾解食飯,小朋友食飽開心玩玩具,好啱聚會🥂🦖恐龍仔仔兒童餐好豐富啊,芝士磨菇奶油意粉,好多磨菇仲有煙肉碎,炸蝦薯條🍟朱古力小卷蛋,仲有水果啊提子同藍莓🫐仲會有杯小汽水,絕對夠飽🦖香茅檸檬烤春雞全隻烤春雞,雞皮吸滿檸檬汁及香草✨惹唔住想即刻食完全可以手撕,見到爆汁,好juicy😋雞皮香脆,我哋食到舔舔脷🦖多味雞翼雞翼共有三款味道,桂花,燒烤醬,甜酸醬雞翼都好大隻,燒得啱啱好🙌🏻桂花清淡香甜,燒烤醬微辣,甜酸醬酸酸甜甜,幾款都幾好食🦖Dino 脆薯條配黑松露醬即叫即炸,香口☺️黑松露醬同蕃茄醬分開另上黑松露醬好濃郁,點埋更惹味
早排網上見到尖沙咀有間恐龍為主題嘅親子餐廳🦖
環境好舒服,最緊要有兒童餐提供
餐廳入邊仲有大量玩具提供借玩😆真係食完飯都玩到唔願走

🦖恐龍仔仔兒童餐
好豐富啊,芝士磨菇奶油意粉,好多磨菇仲有煙肉碎,
炸蝦薯條🍟朱古力小卷蛋,仲有水果啊提子同藍莓🫐
仲會有杯小汽水,絕對夠飽

🦖香茅檸檬烤春雞
全隻烤春雞,雞皮吸滿檸檬汁及香草✨惹唔住想即刻食

🦖多味雞翼
雞翼共有三款味道,桂花,燒烤醬,甜酸醬
雞翼都好大隻,燒得啱啱好🙌🏻
桂花清淡香甜,燒烤醬微辣,甜酸醬酸酸甜甜,幾款都幾好食

🦖Dino 脆薯條配黑松露醬
即叫即炸,香口☺️黑松露醬同蕃茄醬分開另上
黑松露醬好濃郁,點埋更惹味
2024-06-22
2024-06-18 380 瀏覽
今日和朋友來了尖沙咀買點東西,去了厚福街的為食恐龍 . 恐龍先生覓食,因為朋友想夾公仔呀😄一入門口,已見有很多適合大人小朋友玩的遊戲,確是適合家庭及朋友聚會。我們叫了蝦肉牛油果芒果沙律、西班牙海鮮飯(細),及雪糕窩夫。~ 蝦肉牛油果芒果沙律:蝦肉、牛油果、芒果新鮮清甜,沙律清新,最適合夏天食用。~ 西班牙海鮮飯(細):米飯吸滿海鮮的甜美湯汁,味道濃郁,米飯粒粒分明乾爽,而蝦及青口是我的至愛啊!~ 雪糕窩夫:窩夫外脆內軟,而且很煙靱,配上朱古力雪糕一起吃,消暑涼快。整體來說,為食恐龍 . 恐龍先生是在尖沙咀不錯的吃飯選擇,食物多元化,坐得舒適,有得食,又有得玩,最適合一家大小來聚餐。

2024-06-13
2024-05-27 261 瀏覽
於尖沙咀shopping後晚餐,發現厚福街有一家親子餐廳,以恐龍為主題,好有趣。餐廳佈置以森林恐龍為主題,當中嘅恐龍公仔一定係打卡位啦!遊戲區有各款玩具供小朋友任玩。經典英式炸魚薯條~ 即叫即做,新鮮熱辣辣炸起,薯條香脆可口,炸魚入口啖啖肉,大人細路一定喜歡。香茅檸檬烤春雞~賣相非常吸引,撕開雞肉十分嫩滑,香茅檸檬醃得夠入味,烤得夠香口。馬格麗特比薩~Pizza 鋪滿芝士茄醬,好惹味,批邊脆卜卜。雪頂墨魚汁意粉~採用黑蚊蚊嘅墨魚汁,墨魚夠彈牙,意粉唔淋夠爽口。
經典英式炸魚薯條~
香茅檸檬烤春雞~
馬格麗特比薩~
Pizza 鋪滿芝士茄醬,好惹味,批邊脆卜卜。
雪頂墨魚汁意粉~
採用黑蚊蚊嘅墨魚汁,墨魚夠彈牙,意粉唔淋夠爽口。
2024-05-22
🦖今日做返一日小朋友🦖🤩🤩盡情玩返夠本🤩🤩有得食之餘,又有得玩,仲有得拎~夾公仔拎公仔走,家長同時可以帶小朋友黎放心比佢地玩玩具🪀自己嘆返下啤酒🍻亦🉐有小朋友空間之餘,又有大人享受既時光😍呢度有好多小玩具好似足球⚽️機,夹公仔機,射恐龙🦖机,弹珠機,蘋果棋等等,最啱同小朋友一齊互動一下🤗🤗至於大朋友都🈶好多遊戲啱說玩👉模擬赛車game,大量Board game🙌保證吾會悶親你😝✨ 香茅檸檬烤春雞雞皮吸滿檸檬汁🍋肉質軟腍嫩滑,略帶濕潤。可以用手簡單撕開雞肉,一撕开就爆汁💦,勁juicy✅佢個雞皮都燒到好脆,唔會太肥膩🐥 係連雞胸都好嫩滑👍黑松露鹅肝飯🍄意大利 risotto 質地,雜菇切到碎一碎,濕濕地軟淋淋,啱哂小朋友食👍味道方面黑松露味勁出,好香濃😍焗腸仔長通粉呢個菜係大細路指定要點🤣擺明就係兒童餐😝雖然简單,但是整得出奇好食,話咁快就清盤🌟🌟兒童餐恐龍儿童餐有水果🍇🍌小蛋糕🍰卡邦尼意粉🍝仲有吉列蝦🍤同薯條🍟非常豐富👍👍係呢度,無論大人定是細路都可以歡渡時光,時間好似過得特别快咁😅臨走時都依依不不捨👋👋
🦖今日做返一日小朋友🦖

