Restaurant: Genki Sushi (Maritime Square 2)
Info:

🤴🏻腸胃唔食得生海鮮,今次元氣出嘅新系列~~~松葉蟹祭~~~就可以同🤴🏻一齊分啦😊😊~~~螃蟹湯~~~喊咗啲,但鹹得來有海鮮味!當中嘅蟹殼內嘅蟹肉幾鮮😙😙~~~雙味松葉蟹丼~~~呢款就好睇多個好食,做到好迷你,勝在有個細嘅蟹鉗仔,俾你打吓卡,蟹味一般😀😀~~~松葉蟹豪快盛~~~建議一嚿飯配返一塊葉,好難同人分享😗😗~~~薯仔芝士年糕~~~芝士及薯仔味十足,油味同樣十足😅😅~~~焦糖奶凍條~~~黎到時未完全解凍,要等一陣!焦糖及奶味配合得幾好,唔會過甜😚😚~~~極上吞拿魚三點~~~好失望😔😔其中兩件望上去似啫喱多過肉,冇乜魚味同彈性,另一件就真係成舊豬肉咁,但油脂勁豐富好有魚香味,真係好難捉摸🧐🧐全餐最好味嘅反而係兩個甜品,但可以同🤴🏻分享都係一件樂事

~~~螃蟹湯~~~
喊咗啲,但鹹得來有海鮮味!當中嘅蟹殼內嘅蟹肉幾鮮😙😙

~~~雙味松葉蟹丼~~~

~~~松葉蟹豪快盛~~~
建議一嚿飯配返一塊葉,好難同人分享😗😗

~~~薯仔芝士年糕~~~
芝士及薯仔味十足,油味同樣十足😅😅

~~~焦糖奶凍條~~~

~~~極上吞拿魚三點~~~

全餐最好味嘅反而係兩個甜品,但可以同🤴🏻分享都係一件樂事

2022-01-06
$140 (Lunch)
2021-10-10 371 views
又係星期五到放假嘅時候,獎勵下自己先返屋企。本來想食越南菜,但係老婆話元氣要儲分做會員,於是決定食元氣。食得元氣就預咗要排隊,好在元氣可以先拎籌,就到你嗰時會有電話提醒你,陪太太喺樓下睇下衫,都好快有得食。坐到落去,先自己整杯茶飲下先,搽粉係免費嘅,值得一讚。再掃 q r code叫嘢食。食品有水準保證,酥炸魷魚鬚同紅雪蟹忌廉餅,熱辣辣好香脆,應該係即叫即炸。海膽花卷都好鮮甜。刺身同壽司味道亦唔錯,選擇多過食放題。我同太太食到飽,埋單都係二百幾,睇嚟未來一個月仲要食多兩次,先儲夠分做會員。
又係星期五到放假嘅時候,獎勵下自己先返屋企。
坐到落去,先自己整杯茶飲下先,搽粉係免費嘅,值得一讚。
再掃 q r code叫嘢食。
刺身壽司味道亦唔錯,選擇多過食放題
2021-10-08
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
2021-10-09 199 views
好耐冇食過元氣, 今日到青衣城分店,平時每次排隊都排好耐, 今次終於畀我等到!今日都食咗好多款壽司,有 赤貝、 火炙黑椒三文魚、 赤海蝦、 燒珍寶皇帝蟹棒、 芥辣八爪魚、海膽墨魚、 北寄貝沙律、炸蝦卷、 帆立貝配柑橘汁、 豪華軍艦三點、 北寄貝、蟹子軍艦、 帆立貝配夏柑汁、日向柑橘白蝦卷、 厚燒玉子芝士味,最後還有烏冬! 以上比較鍾意吃芥辣八爪魚,鮮甜美味帆立貝,日向柑橘白蝦卷味道特別, 烏冬都幾嫩滑,一D都唔普通!

