2023-12-16
陳儀興飯店 @chanyeehing_tko @yeehingchan 📍將軍澳至善街9號嘉悅地下2-3號舖今晚來陳儀興飯店食潮州菜作為潮州老店、佢地主打原汁原味,不時不食店內有多款經典鎮店滷水、潮州打冷菜見佢地好旺場🤭好彩我一早訂左位✌🏻🌟滷水鵝件係佢地招牌菜~$148滷水鵝件遵循潮式古法烹調技巧鵝肉厚實👍🏻更配上花生同芽菜😄份量足好味🌟魚香茄子黃鱔煲 $118 原鍋上好夠鑊氣~魚香茄子🍆爆香好入味黃鱔做到不帶腥味又脆口💯必食🌟椒鹽鮮魷 $128 炸到超香脆~配上彈牙鮮魷🩷好味🌟老火燉湯$68/碗蟲草花燉豬展~夠清潤食物質素唔錯😁會再訪#過半百的歷史 #潮州飲食文化 #潮州老店 #陳儀興 #相機食先 #手機食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港旅遊好去處 #香港美食推薦 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #陳儀興飯店 #打冷 #將軍澳美食
📍將軍澳至善街9號嘉悅地下2-3號舖
今晚來陳儀興飯店食潮州菜
作為潮州老店、佢地主打原汁原味,不時不食
店內有多款經典鎮店滷水、潮州打冷菜
見佢地好旺場🤭好彩我一早訂左位✌🏻
🌟滷水鵝件係佢地招牌菜~$148