2022-08-05
露面手工拌麵料理 (灣仔)📇地址:灣仔莊士敦道55號地下A號舖🕐營業時間:星期一至日 10:00 - 22:00💸人均消費:~$120/人(dinner)👏🏻抵讚位:職員態度友善,鋪面雖然唔係好大,但坐得都算舒服。我地5點左右去到,見到姐姐坐喺度包緊餃子,自家人手包👍🏻 裝食物嘅碗碟望落好細,但都食物嘅份量出奇地多🤣 仲要唔加一,抵讚😆🍴Food QC:叫左兩個一人拌麵套餐,包一款小食同一杯飲品$88「台式滷肉拌麵」台式滷肉鋪滿哂麵面,食落唔係好膩嘅肥肉,陽春麵係幼麵,但都好有𡁻口「鮮茄牛腩拌麵 轉biang biang麵加$3」好多汁撈麵,牛腩有4大舊,每舊麵大大件。加$3轉麵,好煙韌,抵加$3「麻辣雲耳 手拍小青瓜」雲耳個辣汁好惹味,拍青瓜相對無咁好食🤣 兩個小食份量都算好多「秘製香糟醉雞 $58」係原隻雞髀咁濟!雞肉好滑溜,唔嚡。特登試左一啖個汁,好重酒味!「菠蘿青檸蜜」叫左小甜小冰,真係有小甜!最底食到啲青檸碎👍🏻「蜂蜜百香果茶 加$6」個底有唔少百香果籽,見到杯野飲嘅顏色,應該都夠哂濃,好飲😆😯有待改善位:暫時未有🤣😼私心回應區:之前見過呢間餐廳出名嘅「蟹皇拌麵」,但今次無
📇地址:灣仔莊士敦道55號地下A號舖
🕐營業時間:星期一至日 10:00 - 22:00
💸人均消費:~$120/人(dinner)
👏🏻抵讚位:
🍴Food QC:
叫左兩個一人拌麵套餐,包一款小食同一杯飲品
「台式滷肉拌麵」
「鮮茄牛腩拌麵 轉biang biang麵加$3」
「麻辣雲耳 手拍小青瓜」
「秘製香糟醉雞 $58」
「菠蘿青檸蜜」
叫左小甜小冰,真係有小甜!最底食到啲青檸碎👍🏻
「蜂蜜百香果茶 加$6」
個底有唔少百香果籽,見到杯野飲嘅顏色,應該都夠哂濃,好飲😆
😯有待改善位:
暫時未有🤣
😼私心回應區:
之前見過呢間餐廳出名嘅「蟹皇拌麵」,但今次無試到,但試左都一樣咁出名嘅鮮茄牛腩拌麵,算無白黎到!😋