🤩🤩盡情玩返夠本🤩🤩

有得食之餘,又有得玩,仲有得拎~

✨ 香茅檸檬烤春雞

黑松露鹅肝飯🍄
味道方面黑松露味勁出,好香濃😍

焗腸仔長通粉

兒童餐

📍 為食恐龍•恐龍先生- 尖沙咀今日我地尋回童真🦖做回恐龍小朋友🦖有得食之餘,又有得玩,仲有得拎~夾公仔拎公仔走,家長同時可以帶小朋友黎放心比佢地玩玩具🪀自己嘆返罐啤酒🍻有小朋友空間之餘,又有大人享受既時光😍✨ 白酒忌廉煮青口份量頗多嘅青口,隻隻尺寸都唔細架,呢個價錢算幾抵食,兩個人每人應該都食到7-8隻。忌廉味道好足夠,濃稠度亦適中,連埋青口一齊食,好正!如果食剩咗嘅忌廉汁可以用嚟煮埋意粉就會更一流!✨ 香草芝士撈脆片呢個係豐富香草芝士嘅餐前小食,亦都係墨西哥脆片,配芝士醬+粟米,作為佐酒小食不錯。✨ 香茅檸檬烤春雞雞皮吸滿檸檬汁🍋肉質軟腍嫩滑,略帶濕潤。可以用手簡單撕開雞肉。佢個雞皮都燒到好好味 唔會太肥膩🐥 係連雞胸都好滑 超正👍✨ 巴馬火腿雜菌比薩呢個 Pizza 是由蕃茄醬、24個月秘製巴馬火腿及水牛芝士、雜菌製成。賣相已令人震驚,巴馬火腿實在多到太誇張了,帶上濃烈的鹹香,又不會太多肥膏。薄餅是典型的意式薄底,所以不會太飽,令人吃完一塊又一塊。

📍 為食恐龍•恐龍先生- 尖沙咀

今日我地尋回童真🦖
做回恐龍小朋友🦖
有得食之餘,又有得玩,仲有得拎~
有小朋友空間之餘,又有大人享受既時光😍

✨ 白酒忌廉煮青口
如果食剩咗嘅忌廉汁可以用嚟煮埋意粉就會更一流!

✨ 香草芝士撈脆片

✨ 香茅檸檬烤春雞

✨ 巴馬火腿雜菌比薩

2024-05-09 222 瀏覽
今日一次滿足大小朋友們兩個願望🧞‍♀️本以為以玩為主食物會普普通通但意料之外耶😳好食而價錢合理恐龍主題的親子餐廳不只適小朋友連大人們都好啱👯到處都有恐龍設計仲有多款益智玩具同Board Game🦖🍴▸ 恐龍仔兒童餐 $𝟖𝟓小朋友表示滿意好好食😂意粉芝士味濃奶油感重而不膩內有煙肉、洋蔥配料餐仲有炸蝦、薯條、班戟味蛋糕仔同一小杯汽水▸ 黄金帶子菠菜意大利飯 $𝟏𝟓𝟖帶子大粒厚身肉質嫩且軟結實將菠菜打爛加忌廉製成汁煮☺️陣陣菠菜味微微甜口感綿滑更有不少菇同洋蔥▸ 瑪格麗特比薩 $𝟗𝟖薄而脆口餅皮超~多芝士仲要拉絲😍鹹淡度剛好加上羅勒葉解油膩感配埋香甜蕃茄連小朋友都同我爭🫠▸ 芝士牛油果雞肉油酥餅 $𝟗𝟖酥香餅皮夾住滿滿餡料牛油果蓉香滑細膩雞肉粒嫩口兩者好夾但唔太食得到芝士味▸ 侏羅紀甜蜜狂歡 $𝟏𝟑𝟖係我呢個小朋友堅持要叫甜品✌🏻一上枱大小朋友都等唔切要搶食🤩一大舊棉花糖下收埋雪糕、火龍果同朱古力牛角包窩夫牛角包好酥脆 係咁話好好食👍🏻🍹▸ 流沙美式咖啡 $𝟑𝟒非酸性不太苦入口溫和且帶份細膩泡(=流沙)感▸ 恐龍樂園水果賓治 $𝟒𝟐正常發揮不會過分甜
恐龍主題的親子餐廳
不只適小朋友連大人們都好啱👯
到處都有恐龍設計仲有多款益智玩具同Board Game🦖
🍴
▸ 恐龍仔兒童餐 $𝟖𝟓
小朋友表示滿意好好食😂
意粉芝士味濃奶油感重而不膩
內有煙肉、洋蔥配料
餐仲有炸蝦、薯條、班戟味蛋糕仔同一小杯汽水
▸ 黄金帶子菠菜意大利飯 $𝟏𝟓𝟖
▸ 侏羅紀甜蜜狂歡 $𝟏𝟑𝟖
係我呢個小朋友堅持要叫甜品✌🏻
一上枱大小朋友都等唔切要搶食🤩
一大舊棉花糖下收埋
雪糕、火龍果同朱古力牛角包窩夫
牛角包好酥脆 係咁話好好食👍🏻
🍹