2018-04-01
位於大圍小巷中既風流居酒屋個位置都真係幾吾易搵。店子原來有三層😳 樓梯超斜呀,真係要扶實小心咁行,店員有窩心提示我小心梯級。我同男朋友當天坐地下果層,地方小小的,有地道日本小店的味道。而店員服務態度好好☺👍🏻.前菜係瑩光魷魚仔拼蟹肉蟹膚蟹籽,中意食蟹既朋友一定會好開心😆 一啖食到三種蟹既味道層次,好鮮甜呀💕瑩光魷魚之前都食過,呢間的同樣新鮮,一咬落去有爆膏的效果😍左口魚刺身,薄切五塊,加旁邊的小薑蓉沾酸汁食,味道幾特別,有辣有酸的,層次感豐富👍🏻.油甘魚刺身,超 級 肥 美 呀!😳見到都心心眼😍 口水流出黎了🤤 油甘魚係我最中意食既刺身之一!呢個食落真係好正呀,好滿足呀❤👏🏻.帆立貝刺身,都係超大件喎!!直徑目測有5cm呢😳 好似第一次食咁大粒既帆立貝!果然係無比鮮甜🤤.赤貝刺身,賣相似朵花,幾吸引,口感好爽口呀!😆👍🏻.大拖羅刺身,十分厚切呀!呈嫩淺粉紅色的!😍好肥美!充滿油脂的,而且係入口即溶呀🤤👏🏻👏🏻👏🏻深海池魚壽司,味道較淡,但魚味濃,幾適合作為壽司部分既開首,味道由淡至較濃排列。金目鯛壽司,顏色粉粉地又紅紅地的,幾吸引,口感比較腍身,都吾錯。.左口魚邊壽司,有經火炙,令列更
赤貝刺身,賣相似朵花,幾吸引,口感好爽口呀!😆👍🏻
左口魚邊壽司,有經火炙,令列更香口,而口感就幾爽喎!有少少驚喜的☺
牡丹蝦壽好大隻牡丹蝦呀!😍 非常鮮甜,夠爽口,牡丹蝦都係我最中意既刺身之一!所以好開心呀🤤👏🏻
中拖羅壽司,雖然係幾薄切,但都食到肥美加油脂既感覺呀👍🏻 證明係高質的。
大蔥吞拿魚卷物,睇住師傅整的,兩下手勢就整好兩份,厲害!好快手😳👏🏻 卷物包得好扎實👍🏻吞拿魚拼蔥真係好match, 簡簡單單已經好好味😋
安格斯牛肉烏冬,估吾到omakase有咁大碗烏冬食😳夠晒飽肚!有好多塊半生熟牛肉,肉質非常軟腍,牛味濃郁,好好食!!仲有我好中意既稻庭烏冬呀,好讚❤
甜品係焗芝士蛋糕,都估吾到會係咁大件😂👍🏻 芝士味濃郁,好食呀!👍🏻
呢次係一次好滿意,而且充滿驚喜的omakase, 價錢仲要係街坊價,仲係夠超值🤘🏻會再光顧😆