2019-05-28
日本控的一家,常常出動尋找好吃的日本料理!放題的興趣不大,因我跟媽媽都吃得不多!所以比較喜歡精緻有質數的日本料理!今次選擇了權八!權八的地理位置很好,在利園一期,四樓!面積佔了一層!非常寛敞!我們一行五人比安排靠窗的位置!不過可惜在商場裡,靠窗都沒有風景!權八的裝飾非常日系!有好正宗的居酒屋feel !環境好寧靜!感覺好舒服小食絕對要推介豆腐同埋玉子燒!二樣都好出色!豆腐加上一點木魚加埋條個汁真係好好味!串燒我們叫左牛舌,山葵,雞翼同粟米!串燒就無咩特別!唔算好出色!我都未影得切,就比佢地食左落肚!相機食先。。失敗了天婦羅有驚喜!非常香脆!yummy ! 天婦羅蟹腳非常鮮味!蝦都唔錯!主食我們叫左鰻魚炒飯、壽司、冷麵同埋牛肉煱!我最喜歡當然就係壽司。。海膽壽司更加係必叫!雖然價錢係貴。。不過有質數,我覺得係值得一試!
雖然價錢係貴。。不過有質數,我覺得係值得一試!