2021-10-03 115 views
今晚一家人去元氣壽司食晚餐,因為是會員,可以用app排隊,所以唔使點等就可以入去,否則至少等一個鐘。最推介就係黑松露薯條,新鮮即炸,熱辣辣勁好味!配埋個黑松露醬,簡直係人間美食。第二推介就係三色刺身,好鮮甜,好美味,刺身比壽司新鮮同厚,本身唔鍾意食咁多飯,所以就揀咗個刺身。三文魚湯好香濃,飲完成個身暖晒,每次黎都會必叫。叫咗杯蜜瓜梳打雪球,好抵飲,連雪糕都只不過係$19。健康之選一定係牛油果蟹柳沙律,大大碗,多多菜,都只係$22。
今晚一家人去元氣壽司食晚餐,因為是會員,可以用app排隊,所以唔使點等就可以入去,否則至少等一個鐘。最推介就係黑松露薯條,新鮮即炸,熱辣辣勁好味!配埋個黑松露醬,簡直係人間美食。第二推介就係三色刺身,好鮮甜,好美味,刺身壽司新鮮同厚,本身唔鍾意食咁多飯,所以就揀咗個刺身。三文魚湯好香濃,飲完成個身暖晒,每次黎都會必叫。叫咗杯蜜瓜梳打雪球,好抵飲,連雪糕都只不過係$19。健康之選一定係牛油果蟹柳沙律,大大碗,多多菜,都只係$22。
黑松露薯條
黑松露薯條
下午與友人一同到青衣元氣吃飯,電子下單很快就把點好的食物都送上。軟殼蟹手卷很脆口;芝士焗蠔芝士味很重,和蠔一起吃味道很濃郁,非常推薦!油甘魚刺身上得最快,油甘魚很肥美,吃進口甘甜味慢慢在嘴裡散發出來;蟹膏蟹肉軍艦壽司,蟹膏絕對濃郁,配合蟹肉與蟹籽一同吃讓人非常回味;酥炸三文魚皮,咸蛋味是明顯的,也炸的脆脆很香口,味道沒外面得魚皮那邊濃;最後點了芝士蝦,蝦很彈牙,配上芝士吃進口相當好吃,整體而言食物質素與環境都是滿意得。
芝士焗蠔
油甘魚刺身
蟹膏蟹籽軍艦壽司
炸三文魚皮
芝士蝦壽司
2021-08-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$108 (Lunch)
芝士焗蠔
油甘魚刺身
蟹膏蟹籽軍艦壽司
芝士蝦壽司
2021-07-29 143 views
元氣下午茶餐一向性價比高,我的最愛是D餐。有蟹棒壽司、鰻魚壽司、玉子壽司、火炙牛肉壽司和火炙三文魚腩壽司。另外可兩個可選擇的部份,點了南瓜薯餅和章魚燒。一點都不馬虎的下午茶,味道和賣相都很滿意。這份$50的套餐,其實可以說是超值!👍🏻
元氣下午茶餐一向性價比高,我的最愛是D餐。
另外可兩個可選擇的部份,點了南瓜薯餅和章魚燒。

一點都不馬虎的下午茶,味道和賣相都很滿意。
這份$50的套餐,其實可以說是超值!👍🏻
2020-11-05 545 views
位於青衣城既元氣之前閒時都會光顧。 最近見到會員有85折優優,就再試試撞正今次下午茶時段,叫左sushi set配吞拿魚沙律冷麵冷麵比較有驚喜,冷度足夠,麵也彈牙。其次沙律菜墊底都十分爽口,配足夠芝麻醬,相當惹味
位於青衣城既元氣
之前閒時都會光顧。 最近見到會員有85折優優,就再試試

