2011-12-02
呢間餐廳係門口睇到, 以為只係BAR, 只係飲野. 但原來入面係可以食德國菜.由於外面係BAR的關係, 店內的音樂都開得幾大.如果LIKE 呢種熱鬧氣氛, 的確唔錯. 但如果想傾到計, 就要去隔離舖了.一行六人, 我地叫左: 德國菜必試:鹹豬手 X2 - 豬手皮燒到好脆, 豬手肉好嫩, 鹹鹹地咁, 唔會過鹹.MIXED 肉腸- 當中有五種肉腸, 以賣相來講, 真係好COLOURFUL, 味道都唔錯. 醬料係平日的芥末醬, 點唔點都一樣咁好味.麵包- 做到外脆內香. 正!其餘食左:芝士焗薯皮- 呢個賣相又係好靚. 味道又好惹味, 因為芝士味好濃,配幾粒煙肉做點綴, 效果唔錯. 不過食完一件之後, 就有好飽的感覺炸豬排薯條配沙律- 個豬扒係用新鮮豬肉, 食落有豬肉的酥酥地的味道. 薯條係幼細果種, 唔太吸引. 沙律的菜好新鮮.炸魚手指- 魚手指好粗身, 食落D魚肉係鮮甜的, 嫩滑的. 唔錯!佢地會有幾塊法國包俾我地, 但我地都因太飽冇食晒.
由於外面係BAR的關係, 店內的音樂都開得幾大.
一行六人, 我地叫左:
德國菜必試:
鹹豬手 X2 - 豬手皮燒到好脆, 豬手肉好嫩, 鹹鹹地咁, 唔會過鹹. MIXED 肉腸- 當中有五種肉腸, 以賣相來講, 真係好COLOURFUL, 味道都唔錯. 醬料係平日的芥末醬, 點唔點都一樣咁好味. 麵包- 做到外脆內香. 正! 其餘食左:
芝士焗薯皮- 呢個賣相又係好靚. 味道又好惹味, 因為芝士味好濃,配幾粒煙肉做點綴, 效果唔錯. 不過食完一件之後, 就有好飽的感覺 炸豬排薯條配沙律- 個豬扒係用新鮮豬肉, 食落有豬肉的酥酥地的味道. 薯條係幼細果種, 唔太吸引. 沙律的菜好新鮮. 炸魚手指- 魚手指好粗身, 食落D魚肉係鮮甜的, 嫩滑的. 唔錯! 佢地會有幾塊法國包俾我地, 但我地都因太飽冇食晒.