2018-08-13
呢間餐廳係其他分店已經食過幾次,我一直對呢度既胸口膀念念不忘,今日難得同朋友係元朗聚會,就約左佢地黎616牛肉火鍋專門店,食返餐好既😋餐廳裝潢走懷舊風格,我見到自己既童年啊!牛骨湯($38),用牛骨,藥材,蔬菜煲左6小時既湯底。味道清清地,用黎淥牛肉就唔會蓋過牛肉既鮮味。牛朴肉($48),牛香肉味比例平均。-推薦👍🏻牛駝峰($48) & 牛坑爪($68)牛味好濃~肉質嫩滑,好滿足!推薦👍🏻胸口膀($48)牛前胸口的一小塊脂肪,真係估佢唔到咁好味。輕輕淥15秒就食得,口感爽口,完全唔會覺得膩,而且牛味香濃,超級鍾意!稻庭烏冬($28),口感滑溜,唔會有麵粉味。響鈴($28)娃娃菜($28)推薦👍🏻自家制烏梅汁($12)酸酸甜甜既梅汁,又帶點山楂味,生津開胃。推薦👍🏻菊花冰粉($9)超級好味!消暑解膩!打邊爐食咗咁多肉,係時候食個清熱下火既甜品。菊花散發陣陣芳香,食落去冰涼透心,菊花味香濃。呢款絕對不可錯過既甜品,而且價錢真心超值,好想食多幾碗呀!-616牛肉火鍋店,絕對係平靚正之選!價錢真心超值!每份牛肉份量適中,可以一次過試晒唔同部位既牛肉,叫多啲朋友一齊嚟淥一淥就岩曬啦!
餐廳裝潢走懷舊風格,我見到自己既童年啊!
牛朴肉($48),牛香肉味比例平均。
推薦👍🏻牛駝峰($48) & 牛坑爪($68)
牛味好濃~肉質嫩滑,好滿足!
推薦👍🏻胸口膀($48)
稻庭烏冬($28),口感滑溜,唔會有麵粉味。
響鈴($28)
娃娃菜($28)
推薦👍🏻自家制烏梅汁($12)
酸酸甜甜既梅汁,又帶點山楂味,生津開胃。
推薦👍🏻菊花冰粉($9)