撞正今次下午茶時段,叫左sushi set配吞拿魚沙律冷麵

冷麵比較有驚喜,冷度足夠,麵也彈牙。
其次沙律菜墊底都十分爽口,配足夠芝麻醬,相當惹味
2020年11月4日星期三今日收工經過青衣城順便食晚飯,好耐無食過刺身同壽司,所以上左去元氣食,17:45上到去已經Full左,原來今日係會員感謝日有八折(每月第一個星期三(1月及7月則為第二個星期三)),等左十分鐘左右就入得,用QR CODE點左三文魚刺身、赤海蝦刺身、油甘魚壽司等同一啲熱食、炸物,第一樣黎到係油甘魚壽司,睇落好靚仔,幾好味,跟住到三文魚腩壽司,正常味道,然後啲炸物熱食都黎埋,都好味道炸物夠外脆內軟。食完跟住一路等,三文魚終於出現,其中一碟黎到一望落去都覺得唔係好新鮮(聞過無變味),外表濕潤有輕微出水,脂肪條紋好容易斷開,夾起身食果時件三文魚係空中解體,勁,而且肉質無乜咬口,另一碟就無咁嚴重,正常少少。可能今日生意好,外賣係咁出,都無停過,連我鐘意食既赤海蝦刺身都漏左單,落單半個鐘都未見影,問左樓面幫我跟,無耐就拎左過黎,無坐火車🚄,又係一望落去同三文魚差唔多,都有同樣問題,但聞過又係無變味,算數照食,咬落又係無乜口感,有一隻蝦尾位置條腸仲未去得乾淨,好唔掂。今日整體覺得熱食唔錯,但三文魚同赤海蝦刺身完全唔得❌,同以前比差好遠,10分滿分得2分,返到屋企個肚仲有啲唔舒
2020年11月4日星期三
今日收工經過青衣城順便食晚飯,好耐無食過刺身壽司,所以上左去元氣食,17:45上到去已經Full左,原來今日係會員感謝日有八折(每月第一個星期三(1月及7月則為第二個星期三)),等左十分鐘左右就入得,用QR CODE點左三文魚刺身、赤海蝦刺身、油甘魚壽司等同一啲熱食、炸物,第一樣黎到係油甘魚壽司,睇落好靚仔,幾好味,跟住到三文魚腩壽司,正常味道,然後啲炸物熱食都黎埋,都好味道炸物夠外脆內軟。
今日整體覺得熱食唔錯,但三文魚同赤海蝦刺身完全唔得❌,同以前比差好遠,10分滿分得2分,返到屋企個肚仲有啲唔舒服。
2020-11-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2020-08-17 354 views
夜媽媽唔知係屋企食咩好,又無得出街食飯,所以就叫咗網上外賣平台 外賣元氣壽司,又方便又快捷就食到,仲唔駛怕人多等位添。特選壽司盛C $125新鮮既刺身壽司,每件都厚切又鮮甜好味三文魚手卷 $19鮮甜既三文魚手卷真係好正芥辣八爪魚 $21呢個有優惠價,抵食,芥辣夠刺激,八爪魚夠新鮮黃金辣味三文魚皮 $21炸到黃金色,又辣又刺激既三文魚皮勁香脆,食到停唔到口兒童壽司盛 $111呢個兒童餐,啱哂小朋友,仲要有貼子送,個餐好多野食,好豐富,有包紙包飲品,又有甜品泡芙、仲有沙律、炸雞、厚切玉子蛋、壽司蟹籽沙律$21蟹籽沙律既青瓜又爽又脆日式炸芝士年糕$31煙煙韌韌既年糕,爽著芝士,好味道網上外賣平台 外賣 + $30運費8折 Discount $69.8 後Total:$309.2抵食既外賣晚餐

特選壽司盛C $125
新鮮既刺身壽司,每件都厚切又鮮甜好味

三文魚手卷 $19
鮮甜既三文魚手卷真係好正

芥辣八爪魚 $21
呢個有優惠價,抵食,芥辣夠刺激,八爪魚夠新鮮

黃金辣味三文魚皮 $21
炸到黃金色,又辣又刺激既三文魚皮勁香脆,食到停唔到口

兒童壽司盛 $111

蟹籽沙律$21
蟹籽沙律既青瓜又爽又脆

日式炸芝士年糕$31
煙煙韌韌既年糕,爽著芝士,好味道

網上外賣平台 外賣 + $30運費
8折 Discount $69.8 後

Total:$309.2

抵食既外賣晚餐
2020-08-15
Waiting Time
60 Minutes (Delivery)
$154 (Dinner)
2020-05-24 339 views
晚餐想食泰國菜,點知原來已經執左,見到元氣壽司,就食壽司啦,未夠6pm就要拎飛,好彩等一張,好快有位。 自助落單,自助水機,好方便又衛生。隻蝦十分大隻呀,啖啖肉好好味又fresh又新鮮手卷,帶子新鮮夠厚,有d葱好香好味,紫菜好脆身,軟殼蟹手卷,也夠香脆的,好味帶子好大件,非常肥美,有少年檸檬增加鮮美。牛油帶子都OK,蟹棒勁大條好好味,少少沙律醬,非常厚!好juicy!炸蝦手卷,每件10元,好大隻炸蝦的呀,好香呀,炸到金黃色好脆口,包住的紫菜也夠脆,好正又扺食。

自助落單,自助水機,好方便又衛生。

隻蝦十分大隻呀,啖啖肉好好味又fresh又新鮮

帶子好大件,非常肥美,有少年檸檬增加鮮美

2020-05-16
Type of Meal
Dinner
2020-05-10 212 views
今晚和朋友去開青衣,行完街打算食下壽司之後再食甜品,所以壽司我地都係食少少。軟殼蟹手卷 $22一直覺得元氣的軟殼蟹手卷係最好味的,今次覺得有點失水準,手卷來到紫菜已淋身,軟殼蟹有點油膩不太脆。肋子 $10三文魚籽淋淋地不夠新鮮,魚籽細粒無咬爆口感,少少咸味道還可以。玉米蟹柳福袋 $17腐皮包住大大粒幾抵食。海膽軍艦 $25海膽新鮮甜美幾好味沒有苦澀味,係細粒左點。燒珍寶皇帝蟹柳 $10彈牙口感燒香了幾好味。芥辣八爪魚軍艦 $14芥辣不多八爪魚軟身沒有粒粒咬口。飛魚籽軍艦 $17紫菜偏淋味道正常。

軟殼蟹手卷 $22

肋子 $10
肋子

玉米蟹柳福袋 $17
腐皮包住大大粒幾抵食。

海膽軍艦 $25
海膽新鮮甜美幾好味沒有苦澀味,係細粒左點。

燒珍寶皇帝蟹柳 $10
彈牙口感燒香了幾好味。

芥辣八爪魚軍艦 $14
芥辣不多八爪魚軟身沒有粒粒咬口。

飛魚籽軍艦 $17
紫菜偏淋味道正常。
2020-04-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
肋子
2020-01-14 235 views
成日同男朋友黎食但今次就自己一個自私過黎食滿足下🥰唔食生野既我 其實都有好多選擇真係超仲意食蟹棒同粟米軍艦🤤仲有呢到既綠茶都好好飲😝呢到既蒸蛋其實都好滑好好食🤩
2019-09-06 270 views
不嬲都少食都系有會員優惠間吾中先去食下呢2個月食完突然感覺醋同味精好似多左半夜訓醒超口喝好似去左荒島感覺成支水都飲得晒.味精一定超多(我已經冇用醬料就咁原味食)希望改一下!
2019-09-04
TakeAway
$350 (Dinner)
2019-09-02 205 views
是日下午茶,想食壽司🍣,去開青衣探親,search到青衣城有元氣壽司,就選擇左佢,每次去吾同分店食的質素都覺得有分別,今次第一次來這分店,感覺環境吾錯,坐得舒服,食物整體質素都吾錯。
2019-08-25 128 views
因為下午要外出工作,所以先到青衣城吃午餐,然後再出發。元氣一直是本人至愛的迴轉壽司餐廳,它一直能保持食物質素,難怪每次都有一群客人在外面等待;適逢今天是復活節假期﹐在門外等待的客人就更多了!幸好我是一人用餐,所以等待入座時間不算很久;另外,因為時間關係,我心中早有一份菜單,所以入座不久後,便二話不說就下單了! 現在元氣可以用APP下單,真的是快捷又方便;上菜時間又不算很久,讓我可以來一個簡單又美味的午餐呀!軟殼蟹卷是每次必點壽司,喜歡內裏有松子仁,減低軟殼蟹的油膩感;熱騰騰的蒸蛋,配上海鮮配料,鮮咮十足! 廣島蠔及火炙三文魚壽司也毫不遜色;元氣果然不會令人失望!

軟殼蟹卷及日式蒸蛋
火炙三文魚及廣島蠔壽司
2019-04-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 軟殼蟹卷